شروع جنگ عراق و ایران
شروع جنگ بین عراق و ایران، یکی از خونینترین و طاعونیترین جنگهای دوران جدید است که در سال ۱۹۸۰ آغاز شد و بیش از ۸ سال ادامه داشت. این جنگ به یکی از بزرگترین جنگهای منطقه و حتی جهان تبدیل شد که موجب مرگ و زخمی شدن صدها هزار ایرانی و عراقی شد.
علت شروع جنگ میتواند به متنوعیت چندانی برنگردد، اما منشاء اصلی بحث مرزی و تقسیم سرزمینها بود. ایران بر اصرار خود به مدعی بود که شهرکهای عراقی باید عراقی، اما همچنان آنها را ادعای خود قرار داد. عراق هم به دلیل میل به بهرهبرداری از منابع گازی شمالی، بر مرز جزایرالعربیه – خوزستان حمله کرد. مرزهای شمالی عراق و ایران هم بخاطر تمدید سرنگونی شاه پهلوی ایران و بیرون کشیدن نفوذ آمریکا در خاورمیانه، گسترش یافت و عراق از یک شمشیر خورد، سودجویی کرد.
نتایج این جنگ، برای هر دو طرف فاجعه بود. درصدد درآوردن عراق از بار مالی و گرانی تحریمهای جهانی بر طرف کردن جنگ باحالی بود، درحالیکه ایران با مفت قیمتی عظیم نسلهایی از شهیدان و زخمیها به جای گذاشت. این جنگ موجب کاهش ۹۰۰ میلیون دلاری تولید ناخالص داخلی در ایران و کاهش ۷۵۰ میلیون دلاری تولید ناخالص در عراق شد. به علت آسیبپذیری نیروهای عراقی، رژیم صدام به نوعی به نظر میرسد که در پایینترین سطح خود قرار گرفته است و باعث شد که صدام هیچگاه نتواند به عرصه سیاستگذاری جهانی بازگردد.
حملۀ عراق به خوزستان
حمله عراق به خوزستان یکی از مهمترین و پرتلاشترین حوادث تاریخ ایران است که در دهه ی 80 میلادی به وقوع پیوست. این حمله در ادامهٔ جنگ ایران و عراق، در انتهای سال 1360 و در دوران ریاست جمهوری صدام حسین صورت گرفت. در حملهٔ عراق به خوزستان، با تخریب دشتهای نفتی این منطقه و تولید گستردهٔ آتش و دود، در واقع دستاویز اولیهٔ حمله عراق به ایران مطرح شد.
علاوه بر این، نیروهای عراقی به طور شدیدی در این حمله به دیگر صنایع این منطقه نیز آسیب وارد کردند و از جمله دیگر مواردی که در پی این حمله رخ داد، می توان به کشتار از بین رفتگان، زندانیان و بیماران این منطقه اشاره کرد.
اما در مقابل این حمله خطیر عراق، ایران از خود برخاست و خودش را آماده دفاع و مقابله با عراق به شدت نشان داد. قوای نیروی ایران پس از برخورد و مقابله با حملات عراقی، بسیاری از مواضع و پایگاه های عراقی را از بین بردند و امکانات حمله آینده به ایران را به شدت کاهش دادند.
با این وجود، حملهٔ عراق به خوزستان همچنان بر جای مانده و به یادگار جنگ ایران و عراق و تلاشهای نیروهای ایرانی برای دفاع از کشور برای دوران برای آمد. این حمله همچنان یکی از بزرگترین و خطیرترین حوادث جنگ ایران و عراق به شمار میرود و تاثیرات آن در کشور ایران همچنان به کار می رود.
نبرد فجر ۸
نبرد فجر ۸ یکی از مهمترین و بزرگترین نبردهای تاریخ جنگ ایران است که در ۲۲ بهمنماه ۱۳۶۰ بین نیروهای ایرانی و عراقی رخ داد. این نبرد در حوزهٔ حریم حفاظتشدهٔ شلمچه در منطقهٔ خرمشهر جاری شد.
نبرد فجر ۸ رویدادی تاریخی ویداشتنگار است که نشاندهندهٔ صمیمیت و همبستگی دوشیزه و مردم برای حفاظت از مرزها و توانمندیهای ملی کشور است. در نبرد فجر ۸، سپاه پاسداران عنوان قدرتی مشهور به روز برای نیروهای مسلح کشور شد. این نبرد، در طی سه روز به کشورمان پیروزی و امیدبخشی به جنگی بیسابقه ختم شد.
این نبرد، از طریق برخی از رسانههای جهانی نیز پوشش وسیعی دریافت کرد و جهان را به دفاع مقابل تهدیدات نظامی متنوع از جمله خود قرنطینه در مقابل میدانهای معرکه دعوت کرد. نبرد فجر ۸ همچنین نشاندهندهٔ وحدت خلق و دولت در یک برابری جهانی بود و نماد ثابتی از استقلال، توانمندی و تعهد به ارزشهای ملی است.
عملیات بدر
عملیات بدر به عنوان یکی از مهمترین و بزرگترین عملیاتهای نظامی در تاریخ اسلام و رزمهای علیه تروریسم در دهه 80 میلادی، در سال 1980 توسط نیروهای ویژه ارتش ایران در مقابل تهاجم عراقیان به داخل ایران برگزار شد. هدف اصلی این عملیات، نفوذ به عمق اراضی دشمن و نابودی پایگاههای عینی و مالی آنها بود.
به منظور دستیابی به این هدف اصلی، نیروهای ویژه ارتش ایران در این عملیات با استفاده از روشهای جنگ نامشروع، آموزشهای عملیاتی حرفهای و تسلیحات پیشرفته، اقدامات شجاعانه و هوشیارانهای را در جبهههای مختلف جنگی علیه نیروهای عراقی به کار گرفتند. همچنین در این عملیات، تلاش شده تا نیروهای عراقی در مزارع و جنگلهای دشمن محاصره و نابود شوند و مردم میهنی در سراسر آنها به مقابله با دشمن بیرونی کمک میکردند.
عملیات بدر در پایان با موفقیت بسیار بزرگی همراه بود و برای قدرت نظامی و نیروهای دفاعی ایران نقش بسیار مهمی در افزایش توان نظامی و تأکید بر وحدت ملی داشت. این عملیات به عنوان نمونهای از تلاش و کار نیروهای مسلح ایران برای مقابله با تهدیدهای امنیتی خارجی، همواره مورد تحلیل و نقد در میان اهالی رسانه، متخصصین نظامی و عموم مردم بوده است و به عنوان یکی از مهمترین انجامهای نیروهای دفاعی این کشور در سال 1980، در تاریخ مشرقی جاودانگی یافته است.
عملیات قادری
عملیات قادری یکی از فنون حرکتی مرتبط با التحرک و تمرکز بر روی برخی تمرینات و حرکات ورزشی است. این تکنیک برای تقویت عضلات کمر، پا و شکم و همچنین تقویت تمرکز و تعادل بدن استفاده میشود. در این تمرین قرار میگیرید که به صورت دراز کشیده، با دو دست روی بازوهایتان حرکاتی انجام دهید که به شما کمک میکند تا عضلات پا، شکم و کمرتان تمرین شود.
در عملیات قادری، از حرکات ورزشی مختلفی استفاده میشود. برخی از این حرکات شامل الگوی مربعی، الگوی الاستیک، تمرینات بدنی، پرش و پویش و حرکات آمادهسازی هستند. در هر حرکت، شما باید به تمرینات خودتان تمرکز کرده و به تمرینات خود تجربه دست بیابید تا بتوانید عملکرد بدن خود را بهبود بخشید.
نتایجی که با استفاده از عملیات قادری به دست میآیند، شایستگی بسیار بالایی از نظر سلامتی و همچنین حرکتی دارند. ورزشکاران از این تکنیک برای ارتقای بازی خود در ورزشهایی مانند فوتبال، بسکتبال و والیبال استفاده میکنند. همچنین، برخی از ورزشکاران از این تکنیک برای تقویت عضلات خود قبل از شرکت در رقابتهای مهم استفاده میکنند.
در نهایت، عملیات قادری یکی از بهترین تکنیکهای ورزشی برای تقویت عضلات ورزشی و بهبود توانی حرکتی است. با پیروی از این تمرینات، شما میتوانید عضلات خود را تقویت کرده و بازی خود را در ورزشهای مختلف بهبود بخشید.
حملات شیمیایی
حملات شیمیایی یکی از نوعی از حملات نظامی است که در آن مواد شیمیایی به عنوان ابزاری برای کشتن یا آزار و اذیت افراد به کار میروند. در جنگهای جهانی اول و دوم، بسیاری از کشورها از این روش جدید استفاده کردند. برای نمونه، آلمان در جنگ جهانی اول، یک تیم علمی به نام چتویکا برای ساخت زیرمجموعههایی از گاز خطرناک استفاده کرد.
حملات شیمیایی بسیار خطرناک هستند و در کنترل شیمیایی چالشهای زیادی وجود دارد. در حملات شیمیایی، مواد ناخالص در هوا یا آب پراکنده میشوند و به خطر حیات آدمیان و موجودات دیگر نزدیک میشوند. این مواد میتوانند با تنفس انسان ها و حیوانات به درون بدن وارد شده و سلامت فرد را تحت تأثیر قرار دهند. باعث رسیدن به افراد مشکلات ریوی، چشم، پوست و حتی مرگ ناگهانی نیز میشوند.
بعضی از مواد شیمیایی که در حملات شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از: گازهای خنثیکننده, فسفین، نوار غاز آمیز، سارین، و کلرین. بسیاری از این مواد ممکن است در کارخانجات صنعتی پر استفاده نیز باشند، اما در دسترس عموم مردم نیستند و به کار نیستند، بلکه بیشتر در حملات نظامی بکار گرفته می شوند.
در کل، حملات شیمیایی عمدتاً در شهر و مناطقی با جمعیت بالا، از جمله شهرها و روستاها بکار گرفته می شوند. این حملات معمولاً با راههای هوایی انجام میشوند. بنابراین، تاثیرات منفی آن تنها مربوط به منطقه مشخصی نمیشود، بلکه میتواند به صورت گستردهتری در سرتاسر جامعه و به طور دقیق تر آسیب رسانید. با این حال، با توجه به قوانین بین المللی، استفاده از حملات شیمیایی به شدت ممنوع است و هیچ کشوری حق ندارد از آن در جنگها استفاده کند.