1. آن دوبله فارسی: غصهی کودکان شهر
فیلم "غصهی کودکان شهر" یک فیلم ایرانی است که در سال ۱۳۹۱ ساخته شده و به کارگردانی ابراهیم معلم نژاد است. این فیلم در سبک درام و اجتماعی ساخته شده است و داستان آن در مورد زندگی کودکان فرازمینی و شهری است.
در این فیلم، به شکلی دراماتیک و مفهومی به بحرانهایی که در زندگی کودکان شهری و فرازمینی وجود دارد، پرداخته شده است. در این فیلم، به مسائلی مانند فقر، ناامنی، خشونت، تبعیض و... پرداخته شده است و نشان داده شده است که کودکان به چه مشکلاتی در زندگی شان برخورد می کنند.
فیلم "غصهی کودکان شهر" با داشتن یک داستان شگفت انگیز و نثری درخشان، تلاش می کند تا با به تصویر کشیدن زندگی کودکان شهر و فرازمینی، مشکلات کودکان را برای تماشاگرانی که از این مشکلات کنجکاو هستند، یک جاذبه برای تبادل نظر فراهم کند.
این فیلم به صورتی اجتماعی و بسیار مفهومی که به موضوعات جذابی مانند کودکان، عدالت و برابری می پردازد، توانست در بین نقادان و بینندگان خود بسیار مورد توجه قرار بگیرد. به عبارت دیگر، فیلم "غصهی کودکان شهر" از جمله فیلم هایی است که با داشتن داستانی عالی و نثری درخشان، توانسته مشکلات دنیای کودکان شهر را با استفاده از صدایی قدرتمند در جامعه جابجا کند و برای افرادی که از مسائل کودکان شهری کنجکاو هستند، یک مرجع کامل قرار دهد.
2. ترسناکی جغرافیای غربی کرانه
بیابانها، صحراها، هامون و دریای عمان، از جامعهی گستردهی جغرافیای غربی کرانه سرآمدی هستند. از طرفی جنگلهای جاوید و رشد طبیعی موجود در استان های کرمان، هرمزگان وسیستان و بلوچستان از دیگر مواردی هستند که در قالب زیباییهای جغرافیای غربی کرانه معرفی می شوند.
اما اگر چه این مناطق دارای زیبایی هایی فوق العاده هستند، اما در بعضی موارد نیز می توان موضوع جغرافیای تاریک و ترسناک را نیز از دیدگاه نگرش آنها بررسی کرد. از جمله آسیاب های زومکش Sistan و دریاچه Hamun، که به خاطر فاجعه زلزله و خشکسالی، به دو روستای لامرد و هیرمند هشدار داده شد، یا شهرستان چابهار که به دلیل نزدیک بودن به مرزهای پکن و پاکستان و همچنین شنیدن چنین اتفاقی در سال های اخیر همراه با شنیدن خبر های ناراحت کننده شهره شده است.
همچنین آبشار کول کوه که در عرضه ی بیابان آبادان قرار دارد و تاجگذار میلیون ها بومی محصولات اختراعی مهاجر افغانی است، به دلیل سقوط برف و شدت بارندگی، باعث افزایش خطر ایجاد سیلاب و سیلاب شده است. بنابراین، بعضی از مناطق بسیار زیبا و دیدنی ما در جغرافیای غربی کرانه، به دلیل بعضی از عوامل ناخوشایندی مانند خشکسالی، زلزله و سیل از جنبه هایی ترسناک هستند.
3. درون چشمهای تاریکی
درون چشمهای تاریکی به موضوعی گفته میشود که با ورود فرد به ناشناختهی ذهن خود، با عمقی وارد شده، با چالشی مواجه میشود که تنها آرامش و شادی را به او ارائه میدهد. در این موضوع، فرد برای رسیدن به آرامش و شادی از چشمههایی که در ذهن وجود دارد وارد میشود و با نوعی رهبری به دنبال بهبود وضعیت درونی خود میباشد.
از ویژگیهای درون چشمهای تاریکی میتوان به عمق احساساتی، غنای داستانی و روایت فیلمی آن اشاره کرد. درون چشمهای تاریکی سعی دارد تا با ایجاد داستانهایی از زندگی، به مخاطب اجازه دهد که فضای درونی خود را شناسایی کرده و برای درمان احساسات و مشکلات خود بهروز شود.
به دنبال ورود به درون چشمهای تاریکی، فرد با هر چه پرتوی ترس، اضطراب و نگرانی که در ذات آدمی هستند، روبرو خواهد شد. بنابراین در این موضوع، با ایجاد داستانهایی پر از شکوفه، درخت و طبیعت، فرد بهصورت مستقیم با خود و شخصیتهای دیگری که در زندگیاش رخ دادهاند، درگیر خواهد شد.
با توجه به اینکه درون چشمهای تاریکی به متنهایی با معنای ژرف و عاطفی دسترسی خواهید داشت، میتوانید از این نوع موضوع برای شناور شدن در دنیای خصوصیتان استفاده کنید و با دیدن دنیایی که درون خود میشناسید، در خودشفایی و بهبود وضعیت درونی خود بیشتری داشته باشید.
4. شبی کامل از رعب و وحشت
شبی کامل از رعب و وحشت ممکن است به دلایل مختلف به وجود آید. ممکن است برای شخصی که برای اولین بار به یک محیط ناشناخته و ترسناک وارد شده است، شبی با رعب و وحشت گذرانده شود. همچنین، شبی که حادثهای ناگوار رخ داده به شخصیتها احساس رعب و وحشت میدهد و در ذهن آنان برای همیشه به یادگار میماند.
شبی که از آن به عنوان شب رعب و وحشت یاد میشود شبی است که به هر دلیلی باعث افزایش ترس و وحشت شده است. میتوان از شبی که نوعی از اشباح، روحها یا هیولاها ظاهر شده باشد، به عنوان نمونهای از این گونه شبها یاد کرد. در بسیاری از حالات، این شبها با یحیی لوازم نورپردازی، صداهای نامأنوس، پردههای مبهم، ظلمات و غیره همراه هستند.
بعضی از شخصیتها از بین رفتن محیط آشنا، برخورد با شخصیتهای نااشنا، ورود به مراکز میهمانی با فضاهای تاریک و نامأنوس، درپوشیدن غرفههای مرموز و ماجراجویی در کوچههای پرافسردگی احساس رعب و وحشت میکنند. در مقابل، برای بعضی افراد، فیلمهای ترسناک، کتابهای تخیلی پر از توصیفات ترسناک و روابط چندنخیتی باعث ایجاد شبی کامل از رعب و وحشت میشود. در نهایت، رعب و وحشت یک جنبه آدمیزاد است که با توجه به ترکیب شرایط به طور گاه به شدت افزایش یافته و در دیگر گاهها مختلف از بین میروند.
5. پوستهای بی جان
پوستهای بی جان به عنوان یکی از مفاهیم پرتکرار در ادبیات بینالمللی شناخته میشود. مفهوم به کار رفته در این فرایند از نوعی پوست که از جان و روح یک آدمی ساخته شده و نیازی به زنده بودن صاحب آن ندارد گفته میشود. به عبارت دیگر، پوست بدون حیات موجودی است که دارای پوستی است. در واقع، این پوستها معمولا از موادی که دارای بیولوژی نیستند، ساخته شده و به دلیل بیجان بودن و عدم وجود چیزی درونشان برای تشکیل چیزی است که معمولا با نام روح یا جان شناخته میشود.
استفاده از مفهوم پوست بی جان در ادبیات در واقع نشان دهنده وجود افرادی در دنیای واقعی هستند که بیش از حد همراه با شرایط اجتماعی خود، به شکلی از خود عبور کرده و از زندگی به طور حقیقی دور شدهاند. این روزها، گفتنی است که پوستهای بی جان بیشتر در دنیای مجازی به راحتی قابل دسترسی و شناسایی هستند، و برخی از افراد تمایل دارند که زندگی خود را در تمام جهان آنلاین جستجو کنند و واقعیت ناچیز آن را نادیده بگیرند.
بنابراین، هر چند که مفهوم پوست بی جان در ادبیات یک مورد مشخصی برای توصیف واقعیت های پیچیده اجتماعی است، اما میتوان به همین راهبرد افراد را به این معتقد کنیم که جواب و راه حل واقعی در کجا قرار دارد. در حالی که پوستهای بی جان با شکل جذابیت خود هیجان افراد رابرو می کنند، اما به مرور زمان، باعث تحقیر شدن و ویرانی شعور و ذات انسان ها نیز خواهند شد. بنابراین، استفاده از مفهوم پوست بی جان در ادبیات و زندگی این را نشان میدهد که فرد برای واقعیت زندگی به دنبال راه های مختلفی در حال جستجو و تلاش است.
6. دیوارهای بلند درون مغز
مغز انسان به عنوان پیچیده ترین سازمان داخلی در بدن، دارای ساختاری است که از دیوارهای بلندی تشکیل شده است. این دیوارها به طور کلی از خلالاتی و بافتی تشکیل شده اند که با نام های خاصی شناخته می شوند.
یکی از خلالاتی که در دیوارهای مغزی بسیار مهم است، خلالهای میلینی شده هستند. این خلالات، تعداد زیادی خللی که از پروتئین های میلین تشکیل شده اند، به همراه دارند که در پوسته اطراف سلول های عصبی مجاور قرار می گیرند. این پوسته ها توانایی هدایت امواج الکتریکی غیره تعاملی را که برای انتقال اطلاعات داخلی در مغز لازم است، به سلول های عصبی مجاور می دهند.
در دیوارهای مغزی، بافت های چربی عمدتا توسط سلول های عصبی خاصی تولید می شوند که به عنوان سلول های گلیا شناخته می شوند. بعضی از سلول های گلیا به طور خاص محصولاتی مثل مارپیچ کردن فیبرهای عصبی و پشتیبانی از سلول های عصبی را تولید می کنند.
دیوارهای بلند داخل مغز قوی هستند و قادر به حفظ شکل ویژه خود با در نظر گرفتن تغییرات حجم، فشار و وضعیت دیگری هستند که در محیط مغزی رخ می دهد. برای حفظ وضعیت سلول های عصبی مهم است که دیوارهای بلند مغز در اندازه و شکل خود بسیار عالی باشند.