طرز تهیه زرشک پلو با مرغ فوق العاده
برای تهیه غذای زرشک پلو با مرغ فوق العاده، اول باید برنج را شسته و برای یک ساعت در آب خیسانده و سپس آن را با آب جوش و نمک به جوش آورده و بعد از پخت، آن را روی ظرف مقوایی لایه لایه میکنیم و لایهای زرشک آماده شده روی برنج قرار میدهیم.
برای تهیه مرغ، قطعات مرغ را با روغن در تابهای میریزیم و آنها را سرخ میکنیم و سپس پیاز و سیر را به آن اضافه میکنیم و همه را با هم مخلوط میکنیم. در نهایت، زرشک را به اضافه کرده و همه چیز را بهم میزنیم تا حدی که زرشک ریزش نکند.
سپس، مرغ سرخ شده را روی لایه زرشک کار میکنیم و برنج را به صورت لایهلایه روی مرغ قرار میدهیم. برای پایه برنج، آب دیگری میافزاییم، که میتواند حداقل برابر حجم برنج باشد، و در پایین دیگ به مدت 20 تا 30 دقیقه روی حرارت کم نگه میداریم.
در نهایت، پلو را با همراه زرشک و مرغ در میان سرو کرده و به صورت سرد سرو میدهیم. این غذا با زرشک داخلی شیرین، مزهی ملایم و ایجاد کنندهی حس آسودگی میدهد و در کل به عنوان یک انتخاب خوب برای وعده شام یا ناهار در جمع خانواده و دوستان است.
راه اندازی مرحله به مرحله زرشک پلو با مرغ
زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در بسیاری از مناطق این کشور به عنوان غذای اصلی مصرف میشود. این غذا دارای طعم و مزهای خوشایند و بسیار سالم است زیرا از مواد قندی و کربوهیدرات کمتری نسبت به سایر غذاها استفاده شده است. در ادامه توضیحاتی درباره مراحل تهیه و آشپزی این غذا ارائه میشود.
اولین گام در آمادهسازی زرشک پلو با مرغ، شستشوی برنج است. برنج را با آب تمیز شسته و سپس به مدت نیم ساعت در آب خیسانده میشود تا بهتر و سریعتر پخته شود. پس از این مرحله، مرغ در قابلمه دربسته و با افزودن کمی آب، نمک و فلفل به مدت نیم ساعت در حرارت کم پخته میشود.
در مرحله بعد، زرشکها را با آب جوش و نمک مخلوط کرده و به مدت چند دقیقه در آن آب جوش قرار میدهیم. سپس آب آن را روی یک صفحه کاغذ جوش داده میگذاریم تا خشک شود. در صورتی که زرشک ترشی دوست داشته باشید، میتوانید به تعداد آنها قلیانی به آب جوش اضافه کرده و برای چند دقیقه به آب جوش فرستاده و بعد آنرا درون آبخوری برای چند ساعت قرار دهید.
بعد از این مراحل، برنج را با یک لایه روغن و کمی زعفران آماده کرده و داخل قابلمه قرار میدهیم. سپس برنج به دو بخش تقسیم شده و روی هر کدام نصف مقدار مرغ و یک لایه زرشک گذاشته میشود. بعد از بستن درب قابلمه، آن را با حرارت کم به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پخته و سپس به مدت ۵ دقیقه از روغن صرفهجویی آماده میکنیم. برنج آماده پلو خوشمزه و سالم آماده استفاده و سرو شدن است.
مراحل طبخ دقیق زرشک پلو با مرغ
با سلام به همه دوستان، در این مقاله قصد داریم به طور کامل و دقیق نحوه پخت زرشک پلو با مرغ را در قالب چند پاراگراف تشریح کنیم.
پخت زرشک پلو با مرغ یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که در فصل پاییز و زمستان معمولا بیشتر مصرف میشود. برای پخت این غذا باید ابتدا به دنبال مواد لازم باشید. برای زرشک پلو با مرغ به موادی همچون مرغ، برنج، زعفران، زرشک، پیاز، نمک، فلفل سیاه و روغن نیاز دارید.
بعد از تهیه مواد، بهتر است مرغ را مخصوصاً با کمی نمک و فلفل به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید. سپس پیاز را خلال خورده و با روغن تفت میدهیم تا سبک شود. سپس مرغ را به این مخلوط اضافه کرده و دو سه دقیقه دیگر با هم تفت میدهیم.
بعد از آن، برنج را شسته و به همراه زرشک درون آب جوش به مدت یکساعت خیس کرده و سپس آبکشی میکنیم. در مرحله بعدی، زعفران را به دو قیف کرده و در یک قوری کوچک به همراه یک لیوان آب جوش حل میکنیم.
حالا با به کارگیری پلوپز، به مراحل پخت پلو میپردازیم. در مرحله اول باید نیمی از روغن را در داخل پلوپز بریزیم و روی آن لایهای از برنج و سپس مرغ و بعد از آن دوباره لایه برنج ریخته و در پایین زرشک را خام بریزیم. این روند را تا اتمام مواد تکرار کرده و در آخر از زعفران حل شده روی آن قرار میدهیم و پلوپز را به مدت 50 الی 60 دقیقه روشن میکنیم.
بعد از گذشت زمان پلو را از پلوپز خارج کرده و با چنگال جمع و به همراه زرشک، روغن و مغزهای تخم کاغذی خرد شده که قبلا تفت دادهایم، مخلوط میکنیم تا طعم و عطر زرشک به تمام پلو تفاوتی بخشید.
در نهایت، میتوانیم زرشک پلو با مرغ را در بشقاب بریزیم و به همراه یک کوچولو مخلفات سبز (مانند خیار شور) سرو کنیم. امیدواریم توضیحات ما درباره نحوه پخت زرشک پلو با مرغ به شما کمک کند و با استفاده از این دستور، بتوانید این غذای خوشمزه را با بهترین شکل ممکن تهیه کنید.
طرز تهیه مرغ در زرشک پلو
طرز تهیه مرغ در زرشک پلو یکی از غذاهای ایرانی محبوب است که در سفرههای بسیاری ویژه مراسمها و جشنها قرار میگیرد. این غذا از مرغ، زرشک، برنج و ادویههای خاص تهیه میشود و طعم بسیار خوشمزهای دارد.
نخستین مرحله در تهیه این غذا، مرغ را پختن و به صورت سینه مرغ درشت خورده و زینتدهی برای این پلو است. برای پختن مرغ، میتوانید از روشهای مختلف مانند پخت در فر، پخت در قابیلا و یا پخت در قوری استفاده کنید.
بعد از پختن مرغ، بهتر است زرشکها را به همراه نبات و لیمو عمانی در حالی که در حال پختن هستند، با روغن جوشیده و به همراه مرغ در ظرف مناسبی آماده کنید.
سپس برنج را با روش بخارپز یا به روش معمول پخته و با ادویههای خاص مانند زعفران، دارچین، هل، فلفل سیاه و سیب زمینی سرخشده مخلوط کنید. در این مرحله میتوانید هر حسب میل کمی زعفران به برنج اضافه کنید تا رنگ دلخواه را بدست آورید.
حالا میتوانید زرشک و مرغ را به برنج اضافه کرده و روی آنها لیمو عمانی، آلو، خلالشده، نبات و دارچین بریزید تا به این غذا زینتدار و ظریفی دهید. قابل ذکر است که میتوانید از برخی از این مواد به عنوان زینت کنندههای دیگری استفاده کنید.
در نهایت، کافیست ظرف حاوی مرغ در زرشک پلو را در دیگری بالاتر از آن قرار داده و با اجازه یک ساعت و نیم به عنوان نوشیدنی سرو کنید. در این مرحله میتوانید به همراه این غذا سالاد خورشتی، ماست، ترشیجات و همچنین نان تازه سرو کنید و از این خوراکی فوقالعاده لذت ببرید.
راهنمایی در انتخاب بهترین زرشک برای پلو
اینکه کدام نوع زرشک برای پلو بهتر است، بسیاری از مصرفکنندگان را اذیت میکند. زیرا هر نوعی از زرشک دارای طعم و خصوصیات مختلفی است. به همین دلیل قبل از خرید زرشک باید به مشخصاتی مانند میزان شوری، رنگ و عطر آن توجه کرد.
یکی از بهترین نوعهای زرشک برای پلو، زرشک خراسان میباشد. این نوع زرشک دارای خواص ضد میکروبی بوده و بسیار مناسب برای کاربرد در پلو میباشد. همچنین، زرشک خراسان دارای رنگ سبز روشن و عطر مطبوعی است که به غذای پلو طعم و شکل خاصی میدهد.
نوع دیگری از زرشک که برای پلو مناسب است، زرشک گلبرگ است. زرشک گلبرگ دارای طعم شاداب و فرم رنگی جذابی است. همچنین، آن را میتوان به راحتی پس از شستشو و خشک کردن برای استفاده در پلو، چلو و یا سایر غذاها استفاده کرد.
اگر به دنبال زرشکی هستید که طعم شیرین و رنگ قرمز داشته باشد، زرشک قزوین را انتخاب کنید. این نوع زرشک دارای طعم شیرین و خوبی بوده و به غذای پلو طعم خاصی اضافه میکند.
در کل، هر نوع زرشکی که مرغوبیت، شوری و طعم خاص خود را داشته باشد میتواند برای پلو مناسب باشد. به هر حال، همیشه بهتر است قبل از خرید زرشک، با توجه به نیاز و سلیقه خود، مشخصات هر نوع زرشک را بررسی کنید.
انتخاب بهترین روش پخت مرغ برای زرشک پلو
روشهای متعددی برای پخت مرغ در زرشک پلو وجود دارد که هر کدام با روش و میزان استفاده از ابزار و روشهای پخت متفاوت، به اجرا در میآیند. در این مطلب به بررسی بهترین روشهای پخت مرغ برای زرشک پلو خواهیم پرداخت.
ریزگردهای مرغ را با مخلوط آبلیموی شسته شده و به صورت یک تکه سالم وارد قابلمه شدهاند، از این جا که پخت مرغ قبلزمش الزامی است، در این مرحله مرغ نیز همین کار را قبل از افزودن به زرشک پلو انجام داده است.
روش جوشاندن مرغ در منبع جداگانه
برای روش اول میتوانید مرغ را جداگانه بپزید و پس از پخت بچینید و با زرشک پلو سرو کنید. در این روش برای جوشاندن مرغ لازم است که مرغ را در قابلمهای به همراه 1 پیمانه آب که مساوی با سه لیوان میباشد، بر روی حرارت بالا بگذارید تا آب به جوش آید. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید به مدت 30 تا 40 دقیقه بجوشد. برای بررسی قدرت پخت چنانچه با چاقو به مرغ نفوذ داشت، به معنای همین است که مرغ پخته میباشد.
روش کباب کردن مرغ
روش دوم که معمولا برای آماده کردن مرغ در زرشک پلو به کار میرود، کباب کردن مرغ میباشد. در این روش، مرغها را با ابزارهای کوچک بریده و به همراه چند روغن و گیاهان دلخواه به صورت کباب شده با روش های خاص بپزید. سپس این مرغ ها به همراه زرشک پلو سرو کنید.
روش سرخ کردن مرغ
روش سوم که جایز به کار گرفتن در زرشک پلو میباشد سرخ کردن مرغ میباشد. در این روش، قسمتهای مختلف مرغ برش داده شده و با روغن مورد علاقه تفت داده میشوند. در حین تفت دادن مرغ، باید روی حرارت به مرغ توجه کرد تا از سوختن جلوگیری شود. برای بررسی قدرت پخت مرغ، اگر لوپ قرمزی روی مرغ شکل گرفت، به معنای آن است که مرغ به اندازه کافی سرخ شده است و می تواند به زرشک پلو اضافه گردد.
نظریه دیگر در قسمت پخت مرغ در زرشک پلو، همگی با روش جوجه قرمز های عربی با جعفری و پیاز مشابه مزه ، و برای ایجاد مزه تلخ مرغ، در هنگام جوشاندن مرغ، آبلیمو روی مرغ ریخته میشود.
همانطور که مشاهده کردید، میتوانید از روشهای مختلف پخت مرغ برای زرشک پلو استفاده کنید و در نهایت باید فقط یکی از آنها را اجرا کنید که به درستی آماده شده و فقط باید سرو شود.