فال انبیا ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
فال انبیا یکی از روشهایی است که در ادیان سنتی برای پیشبینی آینده مورد استفاده قرار میگیرد. در اسلام، این عمل به نام فال قرآنی شناخته شده است و با استفاده از آیات مخصوصی از قرآن کریم، مردم اقدام به بررسی وضعیت خود و نتایج آن در آینده میکنند.
یکی از روزهای مهم در تقویم اسلامی، ۱۵ شهریور، مربوط به مراسمی است که به نام فال انبیا شناخته میشود. در این روز، مردم با خواندن آیاتی از قرآن، سعی در پیشبینی آینده خود دارند. آیات مورد استفاده در فال انبیا بیشتر مربوط به اعمال و کارهایی هستند که باید انجام داده شوند تا به موفقیت در زندگی دست یابیم.
فال انبیا پس از خواندن آیات قرآن کریم، بر اساس تفسیری که از آنها وارد ذهن فال گو شده است، تعبیر و تفسیر میشود. هدف این فال، پیشبینی کارهایی است که در آینده انجام خواهیم داد و همچنین بررسی شرایط موجود و راههایی برای رسیدن به موفقیت در زندگی.
در کل، فال انبیا یکی از روشهای پیشبینی آینده در اسلام است که با خواندن آیات قرآن کریم، به استخراج تعبیر و تفسیری برای شرایط و آینده ما کمک میکند. به کارگیری فال انبیا در زندگی روزمره میتواند به ما در تصمیمگیریهای بهتر کمک کند و راههایی برای رسیدن به موفقیت در زندگی را باز کند.
نیکوکاری و درک دیگران در فال انبیا
نیکوکاری یکی از ارزشهای اسلامی است که در سیره حضرت انبیاء به شکل محسوسی نمایان است. آیات متعدد قرآن به نیکوکاری اشاره دارند و از نیکوکاران بهعنوان مؤمنان الهی و پیروان انبیاء یاد میشود. در برخی آیات آورده شدهاست که "همانا خداوند از نیکوکاران خوشرنگ دان است" و همچنین "نیکوکاران در بهشت هستند".
پیامبران از معجزات فراوانی شرح داده شده اسند که توجههای زیادی به نیکوکاری و رفتار نیک با دیگران داشتند. به عنوان مثال، حضرت نوح برای ۹۵۰ سال تلاش کرد تا مردم شریر را از مناظره، معنویت و نیکوکاری، به پایین آورد. همچنین، حضرت ابراهیم با نیکوکاری و رفتارش با مهمانان از حضرت جبرئیل خداوندی بیاموزید. حضرت موسی نیز با دارا بودن فانیل ۶۰ ساله به رفتار نیکوکارانه پی برد و موفق به دست چادر به اشاره وی شد.
درک دیگران بنیآدم نیز یکی از ارکان اصلی و مهم زندگی مسلمانان است. به گفت همان فرمول رفتار حضرت امیر بین النهروینهای علیه السلام "جانم فدای آن که به برادر خود خیر برساند، حتی اگر بر اثر آن خودش زیان ببیند"، دیگران والدین، بستگان، همکاران، دوستان و هرکسی که در مردم وجود دارد، برای ما بهعنوان بخشی از تجربه حضرت انبیاء بسیار با ارزش و مقدس است. باور به این مورد در اسلام چندان ساده نیست؛ بلکه بهتر است داستانهای تأثیرگذار و عملکردیتری در این مورد بررسی شود. به عنوان مثال، داستان علف زاری به خوبی نشان دهنده این موضوع است که نوع برخورد ما با دیگران چگونه میتواند به خودمان مدیون آینده باشد.
به جمع بندی باید گفت که بر خلاف مفاهیم غلط، حضرت انبیاء روحانیت را از ارتباط نزدیک با دیگران و درک نیازهای آنها نشأت میگیراند. بنابراین با برقراری این رابطه، میتوانیم به عنوان پیروی حضرت انبیاء و به خیر و شادی دیگران برسیم.
آیندهنگری در فال انبیا
آیندهنگری در فال انبیا موضوعی است که در قرآن کریم به وفور تکرار شدهاست و به عنوان یک موضوع مهم توسط بسیاری از رهبران دینی بررسی شدهاست. در واقع ، انبیا همیشه تلاش کردهاند تا به عنوان راهنما و راهبر شاگردانشان از آینده نگری استفاده کنند تا آنها را به سمت رشد و پیشرفت هدایت کنند.
در دیدگاه اسلام، تمام انبیاء به عنوان پیشگویانی برای بشریت به دنیا آمدند. آنها با نور الهی و الهام از خداوند، به اخباری از گذشته و همچنین هشدارهایی نسبت به آینده پرداختند. در این زمینه، انبیا توانستند از احوال و رویدادهای آینده، برخی توضیحات ارائه دهند و مردم را در برابر این واقعیتهای محتمل هشدار دهند. از سوی دیگر، آنها نیز در مبارزه با نوعی اسلام شناسی استفاده کردند تا بتوانند قدرت پیش بینی خود را در اختیار دیگران قرار دهند.
در نگاه به آیندهنگری انبیا، دو نوع دیدگاه متداول وجود دارد. نگرشی که فقط از جهت نتایج بینش مینماید و نگرش دیگر به آینده برای بهبود وضعیت هدف میگیرد. به همین دلیل، تمام شخصیتهای انبیایی هدف ویژهای برای پابرجایی پیامشان در آینده داشتند. علاوه بر این، آیندهنگری از جنس نگرش پرستار رهبری بود تا در نهایت بتواند به سمت دنیایی بهتر راه یابد. در کنار این موضوع، تکرار پیغامهای مهم توسط انبیا در مورد بهترین آینده برای انسانها، معجزات و پشتوانه الهی است که به مسلمانان اجازه میدهد تا بهترین تصورات خود را از آینده روشن کنند.
در راستای این هدف، انبیا همیشه تلاش کردند تا که کمکی به افراد برای پیشرفت در آینده ارائه کنند. در قرآن، توصیه شده است تا با استفاده از راهنماییهای انبیا به جایی برسید که این راهنماها به شما کمک کنند تا به سمت الهی بیشتر حرکت کنید. هدف اصلی این موضوع این است که آنها به مردم کمک میکنند تا به زندگی بهتری در آینده برسند و به همت گروهی هدایت خود رویداد های فردی و جمعی را تنظیم کنند.
تحمل در فال انبیا
تحمل در فال انبیا یکی از موضوعات مهم و مورد بحث در ادیان ابراهیمی مانند اسلام، مسیحیت، و یهودیت است. این موضوع به این معنی است که انبیا در مواجه با سختیها و دشواریها که به آنان وارد میشد، با تحمل و استقامت به مخاطبان خود نشان دادند که چگونه با مشکلات زندگی میتوان برخورد کرد.
در این مورد، شخصیت اولیه که به آن اشاره میکنیم، حضرت ابراهیم است. زندگی حضرت ابراهیم پر از چالش و سختی بود. او در مسیر دینی خود با معبدی از مردم اوازهای این استان رو به رو شد. وی قوم را به خدا وا شده و برای خودشان وضعیتی زندگی بسیار نامطلوب ایجاد کرد. آیه ۲۳۵ سوره بقره شاهد این حقیقت است که حضرت ابراهیم در سختیها و دشواریها با تحمل و استقامت به خداوند خود پناه میبرد.
در دین اسلام، پیغمبر محمد (ص) نیز با بسیاری از مشکلات رو به رو شده بود. وی به دلیل تبعیض نژادی ، هجوم حجره و... با مشکلات زیادی مواجه شده بود، اما در همه این مواقع با تحمل و استقامت از روش و پیغام خود دفاع کرد.
در نهایت، این موضوع به عنوان یک نمونه از تحمل و استقامت در مواجهه با شرایط دشوار در دینهای ابراهیمی بسیار مورد توجه قرار میگیرد. این مسئله فراگیر است و به عنوان یک نمونه برای رهبری روحانیت مورد استفاده قرار میگیرد. البته در واقعیت، این ایده بیشتر در مورد تحمل و برداشت دشواریها در زندگی است و شامل اعمال و اقداماتی مانند صبر ، تقوا ، و برداشت و تسامح میشود.
پشتکار و قدرت همت در فال انبیا
پشتکار و قدرت همت در فال انبیا
امام علی(ع) میفرماید: "همانا الهی که قوت را برای جستجوی روزی موجوداتِ خود به آنها میرساند یک تفکر نیز برای مسائل حلالشان برایشان در نظر گرفته است." یعنی خداوند همیشه برای موجوداتش حمایت و قوت لازم را فراهم میکند. این پشتوانه باوری، مبنای قوت و پشتکار آنها در جستجو علم، مهارت و صداقت است. ازین روی پیامبر اکرم(ص) میفرماید: "المؤمن الأشدُّ في محبَّتِ اللهِ، وقدرَتِهِ على العملِ" یعنی: "مؤمن شدیدترین در محبت خدا و قوت در انجام اعمال است."
انبیا نیز با مدد خداوند و قدرت همت برای رسیدن به هدف خویش مسابقه میدادند و از پشتکار فوقالعاده بهره میبردند. ازین روی پیامبر به راحتی با قدرت الهی زندانهای رژیم یزیدی باز شده و بارها با تلاش و پشتکار از منازلش به آسمان صعود نمود.
طبیعی است که داشتن پشتکار، قدرت همت و محبت به اهداف خود، موجب رسیدن به اهداف و موفقیت میشود. به این ترتیب، نقش پشتکار و قدرت همت در زندگی انسانی روشن و بیش از همیشه مشخص میگردد. الگوها و نمونههای بسیاری در داستانهای انبیا به این نکته اشاره دارد که پشتکار و قدرت همت در سراسر زندگی اثر خود را دارد. بنابراین، هر کسی که برای رسیدن به هدف خود قدرت همت و پشتکار داشته باشد، قاطعا به اهداف خود میرسد و به موفقیت دست مییابد.
مسئولیت پذیری در فال انبیا
مسئولیت پذیری به معنای تکلیف انسان با عواقب اقدامات و تصمیمات خود است. در قرآن کریم، پیامبران به عنوان پیامبران الهی از نظر مسئولیت پذیری معرفی شدهاند. آنها با پیام توحید، عدالت، اخلاق، و جهاد با نفس در دورانی که هیچ قدرتی برای محدود کردن آنها وجود نداشت، توانستند عموم مردم را به سمت اتّباع نیکو با خداوند هدایت کنند.
به عنوان مثال، حضرت نوح (ع) که از بزرگان پیشینیان و از اوّلین انبیا بود، به مردم خود پیام دینی خدا، (یعنی ایمان به یک خدا است، اخلاص در اعمال، اعتقاد به قیامت، احترام به کاریزماهای اهل دین، و ...) را اعلام کرد. در سراسر زمان، حضرت نوح (ع) همواره سعی کرد تا مردم را به راه صحیح هدایت کند، و به آنها فرصت و زمان احترام داد. با این حال، مردم توانستند فراتر از مرزهای آنچه حضرت نوح (ع) پیشنهاد کرده بود، بروند و به همین دلیل، با سیلاب های بزرگ بسیاری مواجه شدند.
در همین راستا، حضرت بهرام (ع) نیز بر عدالت، استقامت، و شجاعت در برابر ستم و ظلم تأکید کرد. او به تمام تلاش خود را برای بالا بردن اصول قائم بر ایمان و شایستگی وجود داشت، و در این راه همواره مسیر راست را رانده و به خود قول داده بود.
در نهایت، باید گفت که مسئولیت پذیری در قرآن کریم و فرهنگ اسلامی به عنوان یک وظیفه مهم معرفی شده است. از آنجا که پیامبران الهی و انبیا نیز به عنوان نمونه تمام عیار وجود داشتهاند، ما باید آنها را الگو و روش تحقق مسئولیت پذیری، در برابر خداوند قرار دهیم. این الگو و روش با تمرین و تکرار در زندگی عملی، به افراد کمک میکند تا پرتو حقیقت، و جهاد در راه خدا را دنبال کنند.