نحوه ی تهیه ی مربای هویج با وانیل
مربای هویج با وانیل یکی از خوشمزهترین و مفیدترین مرباهایی است که به راحتی در خانه میتوان آن را تهیه کرد. این مربا از هویجهای تازهای تهیه میشود که به دلیل داشتن پرفایدههای زیاد برای سلامتی، به عنوان یک ماده غذایی اساسی برای بسیاری از افراد محسوب میشوند. هویجها دارای مقادیر بالایی از ویتامین A، کربوهیدرات، آنتی اکسیدانها و فیبر هستند و میتوانند به تقویت بینایی، افزایش دفاعهای بدنی و کاهش ریسک بروز بیماریهای مختلف کمک کنند.
برای تهیه مربای هویج با وانیل ابتدا باید هویجها را پوست کنید و با رندهی پشت سر برگردانید تا به شکل ریز خلالی درآید. سپس هویج را در ظرفی متوسطاندازهای قرار داده و مقداری شکر به آن اضافه کرده و به مدت حدود نیم ساعت بگذارید تا شکر به هویج جذب شود. سپس ظرف را بر روی حرارت ملایم قرار داده و به مدت حدود 30 دقیقه مانور دهید تا هویجها نرم شوند.
بعد از آن، یک وانیل دراز و تخم شدید را به داخل ظرف شیرین کننده و هویج بیفزایید و به صورت خوبی مخلوط کنید. سپس ظرف را بر روی حرارت ملایم قرار دهید و به مدت دیگری نیز به هویج مزیت بخشید تا خمیر مربای خود را ترکیب کنید. در نهایت، مربای تهیه شده را به ظرف های مخصوص مربا ریخته و پس از خنک کردن، در یخچال نگهداری کنید تا در لحظات آینده برای استفاده ذخیره شود.
استفاده از مربای هویج با وانیل برای تزئین کیک، پنکیک یا موزاییک از جمله راه های معمول برای استفاده از این مرباست که میتواند به طعم تازه و شیرینی اضافه کند و هویجها را به صورت مختلف نیز مصرف کنید. با تهیه این مربا در خانه، میتوانید از فواید بیشماری که هویج برای سلامتی دارد بهرهمند شوید و همچنین از طعم بینظیر این مربا نیز لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه ی مربای هویج با وانیل
مربای هویج با وانیل یکی از خوشمزهترین مرباهای خانگی است که با مواد طبیعی و سالم تهیه میشود. این دسر لذیذ، غنی شده با ویتامینها و مواد معدنی مفیدی است که به راحتی توسط خانهداران در منزل پخته میشود. برای تهیه ی مربای هویج با وانیل، مواد اصلی شامل هویج، آب، شکر، وانیل و یک عدد لیمو ترش هستند.
برای شروع، هویجها را بشویید، پوست آنها را بگیرید و برشهای خوراکی کنید. سپس هویجها را در قابلمه بریزید و آبی را افزوده و روی حرارت قرار دهید تا هویجها نرم شوند، اما در عین حال شکر را اضافه نکنید. بعد از گذشت چند دقیقه، لیموترش را به قابلمه اضافه کنید تا بتوانید از هویجها مزهتر و خوشمزهتری بگیرید.
هنگامی که هویجها برای خوردن نرم شدند، آنها را از قابلمه خارج کنید و یک بار دیگر آب خانگی را در ظرف بهداشتی بریزید و اینبار به همراه شکر و وانیل به آن اضافه کنید. سپس هویجها را به عصاره خانگی برگردانده و مواد را با هم مخلوط کنید.
حال ظرف را به حرارت نزدیک سینی قرار دهید و به مدت 20-30 دقیقه و روی حرارت قرار دهید تا مربا پخته شود. پس از سرد شدن، مربا را در یک بطری ذخیره کنید و برای استفاده در طول زمان بگذارید تا مزه و مخلوطات متحد شوند. حالا یک لیوان از این مربای خوشمزه و سالم در کنار چای صبحی یا ناهاری تان میتوانید لذت ببرید.
طریقه ی خرد کردن هویج ها
خرد کردن هویج یکی از فعالیت های پایه در آشپزی و پخت و پز است. هویج به عنوان یکی از محصولات خشک و سفت است که برای خرد کردن نیازمند یک روش با دقت است. در ادامه، به چند روش خرد کردن هویج می پردازیم.
بهترین روش برای خرد کردن هویج، استفاده از یک چاقوی تیز و قوی است. ابتدا، هویج را بشویید و طرفین آن را برید. سپس هویج را روی تخته چوبی قرار دهید و با چاقوی تیز آن را خرد کنید. اگر هویج ها خشک و سفت هستند، باید آنها را با دقت بیشتری خرد کنید تا به شکل مناسب خرد شوند.
روشی دیگر برای خرد کردن هویج استفاده از تیز کردن هویج، یا چرخاندن آن در یک چنگال آشپزخانه است. برای این کار، هویج را می توانید در دوئلی آشپزخانه قرار داده و با چنگال آن را چرخانده و به راحتی خرد کنید.
روش دیگری که می توانید برای خرد کردن هویج استفاده کنید، استفاده از یک پردازنده غذایی است. با استفاده از یک پردازنده غذایی، می توانید به راحتی هویج را در کمترین زمان و با حجم بالا خرد کنید. برای این کار، هویج ها را برید، وارد پردازنده غذایی کنید، و سپس با استفاده از دسته های پردازش، آنها را به طور یکنواخت خرد کنید.
با استفاده از هر یک از این روش های خرد کردن هویج، می توانید آسانتر غذاهای لذیذی مانند سالاد هویج و یا نهار های سالم مانند سوپ هویج تهیه کنید.
طریقه ی پخت هویج ها
پخت هویجها یکی از روشهای سالم و خوشمزهی در حالت خام و یا پخت شده است. این روش از طعم و مواد مغذی این سبزی فواید بسیاری دارد. بهطور کلی هویجها دارای ویتامینهای مختلفی مانند ویتامینهای آ، سی، ک، ب و مواد معدنی مثل پتاسیم، کلسیم و آهن هستند.
برای پختن هویجها، میتوان آنها را قاطی کرد و سپس برش داده و در حالت خام برای مصرف استفاده کرد. همچنین میتوان هویجهای خمیری را با تافل، ماست یا ایملا درست کرد.
راه دیگر پخت هویج مقداری طولانیتر است. در این روش، هویجها را بعد از خرد کردن به بخشهای کوچک تقسیم کرده و در یک قابلمه با آب و نمک پخت میکنیم. هویجهای خوشمزه دمی رقیق دارای طعم منحصر به فرد خود هستند که بسیاری از خانوادهها آنها را دوست دارند.
روش دیگر، پخت هویج در فر است که برای استفاده در تهیهی سالاد ویا در پخت غذا مناسب است. در این روش، هویجها را پوست گرفته و به بخشهای کوچک تقسیم میکنند. سپس در یک کاسه متمرکز که دارای تابهای درون آن است، هویجها را با روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه میپزند. پخت هویجها در فر باعث میشود تا از طعم و رنگهای مختلف بااستاندارد برخوردار باشند.
با توجه به این که هویجها دارای ویتامینها، مواد معدنی و سایر موارد مغذی هستند، پخت آنها را میتوان از آنها بهطور ایدهآل بهره برد. با توجه به نوع روشها و سلیقه خود میتوانید به بهترین نحو از فواید هویج استفاده کنید.
طریقه ی تهیه ی شیرین کننده ی مربا
شیرین کننده های مربا به طور معمول از شکر، آب، و اسید سیتریک (یا آب لیمو) ساخته می شود. برای تهیه شیرین کننده مربا بهتر است از شکر خالص استفاده شود، هر چند شکر قهوه ای نیز مورد استفاده قرار می گیرد که کارایی آن کمتر است.
اولین قدم در تهیه شیرین کننده مربا، مخلوط کردن شکر و آب است. باید به این نکته توجه کرد که از مقدار شکر به اندازه کافی استفاده شود تا مربا شیرین شود. بیش از حد استفاده از شکر هم می تواند منجر به شیرینی شدید و ناخواسته شود.
بعد از ترکیب شکر و آب، اسید سیتریک یا همان آبلیموی تقطیری به مخلوط اضافه می شود. این اسید به عنوان یک ماده رنگی طبیعی به صورت جایگزین رنگ دهنده های مصنوعی مورد استفاده قرار می گیرد.
مخلوط شیرین کننده حرارت داده می شود تا شکر به صورت کامل حل شود و مخلوط به کرم رنگ تبدیل شود.
وقتی مربا در حالت داغ است، می توان آن را به شیرین کننده اضافه کرد. بهتر است شیرین کننده هنگامی که مربا تازه از روی حرارت خارج شده است، به آن ها اضافه شود تا طعم و رنگ مربا تغییر نکند.
در نهایت، شیرین کننده مربا باید در یک قابلمه کوچک در دمای محیط نگهداری شود. از این رو، شیرین کننده باید درون یک بسته بندی ضد آب نگهداری شود تا بهترین شرایط نگهداری را داشته باشد.
در نهایت، با دنبال کردن این مراحل پیوسته می توان شیرین کننده مربا را با طعم و رنگی دلخواه در خانه تهیه کنید.
طریقه ی تهیه ی مربای هویج با وانیل
برای تهیه ی مربای هویج با وانیل ابتدا به نیازمندی های لازم برای این دسر نیاز داریم. برای مثال باید هویج ها را خرد کرده و در یک قابلمه گرم کنیم. سپس باید شکر و وانیل را به همراه آب اضافه کرده و هویج ها را تا زمانی که نرم و پخته شوند، بپزیم.
بعد از پز شدن هویج ها، باید آن ها را در یک مخلوط کن پردازش کرده تا پوره ی نرمی حاصل شود. سپس پوره ی هویج را به همراه مایع مانند آب، آب نبات، یا شیر، در قابلمه ای جداگانه ترکیب کنید.
اگر مایعی همچون شیر را استفاده کردیم، ممکن است نیز نیاز به اضافه کردن آب باشد. بعد از افزودن دیگر مواد، آنها را در حرارت ملایم به جوش بیاوریم و سپس حرارت را به آرامی کاهش دهید و مربای هویج را تقریباً 20 دقیقه در حالت غلیظ بجوشانید تا آب موجود در یک ظرف جمع شود.
در صورتی که تمایل به ساخت مربای هویجی خالی از شکر دارید، میتوانید از اسپلندا و یا استویا به کار برید. این مواد طبیعی به طور خاص برای استفاده در مرباهای فراوان به کار میروند و می توانند به راحتی در غذای خانگی زیاد شود. همچنین می توانید از پنیر موز به عنوان شیرین کننده تازه استفاده کنید. به هر حال, نتیجه حتماً عالی خواهد بود و مربای هویج با وانیل طعم تلخ و خوشمزه ای به دست می آورید که نه تنها به افراد بزرگسال, بلکه به کودکان هم خیلی خوش خواهد آمد.