طرز تهیه خورش بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی
خورش بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی یک غذای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در بسیاری از مناطق کشور مورد پسند قرار میگیرد. این غذا با استفاده از مواد اولیه ارزان و در دسترس درست میشود و باعث شادابی و قدرت بدنی فرد خورنده میشود.
برای تهیه این خورش باید ابتدا گوشت چرخ کرده را با تخم مرغ، نمک و فلفل به خوبی مخلوط کنید تا یک مخلوط نرم و افزایش حجم داریم. سپس باید یک قابلمه در حرارت ملایم گرم شود و پنیر روی آن ریخته شود تا با گرمای قابلمه آب شود.
سپس بامیه را با پیاز ریز شده و نخود فرنگی در یک قابلمه جداگانه به همراه روغن و ادویه ای که دوست دارید به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه به داغی بکشید. با اضافه کردن آب به مواد تهیه شده در قابلمه و مخلوط کردن آنها، خورش تهیه میشود.
در نهایت، باید مخلوط گوشت و تخم مرغ را به خورش اضافه کرده و به مدتی به همراه بامیه و سایر مواد به هم بریزید تا عطر و طعم خاص خود را بگیرد. این خورش با برنج سفید و نان تازه سرو میشود و امیدواریم شما نیز از طعم و لذت فوقالعاده آن لذت ببرید.
خورش بامیه چرخ کرده با گوشت قلقلی؛ چگونه تهیه کنیم؟!
خورش بامیهی چرخ کرده با گوشت قلقلی یکی از خوراکیهای سنتی و خوشمزهی ایرانی است که در اکثر مناطق کشور تهیه و مورد استفاده قرار میگیرد. بامیه یکی از مرغوبترین خوراکیهایی است که در سبد غذایی ایرانیان قرار دارد و با داشتن فواید بسیاری برای سلامتی، میتوان آن را در ماههای سرد سال به عنوان یک غذای گرم و مغذی مصرف کرد.
برای تهیه این خورش، ابتدا باید بامیه را به مدت حدود ۲۰ دقیقه در آب جوش قرار داد تا کاملاً نرم شود. سپس بامیه را از آب جوش خارج کرده و آن را با شیرینی و عدس درون قابلمه قرار داده و به مدت ۱۰ دقیقه بر روی حرارت کم به مدت پخت شدن نان میگذاریم.
بعد از پخت نان، گوشت قلقلی را با پیاز و رب گوجه فرنگی در تابهای با روغن نیمه چرب سرخ میکنیم و سپس یک قاشق غذاخوری آب و یک قاشق غذاخوری زردچوبه به آن اضافه میکنیم. پس از اینکه گوشت قلقلی کاملاً سرخ شد، بامیه را به آن اضافه کرده و مخلوط میکنیم. سپس پنیر پیتزا و نمک و فلفل به آن اضافه میکنیم.
این مخلوط را به مدت ۲۰ دقیقه در حرارت کم میپزیم تا تمامی مواد درون آن به هم بپیوندند و خورش نرم و خوشمزهی ما سرویس آماده شود. قبل از سرو میتوانید روی خورش یک قاشق غذاخوری روغن زیتون بریزید تا طعم خاص ویژهای به آن ببخشید. خورش بامیه با گوشت قلقلی را میتوانید با نان، شیربرنج یا کتلت سرو کنید و به عنوان یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی لذت ببرید.
راهنمای تهیه خورش بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی
خورش بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی یکی از خورشهای سنتی و شیرین خوشمزه ایرانی است که با استفاده از بامیه و گوشت چرخ کرده قلقلی تهیه میشود. این خورش با طعم شیرین و ملس بیشتر در نواحی جنوبی کشور معروف است و در جشنها و مهمانیها بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
برای تهیه خورش بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی ابتدا باید بامیه را برای حذف سختی و شوری با آب ولرم خیس کرده و سپس به مدت حداقل یک ساعت در آب نمکی خیسانده و ریختهشدهی آن را از روی بامیه برداریم. سپس گوشت قلقلی را با پیاز و سیر که برش داده شدهاند به همراه روغن تفت دهیم تا زرد شود.
سپس نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران و گلاب را به مواد تفت دادهشده اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. سپس بامیههای خیس شدهی خود را به مواد تفت دادهشده اضافه کنید و بعد آبی که کافی است را اضافه کنید تا بامیه به خوبی پخته شود. سپس با نارنج و شکر معمولی چاشنی دهیم و با نارنج روی آن نیز تزئین کنید.
و در نهایت خورش بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی آماده خوردن است. این خورش میتواند با سبزیجات خوراکی و پلو ایرانی سرو شود.
خورش بامیه با گوشت قلقلی در سبک بومی خودمانی
خورش بامیه با گوشت قلقلی یکی از غذاهای بومی و محبوب منطقههای شمالی و شرقی ایران مانند خراسان، گلستان، مازندران، گیلان و... میباشد. این خورش از بامیه، یک نوع نخودی سفید رنگ و منقارخورده، و گوشت قلقلی تهیه میشود که با هم ترکیب شده و در نهایت با ادویههای مختلف، غنی شده و سرو میشود.
تهیه این خورش، با استفاده از مواد محلی و طبیعی، خوراکیی شاداب، بسیار خوشمزه و سرشار از انرژی را برای خود به ارمغان میآورد. قلیهکردن گوشت قلقلی با تکه تکه شدن آن، و یک کانسومه گوشتی شیک زده میشود و در ظرفی در داخل آب جوش باید قرار گیرد تا غذا بهتر دربیاید.
بعد از آن نوبت به تهیه بامیه میرسد. بامیه را باید با آب در یک قابلمه بزرگ برای 15 تا 20 دقیقه جوش داد تا آنرا ملایم کنید. در نهایت با افزودن به ترکیب گوشت قلقلیی، حبه نخود، بعضی از ادویهها و سبزیجات، خورش آماده میشود. میتوان آن را با نان سرخ شده و یا برنج سفید سرو کرد.
خوراکی بامیه با گوشت قلقلی، انواع مواد مغذی مانند کربوهیدرات، پروتئین و فیبر را از طریق مصرف آن به بدن ما تأمین میکند که باعث افزایش سطح انرژی و سلامتی بدن میشود. شاید بهترین روش برای تجربه این خورش بومی خودمانی، سفر به مناطق مختلف کشور و تجربه آن در قالب یک نوع غذای اصیل محلی باشد.
نکات مهم در تهیه خورش بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی
تهیه خورش بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی از غذاهای محبوب و خوشمزه مازندران است. اما برای تهیه این خورش به نکات مهمی باید توجه شود تا طعم و کیفیت این غذا حفظ شود.
در اولین مرحله باید بامیه را به صورت کاملا تمیز شست و سپس به مدت یک ساعت در آب نمکی خیسانده و سپس برای خشک شدن روی دستمال یا کاغذ آشپزخانه بافتی کفی گذاشته شود.
در مرحله بعدی، باید گوشت قلقلی را داخل قابلمه در کمی روغن تفت داده و به همراه پیاز و سیر تفت داده شود. در این مرحله نباید گوشت را بیش از حد بپزانید تا نرمی و طراوت آن حفظ شود.
سپس به مواد دیگر از جمله گوجهفرنگی، فلفل دلمهای و زردچوبه اضافه کرده و بعد از چند دقیقه، بامیه نیز داخل قابلمه اضافه کنید و تفت دهید. باید به این نکته توجه کنید که بامیه را حداقل برای 20 دقیقه، در حد آتش ملایمتر بپزید تا طعم و اسیدیته آن کاهش پیدا کند.
در نهایت، این خورش را با نمک و فلفل سیاه به میزان لازم طعمدهی کنید و در صورت تمایل، مقداری زغال امادهی شده را به آن اضافه کرده و برای مدتی روی آتش نگه دارید تا خورش نفس بکشد و طعمی لذیذ بعد از خود بگذارد.
در نهایت، خورش بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی آماده سرو شدن است. اگر به نکات فوق توجه کنید، خورش شما لذیذ و با طعمی دلپذیر ترکیبی از تهیه شده بامیه، گوشت و ادویه جات خواهد بود که می توانید به همراه برنج، نان تازه و کوکو سبزیجات سرو کنید.
طرز تهیه خورش بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی به روش خانگی
برای تهیه خورش بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی به روش خانگی، مواد لازم عبارتند از یک سیب زمینی متوسط، دو عدد بامیه تازه، یک کیلو گوشت چرخ کرده، یک پیاز، یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه.
ابتدا سیب زمینی را پوست کنید و به صورت قاطی خورده در کنار بامیه ها در یک ظروف ریخته و آب از حد نصف قاشق به آن اضافه کنید. سپس بامیه ها را شسته و پوست آن ها را پوشش داده، جعفری و گشنیز را به صورت ریز خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
در قدری مواد روغن گرم کنید و یک پیاز را خرد کرده و با زیره، زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید تا بو داده کند. سپس گوشت را به آن اضافه کنید و به صورت مرتب به هم بزنید تا گوشت کمی برش داشته باشد.
پس از گذشت حدود ۱۰ دقیقه، رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و به هم بزنید تا همه مواد با گوشت آمیخته شوند. در این مرحله نمک به ذائقه تان اضافه کنید. سپس کلیه مواد را به قدری روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیایند و سپس آن را برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بگذارید تا بپزد.
خورش بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی به روش خانگی آماده است. پیشنهاد می کنیم آن را با نان تازه خورده و یا برنج پخته سرو کنید. تهیه آن در منزل کمی سختگیری می خواهد اما با دنبال کردن نکاتی که فوق العاده بودّند، به راحتی می توانید آن را در خانه طبخ کنید.