مواد لازم برای تهیه سوسیس بندری خانگی
برای تهیه سوسیس بندری خانگی به موادی نیاز دارید که در این بخش به تفصیل به آنها اشاره خواهیم کرد.
مواد لازم شامل گوشت خالص، آب، نمک، پودر سیر، پودر فلفل سیاه و فلفل قرمز یا پاپریکا، پودر گل گاوزبان و یا پودر نعنای تازه خشک، پودر گل سیر، چند قطره استخراج کنجد، پودر پیاز، یک قاشق چایخوری اسید سیتریک، سوخاری و مواد لازم جهت بسته کردن سوسیس ها میباشد.
ابتدا گوشت پاک شده و له شده را در یک کاسه بزرگ قرار داده و پس از اضافه کردن نمک و آب، همه ی مواد دیگر را به آن اضافه کنید, همه ی مواد را به چند مرتبه با گوشت مخلوط کنید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند و طعمی همگن داشته باشند. سپس در صورت تمایل به افزایش طعم و غلظت، میتوانید نمک و فلفل و یا دیگر مواد را به مرحله مخلوط شدن درج کنید.
پس از این که مواد به هم مخلوط شدند، ماهیچه های درمانده در کاسه را داخل بسته های سوسیس برای درست کردن شکل سوسیس ریخته و با دقت بسته ها را ببندید تا سوسیس ها آماده پخت شوند. پس از بستن بسته ها می توانید سوسیس ها را به منظور سرخ شدن در آب جوشکنده به مدت 15 تا 20 دقیقه از یک سمباده کوچک در داخل ورق آلومینیوم قرار داده و درون آب جوشکنده بگذارید.
با این روش سوسیس بندری خانگی بسیار شیرین و خوشمزه تهیه میشود و دستورالعمل های بالا به شما کمک میکند که از هیجان برانگیزی و دلپذیری بیشتری در لذت بردن از طعم عالی این وعده غذایی برای خانوادهی خود ببرید.
طرز تهیه ی سوسیس بندری خانگی با استفاده از گوشت قرمز
سوسیس بندری یکی از غذاهای پرطرفدار در شهرستانهای ساحلی و نزدیک دریا است. این سوسیس با استفاده از گوشت قرمز تهیه میشود و در بازارها و فروشگاهها به راحتی قابل تهیه است، اما در اینجا شما با روش تهیه سوسیس بندری خانگی با استفاده از گوشت قرمز آشنا خواهید شد.
برای تهیه سوسیس بندری خانگی نیاز به مواد اولیهی زیر است:
- یک کیلو گوشت قرمز
- 150 گرم چربی گوشت قرمز
- 2 قاشق غذا خوری نمک
- 2 قاشق چای خوری فلفل سیاه
- 2 قاشق چای خوری پودر گلپر
- 2 قاشق چای خوری پودر سیر
- 2 عدد پیاز متوسط
1. ابتدا گوشت قرمز را با دستگاه آسیاب گوشت ریز کنید.
2. پیاز را ریز کرده و با چربی گوشت قرمز به همراه گوشت ریز شده خرد کنید.
3. به مواد ترکیبی دو قاشق غذاخوری نمک، دو قاشق چای خوری فلفل سیاه، دو قاشق چای خوری پودر گلپر، دو قاشق چای خوری پودر سیر اضافه کرده و همهی مواد روی گوشت در هم بزنید.
4. بهتر است این مواد را با دست روی گوشت بمالید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
5. سپس مواد را در نایلون آشپزی برای مدت 24 ساعت در یخچال قرار دهید، تا بهبود دهندهی طعم آن بیشتر باشد.
6. بعد از گذشت 24 ساعت، مواد را از نایلون خارج کنید و با دست خود به شکل یک سوسیس بهقطر 3-4 سانتیمتر درآورید.
7. سپس سوسیسها را مدتی درون آب جوش خلال بگذارید تا بپزند، بعد از پز شدن از آب بیرون بیاورید و خشک شوند.
8. حالا سوسیس بندری خانگی با استفاده از گوشت قرمز شما آمادهی سرو شدن است. برای سرو کردن آن میتوانید از نمک، فلفل و کیسههای سوخاری استفاده کنید.
در نتیجهی نهایی، سوسیس بندری خانگی با استفاده از گوشت قرمز غنی از پروتئین و سرشار از عناصر غذایی مفید است که میتوانید در خانه خود تهیه کرده و لذت ببرید.
طرز تهیه ی سوسیس بندری خانگی با استفاده از گوشت مرغ
سوسیس بندری یکی از شیرینیهای مشهور و محبوب استان گیلان ایران است و از دهه ۱۹۴۰ به بعد در این منطقه شروع به تولید شده است. امروزه نیز این سوسیس در سراسر ایران و حتی خارج از کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
برای تهیه سوسیس بندری خانگی، مواد اولیه نیاز به گوشت مرغ، سوغاتی، نمک، فلفل سیاه و دارچین دارد. برای تهیه سوسیس بندری، گوشت مرغ را همراه با نمک، فلفل سیاه و دارچین کوبیده و خوب مخلوط کنید. سپس بهتر است که آن را در یخچال قرار دهید تا چند ساعت برای مزه بهتر استقرار یابد.
بعد از مدتی گوشت را بیرون بیاورید و با چاقوی تیز خمیر کرده و در قطعات ارادهای پهن کنید. سپس آن را در مقدار لازم از سوغاتی پخش کنید. به منظور تولید سوسیس بندری، بهتر است از سوغاتی شده در کشور گیلان استفاده کنید.
در مرحله بعد، سوسیسها را در ظرف یا ظروف مخصوص یا کیسههای چند لایه برای حفظ رطوبت و خواص گوشت، تعبیه کنید. سپس آنها را درون ظرف ردیفی کنید و به همراه فلفل دلمهای و نعناع خشک نیز برای بهبود مزه، درون ظرف قرار دهید.
در ادامه، ظرف سوسیسها را با گردندریابی و به مدت ۶ الی ۷ ساعت درون تابهی بخارآب پخت کنید. پس از پختن، سوسیسهای بندری خانگی را درون ظروف مخصوص یا کیسههایی شفاف و تمیز، بسته بندی کرده و در یخچال نگهداری کنید. سپس به راحتی میتوانید از آنها برای ساندویچ یا غذای موردعلاقه خود استفاده کنید.
نحوه تهیه ی مخلوط چرخ کرده برای سوسیس بندری
تهیه مخلوط چرخ کرده برای سوسیس بندری، از مهمترین مراحل تولید این نوع سوسیس است. در ادامه به شرح نحوه تهیه این مخلوط پرداخته میشود.
ابتدا باید مواد اولیه را به صورت دقیق انتخاب کرد. برای تهیه این نوع سوسیس از گوشت خالص گاو و گردوئی تازه استفاده میشود. این دو ماده بهصورت خام داخل ماشین آسیاب گوشت چرخیده و به صورت یک مخلوط بافتی کرد. پس از آن با ترکیبی مناسب از ادویهجات (مانند پیاز خرد شده، سیر، دارچین و زنجبیل) و نمک به آن امده و کاملاً مخلوط شده و خمیری شکل گرفته است.
علاوه بر این، یکی از عوامل مهم در تهیه این مخلوط ، کیفیت آب استفاده شده در تولید است. کیفیت آب باید بهگونهای باشد که در تولید نهایی، به صورت ظاهری دیده شود؛ بهعنوان مثال، شفافیت و رنگی که از آن بدست میآید و همچنین تأثیرات دیگر بر روی عملکرد و کیفیت نهایی تولید.
پس از ترکیب و تهیه این مخلوط، آن را در ظروفی شیشه ای قرار داده و بهطور مداوم در یخچال نگهداری میشود تا در کارخانهها آمادهی استفاده باشد. در این کارخانهها، این مخلوط برای تولید محصولات مختلفی مانند سوسیسهای هوتداگ و بایگانیهای گوشتی استفاده میشود.
روش پخت سوسیس بندری خانگی درون قابلمه
برای پخت سوسیس بندری خانگی درون قابلمه، ابتدا باید سوسیس ها را در داخل قابلمه با آب جوش پر کرده و آن ها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید تا کاملا پخته شوند. پس از پخت سوسیس ها، آن ها را از داخل قابلمه خارج کرده و برای سرخ کردن درون ماهیتابه یا تابه به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه قرار دهید.
برای سرخ کردن سوسیس ها، می توانید از روغن زیتون یا نباتی استفاده کنید. در این مرحله، می توانید به سلیقه خود نمک و فلفل به سوسیس ها اضافه کنید تا طعم آن ها بهتر شود. در طول سرخ کردن سوسیس ها، مراقب باشید که آن ها خیس نشوند و به علت ایجاد چربی، ممکن است خطر مرتبط با آتش سوزی وجود داشته باشد.
بعد از آن، سوسیس ها را به داخل قابلمه برگردانده و مواد دیگر مثل کالباس خرد شده و پیاز را به مخلوط اضافه کنید. همچنین، می توانید گوجه فرنگی و فلفل دلمه را به مخلوط برای ایجاد رنگ و طعم بیشتر اضافه کنید. حالا، مخلوط را روی حرارت کم بگذارید تا مواد در داخل قابلمه حالت خود را بگیرند. برای افزایش طعم، می توانید مقداری گلپر اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی حرارت کم بگذارید تا خوب بپزد.
بعد از اینکه سوسیس بندری خانگی شما آماده شد، می توانید آن را با نان تافته و سلاد سرو کنید. این غذای سنتی ایرانی آسان و خوشمزه است که همه را شگفت زده می کند.
روش پخت سوسیس بندری خانگی درون آب پز
سوسیس بندری خوراکی محبوبی است که در شهرهای ساحلی و بندری ایران به خصوص در استان هرمزگان مورد علاقه قرار دارد. روش پخت سوسیس بندری درون آب پز یکی از ساده ترین روش های پخت این خوراکی محبوب است که در بیشتر نقاط کشور هم قابل استفاده است.
برای شروع، ابتدا سوسیس های بندری را به صورت مورب کنید. برای این کار میتوانید از چاقو استفاده کنید که در حالتی که سوسیس را میچینید، سوسیس در برابر چاقو قرار بگیرد. سپس آن را بهصورت افقی بهسمت راست و چپ بچرخانید.
برای پخت بهتر سوسیس بندری، آنها را با یک پاکت فویل پوشانده و آب به اندازه کافی در قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت بزرگ نواری قرار دهید تا آب آن داغ شود. مجدداً کلیه شعلهها را روی حرارت کم بگذارید و قابلمه را با درب پوشانده و سوسیس هایخود را در این شرایط بهمدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه برای پخت، روی آتش قرار دهید.
در این زمان سوسیس شما بهطور کامل پختهی شده است و میتوانید آن را از آب بردارید و پوشیده از فویل، سرو کنید. همچنین میتوانید با اضافه کردن بیشتر تنوع، فلفل، پیاز یا سبزیجات دلخواه خود را نیز با این سوسیس های بندری درون آبپز مخلوط کرده و سرو کنید.