1. جادوی سفیدی: نگاهی به تحولات تلویزیون ایران
جادوی سفیدی نام مصطلحی است که به تحولات قابل توجه صنعت تلویزیون در ایران در دهه گذشته اشاره دارد. این تحولات باعث شدهاند که ایرانیان بتوانند برنامههای متنوع و کیفیت بالای تلویزیونی را در خانههایشان مشاهده کنند.
اما این تحولات چیستند؟ با شروع تولید برنامههای تلویزیونی در ایران، بسیاری از برنامهها به صورت دستیابی رایگان برای مردم در دسترس بودند، اما کیفیت برنامهها پایین بود. اما این مشکل با افزایش تعداد شبکههای تلویزیونی در ایران و رقابت بین آنها برای جذب تماشاگران تغییر کرد.
این رقابت منجر به بهبود کیفیت برنامهها، استفاده از فنآوری، ایجاد بانکهای برنامهای و بازاریابی موثر شده است. امروزه برنامههای تلویزیونی در ایران بسیار متنوع و جذاب هستند و قادر به جلب توجه تماشاگران هستند. از سریالهای درام تاریخی و اجتماعی گرفته تا برنامههای تفریحی و ورزشی همگی از کیفیت بالا برخوردار هستند. همچنین به دلیل این تحولات، شبکههای تلویزیونی ایران موفق به فروش برنامههای خود به شبکههای دیگر در جهان شدهاند.
از جمله نمایانیهای این تحولات میتوان به برنامههایی مثل سریال عاشقانه "شهرزاد" و برنامه ورزشی "نود" اشاره کرد. این برنامهها به طور گسترده مورد استقبال تماشاگران در داخل و خارج از کشور قرار گرفتهاند.
جادوی سفیدی به تنهایی میتواند نمایانگر تحولات تلویزیونی ایران باشد، اما با گسترش این تحولات و با پیشرفت این صنعت در ایران، دیگر بخشهای مختلف این صنعت، مثل تولید محتوای دیجیتال، هم باید به بررسی و تحلیل دست یابند.
2. زندگی با شیطان: داستان واقعی نسیم حسنی
نسیم حسنی موضوع داستانی است که از زندگی با شیطان به وجود آمده است. زندگی او از دوران کودکی با مشکلات بزرگی روبرو بود؛ او پس از از دست دادن مادرش با پدرش همراه شد که او نیز بیشتر وقت خود را در عرصه کار گذراند. با گذراندن زمان، نسیم بزرگ شد و خانوادهاش تصمیم گرفتند به دنبال فرصتشغلی جدید بروند.
هنگامی که نسیم به محل کار جدیدش رسید، با مشکلات ویژهای روبرو شد که قبلاً با آنها روبرو نشده بود. او در محل کاری با گروهی از افراد شیطانپرست کار میکرد که از ویژگیهایشان این بود که به جای خداوند، شیطان را عبادت میکردند. این افراد در محل کاری که نسیم با آنها کار میکرد، پیامدهای بسیار بدی برای او در پی داشت؛ او به نوعی ناخواسته درگیر ورود به دنیای شیطانپرستی شد و با برخی از تورمنتها و مشکلات روبرو شد که دستنیافتنی به نظر میرسید.
نسیم به نوعی درگیر شدن با شیطان و مشکلات بسیاری برای او برای زندگی ایجاد کرد. این اتفاقات برای او از دوران کودکی آغاز شده و با ورود به محل کار جدیدش ادامه یافته بودند. او در نهایت با کمک افراد مؤمن و بهرهمند از تجربیات خود، از این عادت و رفتار شیطانپرستانه خارج شده و به دنبال زندگی سالم و مؤمنانه شد. نسیم حسنی با تمرکز بر ارزشهای مقدس و پایبندی به اصول دینی، توانست بهترین ورژن خود را به ارمغان بیاورد و به اینکه درگیر شیطان شده بود، پایان نهاد.
3. حقیقت پشت پرده شوخیهای ایرانیان در تلویزیون
شوخی به عنوان یکی از شاخه های فرهنگ ایرانی در زندگی روزمره و صحبت های روزانه مردم قرار دارد و ماجراهای شوخی از این دلائل با مرور زمان به تلویزیون نفوذ کرده و به صورت مرتب در برنامه های توسعه یافته پخش می شود. امروزه شوخی ها در حالی از فضای سرگرمی جدید نفوذ کرده اند که جنبش فشاردهنده به آن پایگاه بیان درستی نژادپرستی علیه من اعتقاد ندارد.
ماجرایی که پشت پرده شوخی ها در تلویزیون ابراز می کند بیشتر از جذب گویندگان و بازیگران بوده و برای هدفمندی برنامه های رادیویی و تلویزیونی به کار رفته است. شوخی هایی که در تلویزیون به نمایش گذاشته می شود معمولا شامل کلیشه ها و پیچیدگی های فرهنگی و جامعه ایرانی است.
این شوخی ها اغلب شامل بی ربطی و تهی بوده و در سبکی راحت و پوچ که مستقیما به شعارهای تبلیغاتی هم نزدیک است، ارائه می شوند تا به نوعی خنده را به بیرون سرایند. با این وجود، این شوخی ها به دلیل تصویر برداری و تولید اکتشافات مختلف در برنامه های خود، هنوز هم اعتباری در بین بعضی از جامعه ایرانی ها دارند.
به گونه ای که حضور گویندگان، بازیگران و همچنین تنظیم و یکسان سازی برخی شوخی ها موضوعی خود به خود شده و بسیاری از آنها برای طنز پند دارند تا به اشکال موجود در جامعه ایران اشاره کنند. در هر صورت، توجه و ارزشیابی جامعه ایران برای این شوخی ها از ماهیت مختلفی برخوردار است که نمونه ای از آنها می تواند در تلویزیون شاهد آن باشیم.
4. تاریخچه موفقیتهای ایران در صنعت تلویزیون
تلویزیون به عنوان یک وسیلهی ارتباطی نوین، در جامعهی ایران به صورت رسمی از دههی ۱۳۲۰ شمسی شروع به کار کرد. این وسیلهی ارتباطی بینظیر از همان موقع تحت تأثیر رسانههای عرصهی جهانی بود و به تدریج در ایران نیز رواج یافت.
اولین تلویزیون ایران به دست شرکت دولتی سایپا به کار گرفته شد و مصرفکنندگان بسیار زیادی در سراسر کشور به ثبت نام نامزد شدند. همچنین شرکتهای خصوصی نیز شروع به کار در این زمینه نمودند و به نسبت شرکتهای دولتی، محصولات بهتری تولید کردند.
یکی از پیشرفتهای قابل توجه در زمینهی تلویزیون در ایران پخش برنامههای ورزشی در دههی ۱۳۶۰ است که با استقبال بسیاری از مردم مواجه شد و رو به پیشرفت بیشتر گرفت. همچنین پخش زندهی برنامههای هنری، علمی و تحلیلی اکنون یکی از لوازم مهم فرهنگی مردمان ایران است.
در سالهای اخیر هم با رونق اینترنت و فناوری بیسیم، تلویزیون ایران به طور سریع در جیرهی مباحث جهانی پیشرفت کرده و هر روز برای مردمان کشورمان دسترستر و راحتتر شده است. به همین دلیل، صنعت تلویزیون در ایران در حال حاضر به یکی از موفقترین صنایع در کشور تبدیل شده است.
5. دیوانهترین شبکه تلویزیونی ایران: رازهای پرده برداری
در دنیای امروز، شبکههای تلویزیونی بسیاری وجود دارند که هر کدام با موضوعات مختلفی بازار تبلیغاتی خود را در بازار قرار داده اند. اما از بین تمامی شبکههای تلویزیونی موجود در ایران، شبکهای به نام "شبکه دیوانه" شاید دیوانهترین شبکهی تلویزیونی باشد.
شبکه دیوانه در قالب یک شبکه تلویزیونی خصوصی و بدون مجوز فعالیت خود را آغاز نموده و از آن زمان تا کنون با تبلیغات غیرمعمول و غیراخلاقی خود محل انتقادات فراوانی قرار گرفته است. علاوه بر این باید گفت که برنامههای این شبکه بیشتر وقتشان را به نمایش به مخاطبان تصاویر و ویدئوهای پروندههای جنجالی اختصاص دادهاند و از طریق این کار قصد دارند تا توجه بیشتری را از بین مخاطبان خود به جانب برنامههای خود جلب کنند.
اگرچه برای بیشتر افراد شبکه دیوانه با یک شبکه تحت پوشش دولت شناخته میشود اما رویت کارگران این شبکه بسیاری از مردم از کار تمام شد که نشان می دهد شبکه دیوانه مستقل و بدون نهاد رسمی مراقبت کنندهی آن است. علاوه بر این، رازهای پشت پرده این شبکه هنوز هم مبهمست و خبرنگاران به دنبال بررسی و پیدا کردن ماهیت و رازهای پردهبرداری شبکه دیوانه هستند. تلاشهای این خبرنگاران در بررسی رازهای این شبکه تا به حال به اوج نرسیدهاست و همچنان به دنبال حقایق و عواقب مستقل بودن این شبکه هستند.
6. زندگی پر فراز و نشیب نسیم حسنی قبل از پیوستن به تلویزیون
نسیم حسنی یکی از مشهورترین خبرنگاران و مجریان تلویزیونی در ایران است. او با سابقه تجربهای طولانی در عرصه رسانهها بهعنوان یکی از پرمخاطبترین صداوسیمای ایران شناخته میشود. اما زندگی پر فراز و نشیب او پیش از این به تلویزیون پیوستن، دوران سختی را برای او به همراه داشت.
نسیم حسنی در سال 1343 در یک خانوادهی معمولی در شهر اراک به دنیا آمد. در دوران کودکی و نوجوانی، او به دلیل علاقه زیاد به فعالیت های کودکانه مانند بازیهای ورزشی و تئاتر پایهی بسیاری از تجربههایش را کسب کرد.
پس از فارغالتحصیلی از دبیرستان، نسیم حسنی به فکر ورود به دانشگاه رفته بود. اما برای رسیدن به این هدف، او دو سال در یک مغازهی لوازم التحریر کار کرد و هزینههای تحصیل خود را جمع کرد.
همچنین، نسیم حسنی در شهرهای مختلف ایران سفرهای طولانی به منظور شرکت در جشنوارههای فرهنگی داشت و در این راه موفق شد تجربیات جدید و آشنایی با فرهنگهای مختلف را به دست آورد.
نسیم حسنی سپس با قدم گذاشتن در بخش خبری شبکهی تلویزیونی سیما شروع به کار کرد.او در اینجا به صورت پارهوقت فعالیت کرد و بعدها بهطور کامل به حرفهی خود اختصاص داد. او از سال 1371 تاکنون بیش از 30 سال در حوزهی رسانههای صداوسیما فعالیت کرده و با براین روزهای ماندگاری از سیاستمداران و هنرمندان ایران به یادگار مانده است.