طرز تهیه ی نان باگت در منزل
نان باگت یا همان نان به سبک فرانسوی، از جمله نوعی نان خاص و لذیذ است که معمولا در رستورانهای اروپایی و خانههای نانوایی موجود میباشد. اما با داشتن روش تهیه آن در منزل، میتوانید به صورت سریع و آسان، این نوعی نان را در خانوادهتان تهیه کنید.
اولین مرحله در تهیه نان باگت، آمادهسازی خمیر آن است. برای آماده کردن خمیر، نیاز به آرد، شکر، نمک، مایع یا آب، خمیرزای، و برخی از افزودنیها دارید. ابتدا، آرد و افزودنیهای دیگر را در یک کاسه مخلوط کرده و سپس به تدریج مایع یا آب را به آن اضافه کنید تا خمیری برای تهیه باشد. سپس، شکلی نامنظم به آن بدهید و برای حداقل ۳۰ دقیقه آن را بر روی نوار مخصوص پخت، بگذارید.
پس از گذشت زمان مشخص شده، خمیر را به شکلهای مرغوبی برش داده و آن را داخل فر قرار دهید. نان برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در دمای ۲۲۵ درجه سانتیگراد، در فر پخته میشود. هشدار دهیم اگر فر شما دارای دو بخش نیست، پایینترین قفسه فر را برای پخت نان استفاده کنید.
در نهایت، پس از پخت نان باگت، آن را از فر خارج کنید و به صورت گرم سرو کنید. شما میتوانید از این نان رویغن تازه، مرغ تکهای، پنیر، سوپ یا دلچسبی دیگر استفاده کنید. با این روش ساده میتوانید در کنار خوشمزهترین غذاها، نان باگتی خوشمزه و خانگی را نیز سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه ی نان باگت
برای تهیه نان باگت، بهترین مواد اولیه آرد سفید، آب، نمک، خمیر مخصوص و مخمر هستند. از آرد سفید به دلیل داشتن پروتئین بالا و کمبود فیبر استفاده میشود. به علاوه، خمیر مخصوص برای تهیه این نوع نان بسیار حیاتی است زیرا باعث میشود نان به شکلی خاص و خوش طعم در بیاید.
آرد شیون، آرد شیرین، آرد چندین سایر گیاه از جمله گندم، جو، سینه قرمز و غیره میتواند برای تهیه نان باگت به کار رود. با این حال، بهتر است آرد گندم سفید را برای تهیه این نوع نان انتخاب کنید زیرا بهترین روش تهیه آن با استفاده از این نوع آرد است.
برای تهیه نان باگت، نمک نیز بسیار حیاتی است و دقت داشته باشید که نمک با آرد درست قبل از شروع تهیه نان باگت مخلوط شود. در حالی که خمیر مخصوص اصلیترین و مهمترین ماده برای تهیه نان باگت است، اما مخمر نیز برای تهیه آن ضروری است. مخمر فعال بهعنوان عاملی برای تولید گاز که نان را به بزرگی و حجم بخشیده و عامل اصلی در رشد خمیر است.
در انتها، آب نیز بهعنوان مواد اولیه دیگری برای تهیه نان باگت بسیار حیاتی است. به این دلیل که آب باید به میزانی استفاده شود که تمامی مواد اولیه را به هم بریزد و خمیر مناسب برای آمادهکردن نان باشد. بهترین نوع آب برای تهیه نان باگت آب پاک و خالص است.
طرز تهیه ی خمیر نان باگت
خمیر نان باگت از نامآوران دنیای نانوایی است که از طریق ظاهر مناسب و عطر دلچسب، قلب هیچکس را فراموش نکرده است. در این راهنما، طریقه ی تهیه ی خمیر نان باگت را برای شما توضیح خواهیم داد.
ابتدا، تهیه ی مواد لازم برای خمیر نان باگت ضروری است. برای تهیه ی حدود ۱۵ تا ۲۰ قطعه نان باگت، نیازمند ۳ پیمانه ی آرد، یک و نیم پیمانه ی آب، یک و نیم قاشق چایخوری شیر خشک، یک قاشق چایخوری نمک و یک و نیم قاشق چایخوری خمیر ماشینی هستید.
ابتدا، آرد را در یک کاسه ی بزرگ قرار داده و میانه ی آن را به صورت یک حفره برش دهید. نمک، شیر خشک و خمیر ماشینی را به آرد اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. سپس، آب را به تدریج به مخلوط اضافه کرده و با چنگال یا صاف کننده ی مناسب آرد را به نرمی مطلوب رسانید. باید به یاد داشته باشید که حفره آرد را در مرحله ی اولیه کم کم پر کنید و در پایان، نازلهای نانوایی را بر روی آرد بریزید و تا ۱۰ دقیقه بازگذاری کنید.
هنگامی که خمیر مورد نیاز را تهیه کردید، باید آن را برای مدت ۱۰ دقیقه بازگذاری دهید. سپس، خمیر را به سایزی که مورد نظرتان است شکل دهید و به صورت خمیده روی تخته ی نان بگذارید و سپس آن را با یک هوزورد از بالا به پایین دراز کنید. در پایان، نازلهای نانوایی را با سرمایه ی یک گلوله از آب و پودر حل کنید و آن را در دمای ۲۲۵ درجه ی سانتیگراد عجین کنید.
بعد از ۱۵ دقیقه، درب را باز کنید و فشار کمی به خمیر بیندازید. پس از ۵ دقیقه دیگر، خمیر به رنگ طلایی در میآید و میتواند سرویس شود. میتوانید خمیر را در ظرفی پوشیده در یخچال نگهداری کنید و در هر زمان که به نان نیاز دارید، آن را در داخل یخچال بگذارید. از این روش ساده برای تهیه ی خمیر نان باگت استفاده کرده و از نان باگت خوشمزه خود لذت ببرید.
مراحل رفت و برگشت در تهیه ی نان باگت
برای تهیه یک نان باگت، باید به مراحل رفت و برگشت آن توجه کرد. در این روش، ابتدا تمامی مواد اولیه، شامل آرد، آب، مخمر، ذرت، شکر و نمک باید با هم مخلوط شده و تا ایجاد یک خمیر همگن و نرم با هم ترکیب شوند. سپس این خمیر باید پوشیده شده و در دمای اتاق قرار گیرد تا به مدت یک ساعت خمیر در آرامی ترکیب شود و به حجم بیشتر برسد.
بعد از گذراندن خمیر در دمای اتاق، نان باگت باید به دو بخش تقسیم شود. سپس هر بخش باید با دسته های خاص شکل داده شود و به صفحه نان سوزانده شده سپرده شود. در این مرحله، نان باگت باید در دمای بالا از ۲۲۰درجه سانتیگراد تا ۲۳۰ درجه سانتیگراد پخته شود. در طول زمان پخت، باید نان مداوماً بچرخد تا در یک شکل کامل پخته شود و ریختن نان را از بین ببرید.
پس از پخت نان باگت، باید آن در اتاق تازه با استفاده از یک سری از مراحل برگشت به دلخواه شما برسد. در این مرحله، باید قسمت های ناخالص و بیش از حد حذف شده و نان باگت باید به آرامی سرد شود. پس از اتمام پخت نان باگت، این خوراکی عالی باید در جوشانده شده و در صورت نیاز، با مواد پر کننده دلخواه مانند رب، کره یا سیر تزئین شود.
تکنیک های پخت نان باگت
نان باگت یکی از نان های خوشمزه و محبوب است که در غرب اروپا و امریکا مورد استفاده قرار میگیرد. این نان که در اصل از خمیر آمیخته شده است، دارای پوستی صاف و صدای خاصی در زمان پخت میباشد.
برای پخت نان باگت به چند تکنیک نیاز است. اولین تکنیک که باید به آن توجه کرد، استفاده از آرد با کیفیت بوده و آردی از نوع سفید و نرم برای تهیه خمیر باگت استفاده می شود.
در تکنیک دوم نان باگت، دمای فر بسیار حاظر مهم است. باید از فر با دمای ۲۰۰ تا ۲۲۵ درجه سانتیگراد استفاده شود و نتیجه نان باگتی صاف و راست شکل خواهد بود.
تکنیک سوم در مورد رطوبت هواست. برای آنکه پوست نان باگت بسیار خوب شود، باید در زمان پخت حداقل ۱۰ درصد رطوبت در هوا حفظ شده باشد.
نکته مهم دیگری که باید در این تکنیک مورد توجه قرار دهیم، کیفیت داشتن مواد اولیهی استفاده شده است. باید از آب و جوهرهای بسیار پاک و ارگانیک استفاده شود تا نان باگتی خوشمزه و سالم بتوان تهیه کرد. در کل، با توجه به این تکنیکها، میتوان نان باگتی با کیفیت بالا و با طعمی فوقالعاده تهیه کرد.
راهکار های حفظ طراوت نان باگت
نان باگت یک نان سنتی فرانسوی است که به دلیل طعم لذیذ و فوق العاده اش، به یکی از پرمصرف ترین نان های جهان تبدیل شده است. اما برای اینکه طعم و تازگی نان باگت را حفظ کنیم، نیاز است تا روش های خاصی به کار برده شود. در اینجا به برخی از راهکار های حفظ طراوت نان باگت اشاره خواهیم کرد.
استفاده از کنسرو برای حفظ نان باگت یکی از موارد است. در این روش، نان باگت پس از خرید، با کاغذ روغنی پوشش داده شده و در کنسروی خشک و تمیز قرار داده می شود. در این حالت، تازگی و طراوت نان تا چندین روز حفظ می شود.
رعایت محیط مناسب جهت حفظ نان باگت، دیگر راهکاری است که حاکی از آن حفظ طراوت نان در داخل یخچال است. نان باگت پس از خرید، بهتر است در دمای پایین یخچال قرار داده شود تا ماندگاری و طراوت بیشتری داشته باشد. همچنین، بهتر است از محلول های حاوی ضدعفونی کننده یا آب نمک، برای تمیز کردن محیط داخل یخچال استفاده شود تا هیچ گونه باکتری و یا عاملی که ممکن است برای نان آسیب ببیند، وجود نداشته باشد.
همچنین بهتر است برای حمل و نقل نان باگت، از کیسه های بازدید پذیر استفاده شود تا نان تازه در آن حفظ شود. همچنین با انتخاب کیسه هایی با نیمرخ نگهدارنده، می توان طراوت واقعی نان را محافظت کرد.
در نهایت، بهترین راهکار برای حفظ طراوت و تازگی نان باگت، خرید آن در همان روز یا روزهای اول شناخته شده فروشگاه است. به این ترتیب، از پخش محصولات با تاریخ تولید واقعی استفاده خواهید کرد که تازگی بیشتر و طعم بهتری دارند.
به طور کلی بهترین راه حفظ نان باگت، استفاده از روش های ساده و معمول است که شامل کنسرو، محیط مناسب، کیسه بازدیدپذیر و تاریخ تولید واقعی است. با توجه به این راهکار ها می توانید طراوت و تازگی نان باگت را برای مدت طولانی تری حفظ کنید.