طرز تهیه ی دل و جگر گوسفندی
تهیه دل و جگر گوسفندی یکی از فرآیندهای پختن مناسب برای آنهاست. این بازتاب طعم و بوی فوق العاده ایی از گوسفند خواهد داشت. برای تهیه این غذا ابتدا دل و جگر گوسفند را با آب ولرم شسته و از فورهایی که توی دل هست بیرون می آوریم، سپس نصف لیوان نمک به مقدار دل و جگری که داریم می گذاریم و به خوبی هم میزنیم تا نمک به خوبی بر روی آن ها نشسته باشد، سپس به مدت 4 تا 6 ساعت دل وجگر گوسفند را در یخچال قرار می دهیم تا نمک به خوبی وارد آن شود.
برای پختن دل و جگر گوسفند، ابتدا پیاز را خرد می کنیم و به روغن داغ در قابلمه می افزاییم و به مدت 2 دقیقه سرخ می کنیم. بعد از آن، دل و جگر را به قابلمه اضافه کرده و به مدت 10 دقیقه تفت میدهیم تا آن ها به خوبی تفت بخورند. در ادامه می توان ادویه های مورد نظر را مثل زرده تخم مرغ، نعنا، آویشن و فلفل سیاه به آن اضافه کرد. سپس به مدت چند دقیقه دیگر تهیه می کنیم تا ادویه ها بو دهنده شوند و غذانی شود. برای سرو غذا می توان دل و جگر گوسفند را با نان تازه و سس رو نو و خیار شور سرو کنید و لذت ببرید.
این غذا یک غذای سنتی و شهرت داشته با مزه ای بسیار خوب و ماندگار و در کل قیمتی مناسب هم دارد. مهم ترین نکته در تهیه این غذا استفاده از دل و جگری با کیفیت است که ممکن است هزینه آن بیشتر باشد اما به ماندگاری و طعم خوبی که به غذا می بخشد می ارزد.
راهنمای تهیه ی خوراک دل و جگر گوسفندی
تهیهی خوراک دل و جگر گوسفندی یکی از غذاهای پرطرفدار در جنوب کشور است که به دلیل طعم و مزهی متمایز اش پسندیده مردم علاقهمند به پخت و خوردن آن است. اما تهیهی درست و کامل خوراک دل و جگر گوسفندی نیاز به مهارت و تجربه دارد که در ادامه به توضیح بیشتری از مراحل تهیهی این غذا میپردازیم.
برای شروع، دل و جگر گوسفند پس از شستشوی کامل، باید خوب خشک شود و در سپس بر روی یک تابهی متوسط در همراه با حدود دو قاشق روغن گرم کرده، سرخ شود. بهتر است دل و جگر را به دو قسمت تقسیم کنید تا دقیقتر پخت شود. این عمل حدود ۲۰ دقیقه زمان لازم دارد تا دل و جگر کاملا بپزد.
در مرحله بعد، یک پیاز را خرد کنید و در همراه با یک قاشق آب و یک قاشق روغن به مدت حدود ۵ دقیقه روی حرارت ملایم سرخ کنید. سپس به آن یک قاشق رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل و یک لیوان آب اضافه کنید و مخلوط کنید.
در مرحله بعد، دل و جگر را به مخلوط رب گوجهفرنگی بیفزایید و مدت ۵ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا از هم بگذشته و حاصل آن غلیظ شود. سپس آن را بر روی نان تازهی درست شده، سرو کنید.
همچنین میتوانید برای افزودن طعم دلچسبتر کمی زرشک نیز به خوراک دل و جگر بیفزایید و با برنج سفید سرو کنید. با این روش میتوانید به راحتی یک خوراک شاداب و خوش طعم دل و جگر گوسفند را مهارت دستور آشپزی شمالی خود را بالابرید.
صفحه طرز تهیه ی دل و جگر گوسفندی
طرز تهیه دل و جگر گوسفندی یکی از پرطرفدارترین غذاهای مربوط به گوشت است. طبق سنتی که در بسیاری از مناطق ایران و در کنار طبخ غذاهای دیگر به کار گرفته میشود، دل و جگر گوسفند به صورت سرخ کرده و با اضافه کردن فلفل سبز و سیبزمینی تقدیم میشود.
برای آماده کردن دل و جگر گوسفندی، ابتدا این دو قسمت از گوسفند را به خوبی و با شستشوی کامل، آماده میکنیم. سپس دل و جگر را به قطعات کوچک تری برش میدهیم و با موادی مانند نمک، فلفل و زعفران مخلوط میکنیم. سپس این مواد خود را بهسختی درون دل و جگر ماساژ میدهیم تا به خوبی جذب شوند.
پس از جذب خوب مواد، دل و جگر را درون ماهیتابه با روغن داغ سرخ میکنیم. باید به خوبی توجه کنیم تا دل و جگر سرخ و طرفطاری شوند. سپس بهتر است با استفاده از چند برش پیاز، فلفل سبز و سیبزمینی سرخ شده، دل و جگر گوسفندی را درست کنیم.
دل و جگر گوسفندی یک غذای خوشمزه و مقوی است که بهتر است همراه با نان تازه و سبزیجات مانند شوید یا پیاز زرد استفاده شود. همچنین میتوان برای این غذا از روشهای دیگری نیز مثل پخت در دیگ برای ساختن حجم بیشتر و استفاده از سسهای مختلف استفاده کرد.
طرز تهیه ی سالاد دل و جگر گوسفندی
سالاد دل و جگر گوسفندی یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار در جشنها و مراسم های خاص ایرانی است. این سالاد با استفاده از دل و جگر گوسفند تهیه میشود که طعم و مزه خاصی به آن میدهد.
برای تهیه این سالاد ابتدا باید دل و جگر گوسفند را پاک و آبکشی کرده و سپس آنها را در قوطی یا ظرفی برای مدتی رها کرد تا آبی که در آنها موجود است خارج شود. آب اضافی از دل و جگر گوسفند خارج شده است دل و جگر را به ریزهرویی مثل خرد کردن هویج خرد می کنیم.
سپس با هویج، خیار، گوجه فرنگی و پیاز را به قطعات کوچک خرد کرده و با دل و جگر گوسفند مخلوط میکنیم. در نهایت با ترکیبی از زعفران، لیمو ترش، نمک، روغن زیتون و آب لیمو، سالاد را به طعم دلخواه خود ادامه میدهیم. میتوانید برای تزئین سالاد از ریحان و نعناع استفاده کنید.
این سالاد خوشمزه و مغذی است و می توان همراه با نان لواش، سبزی های تازه و غذاهای دیگر سرو کنید. این سالاد به خاطر طعم خوشمزهاش مورد توجه است و به عنوان یک منبع پروتئین برای سلامتی بدن بسیار مفید است.
نحوه ی تهیه ی دل و جگر با سبزیجات
دل و جگر با سبزیجات یکی از غذاهای سنتی و خوش طعم ایرانی است که با استفاده از مواد اولیه سالم و تازه، تهیه میشود. برای تهیه این غذا، اجزای اصلی آن شامل دل و جگر مرغ، پیاز، سیر، فلفل دلمهای، گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی هستند.
ابتدا دل و جگر مرغ را باید به اندازهی مورد نیاز خرد کرده و با یک پیاز به همراه نمک و فلفل به مدت ۳۰ دقیقه غلتان کرد. سپس پیاز را از حوضچه خارج کرده و دل و جگر خرد شده را درون ظرفی دیگر قرار دهید.
در مرحله بعد، سیررا در قطعات ریز خرد کرده، روی دل و جگر خرد شده قرار داده و چندین بار آن را با آب سرد شستشو دهید تا سیر روی آن خوب نچسبد.
گوجه فرنگی را نیز بعد از خرد کردن، به دل و جگر خرد شده اضافه کرده و به مدت ۳۰ دقیقه به همراه یک فنجان آب مغلوب کنید. پس از اینکه غذا پخته شد، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و به مرور آن را به مدت ۱۵ دقیقه بیشتر پخت کرده تا طعم همهی اجزای آن بهم برسد.
در نهایت، فلفل دلمهای خرد شده و تفت داده شده را به دل و جگر با سبزیجات اضافه کرده و ملاحظات ذائقهای را رعایت کرده، غذای خوشمزه و پرفوایی را برای خوراک خود به دست آورید.
طرز تهیه ی غذایی با دل و جگر
غذاهایی که با دل و جگر تهیه میشوند، به دلیل شیرینی و خوشمزه بودن، از محبوبیت خاصی برخوردارند. این غذاها در قسمت های مختلف جهت تهیه واقع شده و میتوان با کمک روش های متفاوتی آنها را درست کرد. در ادامه، طرز تهیه یکی از این غذاها، یعنی عضو مرغی با دل و جگر به شما نمایش داده میشود.
برای تهیه این غذا ابتدا باید دل و جگر مرغ را برش داده و در مرغابی کوچکی از پیش تعیین شده، قرار دهید. سپس دو عدد پیاز را خلال کرده و نیمی از آن را به همراه دل و جگر به خلاء اضافه کنید و سپس آن ها را به همراه آب (که یک لیوان در حدود ۲۵۰ میلی لیتر باید باشد) به صورت یکجا بر روی مرغابی بریزید. حرارت را با نارمک پایین نگه دارید تا محتویات داخل مرغابی نسوزیده شود.
سپس دل و جگر را از خلاء دربیاورید و آنها را روی دسر تزئینی در صحنه سرو کنید. با استفاده از جعبه لیمو و برگ اسفناج، میتوانید ظاهر خوشمزه و دلچسب غذا را بیشتر کنید. این غذا را میتوان با نان های گرم و شوری مخصوص و یا برنج و سبزیجات سرو کرد. در نتیجه، آموزش طرز تهیه یکی از خوشمزهترین غذاهای تازه و خوشمزه با دل و جگر به شما نشان داده شد.