قسمت بیست و هفتم سریال یوسف پیامبر

تعبیر خواب

تعبیر خواب با هوش مصنوعی (آنلاین)

خوابتو دقیق بگو تعبیرشو دقیق دریافت کن.

برای استفاده  وارد سایت تعبیردون بشید. 

ورود به سایت تعبیر دون (کلیک کنید)

قسمت بیست و هفتم سریال یوسف پیامبر

سریال یوسف پیامبر یکی از محبوب‌ترین سریال‌های ایرانی است که به تصویر کشیدن زندگی و اعمال حضرت یوسف، پیامبر الله و امیر المؤمنین، می‌پردازد. در قسمت بیست و هفتم این سریال، ما شاهد ادامه داستان زندگی یوسف هستیم که پس از مدت طولانی از او دور شده بودیم.

در این قسمت، حضرت یوسف برای مقابله با چالش‌هایی که با آن‌ها مواجه شده، به کمک الهی می‌رسد. وی برای حل مشکلات اقتصادی کشور مصر، با نوآوری و خلاقیت خود، به یک عکّاس ساده تبدیل شده و توانسته با تهیه غلات به مقابله با بحرانات اقتصادی روز روز دنیا بپردازد. در عوض، قدرت و صاحبان سرمایه با او در کار مانده و برای مخالفت با راهکارهای وی، برنامه‌ای را برای نابودی وی طراحی می‌کنند.

این برنامه شامل تخریب کارخانه یوسف و قتل او است. با این حال، با کمک جبری الهی، یوسف از حملات آن‌ها جان سالم به در برد و خودشان نیز به همین روش، از شر خدمتکاران خیانتکار بی‌دفاع شدند. در انتها، یوسف با توانایی و مدیریت خود، برای کشورش کارآفرینی می‌کند و به عنوان یک مدیر موفق، خود را نشان می‌دهد.

در کل، قسمت بیست و هفتم سریال یوسف پیامبر، یک نمونه خوب از پیام‌های مسیحی، یهودی و اسلامی است که حاکی از این است که خداوند، همیشه موجود و برای مساعدت به شما راه‌حل‌هایی دارد که ممکن است آن‌ها در ظاهر نشانه به هیچ‌کدام نداشته باشند. به علاوه، این سریال به دیدار با شخصیت‌های بزرگ دینی و تقوایی برای خودمان هم‌زمان با یادگیری درس‌های جدید و مفید منتهی می‌شود.



ورود پیامبر به مصر و پذیرایی از سوی فرعون

ورود پیامبر به مصر و پذیرایی از سوی فرعون یکی از داستان‌های معروف و شناخته شده از قرآن کریم است که در بخش سوره یوسف آمده است. داستان اینگونه آغاز می‌شود که پیامبر یوسف (علیه السلام) که فرشته‌اى از خداوند بود، به دست خواهر او یعقوب (علیهم السلام) در سن بسیار کم برای فروش در بازاری در مصر فروخته شده بود. به سپردن یوسف به این دلیل بود که برادرانش دشمنی بسیاری به او داشتند و خداوند برای حفظ او این تدبیر را اندیشیده بود.

سپس یوسف (علیه السلام) پس از سال‌ها به سرپرستی وزیری در مصر، پذیرایی شد. این وزیر به دلیل باهوشی و پشتکارش مورد اعتماد فرعون بود که تصمیم گرفت او را به مسئولیت مدیریت اقتصادی کشور در زمان شدید خشکسالی در نیل تعیین کند. به‌تازگی‌ترین دلیل این انتخاب فرعون برای یوسف‌، تعبیر خوابی بود که فرعون خواب دیده بود و جریان آن از طریق یوسف به فرعون منتقل شده بود.

با این حال، داستان زمانی جذاب می‌شود که برادران یوسف (علیهم السلام) به دنبال او به مصر می‌آیند، و این موضوع اذعان قدرت خداوند را در به تحقق رسیدن این ماجرا برملا می‌کند؛ یوسف در دروغگویی برادران‌اش به وضوح می‌دانست که این‌ها برادرانشند، اما با علم خداوند قادر بر زیر پای دو ببر بلند شده و با علم الهی هر کاری را که باید برای نجات خود و برادرانش انجام داد.

به این ترتیب، داستان ورود پیامبر به مصر و پذیرایی از سوی فرعون، در کل بازگویی مفهومی از اعتقاد به خداوند قدرتمند و بخشنده است که همیشه کنار مردمان خود است و در جهت انجام رشته‌هایشان راهنمایی می‌کند.



برخورد پیامبر با مشکلات و دشواری‌های درونی گروه او

این موضوع درباره برخورد پیامبر اسلام (ص) با مشکلات و دشواری‌های درونی در گروه او می‌باشد. همانطور که می‌دانیم پیامبر اسلام همواره دشواری‌های بسیاری را در خودش و در میان افراد خودش احساس کرد. او همواره در زمینه‌های مختلف با مشکلاتی درگیر بود، از جمله در ارتباط با افراد، برخی از دوستان و همچنین با منافقین، ظلم و ستم دیگران، و رفتارهای ناسازگون به نحوی که باعث بروز سوء تفاهم‌ها می‌شد.

این دشواری‌ها برای پیامبر (ص) بسیار سخت بود، ولی او توانست با برخورد صحیح با مشکلات و دشواری‌های درونی در گروه خودش برای جلب رضایت خداوند و پیروی بهتر از عقاید اسلامی مبارزه کند. به عنوان مثال، در دوره‌های مختلف او با مشکلاتی مانند خیانت‌هایی از طرف دشمنان و منافقین سر و کار داشت، ولی همیشه به جای حمله ضربه مقابله با این همه مشکلات و دشواری‌ها از طریق اقامه نماز، تلاوت قرآن، دعا و احترام به حقوق دیگران تلاش کرد.

یکی از مشکلات دیگری که پیامبر (ص) با آن روبرو شد، این بود که فرزندانش از بین رفتند. این اتفاق نه تنها برای پیامبر (ص) بلکه برای همه افرادی که به او ایمان داشتند، بسیار سخت بود. با این حال، او همیشه سعی کرد با اطمینان و ایمان به خداوند بیشتر بروز کند، و برای اطرافیانش قدوه باشد.

در نهایت، برخورد پیامبر (ص) با مشکلات و دشواری‌های درونی در گروه او نشان می‌دهد که چگونه یک تقدیر از خدا دوامدار و مبارزه با مشکلات توانست به سزای خود باشد. با استفاده از این رهنمود‌ها و احترام به حقوق دیگران، می‌توانیم بدون توجه به مشکلات و دشواری‌های درونی، به جلب رضایت خداوند و ترویج عقاید اسلامی ادامه دهیم.



آشتی پیامبر با برادرانش و اعزام برادریش به مصر

آشتی پیامبر با برادرانش و اعزام برادریش به مصر، یکی از مهمترین رویدادهای تاریخ اسلام است. در ابتدا باید به این نکته توجه کرد که برادران پیامبر از طرف خدا به او وارثی محسوب می‌شدند. بنابراین، پیامبر همواره به دنبال آشتی و رفع نزاع بین برادرانش بود.

اما مسأله نزاع بین برادران پیامبر از دیرباز شروع شده بود و هرگاه ظاهر می‌شد که وضعیت بهبود می‌یابد، دوباره اختلافات شروع می‌شد. در نهایت، بیشترین نزاع بین صدقه و عاقل، دو برادر پیامبر، رخ داد و وضعیت تاج‌گذاری پیامبر بر علی(ع) نیز در‌پی این نزاعات بود.

اما پیامبر با دخالت خداوند و تحمل بسیار مشقت و سختی، در نهایت توانست نزاع بین برادرانش را رفع کند و آشتی بین آن‌ها برقرار کند. به برادرانش گفت که مضامین آیات مربوط به کسب مال و ثروت، به دلیل تعطیل کردن دروازه جنت، بی‌فایده شده و به برادرانش پیشنهاد کرد که به دنبال رزق خود باشند و به هیچکس حق خود را نزند.

از طرفی، با مهار اختلافات بین برادرانش، پیامبر برادری خود، موسیبن عمران را به مصر اعزام کرد. این اعزامات با هدف تداوم برقراری آشتی بین شخصیت‌های مهم دینی و سیاسی بود. به این صورت، پیامبر توانست این مشکل را به طور کامل رفع کنید و دوباره آرامش و آشتی را به بین الملل اسلامی بازگرداند.



دیدار پیامبر با زنی به نام زلیخا و عشق او به او

دیدار پیامبر با زنی به نام زلیخا و عشق او به این زن، یکی از موضوعات مهمی است که در قرآن مجید ذکر شده است. بر اساس روایات تاریخی، زلیخا، زنی بسیار زیبا و فریبنده بود که در خانواده ای ثروتمند زندگی می کرد. پیامبر اسلام، هنگامی که به مدینه مهاجرت کرد، او را در خانه ای در محله یهود ملاقات کرد و از زیبایی و توانایی او شگفت زده شد.

پیامبر اسلام، به زرق و برق زیبایی زلیخا مشتاق شد و تلاش کرد تا او را به عنوان همسر خود در بر گیرد. اما زلیخا از قوم یهود بود و صاحب همسر و فرزندانی بود. این امر، پیامبر را یاری نداد و در نتیجه، او به او قول داد که به خداوند توبه کند و به دین اسلام باور کند. اگر زلیخا این کار را انجام دهد، پیامبر او را به همسرش در می آورد.

زلیخا، در پاسخ به این پیشنهاد، تصمیم گرفت به دین اسلام مبتلا شود و به خداوند توبه کند. پس از آن، زلیخا با پیامبر اسلام ازدواج کرد و او را به همسر خود درآورد. پیامبر اسلام به رسائل خواصی به او نیز نوشته بود و این نوشته ها به نام "رساله های زلیخا" شناخته می شود که در مورد عشق ناب پیامبر به زلیخا و درک کامل او از چیزی که خداوند فرمان داده بود، صحبت می کند.

بنابراین، دست یافتن به عشق پیامبر به زلیخا، پر از معانی و ارزش های اخلاقی است و فراتر از عشق مادی و فردی است. این مجموعه منحصر به فرد از روابط انسانی ارزش هایی را از جمله اخلاق، توبه، صبر، وظیفه، عقیده و عشق و استقامت در راه خدا، به ما نشان می دهد.



دستگیری و به زندان انداختن پیامبر به دست حکومت فرعون

حکومت فرعون که در دوره‌ی قدیمی مصر بود، با عبدالله پیامبر خدا، ملاقات کرده و توصیه‌هایی از او گرفته بود. به همین دلیل فرعون، عبدالله را به دنبال پیامبری که می‌خواست برای معرفی دین خود به قوم بشریت بیاید، چند بار دستگیر و به زندان انداخت.

پیامبری که فرعون به دنبالش بود به نام موسی بود. موسی با خداوند صحبت می‌کرد و سفارش‌های الهی را به دست مردم خودش می‌رساند. در عین حال، فرعون به دنبال تمرد و براندازی رهبر نابینایش بود و برای اینکار سعی در دستگیری موسی کرد. اما موسی پیرو توصیه‌های خداوند، تمام سختی‌هایی که برایش آمد را پشت سر گذاشت.

دستگیری و به زندان انداختن موسی در دوران فرعون، همانطور که می‌توان فهمید، نشانه‌ی بزرگی است که قدرت و تلاش برای حفظ رهبری و به تبع آن دین خداوندی است. این در عین حالی که معرفی دین خداوند به ملت مصر، نیاز و ضرورتی برای آن هم نشان می‌دهد. در نتیجه، دستگیری و به زندان انداختن موسی، یکی از پربار‌ترین و بزرگترین حوادث تاریخی مصر به شمار می‌آید.



عفو و آزادی پیامبر و تصمیم او برای فرار به خارج از مصر

اما پیامبر اسلام حالت استراحتی نداشت؛ چرا که فراز و نشیب‌های زیادی در راهش به پیش او بود. مانع بزرگ‌ترین آسیب شرطی بود که برای او در این مسیر بوجود آمده بود. نام او، قطعاً برای هر یک از آنانی که جایزه‌ای برای شکستن او قرار داده‌اند، به اندازه‌ای مقدس است که بهتر است او را در هر جایی به نزدیکی پیش‌نیازی مناسب برای خدماتش و پیامش بماند.

پس از پیامبری خانواده‌اش با او زندگی می‌کردند، عموی او بانی الاون عکس تعهدی با فرعون برقرار کرد که او را امیدوار به قدرت و تحکم در برابر قدرت عالی‌عرش می‌ساخت. این رویداد در زمانی بود که بانی الاون به او گفت که فرعون به دنبال اوست. پیامبر در خواب هشتباران خدا یک رویا دید که به او گفت که شما و خانواده‌ت از کشور فرار کنید؛ پس او دستور به شیخ عمام امر داد که خیلی زوداوانگوردهای دو تا گاو بزرگ را آماده کند. سپس خدا برای پیامبر یادآوری کرد که با الگویی قوی برای پیمودن به منظور برجسته‌سازی وحدت و یک «مؤمن قوی» و «مصلح برجسته» بود که خدااو را برای کمک به مسلمانان نامیده بود.

پیامبر به عربستان فرار می‌کند و چون خدا به او پشتیبانی می‌کند، هرگز با هیچ مانعی روبرو نمی‌شود. او و خانواده‌اش حدود دو هفته بعد در مدینه بزرگ قرار می‌گیرند، جایی که او به صورت رسمی سلطنت خود را آغاز می‌کند و آنها را به اسلام می‌خواند. این فرار، امکانات نظامی یا مدافعتی نیست که پیامبر را از قبضه بیعت فرعون و دولتش نجات بدهد؛ بلکه این کار، برای پیامبر راه نجاتی برای امت اسلام از بلای کفر و مشکلات و از تعقیبات خطرناک و دشمنان بود.

پس از مدتی دیگر، او به رهبری خودیار خود با حریم بسیار گسترده‌ای از خود در مقابل فرمانده فرعون برخاست و خطیب عالی تمام عرصه بود. تاریخچه این تصمیم جریان آن بود که پیامبر درموردضرورت عفو وآزادی و لذت بردن از خود در سلسله رویدادهای بزرگترین دنیا تأکید کرد. او بعداً در کتاب خود «عفو و آزادی پیامبر و تصمیم او برای فرار به خارج از مصر» مشهور شد. در این کتاب، او پس از فرار خود از مصر، به خانواده‌اش برای جلوگیری از تعقیب آنان و فردی که می‌توانست برایشان به خطر بیفتد، مخفی می‌شود.