چگونه زرشک پلو با مرغ مجلسی را بپزیم؟
زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهایی است که در مراسم های مجلسی و مهمانی ها بسیار مورد علاقه قرار می گیرد. برای پخت این غذا نیاز به چند مرحله دارید.
مرحله اول: آماده کردن مرغ
ابتدا باید مرغ را بشویید و پس از خشک کردن، پوست آن را دربیاورید. سپس مرغ را در گوشتکوب الکتریکی آسیاب کرده و به همراه نمک و ادویههای دلخواه پخته و روی شعله ملایمی نگه دارید.
مرحله دوم: آماده سازی برنج
سپس به برنج آب بریزید و آن را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه جوش بدهید تا کاملا نرم شود. پس از آماده شدن برنج، آن را روی صفحهی چوبی پهن کنید و با سسی مخلوط کنید.
مرحله سوم: آماده کردن زرشک
زرشک را شسته و در ظرفی با نمک قرار داده و برای چند دقیقه به جوش بیاورید تا برای شستن و آماده کردن آماده شود. پس از ذرشک آماده، آن را کمی به شکلی درست کرده و با سبزیجات دلخواه مخلوط کنید.
مرحله چهارم: ترکیب کردن تمامی مواد
حال مرغ پخته را به همراه برنج و زرشک مخلوط کنید و در قابلمهای با در دمای ۵۰ درجه سانتی گراد برای مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید تا زیر قابلمه صاف شود. پس از آماده شدن غذا، آن را در بشقاب دلخواه سرو کنید و با سبزیجات دلخواه تزئین کنید.
با این روش، ظرفیت بالقوه زرشک پلو با مرغ مجلسی شما تا سه الی چهار نفر را به خوبی دارد، و می توان در صورت نیاز مقدار برنج و دیگر مواد را بیشتر یا کمتر کرد.
مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ مجلسی
زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که در مهمانیها و مراسم های مختلف نیز سرو میشود. برای پخت این غذا، ابتدا بهتر است مرغ را در دستور پخت انتخاب کنید. برای این کار مرغهای تازه و بدون پوست بهترین گزینه است. همچنین می توانید از قطعات مختلف مرغ استفاده کنید، مثلاً سینه، ران و ... طبق سلیقه شما و یا دستور پخت.
ما از برنج کامل یا ماهیتابهای برای پخت زرشک پلو استفاده می کنیم. برای سفید و نرم شدن برنج معمولی، آن را یک ساعت قبل از پخت به داخل آب خیس کرده و سپس آبکشی کنید. برای پخت برنج در ماهیتابه، ابتدا باید برنج را در آب جوش کمی نمک و گل سرخ بگذارید و بعد از آبکشی، آب داغی که حدود 3 انگشت بالاتر از برنج هست ریخته و روی آن روغن کمی بریزید و روی آن از نمک و زعفران خشک کمی بپاشید.
نوع دیگر محسوب برای انتخاب در این غذا، زرشک است. برای خرید آن بهتر است که از فروشگاههای قطعه خشک و فوریج بررسی کنید. برای شستشوی آن، زرشک را در آب جوش و نمک بریزید و به مدت چند دقیقه در آن نگه دارید، سپس به آبکشی کامل بگذارید.
این وسایل، به همراه نمک، فلفل، زعفران، روغن، پودر قند، پیاز و آب، مواد لازم برای پخت زرشک پلو با مرغ مجلسی هستند. با رعایت این نکات و استفاده از بهترین مرغ و زرشک، می توانید غذایی خوشمزه و خوشرنگ در مهمانی خود سرو کنید.
آماده کردن مرغ برای زرشک پلو با مرغ مجلسی
آماده کردن مرغ برای زرشک پلو با مرغ مجلسی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که در هر خانه ای ممکن است پخته شود. خوراکی این غذا، از دو مؤلفه زیر تشکیل شده است:
- مرغ مجلسی، که باید با شیوه ای خاص، طبق دستور پخت، پخته شود.
- زرشک پلو، که مواد لازم برای آن، شامل برنج، زرشک طعم دار، پیاز، نمک، روغن و ادویه های مورد نیاز هستند.
برای آماده کردن مرغ مجلسی، فرایند پخت این گوشت قطعات، با استفاده از موادی مانند پیاز، زردچوبه، زنجبیل و لیمو شیرین، صورت می گیرد. نکته مهمی که در هنگام پخت این مرغ باید مد نظر داشته باشیم، این است که باید قطعات مرغ را به همراه مایعات و ادویه ها بگذاریم تا جوش بیاید، اما پس از جوش آوردن، باید در حدی ادامه پخت داده شود تا حوله نشود.
در مرحله بعدی، برای آماده کردن زرشک پلو، ابتدا برنج را باید شسته و با سبوس آن جدا کنید. سپس باید زرشک را برای جوش آوردن، در آب سرد بگذارید و به مدت 5 تا 10 دقیقه دور شستشو دهید. بعد از آن، زرشک را به همراه پیاز و روغن، به مدت چند دقیقه سرخ کنید. بعد از اینکه پیاز، زرشک و روغن به خوبی با هم مخلوط شدند، برنج را به آن ها اضافه کنید و با مایعات دلخواه، مانند آب، مرغ یا گوشت، به مدت 5 دقیقه بگذارید تا جوش بیاید. سپس باید آن را به روشی که برای شوفان، کته و پلو عمل می کنید، به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزید.
در نهایت، برای سرو کردن زرشک پلو با مرغ، بهتر است ابتدا برخی از روغن که در پخت مرغ مانده، را در تابه استفاده کنید و قطعات مرغ پخته شده را به آن اضافه کنید. سپس باید زرشک پلو به صورتی که قبلا توضیح داده شد، پخته شده را به آن ها اضافه کنید و مجدداً تابه را روی حرارت قرار دهید تا مواد خوبی با هم مخلوط شوند. در نهایت، می توانید آن را با دستور پخته شده، به منظور تزئین و نگهداری، با سبزیجات و گردو به صورت خوشمزه سرو کنید.
پخت زرشک برای زرشک پلو با مرغ مجلسی
پخت زرشک برای زرشک پلو با مرغ مجلسی به یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار ایرانیها تبدیل شده است. زرشک یکی از مواد اصلی و بسیار مهم در این غذا به شمار میرود و برای پخت آن نیاز به توجه و دقت دارید.
برای شروع، بهتر است زرشکها را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید تا از تلخی آن خلاص شوید. سپس آنها را با آب سرد بشویید و به دلخواه به خاکستر یا نمک بپوشانید تا روی آنها زیباتر شود.
سپس بهتر است زرشک را در مقداری روغن تفت دهید تا تلخی آن کم شود. برای پخت زرشک همچنین میتوانید از نبات پاک و خشک شده استفاده کنید. این کار را بهتر است درون قابلمهای که در آن پلو میسازید انجام دهید.
بعد از تفت دادن زرشک، مرغ را به دلخواه تفت داده و به آن فلفل، دارچین، زنجبیل، پیاز و سایر ادویه و مواد غذایی که دلتان بخواهد بیفزایید تا طعم بیشتری به غذا ببخشد. بعد از تفت دادن مواد، میتوانید ادویه زرشک را به آن اضافه کرده و آن را همراه با زرشک به خوردن بپردازید.
در نهایت پلو را در قابلمهای که زرشک در آن تفت داده شده، با مرغ که تفت داده شده است، مخلوط کنید تا طعم و مزه خوشمزهای به پلو بدهد. این غذا با سبزیجاتی مانند خیارشور، ترشی و پیازچه پخت شده سرو میشود و یکی از بهترین صبحانههای شما میتواند باشد.
آماده کردن برنج برای زرشک پلو با مرغ مجلسی
برای آمادهکردن برنج برای زرشک پلو با مرغ مجلسی نیازمند چند مرحله هستیم. ابتدا تعدادی برگ گشنیز را خرد کرده و به مرغ اضافه کنید و آن را روی حرارت متوسط بپزید تا پخته شود. دوباره این قسمت از مرغ را در کنار گشنیز، جدا کنید.
در قدم بعد باید با استفاده از دو قاشق شیره زرشک به همراه دو قاشق ورقه برگ پسته روغن گرفته و آن را در تابهای با سطح کف صاف بریزید. زرشک را همچنین باید با یک سرخ کن کوچک کمی تفت دهید تا ظاهری سرخابی بگیرد و آماده استفاده شدن باشد.
همچنین باید برنج را به صورت معمول در دو پیمانه آب و کمی نمک به مدت 20 تا 30 دقیقه جوش بیاورید تا کاملا مخملی شود. بهتر است از برنجی معمولی و یا برلیانس استفاده کنید. پس از پخت برنج، با استفاده از یک بادی خوب و صاف آن را برای کاهش رطوبت به همراه جعفری خرد شده داخل دیگی بگذارید.
در نهایت باید برنج را به همراه مرغ روی زرشک و همه بخش های مزه دهنده دیگر چیده و برای ده دقیقه به آرامی روی حرارت بپزید تا عطر و طعم همه ترکیبات به خوبی مخلوط شوند. زرشک پلو با مرغ مجلسی حاصل، در میان خانواده و میهمانان شما همهپسند خواهد بود.
ترکیب مرغ و زرشک با برنج
ترکیب مرغ و زرشک با برنج یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی میباشد. این غذا در بسیاری از مناطق ایران به عنوان غذای اصلی سرو میشود و در مناسبتها نیز اغلب تهیه میشود.
برای تهیه این غذا، ابتدا برنج را با آب شسته و در ظرف مناسبی بهمراه نمک و روغن تفت داده و طریقه پخت شیرین برنج را دنبال میکنیم. در همین حین، مرغ را نیز به شکل ریز خوردهها در یک قابلمه بهمراه آب و ادویه جات پخته و در نهایت به آن زرشک پخته شده و برای مدت کوتاهی با هم مخلوط میشوند.
این غذا را با سبزیجات تازه مانند نعنا و تره فرنگی سرو میکنند و با طعم تند و تیز زرشک و عطر و طعم خوب مرغ، ترکیبی بسیار مطبوع به وجود میآید. همچنین میتوان از روغن زیتون، زعفران و نمک در این غذا استفاده کرد و به آن زیبایی و طعمی متفاوت بخشید.
ترکیب مرغ و زرشک با برنج، یک غذای کامل، ارزان و مطبوع است که میتواند هم در میان وعدههای روزانه و هم در جشنها و مهمانیها مورد استفاده قرار گیرد. همچنین این غذا منبعی عالی از پروتئین، ویتامین C و فیبر میباشد.