مواد لازم برای حلوای زعفرانی با نشاسته
حلوای زعفرانی با نشاسته یکی از حلواهای سنتی ایرانی است و در تهیه آن از موادی مانند نشاسته، زعفران، عسل، روغن، پودر شیر و آب استفاده میشود.
نشاسته یک ماده پودری سفید رنگ است که از گیاهان مختلف بدست میآید. در ترکیب حلوای زعفرانی با نشاسته، نشاسته به عنوان ماده اصلی استفاده میشود و باعث تاشدن حلوا میشود. نشاسته را باید با آب مخلوط کرده و در حین نوشتن به آرامی به ترکیب آماده اضافه کرد تا حالت دهانی خوبی به ترکیب داده شود.
زعفران نیز به عنوان یکی دیگر از مواد اساسی در ترکیب حلوای زعفرانی با نشاسته به کار میرود. از نظر خواص مفیدی که زعفران دارد، نشان داده شده است که میتواند در کاهش ترشح چربی خون، سرطان، اختلالات روحی و ... مفید باشد.
عسل نیز به عنوان یکی از مواد شیرین کننده در ترکیب حلوای زعفرانی با نشاسته به کار میرود. باید به گونهای مخلوط شود که حلوا نهایی خیلی شیرین نشود و ترکیب روان و قابل مدیریت باشد.
در نهایت، روغن و پودر شیر برای اضافه کردن مزه به ترکیب استفاده میشوند. روغن میتواند طعم خوبی به حلوا بدهد و پودر شیر نیز باعث شل شدن حلوا میشود. پودر شیر را باید در آب حل کرده و در صورت نیاز به ترکیب اضافه کرد.
در کل، حلوای زعفرانی با نشاسته، یکی از حلواهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با استفاده از مواد ساده و موجود در هر خانه، به راحتی تهیه میشود.
طرز تهیه حلوای زعفرانی با نشاسته
حلوای زعفرانی با نشاسته یکی از شیرینیهای سنتی و پرطرفدار در کشور ما است. برای تهیه این شیرینی، ابتدا باید در دیگی کره را ذوب کنید و به آن شیر و نشاسته اضافه کنید. سپس با مخلوط کردن این مواد به یکدیگر، آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
بعد از رسیدن مواد به جوش، باید آن را از روی حرارت برداشته و زعفران و بادام را به آن اضافه کنید. سپس با مخلوط کردن این مواد به یکدیگر، آن را در قالبی به روی نانچی وارد کرده و برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
پس از خنک شدن حلوا، آن را از قالب خارج کرده و با تکههای بادام یا پسته بر روی آن تزئین کنید. حلوای زعفرانی با نشاسته آماده سرو و عرضه شدن است و میتوانید آن را به عنوان شیرینی قهوهای یا چایی در جشنها و مراسمها سرو کنید.
نکات مهم در تهیه حلوای زعفرانی با نشاسته
حلوای زعفرانی با نشاسته یکی از خوراکیهای خوشمزه و محبوب در فصل پاییز و زمستان است که با ترکیبی از طعمهای شیرین و مطبوع زعفران، نشاسته و شیر تهیه میشود. در ادامه به نکات مهمی که در تهیه حلوای زعفرانی با نشاسته باید توجه داشته باشید، پرداخته خواهد شد.
1- به دقت وزن مواد: در تهیه حلوای زعفرانی با نشاسته باید به دقت مواد را وزن کرد، زیرا نسبت ترکیبی آنها برای حصول به نتیجهای تر و لذیذ بسیار مهم است.
2- تهیه نشاسته به درستی: برای تهیه حلوای زعفرانی با نشاسته، شما باید به درستی نشاسته را تهیه کنید. در این زمینه، نکته مهم این است که نشاسته را با آب خنک آمیزش داده و به هیچ وجه آن را بر روی حرارت قرار ندهید.
3- سرعت پخت حلوا: در هنگام پخت حلوا، حواستان به سرعت پخت آن باشد. اگر سرعت پخت حلوا بسیار کند باشد، ممکن است به طور ناخواسته پختهی شیره باشد، در عوض اگر سرعت پخت آن بسیار زیاد باشد، ممکن است حلوا سفت و ناشتا شود.
4- استفاده از ظروف بهینه: در تهیه حلوای زعفرانی با نشاسته، باید از ظروف کاغذی یا سرامیکی استفاده کرد. همچنین حین پخت، با استفاده از قاشق چوبی یا سیلیکونی، مواد را هم میزنیم تا این که حلوا به شکل استوایی در ظرف بنشیند.
5- نگهداری حلوا: پس از پخت حلوا، باید آن را در درجه حرارت خنک و خشکی نگه دارید. در خارج از یخچال نیز میتوانید این حلوا را تا چند روز بدون هیچ مشکلی نگه دارید. به ویژه اگر از قاشق چوبی به جای فلزی استفاده کنید نگهداری آن بهتر خواهد بود.
در نهایت، تهیه حلوای زعفرانی با نشاسته را میتوان به راحتی با رعایت موارد گفته شده، انجام داد و از ساختن یک خوراکی خوشمزه و جذاب برای امور مختلف همچون شامهای فراروان و جشنهای خانوادگی لذت برد.
راهنمایی های لازم برای پخت حلوای زعفرانی با نشاسته
حلوای زعفرانی با نشاسته از دسرهای بسیار طرفداردار است که با طعم لذیذ و عطر خوش زعفران، میتواند به شیدیه هر گردهمایی و عزایم شما بازار را داغ کند. برای پخت این دسر، کمترین اشکال استفاده از نشاسته باشد. به طور کلی موادی که برای پخت حلوای زعفرانی با نشاسته نیاز دارید عبارتند از یک استکان فرین شده، ۴ پیمانه شکر، یک سوم پیمانه نشاسته، ۲ عدد زردآلو، یک عدد لیموترش و مقداری پودر زعفران.
ابتدا شکر را در تابه با حرارت ملایم بگذارید تا قهوهای رنگ در بگیرد. سپس به آن نشاسته را اضافه کرده و باهم مخلوط کنید تا مواد خوب خود را با یکدیگر ترکیب کنند. در مرحله بعدی، زردآلوها را خرد کرده و به مواد سهمیت دهید. بعد از تفت دادن مواد به مدت ۵ دقیقه، زعفران را به مواد اضافه کرده و باز هم مخلوط کنید.
حالا به کمک یک لیموترش، آجیل را به مواد اضافه کنید و با مخلوط کردن با مواد تازه آماده کنید. همانطور که در مراحل قبل بیان شد، تابه را در حرارت ملایم آماده کرده بودیم. اکنون با اسفنج کردن تابه با فرین، مواد خمیری را در صفحه ریخته و مرحله آخر را تشکیل می دهیم. برای تقسیم دادن خمیر به شکلی یکنواخت، می توان به دستگاه تاسی که وسیلهای برای تسیل فرین است برای تراز کردن خمیر به شکلی یکنواخت، به نوبت استفاده کرد. پس از مواد روی طبقه اولیه ریخته شود، تابه را درون فر گذاشته و به پخت طبق مراحل دستورالعمل پیش بروید.
بعد از ۲۰ تا ۲۵ دقیقه پخت درون فر و بعد از آماده شدن، خمیر را به صورت میلهای برید و در ظرفی مناسب قرار دهید. پس از خنک شدن و از دست رفتن حرارت خمیر، می توانید شروع به سرو کردن حلوای زعفرانی کنید. در این مرحله پیشنهاد می شود حلوای زعفرانی را با یک لیوان چای قرمز داغ سرو کنید. اگر هم میخواهید زیبایی دار تری داشته باشید، می توانید از روش های مختلف سفید کردن حلوای زعفرانی استفاده کنید.
مشکلات متداول در تهیه حلوای زعفرانی با نشاسته
تهیه حلوای زعفرانی با استفاده از نشاسته یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین شیرینیهاست. اما در تهیه این حلوا مشکلاتی همچون خیس شدن حلوا، خمیر سفت و سخت شدن، رنگ حلوا کمی غیر از رنگ زعفرانی تغییر کرده و پف کم حلوا ممکن است باشد.
یکی از اصلیترین دلایل خیس شدن حلوا در حین تهیه، استفاده از تعداد زیادی نشاسته است. درصورتی که تعداد نشاسته را درست و به درستی برای تهیه خمیر حلوا اندازه گیری شود، میتوان این مشکل را برطرف کرد.
همچنین برای جلوگیری از سفت شدن خمیر حلوا، میتوان از یک قاشق اندازه گیری کننده یا ترفند جدیدی در تهیه خمیر استفاده کرد: پس از غلطک زدن خمیر، خمیر را روی بشقابی با دیوارههای بلند و داخل آن روغن نمک ریخته و تمام شده کمی مواد اولیه خمیر را نشاسته (در حالت خام یا پخته)، این گونه میتوان خمیر حلوا را تسهیل کرده و از سفت و سخت شدن آن جلوگیری کرد.
رنگ زعفرانی نیز از جمله مسائلی است که در تهیه حلوای زعفرانی با نشاسته ممکن است بروز کند. با توجه به اینکه پودر زعفران ممکن است دارای رنگدانه کمی باشد، میتوان از روش مخلوط کردن پودرزعفران با آب درصورتی که پودر زعفران خشک استفاده شده، برای ایجاد رنگدانه بیشتر استفاده کرد.
بالاخره وقتی که حلوا با دقت به درستی تهیه شده باشد، هنگام بسته شدن میتوان از یک قرص کربنات سدیم (بیکربنات) درون حلوا استفاده کرد. قرص کربنات سدیم باعث برجستگی کوچک در سطح حلوا میشود که بعد از بستن ظرف، برجستگی کمک میکند تا حجم و حالت حلوا تغییر نکند.
غذای همراه با حلوای زعفرانی با نشاسته
غذای همراه با حلوای زعفرانی با نشاسته یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب در فصل پاییز و زمستان است. این دسر با استفاده از مواد اصلی مثل نشاسته، زعفران، شیر و شکر تهیه میشود.
برای تهیه این دسر ابتدا نشاسته را در آب جوش حل و به همراه شیر در داخل قابلمه بر روی حرارت ملایم قرار میدهیم. در ادامه، زعفران را با یک قاشق غذاخوری آب جوش ترکیب کرده و به مخلوط نشاسته، شیر و شکر افزوده میشود. این مرحله را مدتی به همراه هم آمیزی میکنیم تا تمامی مواد توام با هم مخلوط شوند و مزه و طعم خوبی به دست آید.
پس از این مرحله، باید دسر را برای ترکیب و کهکشان به مدت 10 دقیقه روی حرارت به نازلترین درجه نیمه رسانایی قرار دهیم. سپس آن را از روی حرارت برمیداریم و در بشقابهای مناسب جهت سرو و تزئین قرار دهیم.
سرو کردن این دسر را میتوان به همراه حلوای زعفرانی خرد شده و ترشی برگهای سبز به شکل دلخواه انجام داد. همچنین میتوانید با استفاده از شکلات یا پودر زعفران به این دسر طعم و لذت ببخشید.
به طور خلاصه، غذای همراه با حلوای زعفرانی با نشاسته یک دسر شیرین و خوشمزه است که با استفاده از زعفران و نشاسته تهیه میشود و میتواند با تزیینهای مختلفی همراه باشد. این دسر را میتوان به عنوان یکی از دسرهای خانگی در میان خانواده و دوستان سرو کرد و همگان را شگفت زده کند.