طرز تهیه ی مرصع پلو شیرازی

تعبیر خواب

تعبیر خواب با هوش مصنوعی (آنلاین)

خوابتو دقیق بگو تعبیرشو دقیق دریافت کن.

برای استفاده  وارد سایت تعبیردون بشید. 

ورود به سایت تعبیر دون (کلیک کنید)

طرز تهیه ی مرصع پلو شیرازی

مرصع پلو شیرازی یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که معمولا در جشن‌ها و مجالس بزرگ خورده می‌شود. این غذا با استفاده از انواع مختلف گوشت، مرغ و میوه‌جات خشک تهیه می‌شود.

طرز تهیه این غذا بسیار ساده است. ابتدا باید یک قابلمه را روی حرارت متوسط گرم کنید و در آن روغن را ریخته و کمی گرم کنید. سپس یک عدد پیاز را خرد کرده و به روغن اضافه کنید تا به رنگ طلایی تغییر رنگ دهد.

سپس یک عدد گوشت قرمز را خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. گوشت را تفت دهید تا به رنگ قهوه‌ای در بیاید. سپس کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن بیفزایید.

در مرحله بعد، باید یک لایه از برنج در قابلمه بریزید و بر روی آن مخلوط گوشت، پیاز و انواع میوه‌جات خشک را بریزید. سپس دوباره لایه ای از برنج را بر روی این مخلوط قرار دهید و باقی مواد را در قابلمه بریزید.

سپس قابلمه را با دستمال پوشانده و روی آن درب قرار دهید. قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و به مدت چهل دقیقه تهیه کنید، تا برنج کاملا پخته شود. سپس مرصع پلو شیرازی آماده خوردن است و می‌توانید از آن برای سرو در جشن‌ها و مراسم خاص استفاده کنید.



مرصع پلو شیرازی چیست و چطور طبخ می شود؟

مرصع پلو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در سراسر ایران است. این پلو در شهر شیراز معروف شده و دارای سنت و تاریخچه طولانی است. این غذا با استفاده از برنج، گوشت یا مرغ و مواد مختلفی همچون عدس، خلال، فندق و زرشک تهیه می‌شود.

برای تهیه مرصع پلو، ابتدا برنج را به صورت معمولی در آب با مقداری نمک، پیاز و زردچوبه پخته و سپس قرار می‌دهیم تا کاملا بپزد. در میانه پخت برنج، با توجه به مقداری که نیاز داریم، گوشت یا مرغ را به همراه مقداری پیاز و روغن در حدود نیم ساعت پخته و ادویه‌های لازم را اضافه می‌کنیم.

پس از پخت گوشت یا مرغ، با استفاده از یک قابلمه درشت، لایه‌هایی از برنج و مواد دیگری که قبلاً پخته شده‌اند را بر روی یکدیگر قرار می‌دهیم. ابتدا لایه‌ای از برنج را قرار می‌دهیم و پس از آن، لایه‌ای از گوشت یا مرغ، خلال و عدس، به همراه زرشک روی آن قرار داده می‌شود. این روند تا زمانی که تمام مواد در قابلمه قرار بگیرند ادامه می‌یابد. آخرین لایه‌ای از برنج بر روی مواد قرار داده می‌شود.

لایه‌های مختلف در مرصع پلو باعث ایجاد طعم و عطر خاصی می‌شوند. پس از قرار دادن آخرین لایه برنج، برای مدتی قابلمه را روی حرارت خیلی کم قرار می‌دهیم تا طعم و عطر برنج و گوشت به هم متصل شوند و مرصع پلو به خوبی پخته شود.

با توجه به پرطرفداری این غذا، در بسیاری از قایق های رودخانه‌ها و در جشن‌ها، مرصع پلو شیرازی به عنوان یکی از غذاهای اصلی سرو می‌شود و بسیاری از افراد علاقه‌مند به این غذا هستند.



مواد لازم برای طرز تهیه مرصع پلو شیرازی چه هستند؟

مرصع پلو شیرازی یکی از خوراکی هایی است که بسیار محبوب در فرهنگ غذایی شیرازی محسوب می شود. این غذا با استفاده از مرغ، خلال پسته، زعفران، کشمش و برنج تهیه می شود و به دلیل شیرینی و طعم خوش آن، بسیاری از افراد خانواده های ایرانی علاقه مند به سرو کردن آن در میانه ی میز ناهار یا شام هستند.

برای تهیه مرصع پلو شیرازی، ابتدا باید برنج سفید، خلال پسته، کشمش، مرغ، زعفران، روغن، پیاز، نمک و فلفل را آماده کنید. برای خلال پسته، پوست آن را کنده کنید و داخل آن را خالی کنید و سپس آن را به سایز کوچک ترین قطعات ممکن تراشیده و با روغن سرخ کنید تا طلایی شود. کشمش را نیز باید با آب سرد شست و سپس خشک کرد تا بهترین اثر را در غذای شما داشته باشد.

مرغ را نیز باید بعد از شست و خشک کردن خود، به قطعات کوچک درآورده و در ماهیتابه با روغن سرخ کنید تا رنگ طلایی بگیرد. پیاز را هم نیز باید با دو قسمت آبلیمو و یک قسمت آب برای چند دقیقه ورق بزنید تا در صورت استفاده از آن، بیشتر اثرش را داشته باشد.

برای پختن برنج، باید آن را با آب لوله ای و در کنار چند مشخصات دیگر مانند پودر زعفران و نمک به مدت ده دقیقه ابپزید و سپس با روغن سرخ شده بهمراه خلال پسته و کشمش خوب با هم مخلوط کرده و برای تهیه مرصع پلو شیرازی آماده است.

در نهایت، بهتر است غذای خود را به همراه نون سنگک و ترشی سرو کنید تا این غذای شیرازی بسیار شیک تر به نظر برسد. برای ملاحظه کردن ذائقه های متفاوت، می توانید با همراهی سس مخصوص این غذا، آن را مزه دهید و از مزه شیرین آن لذت ببرید.



آماده کردن برنج برای مرصع پلو شیرازی

پلو مرصع شیرازی یکی از غذاهای اصیل و محبوب جنوب ایران است که در مراسم‌های خاص و مهمانی‌هایی همچون عروسی و سالگرد ازدواج مرسوم است. برای تهیه این پلو، برنج باید به گونه‌ای آماده شود تا مرصع روی آن تدارک داده شود. در اینجا چند راهکار برای آماده کردن برنج به شیوه مرصع پلو شیرازی را به شما توضیح خواهیم داد:

1. شستشوی برنج: برای آماده کردن برنج، باید آن را به دقت شستشو داد تا سایر ذرات آلوده به آن از بین برود. برای این کار، برنج را در ظرفی که حداقل 3 برابر حجم برنج باشد، قرار می‌دهیم و آب را بر روی آن می‌ریزیم. سپس با دست به آرامی برنج را بین انگشتان خود ریخته و به دنبال آن آب شستشو را خالی کنیم. این کار را حداقل 3 بار تکرار کرده تا برنج به خوبی شسته شود.

2. بلچینگ برنج: پس از شستشوی برنج، برای بلچینگ آن، برنج را در یک ظرف قرار داده و آبی داغ (حدود 60 درجه سانتی‌گراد) روی آن بریزیم. سپس با عبور آب از برنج، آن را درون ظرف دیگری منتقل کرده و با آب خنک آن را شسته و خشک کنیم.

3. پخت برنج: پس از بلچینگ، برنج را در ظرف پخت بریزیم و چند لیوان آب به آن افزوده و روی حرارت یک شعله بسیار کم برای حداقل نیم ساعت بپزیم. پس از آماده شدن برنج، مقداری زردچوبه و نمک به آن اضافه کرده و با هم مخلوط کنیم.

4. تهیه مرصع: برای تهیه مرصع، از نان تنوری و روغن شیرین (یا کره) استفاده می‌شود. نان تنوری را به صورت رنده‌شده در ظرفی قرار داده و روغن شیرین روی آن بریزیم و همه را با هم مخلوط کرده، بعد از آن به دو قسمت تقسیم کنیم.

5. مرصع کردن برنج: برای مرصع کردن برنج، دو قسمت از مرصع روغن‌شده را به ترتیب به برنج اضافه کرده و با هم مخلوط کنیم. پس از هم‌زدن مرصع با برنج، ظرفی با درب بر روی حرارت قرار داده و پس از چند دقیقه، برای مرصع کردن دیگر نیمی از مرصع را به برنج اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کرده و درب را بگذاریم و اجازه دهیم تا برنج و مرصع به خوبی پخته شوند.

6. سرو پلو: پس از مرصع شدن برنج، آن را در ظرفی بزرگ سرو کرده و روی آن قیمه، مرغ کبابی یا مرغ دودی را قرار داده و با پیاز ترش سرو نمود. پلاستیک شدن پلو روی صحنه با لیمو ترش و نخودچی چی سیر و ماست یخ‌زده که به همان مدت درون یخچال قرار داده شده حاصل می‌شود.



طرز تهیه کوفته های گوشت برای مرصع پلو شیرازی

تهیه کوفته برای مرصع پلو شیرازی یکی از شیرین ترین اتفاقات برای هر طبقه از جامعه ایرانی به شمار می‌رود و همیشه به عنوان یکی از برترین غذاهای سنتی ایرانی شناخته می‌شود. کوفته برای مرصع پلو شیرازی بسیار سبک و لذیذ است و با همان ترکیبات سنتی مخصوص خود تهیه می‌شود.

ابتدا برای تهیه کوفته، گوشت چرخ کرده را با پیاز خرد شده، سیر، زنجفیل، نمک و فلفل مخلوط کرده و به خوبی با هم مخلوط می‌شود. برای ایجاد پختگی مناسب، تخم مرغ نیز به مواد اضافه شده و با هم مخلوط می‌شوند.

سپس، کوفته‌ها را شکل می‌دهیم و درون یک قابلمه با روغن سرخ می‌کنیم تا کاملاً پخته شوند. می‌توان برای پخت کوفته‌ها از فر یا پانچ بازی استفاده کرد تا پخت و پز مناسبی برای کوفته‌ها به‌وجود آید.

درمرحله بعد، مرصع پلو شیرازی را می‌توان تهیه کرد. به این منظور، چند پیاز خرد شده را با روغن تفت می‌دهیم و سپس برای پخت برنج به آن اضافه می‌کنیم. بعد از پخت برنج، به همراه زعفران و آب میوه‌های خشک مخلوط می‌شود.

پس از آماده شدن مرصع پلو، کوفته‌های سرخ شده را به شکل دلخواهی در بالای مرصع پلو قرار می‌دهیم و سپس با پیاز سرخ شده و حبوبات مختلف تزیین می‌کنیم. در نهایت، این غذای سنتی ایرانی را می‌توان با نان خامه‌ای سنتی و شیرینی و شربت سرد مربوط به فصل سرو کرد.



روش احضار پیاز شیرازی برای تهیه مرصع پلو

روش احضار پیاز شیرازی برای تهیه مرصع پلو

مرصع پلو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در بسیاری از خانواده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. همانطور که می‌دانید، پیاز یکی از اصلی‌ترین مواد اولیه مرصع پلو محسوب می‌شود و احضار آن به درستی و با روش صحیح، تاثیر زیادی بر طعم و کیفیت نهایی آن خواهد داشت. در اینجا قصد داریم تا با روش احضار پیاز شیرازی، به شما نوعی از احضار پیاز خاص را آموزش دهیم.

برای شروع، پیاز را با چاقو به اندازه مناسب خرد کنید و در یک ماهیتابه با روغن گرم بر روی حرارت بالا قرار دهید. سپس با توجه به اندازه برش‌های پیاز، حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه پیاز را تفت دهید تا به طور کامل سرخ شود. در این مرحله لازم است به خوبی مراقب بوده و پیاز را تفت دادن به اندازه کافی بدون اینکه آن را بسوزانید.

سپس دو قاشق معمولی از عرق پیاز را به مواد اولیه و قابلمه سرخ کنید. این کار به شما در حفظ رنگ و طعم پیاز کمک خواهد کرد. همچنین یک قاشق معمولی از پیاز سرخ شده را برای تزیین نهایی مرصع پلو نگه دارید.

در نهایت، پیاز سرخ شده را با پلو خود مخلوط کرده و داخل قابلمه قرار دهید. می‌توانید برای این کار خوراکی روی پلو بگذارید تا مرصع پلو برای خوردنی شما همچون یک تابلو ارائه شود. با این روش ساده احضار پیاز شیرازی، می‌توانید خود را به یک سرآشپز حرفه‌ای طبخ تبدیل کنید و مشتریان خود را با مرصع پلویی لذیذ و کاملاً اصیل در سفره خود مهمان کنید.



طرز تهیه سس مخصوص مرصع پلو شیرازی

سس مرصع پلو یکی از اصلی‌ترین سس‌هایی است که به همراه مرصع پلو سرو می‌شود و کاملاً با آن مچ می‌شود. سس مخصوص مرصع پلو شیرازی با ترکیبی از انواع سبزیجات و ادویه‌ها تهیه می‌شود که در نهایت مزه‌ی فوق‌العاده‌ای به غذایتان می‌بخشد. در این مقاله به طرز تهیه این سس مخصوص مرصع پلو شیرازی پرداخته خواهیم شد.

برای تهیه این سس، ابتدا باید سبزیجات را خرد کرده و سپس آنها را به همراه ادویه‌ها در یک قابلمه بریزید. سپس آن را به مدت چند دقیقه پخته و به صورتی که بوی خوبی منتشر شود، بپزید. سپس به این مخلوط شیر و کره اضافه کنید و به مدت چند دقیقه دیگر با حرارت کم به مخلوط برسانید تا همه‌ی مواد به هم نریزند.

این سس خوشمزه را می‌توان با ساعت داخل کردن در یخچال سرد کنید و هنگام سرو با مرصع پلو گرم و آماده‌ی خوردن کرد. این سس فوق‌العاده با عطر خود، چهارچوبی گرم و دلپذیر به مرصع پلو خواهد بخشید. این سس را می‌توان با خلال تندک روی مرصع پلو سرو کرد تا عطر و طعم خاص خود را از خود به گردنه‌ی مرصع پلو منتقل کند.