1. معرفی مواد لازم برای تهیه ماش پلو با مرغ
تهیه ماش پلو با مرغ یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار در فرهنگ ایرانی است که معمولاً در میان خانوادهها به عنوان نوعی غذای شام مصرف میشود. در ادامه به مواد لازم برای تهیه این دستور پرداخته میشود.
مواد لازم برای تهیه ماش پلو با مرغ شامل مرغ، برنج، عدس، پیاز، روغن، زعفران، نمک، فلفل سیاه، دارچین و کمی آب میشود. برای تهیه این غذا، ابتدا برنج را با آب سرد خیس کرده و سپس آن را در ظرفی قرار داده و به همراه نمک و آب، آن را روی حرارت قرار دهید تا جوش بخورد. سپس آقای خانمها میتوانند مرغ را با پیاز و روغن داغ تفت داده و سپس به داخل برنج اضافه کنند.
همچنین، برای تهیه ماش پلو، از عدس هم استفاده میشود. بعد از خیساندن و شستن عدس، آن را با دارچین و آب به همراه نمک و فلفل سیاه روی حرارت قرار دهید تا عدس پخته شود. پس از پخته شدن عدس، آن را به داخل برنج و مرغ اضافه کرده و با یک رنگ زرد آمیز (زعفران) تزئین نمایید. حالا ماش پلو با مرغ شما آماده ارائه به همراه خورشید ستارههاست.
2. آماده کردن مرغ برای پخت در ماش پلو
آماده کردن مرغ برای پخت در ماش پلو یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه در فرهنگ غذایی ایران به شمار میرود. در این غذا مرغ با ماش عبارتند از لوبیای سبز یا سیاه و برنج که در کنار یکدیگر پخته میشوند و با اضافه کردن ادویههای متنوع، طعم و مزهای بینظیر به غذا میبخشند.
برای آماده کردن مرغ برای پخت در ماش پلو ابتدا باید مرغ را به صورت عرق یا تکهای کرد. برای این منظور، مرغ را با آب کاملاً بپوشانید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درون قابلمه بپزید تا آماده پخت شدن شود. پس از پخته شدن، مرغ را از قابلمه خارج کنید و بگذارید کاملاً سرد شود. در صورت تمایل میتوانید مرغ را با دست سوراخ سوراخ کنید تا به خوبی نفوذ ادویهها کند.
بعد از سرد شدن مرغ، آن را با دست تکهای کنید و در قابلمهای به همراه پیاز و نمک و فلفل قرمز تفت دهید تا تمامی اجزای آن فرصت داشته باشند که طعم و مزه بهم بخشند. در صورت دلخواه میتوانید ادویههای دیگری نیز به این قسمت از غذا اضافه کنید. سپس، ماش را در آب جوشی برای چند دقیقه پخته و آسیاب کنید. در ادامه برنج را با آب خیس برای ۳۰ دقیقه خیس کرده و سپس بفرمایید آمادهی پخت این غذا باشد.
پس از تهیهی مرغ و ماش و مرحلهی خیساندن برنج، مراحل نهایی آماده سازی ماش پلو آغاز میشود. ابتدا در قابلمهای روغن را داغ کرده و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. سپس مرغ که تفت دادهاید را به قابلمه اضافه کنید و کمی بخار بخورد. در ادامه ماش را به قابلمه بیفزایید و با برنج به کار گرفته شده مخلوط کنید. بهتر است در این مرحله لایه لایه ماش و برنج را به قابلمه اضافه کنید تا طعم و مزه بهتری بدست آورید.
بعد از اینکه ماش و برنج را درون قابلمه ریختید، یک سری ادویههای تزئینی مثل زعفران و بادام را به غذا اضافه کنید و کمی اب بریزید. بعد از این نوبت به موضع دادن قابلمه روی حرارت میآید. باید این غذا را بر روی حرارت زیاد تر بگذارید تا برنج روغنی شود و بدون آب تفت بخورد. پس از پختن برنج روی حرارت کمتری بگذارید تا لایه پایین برنج که معمولاً خشک و تند است کمی خمیری شود. با این لایه خمیری، قابلمه را به ظرف سرو کنید و ماش پلو آماده سرو شدن است.
به طور خلاصه، آماده سازی ماش پلو با مرغ یکی از غذاهای پرطرفدار در ایران است. با رعایت مراحلی که فوق العاده خوب شرح داده شد، میتوانید این غذا را به سادگی در خانه خود تهیه کنید و لذت ببرید.
3. آماده کردن برنج برای تهیه ماش پلو
آماده کردن برنج برای تهیه ماش پلو یک روند مهم در فرآیند پخت این غذای پرطرفدار است. در این روش، ماش (نوعی لوبیا سبز) با روشی خاص به همراه برنج پخته و با ادویههایی مانند زعفران و دارچین ترکیب میشود تا یک غذای شیک و لذیذ فراهم شود.
برای آماده کردن برنج برای تهیه ماش پلو، میتوان از دو روش مختلف استفاده کرد؛ روش شببخیری و روش سبوسبری.
در روش شببخیری، برنج مورد نظر در ظرفی پر از آب قرار داده و چند ساعت قبل از پختن، به مدت چند ساعت در آب خیسانده میشود. این روش باعث میشود تا برنج بیشتر در آب بهحالت نیمهپخته تبدیل شود و در نتیجه، ماشپلو با کیفیتی بهتر و خوشطعمتر تهیه شود.
روش دیگر سبوسبری است. در این روش، برنج در ظرفی پر از آب قرار داده و با تکان دادن، سبوسهای آن را از بین میبریم. سپس برنج در آبی دیگر شسته و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در آب جوشانده میشود تا بهحالت نیمهپخته برسد.
حالا برای تهیه ماش پلو، برنج آماده شده را با ماش، زعفران و دارچین به صورت لایه بهلایه درون یک قابلمه قرار میدهیم و به آرامی روی حرارت درشت قرار میدهیم تا غذا آماده شود. پس از گذشت زمان مشخصی، ماش پلو آماده سرو کردن است و میتوان از آن بهعنوان یکی از معروفترین غذاهای ایرانی لذت برد.
4. تهیه ماش برای استفاده در ماش پلو
تهیه ماش برای استفاده در ماش پلو یکی از مهمترین مراحل در آماده سازی این غذای محبوب و خوش طعم است. ماش یک گیاه است که در مناطق گرم و خشک کشورهای هند، آفریقا و آسیای جنوبی کشت میشود و بخش مهمی از غذاهای محلی در این مناطق را تشکیل میدهد.
برای تهیه ماش برای ماش پلو، باید ماش را با دقت انتخاب کرده و سپس به طور دقیق شسته و سپس در آب خیسانده شود. در مرحله بعد، باید ماش را در قابلمهای قرار داده و آن را با آب سرد پوشانده و نیم ساعت به صورت بیحرکت بگذاریم تا ماش در آب شستغیب شده و آماده کباب شدن در پلو شود.
در مرحله بعد، میتوانید ماش را به همراه دارچین، هل، فلفل، هویج و پیاز داغ کرده و در قابلمهای دیگر، با برنج و تره فرنگی و روغن خوراکی آماده کنید. بعد از پخت پلو میتوان ماش را به صورت تزئینی روی پلو سرو کرد و از لذت این غذای خوشمزه لذت برد. این غذا از جمله غذاهایی است که معمولا در مناسبتها و جشنها سرو میشود و تنها به جایی که ماش به عنوان قسمتی از پلو استفاده میشود ارتقای خواص و طعم این غذا ممکن است.
5. پخت مرغ و ماش در ماش پلو
برای پخت مرغ و ماش در ماش پلو، ابتدا مرغ را به قطعات مناسب مقداری نمک و فلفل پاشید و در ماهیتابه با روغن تفت دهید تا رنگ بهتری به آن بدهد و کاملا سرخ و نرم شود. سپس آن را از ماهیتابه بردارید و در کنار گردوی خرد شده و مغز پسته در قالب یک ظرف قرار دهید.
در مرحله بعد، برای پیشگویی یک رب از گوجه فرنگی و 1-2 قاشق غذاخوری پودر سیر و زنجبیل را از پیش تهیه کرده و به تفت دادن سبزیجات قبل از افزودن آب اضافه کنید. سپس ماش را به قطعات کوچک خرد کنید و به سبزیجات اضافه کنید. آب اضافی با دقت باید اضافه شود تا ماش مناسبی را به دست آورید. نمک و فلفل را به طعم خود افزوده و قبل از اینکه آب تا حد مطلوب برسد، نعناع خشک شده نیز اضافه کنید.
بعد از 15 دقیقه، زعفران را در 1 لیوان آب گرم ریخته و به ماش اضافه کنید. برای درست کردن ماش پلو، ابتدا 3 لیوان برنج را شسته و خشک کرده، به همراه نمک و 1-2 قاشق غذاخوری روغن در دمای بالا اضافه کنید. این سبک نوعی تفت دادن برنج است تا حجم برنج در برابر آب کمتر شود.
آبی کردن برنج با توجه به حجم آن تعیین می شود و برای این منظور بیشتر به نسبت 1.5 برابر حجم برنج آب را در همین موقع به آن اضافه کنید. همچنین می توانید برای استقامت در پخت به بیشتر از 1.5 بار مدت نصف ساعت نیاز دارید. بعد از آب کردن برنج، بهتر است آن را در ظرف سطحی فراموش کنیم تا آبی کل جا بگیرد.
در این مرحله، مرغ را به کنار نگه داشته و به همراه گردو و مغز پسته در سینی برنج به همراه 4 قاشق غذاخوری روغن به پخت متوسط اضافه کنید. بعد از حدود 15 تا 20 دقیقه پخت ، ماش را به ظرف برنج اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه با حرارت ملایم بگذارید تا برنج کاملاً پخته شود. سپس با یک قاشق بزرگ از ظرف سرو کنید و تمام!
6. مخلوط کردن برنج، ماش و مرغ در ماش پلو
ماش پلو یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که با استفاده از برنج و ماش و مواد دیگری ساخته میشود. این غذا بهعنوان یکی از غذاهای پر ارزش غذایی شناخته میشود که ترکیبی از خوشمزهی برنج مبخر و ماش به همراه پروتئین حیوانی بهصورت مرغ است.
برای تهیه این غذا، ابتدا برنج را شسته و در آب نمکی برای یک ساعت خیس میکنیم. در این زمان ماش را نیز شسته و در آب جوش میگذاریم تا کمی نرم شود. مرغ را بهصورت تکههای کوچک خرد میکنیم و در تابهای با روغن سرخکنیم تا به رنگ طلایی دربیاید. سپس پیاز را خرد میکنیم و به تابه اضافه میکنیم تا به رنگ طلایی درآید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، ماش را به تابه اضافه کرده و با حرارت ملایم به همراه گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کنید.
لایهی برنج را در قابلمهای سفید و با دیوارهی ضخیم بریزید و سپس ماش و مرغ به ترتیب بهصورت لایهلایه روی برنج قرار دهید. همهی مواد باید فقط به اندازهای در برنج باشند که ظرف قابلمه پر نشده و فضای کافی برای ایجاد بخار و پختن برنج باقی بماند. پس از قراردادن ماش و مرغ، روی آنها را با دستهی برگ جعفری یا بادمجان تنبل شده پوشانده و با نعنا و گل سرخ خشک شده پاشیده و قابلمه را با پلاستیک سیاه پوشانده و روی آن، درب را آبکشی کنید.
ماش پلو در دمای ملایم بر روی فر یا اجاق گاز حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پخته میشود. وقتی برنج پخته شد، با دست کمی به هم تا متلاشی شود تا بوی خوش برنج مبخر به داخل غذا بیاید. سپس در ظرفهای سرو و نعناع تازه خرد شده روی غذا پخش شود و تقدیم به شما دوستان عزیز و خانوادهی گرامی شود.