مرحله به مرحله طرز تهیه فسنجون مجلسی با گوشت قلقلی
فسنجون یکی از بهترین غذاهای ایرانی با مزهای تلخ و شیرین است که اصلیترین مواد آن انواع مختلفی از گلابی، گردو، رب انگور و گوشت است. در این میان، فسنجون مجلسی با گوشت قلقلی نیز یکی از انواع محبوب و عالی این غذا محسوب میشود.
برای آمادهسازی فسنجون مجلسی با گوشت قلقلی ابتدا باید گوشت را به قطعات ریز و در صورت تمایل تعدادی پیاز را هم خرد کرده و در ماهیتابه با داغ کردن روغن تفت دهید. بهتر است که گوشت تا زمانی که رنگ آن به رنگ قهوهای دودی تبدیل شده، به آن ادامه دهید.
سپس گردو را برای استفاده در فسنجون پودر کرده و درون ماهیتابه با گوشت و پیاز داغ کرده و همزمان رب انگور و اب را به آن اضافه کنید. حال آن را تا ۲۰ دقیقه در حرارت ملایم و زیر شعلهی بادومی بگذارید تا گردش و رنگ گوشت به تناسب بخوبی آماده شود.
در نهایت، برای سرو شدن فسنجون مجلسی با گوشت قلقلی، آن را به صحنهها ریخته و با اضافه کردن کمی زرشک و یا نارنجی تزئین کنید. همچنین میتوان هنگام سرو، فستق و سبزی خشک را به صورت تزئینی روی غذا قرار داد. با طعم و بافت خاصی که دارد، این نوع فسنجون به شدت مورد علاقهی افراد بسیاری قرار دارد.
مواد لازم برای تهیه فسنجون مجلسی با گوشت قلقلی
فسنجان یکی از پرطرفدار ترین غذاهای ایرانی است که به خاطر خواص و طعم خاصی که دارد، در بسیاری از مجالس و جشن ها به عنوان غذای اصلی سرو می شود. از جمله انواع فسنجان، فسنجان مجلسی با گوشت قلقلی بسیار خوشمزه است که در این مطلب به صورت کامل و جامع نحوه تهیه آن و مواد لازم برای آن را شرح خواهیم داد.
برای تهیه فسنجان مجلسی با گوشت قلقلی، ابتدا باید مواد لازم را به دست آورد. این مواد شامل گوشت قلقلی، پیاز، رب انار، هل، زردچوبه، فلفل سیاه، شکر، نمک، روغن و نارنج می باشد.
ابتدا باید گوشت قلقلی را با یک سالاد خوری از پیش خیس کرده و تمام خون های آن را از آن پاک کنیم. سپس گوشت را با یک قاشق غذا خوری هل و زردچوبه تلخ و فلفل سیاه و نمک، مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهیم تا چند دقیقه سرخ شود.
سپس پیاز را خرد کرده و به همراه روغن در تابه ای تفت دهیم، آن را چند دقیقه بعد روی حرارت بگذاریم تا طلایی شود. در این مرحله رب انار و شکر را به مقدار لازم به پیاز اضافه کرده و همچنین آب نارنج را نیز به این مخلوط بیافزاییم.
حالا با اضافه کردن گوشت قلقلی و همچنین نصف نوشیدنی پرتقال، تابه را بگذارید در حالت جوش باقی مانده است. حدود یک ساعت بعد آماده خوردن فسنجان مجلسی با گوشت قلقلی هستیم. این غذای خوشمزه را می توان با برنج سفید و تندر آب شیرین سرو کرد.
طرز تهیه سس فسنجون مجلسی با گوشت قلقلی
سس فسنجون یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در روزهای مختلف سرو میشود. این غذا با استفاده از انواع مختلف گوشت تهیه میشود، اما گوشت قلقلی نیز از مواد تشکیلدهنده آن است. طبق رسم ایرانی، فسنجون همراه با برنج سفید و تنوع سبزیجاتی جمعشده از دورترین نقاط کشور، سرو میشود.
برای تهیه سس فسنجون با گوشت قلقلی، ابتدا گوشت را با نمک و فلفل و دیگر ادویههای دلخواه، سرخ میکنیم. پس از سرخ کردن گوشت، آن را کنار میگذاریم. سپس با استفاده از روغن، پیاز را تفت میدهیم تا طلایی شود و سپس برگودن و به صورت پوره کردن میریزیم. سپس گلاب و پرتقالهای رنده شده را به پوره اضافه کرده و حدود ۳۰ دقیقه به روی حرارت کم میگذاریم تا طعمِ شیرین و ملسیکه در سس فسنجون دیده میشود، تقویت شود.
در مرحله بعد، گردو را خرد میکنیم و به پوره اضافه میکنیم و حدود ۵ دقیقه دیگر با حرارت کم میگذاریم تا گردوها هم مزه خود را بدهند. در نهایت، گوشت سرخ کردهی درستشده را به پورهیی که داخلش سس فسنجون ایجاد شده، اضافه میکنیم و ۵ تا ۱۰ دقیقه کنار میگذاریم تا مزهها یکدیگر را بگیرند و بهترین شکل را به این سس بدهیم.
سپس برنجهای رنده شده مخصوص سرو با فسنجون را که با روغن و نمک و کمی از ادویههای دلخواه سرخ شده، به همراه سبزیجات، مانند جعفری، سیر تازه و پیاز سفید، سرو میشود. این مخلوطی فوقالعاده از عطرهایی که در کنایهای از جهان غذایی، به تصویر کشیده میشود، برای هر فردی یک لذت به عنوان غذای پاییزی و زمستانی به همراه دارد.
طرز تهیه گوشت قلقلی برای فسنجون مجلسی
تهیه گوشت قلقلی برای فسنجون مجلسی به روشی ساده و بسیار خوش طعم صورت میگیرد؛ گوشتی که در این طرز تهیه استفاده میشود، از گوشت ماهیچهای است که برای به دست آوردن آن، باید گوشت را از ناحیه ماهیچه دام برش داده و سپس به قطعات کوچکتر برش دهید.
برای پختن گوشت قلقلی، باید ابتدا گوشت را با یک قاشق آرد بچسبانید و سپس در یک ماهیتابه با روغن داغ سرخ کنید. موقع سرخ کردن گوشت از زیتونآبی استفاده نمایید تا گوشت با طعم عالیتری سرخ شود. پس از سرخ کردن گوشت، روی آن پودر دارچین بپاشید.
برای تهیه فسنجون مجلسی، ابتدا پیاز را پوست کنید و ریز خرد کنید. سپس آن را با روغن در ماهیتابه برش دادهای که در آن گوشت را سرخ کردید، سرخ کنید. بهتر است از روغن زیتون برای سرخ کردن پیاز استفاده نمایید.
پس از سرخ کردن پیاز، آب، لیموتیمار، گردو و بستنی روی گردوها را به پیاز اضافه کرده و به مدت نیم ساعت آن را بجوشانید. سپس گوشت قلقلی به آن اضافه کنید و به مدت یک ساعت دیگر به ملایمت بگذارید تا ترکیب شود. نوش جان!
طرز تهیه پلوی سفید برای همراه کردن با فسنجون مجلسی
برای همراهی با غذای فسنجون، پلوی سفید یک گزینه عالی است. این پلو معمولاً با برنج، نخود، کشمش و ادویههای گیاهی مانند زردچوبه و دارچین تهیه میشود. با توجه به اینکه فسنجون یک غذای سنتی و مجلسی است که شامل جوجه یا گوشت و انواع ادویههای خشک شده، گردو و انواع میوه های خشک است، پلوی سفید با عطر و طعم خود یک غذای ساده و خوشمزه است که با فسنجون میتواند بهترین حالت را داشته باشد.
برای تهیه پلوی سفید، در ابتدا برنج را شسته و با آب و نمک به مدت ۲۰ دقیقه پخته میشود. در این مرحله میتوانید برخی از ادویههای خشک مانند زردچوبه و دارچین را به برنج اضافه کنید تا عطر و طعم آن بهتر شود. سپس برنج را با سایر مواد مانند نخود، کشمش و آبلیمو درون قابلمه مخلوط میکنیم. لازم به ذکر است که بعضی از آشپزها، برای بوجود آوردن هماهنگی بیشتر در طعم، درست قبل از این مرحله یک لایه نان تبریزی بر روی برنج میگذارند.
در مرحله بعد، قابلمه با دیمی که برای حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه تهیه میشود، روی حرارت قرار میگیرد. باید مراقب باشید خورش هنگام پختن خشک نشود و به اندازه کافی آب داشته باشد. برای به دست آوردن خورش خوشمزهتر، میتوان به مواد افزودنی از جمله قند نیز اضافه کرد.
با اتمام مراحل پخت، پلوی سفید آمادهی سرو و همراهی با فسنجون است. بهتر است پلوی سفید را با سس یا زرشک تزئین کنید. همچنین، شما میتوانید به این پلو گوجه، خیارشور یا شیرازی هم اضافه کنید تا طعم آن کامل شود. به همین دلیل، پلوی سفید را میتوان به شما به عنوان یک گزینهی بسیار عالی برای همراهی با غذای فسنجون به شدت توصیه میکنیم.
ارائه ی نکات مهم برای طرز تهیه فسنجون مجلسی با گوشت قلقلی
فسنجون یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در بسیاری از مناطق کشور مورد علاقه و استفاده قرار میگیرد. در این مقاله، نکاتی را برای طرز تهیه فسنجون مجلسی با گوشت قلقلی به شما معرفی میکنیم.
اولین نکته مهم در تهیه فسنجون این است که برای استفاده از گوشت قلقلی، بهتر است از قسمت فیله یا ران گوسفند استفاده کنید، چرا که این قسمتها دارای چربی کمتری هستند و برای تهیه فسنجون از بهترین گزینهها محسوب میشوند.
به عنوان دومین نکته مهم، استفاده از پودر فنل در تهیه فسنجون با گوشت قلقلی پیشنهاد میشود. این عطر و طعم خوبی را به غذا میبخشد و باعث میشود فسنجون شما بسیار خوشمزه و شیرین شود.
نکته بعدی در تهیه فسنجون با گوشت قلقلی، استفاده از آب لیمو ترش است. لیمو ترش، از جمله مواد مهم در تهیه فسنجون است که علاوه بر این که به گوشت چسبیده رنگ و طعم خوبی را به غذا میبخشد، کمک میکند که گوشت شما همیشه نرم و رطوبت دار باقی بماند.
در نهایت باید گفت که برای تهیه فسنجون با گوشت قلقلی، حتما باید به میزان استفاده از سکنجبین دقت شود. سکنجبین، علاوه بر این که به غذا طعم خوبی میبخشد، از شیرین کنندههای طبیعی است که در این غذا بسیار مهم و ضروری است. در کل، با رعایت این چند نکته میتوانید یک فسنجون بسیار خوشمزه و کاملا مجلسی با گوشت قلقلی به راحتی تهیه کنید.