طرز تهیه ی خورشت بامیه بدون گوشت
خورشت بامیه یکی از غذاهای خوشمزه و محبوبی است که در اکثر مناطق ایران مورد استفاده قرار میگیرد. این غذا به صورت سنتی با گوشت قرمز یا مرغ تهیه میشود، اما در اینجا نحوه تهیه آن بدون گوشت توضیح داده خواهد شد.
جهت تهیه خورشت بامیه بدون گوشت شما به موارد زیر نیاز دارید:
۲۵۰ گرم بامیه
۲ عدد پیاز خوراکی
نصف فنجان روغن سرخ کردن
۲ قاشق غذاخوری کمیاب
۱ قاشق چایخوری زردچوبه
۲ دانه هل سبز
نمک به میزان لازم
آب به مقدار لازم
ابتدا بامیه را خرد کنید و در آب جوش به مدت پنج دقیقه بگذارید تا کاملا نرم شود. سپس بامیه را در ظرفی گذاشته و از روی آن پیاز خرد شده، نمک و روغن ریخته و همه مواد را به هم میزنیم. سپس کمیاب و هلهای سبز را در یک تفتان بریزید و به مدت چند دقیقه روی حرارت قرار دهید. سپس به خلیط بامیه و پیاز اضافه کنید و به مدت چندی بیشتر در روی حرارت نگه دارید. زردچوبه و آب را به مواد اضافه کرده و همه مواد را به هم بزنید. ظرف را با درپوش مخصوص برای ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم به جا بگذارید تا خورشت آماده شود.
امیدواریم که این دستور العمل مفید برای تهیه خورشت بامیه بدون استفاده از گوشت مفید واقع شده باشد. همچنین برای افزایش عطر ومزه خورشت می توانید از مرزه، نعناع، یا لیمو عمانی استفاده نمایید که به حالت تازه به خورشت افزودن می شود و باعث ارتقای مزه آن خواهد شد.
خورشت بامیه سبزوشنیز بدون گوشت
خورشت بامیه سبزوشنیز بدون گوشت یک غذای سنتی و خوشمزه است که در بسیاری از خانههای ایرانی تهیه و مصرف میشود. این خورشت با استفاده از بامیه، سبزیجات و ادویهها درست میشود و نیازی به گوشت ندارد.
برای تهیه خورشت بامیه سبزوشنیز باید ابتدا بامیهها را شسته و به همراه سبزیجات دیگر مانند پیاز، سیر و نعناع خرد شده، تفت داده و سپس آبی که بامیهها در آن جوشیدهاند به آن اضافه کرد. سپس برای افزایش طعم و مزه خورشت، بهتر است از ادویههایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین استفاده کنید. همچنین برای تهیه این خورشت میتوان از گوجه فرنگی نیز استفاده کرد.
این خورشت میتواند به عنوان غذای چاقکننده برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، مناسب نباشد. اما برای افرادی که دنبال یک غذای سالم و سبک هستند، خورشت بامیه سبزوشنیز بدون گوشت یک گزینهی عالی است. چرا که این غذا به عنوان یک غذای سبزی و خوشمزه، حاوی مقادیر زیادی از ویتامینها و مواد مغذی است که به سلامتی بدن کمک میکند.
بنابراین، خورشت بامیه سبزوشنیز بدون گوشت یک غذای خوشمزه و سالم است که میتوانید در منزل خود تهیه کنید و برای صرف کردن با خانوادهتان بپزید.
خورشت بامیه لوبیا سبز بدون گوشت
خورشت بامیه لوبیا سبز بدون گوشت به عنوان یکی از غذاهای سنتی ایرانی محسوب میشود. این غذا با استفاده از مواد اولیه ساده و به دست آوردن طعمی لذیذ، میتواند یک گزینه خوب برای وعده غذایی میان روز باشد. در ادامه پاراگرافهایی درباره آموزش تهیه خورش بامیه لوبیا سبز بدون گوشت بیان میگردد.
ابتدا باید بامیه را بشوییم و دو نصف کنیم. سپس آن را بهمراه سبزیجات مورد نظر (مانند پیاز، سیر و گوجه فرنگی) در دیگی قرار دهید و با یک لیوان آب و نمک و فلفل به طعم دلخواه، برای نیم ساعت بپزید.
در مرحله بعد، باید لوبیای سبز را بشویید و درون دیگی قرار دهید. سپس به آن آبی بریزید و با نمک و فلفل به طعم دلخواه، برای ۱۵ دقیقه بپزید.
سپس بامیه و سبزیجات بپزیده را به دیگی حرارت دهید و لوبیای سبز پخته را به آن اضافه کنید. همچنین میتوانید دو تا چهار چندر از گیاهی مانند نعناع و ریحان به خورشت اضافه کنید تا بهترین طعم را بپذیرد.
نکته مهمی که در تهیه این غذا به آن توجه شود، این است که سبزیجات به موقع و منظم باید به غذا اضافه شده و باید به گونهای پخته شوند تا طعم خوشمزه و غنی در خورشت حاصل شود. در نهایت، خورش بامیه لوبیا سبز بدون گوشت با نان به صورت سبوسدار و همچنین سالادی از نوع خیار و گوجه فرنگی سرو شود.
خورشت بامیه نخودچی بدون گوشت
خورشت بامیه نخودچی بدون گوشت یکی از خوراک های سنتی و محبوب در جنوب ایران است که با استفاده از مواد اولیه ساده و قابل دسترس تهیه می شود. این خورشت با داشتن مزه های متفاوت و طعم فوق العاده، به عنوان یکی از غذاهای اصلی در سفره های خانوادگی و مهمانی های رسمی مورد استفاده قرار می گیرد.
برای تهیه این خورشت بامیه نخودچی بدون گوشت، ابتدا نخودچی را به مدت یک شب خیس کرده و با یک قاشق روغن در دیگی بزرگ پخته و آماده می شود. سپس، بامیه را که قبلاً تمیز و خشک شده است، به دیگ اضافه کرده و تا زمانی که کاملاً نرم شود، بپزید.
پس از آماده شدن بامیه، سبزی های ترشی را همراه با نخودچی به دیگ اضافه کنید و در آخر پیاز را روی کلمه های رنده شده با روغن سرخ کرده، به دیگ اضافه کنید. سپس به دیگ فلفل قرمز، زردچوبه، آبلیمو و نمک اضافه کنید. با توجه به سلیقه خود، می توانید کمی شیر و یا شکر نیز به خورشت اضافه کنید.
پس از اضافه کردن تمامی مواد به دیگ، آن را بر روی حرارت کم قرار دهید و تا زمانی که خورشت بامیه نخودچی بدون گوشت آماده شود، با فواصل منظم هم بزنید. پس از آماده شدن، خورشت را با کله پاچه و یا انواع نان های محلی سرو کنید و در کنار آن، مخلفات مورد علاقه خود را نیز سرو کنید.
خورشت بامیه کدو حلوایی بدون گوشت
خورشت بامیه کدو حلوایی به عنوان یکی از خوراکیهای سنتی و محبوب در کشور ما شناخته میشود. این خورشت با استفاده از بامیه، کدو حلوایی و مواد دیگر ساخته میشود و میتواند به عنوان یک غذای کامل و سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی برای خانوادهها مناسب باشد.
برای تهیه این خورشت، ابتدا بامیه و کدو حلوایی را تمیز کرده و خرد میکنیم. در مرحله بعد، پیاز را ریز خرد کرده و در روغن تفت داده و به آن گشنیز و ریزه کرده شدهی سیر اضافه میکنیم. بهتر است در این مرحله آب را به مواد اضافه نکنیم.
سپس بامیه و کدو حلوایی را به مواد اضافه کرده و با هم به مدت چند دقیقه تفت دهیم. سپس به آن گوجهفرنگی و ترکیبی از ادویههای سنتی مانند زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین را اضافه میکنیم. با توجه به سلیقهی خود میتوانید به این ترکیب ادویه اضافه کنید.
بعد از اینکه ادویهها همراه مواد قرار گرفتند، به آن آب اضافه میکنیم و به مدت دو ساعت به صورت کمآتش آشپزی میکنیم. بعد از گذشت زمان، ماست را به خورشت اضافه میکنیم و به مدت چند دقیقه دیگر با هم مخلوط میکنیم تا خورشت ما روکش پیدا کند و به خوبی دربیاید.
در نهایت، خورشت بامیه کدو حلوایی را با برنج یا نون میتوان به همراه تندری و لبنیات سرو کرد. این خورشت غنی از پروتئین، فیبر، آهن و ویتامین C میباشد و میتواند به عنوان یک پرخاصیت و غذای دارای ارزش برای خانوادهها مناسب باشد.
خورشت بامیه لپه بدون گوشت
خورشت بامیه یا از اصطلاح دیگر لپه، برای ایرانیان یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار است که در فصول پاییز و زمستان مصرف آن بیشتر افزایش مییابد. خورشت بامیه یک غذای سنتی ایرانی است که در تهیه آن از بامیه یا از زیتونهای لپه استفاده میشود. به طور کلی خورشت بامیه یک غذای سنتی و شیرین است که با استفاده از تکههای بامیه و ادویههای مختلف، از جمله پیاز، سیر، زردچوبه، گوجهفرنگی و نمک، تهیه میشود.
در تهیه خورشت بامیه از گوشت نیز استفاده میشود، اما روش تهیه آن بدون گوشت نیز وجود دارد و البته سلیقه متفاوتی نسبت به نوع با گوشت دارد. در روش تهیه بدون گوشت، ابتدا بامیهها را یک شب قبل از تهیه به آب منقع میدهیم تا بهتر بپزد. سپس آنها را میشوییم و برشهای کوچکی از آنها را برمیداریم و آنها را در قابلمهای که حالتی از پیش گرم دارد قرار میدهیم.
سبزیجات مختلفی در تهیه خورشت بامیه بدون گوشت استفاده میشود. مثلا با استفاده از پیاز و سیر خود نوعی سس تهیه میکنیم و آن را به کلی بر روی بامیه خرد شده ریخته و همراه آن برگ جوز و ادویههای دیگر را نیز به آن اضافه کرده و آن را به مدت حدود یک ساعت میپزیم. با نام کامل لپه بامیه اشتباهی که برای خورشت بامیه بدون گوشت داریم است. در روش تهیه لپه بامیه، ظاهرا بامیه چند روز با جوز درون ظرفی پخته میشود که به اصطلاح لپه نامیده میشود و در نهایت با اضافه کردن خوراکی جات و گوشت، یک خورشت خوش طعم و خوش کیفیت تهیه میشود.