طرز تهیه ی حلوا با شیر عسلی
حلوا با شیر عسلی یکی از شیرینی هایی است که در ایران تهیه و مصرف می شود. این شیرینی ترکیبی از شیر، سرکه، عسل و جوانه ی دانه هست که با هم مخلوط و هم زده می شود تا ترکیب بسیار خوبی برای سرو در میان دوستاران حلوا ایجاد شود.
برای تهیه ی حلوا با شیر عسلی ابتدا باید دو لیوان شیر را در قابلمه ای روی حرارت بالا قرار دهیم و به جوش بیاوریم. سپس حرارت را به حداقل برسانیم و سرکه یک قاشق غذاخوری را به شیر اضافه کنیم. سپس به آرامی شیررا داغ کنید.
در مرحله ی بعد، دو لیوان شکر و یک عدد لیموترش را به قابلمه اضافه کنید و آرام آرام قاطی کنید تا شکر به آرامی حل شود. بعد از حل شدن شکر ، سه قاشق غذاخوری عسل و سه قاشق غذاخوری جوانه دانه را به مواد اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید.
حالا به مواد را بصورت کامل با هم مخلوط کنید و پودر کرده به آرامی اضافه کرده و دوباره با هم میکس کنید تا همه مواد به صورت یک ترکیب خوب و یکدست ترکیب شوند. سپس خمیر را در روغن کمی شیرین کنید و قرار دهید تا خمیر یکم خشک شود.
در نهایت، حلوا را به دلخواه شکل دهید و با پودر کره و کره گیاهی تزئین کنید و سرو کنید. این حلوای کاملا خوش عطر، خوش طعم و خوش رنگی است که می تواند در مجالس مختلف سرو شود و برای دوستان و خانواده ی شما شیرینی خوبی باشد.
مواد لازم برای تهیه حلوا با شیر عسلی
برای تهیه حلوا با شیر عسلی برخی از مواد زیر نیاز است.
اولین ماده شیر است و باید شیر تازه استفاده شود و به مقدار مورد نیاز قبل از شروع تهیه حلوا اندازه گیری شود.
ماده دوم عسل است. عسل پاک و طبیعی باید استفاده شود، به مقادیر مناسب اضافه شده و با شیر ترکیب می شود. عسل می تواند به عنوان گزینه شیرینی دیگر نیز باشد.
سومین ماده برنج است، برنج ریز و تمیز شده باید کاملاً آسیاب شده و در یک وعده بیان شود. برای این کار می توان از یک خرطوم با قطر کوچک استفاده کرد و با دقت احمد کرد.
چهارمین ماده روغن است که به مقادیر مناسب در یک قابلمه مخصوص باید بریزید و گرم کنید.
در نهایت، ماده پنجم زعفران است که برای اضافه کردن رنگ به حلوا استفاده می شود. می توانید زعفران را در مقدار کمی آب به آن بیفزایید و به مواد دیگر اضافه کنید.
همچنین در تهیه حلوا با شیر عسلی، ممکن است نیاز به گردو، بادام، پسته و دیگر مواد جانبی باشد که برای تزئین و افزودن طعم به حلوا استفاده می شوند. با ترکیب این مواد، می توانید یک حلوای خوشمزه، سالم و پر از انرژی را تهیه کنید.
نحوه ی آماده کردن شیر عسلی برای حلوا
شیر عسلی یکی از مواد استفاده شده در تهیه حلوا است که علاوه بر عطر و طعم خوب، خواص سالمسازی و نگهداری را نیز داراست. نوع شیری که در تهیه حلوا استفاده میشود معمولا شیر پاستوریزه است که برای استفاده در حلوا باید به یک دمای مدتی گرم شود.
نحوه آماده کردن شیر عسلی برای استفاده در حلوا به این شکل است که در ابتدا شیر را از یخچال بیرون بیاورید و در قابلمهای بر روی حرارت ملایم بگذارید تا به دمای اتاق، یعنی حدود ۲۱ درجه سلسیوس، برسد. سپس شیر داغ را از روی حرارت بردارید و دو قاشق غذاخوری عسل را به آن اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا عسل کاملا در شیر حل شود.
بعد از اینکه عسل به شیر اضافه شد، شیر عسلی را با استفاده از قیف یا کنگره صاف و بدون گودالهایی که ممکن است در آن تشکیل شود، به داخل ظرفی مناسب برای حفظ، نگهداری کرده و تو Medium.com کاملا سرد شود. این مرحله بسیار مهم است چرا که شیر عسلی اگر در دمای بالاتر از دست دادن خواص و مزه خود جلوگیری نشود به هم میریزد و بوی نامطبوعی به خود میگیرد.
در نهایت اگر قصد استفاده از شیر عسلی برای تهیه حلوا را داشتید، میتوانید به سادگی از آن در تهیه حلوا استفاده کنید. تنها نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که شیر عسلی باید قبل از افزودن در تهیه حلوا، حتما سرد شود. همچنین در صورت نیاز میتوانید نسبت به افزودن یا کم کردن مقدار شیر عسلی به تهیه حلوا، تغییرات لازم را ایجاد کنید.
روش تهیه ی ته دار حلوا با شیر عسلی
برای تهیه ی ته دار حلوا با شیر عسلی ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. برای این منظور، برنج را به مدت دو ساعت در آب خیسانده و سپس آن را در تابه به همراه شکر، نمک و چند قاشق آبلیمو مخلوط کنید و به مدت 20 دقیقه با حرارت ملایم بپزید تا برنج نرم شود. در این مرحله، می توانید روی برنج خرد شده مقداری دارچین و بادام رنده شده را نیز افزوده و مخلوط کنید.
پس از پخت برنج، شیر عسلی را با ترکیب شیر، عسل، زعفران و ادویه جات دیگر در یک قابلمه مخلوط کنید و با حرارت ملایم به صورت کند و مرتب بیشتر از 45 دقیقه اندازه بگیرید. در این مرحله، می توانید با افزودن کره، عسل خنثی و نمک، طعم شیر عسلی را به دلخواه خود تنظیم کنید.
حالا که برنج و شیر عسلی آماده شده اند، می توانید با کمک کیسه پخت حرارتی یا تابه های گرد و صاف، لایه هایی از برنج و شیر عسلی را به ترتیب و بر روی هم درست کنید. پس از قرار دادن هر لایه، مقداری حلوای پودری را روی آن پخش کرده و تمام روند را تا زمانی که مواد تمام شوند تکرار کنید. پایان فرآیند با تزیین سطح بالای ته دار حلوا با کره یا بادام رنده شده به صورت مناسب خواهد بود و می توانید آن را در قالب خنک سرو کنید.
نحوه ی سفت کردن حلوا با شیر عسلی
ترکیب حلوا و شیر عسلی یکی از پر مصرف ترین ترکیب ها در بین خوراکی ها محسوب می شود. بهترین روش برای سفت کردن حلوا با شیر عسلی، مداومت در حرکت دادن آن است تا این که حلوا تبدیل به یک ماده ی چسبنده و سفت شود.
برای آغاز سفت کردن حلوا با شیر عسلی، ابتدا شیر را به یک قابلمه بریزید و آن را به صورت ملايم بر روی حرارت قرار دهید. سپس بهتر است که شمع آویزی را در آن قرار داده و با استفاده از مرغوب ترین مواد پروتئینی ، خوانده شده روی ته پان ، ترشی روی و یا کوکی های شیرین آماده کنید که بعدا عالی روی شیر عسلی سرو می شوند.
حال به شکل کامل حلوا را در شیر آورده و با استفاده از قاشق فلزی آن را مخلوط کنید. بهتر است خمیر حلوا را بین دهانه ی قاشق و شیر عسلی حرکت دهید تا از فضای خالی استفاده کنید و هم برای حرکت مواد و هم برای جلوگیری از سفت شدن حلوا در کناره های قابلمه برای سفت شدن بهتر خودش استفاده کنید. پس از مدتی حلوا کاملا با شیر آمیخته و سفت می شود و آماده سرو شدن می باشد.
روش طراحی حلوا با شیر عسلی
روش تهیه حلوا با شیر عسلی یکی از دسرهای خوشطعم و پرطرفدار است که در اکثر کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا مورد استفاده قرار میگیرد. این دسر نیاز به تهیه چند ماده اولیه از قبیل شیر، عسل طبیعی، آرد، کره و وانیل دارد که با تهیه به دست میآید.
برای شروع، ابتدا شیر و عسل را در یک کاسه به هم مخلوط کرده و از روی حرارت گذاشته تا به حرارت مورد نیاز برسد. سپس کره را در یک قابلمه تا حدی که ذوب شود، به روی حرارت بگذارید و روی نوار شمعی به خشک شدن بگذارید.
سپس آرد را به مخلوط شیر و عسل اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید. سپس کره ر+ع را به مخلوط شیر و عسل اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. سپس حداقل به مدت 15 دقیقه، مخلوط را به خشکی بگذارید. پس از آن، همراه با وانیل و به دلخواه دیگر مواد خوراکی مخلوط کنید.
حلوای با شیر عسلی با عطری خوشمزه و طعمی شیرین تازه ترین دسترسی به انرژی برای یک روز پر ماجرا است. به همین دلیل، این دسر مورد استفاده بسیاری از افراد قرار میگیرد و به عنوان یک دسر سرگرم کننده و آسان در همه سنین مورد استفاده قرار میگیرد.