طرز تهیه ی ساده حلوای زعفرانی
حلوای زعفرانی یکی از شیرینی های سنتی و خوشمزه ای است که در بسیاری از ایام و مناسبت های ایرانیان به عنوان دسر سرو می شود. این شیرینی با مواد اولیه ساده تهیه می شود و طعم زعفران و روغن برخوردار است. در ادامه، طرز تهیه ساده حلوای زعفرانی را به شما شرح خواهیم داد.
طرز تهیه حلوای زعفرانی به شرح زیر است:
مواد لازم:
- 2 پیمانه برنج
- 1.5 پیمانه شکر
- 1 پیمانه روغن
- 1/2 قاشق چایخوری پودر زعفران
- پنجاه گرم برنج برای تزیین
روش تهیه:
1. ابتدا برنج را با آب بشویید و درون یک قابلمه بریزید. سپس آن را با آب داغ بریزید تا به مدت یک ساعت خیس شود.
2. پس از گذشت یک ساعت، برنج را درون صفحه ریخته و با المان زدایی از ماده چرب و شیرین مخلوط کنید.
3. در ظرف دیگر شکر، روغن و زعفران را با هم مخلوط کنید و به مواد برنجی اضافه کنید. سپس همه مواد را به هم بزنید.
4. سپس به یک سینی دهید و در دمای ملایمی گاز بگذارید تا آن را با حرارت خود تهیه کنید.
5. پس از مدتی، داخل حلوا به شکل جامد شده است. حال آن را از روی حرارت بردارید و خنک کنید.
6. نازک کردن مخلوط برای تزیین حلوا مطابق عکس با یک نصف قاشق خوراک فلفل، داخل یک قابلمه ریخته شده است.
7. حلوا را با برنج تزیین کنید و با یک وعده دسر خوشمزه و خوشمزه سرو کنید.
این شیرینی در بسیاری از ایام و مناسبت های خاص، مانند نوروز، جشن عروسی و یا جلوه های مذهبی و فرهنگی، بسیار محبوب است. به این روش ساده، می توانید حلوای زعفرانی خوشمزه و خوشگلی را تهیه کنید و به مهمانان خود سرو کنید و آنها را از خود شگفت زده کنید.
طریقه ی تهیه حلوای زعفرانی بدون نیاز به فر
برای تهیه حلوای زعفرانی بدون نیاز به فر بهتر است از موادی مانند شیر، شکر، زعفران، نمک، عسل، خمیر نان و روغن استفاده کنید. در ادامه به توضیح تهیه این حلوا خواهیم پرداخت.
اولین مرحله در تهیه حلوای زعفرانی بدون نیاز به فر، مخلوط کردن شیر و زعفران است. برای این کار، شیر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس مقدار اندکی زعفران را به شیر اضافه کرده و آن را مخلوط کنید تا زعفران به شیر برسد. پس از این مرحله، قابلمه را از روی حرارت برداشته و کاملا به خنکی درآورید.
در مرحله دوم، شکر و نمک را به آرامی به مخلوط شیر و زعفران اضافه کنید. سپس عسل را به مخلوط اضافه کرده و مجددا همه چیز را به طور کامل مخلوط کنید. اضافه کردن عسل به این مخلوط، باعث خواهد شد که حلوا طعم و مزه خوبی داشته باشد.
در مرحله سوم، خمیر نان را به مخلوط قبلی اضافه کنید. با توجه به مقدار شیری که بکار برده اید، می توانید مقداری از خمیر نان را وارد مخلوط کنید. آن را به آرامی با مخلوط مخلوط کنید تا خمیر به صورت کاملا یکدستی با مواد دیگر ترکیب شود.
در نهایت، مخلوط حلوای زعفرانی را روی یک سینی چرخانده و به صورت دوره ای با چنگال مورد نظر خود برای زیبایی، نواحی آن را متعادل کنید. سپس حلوا را به مدت حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود. پس از سرد شدن، حلوای زعفرانی بدون نیاز به فر آماده خوردن است و می توانید از آن برای تنقلات و دمنوش های خود استفاده کنید.
حلوای زعفرانی با افزودن دانه های پسته
حلوای زعفرانی با افزودن دانه های پسته از دسرهایی است که در ایران معروف است و در جشن ها و مراسم خاص مورد استفاده قرار میگیرد. زعفران به عنوان یکی از اصلی ترین مواد این حلوا به خاطر خواص درمانی و غذایی خود معروف است. این ترکیب دارای مزهی خاصی است و در بین دیگر حلواهای سنتی ایران بسیار محبوب است.
برای تهیه این حلوا، ابتدا مقداری زعفران را در آب گرم حل کرده و سپس به یک قابلمه اضافه میکنیم. سپس مقداری شکر به این ترکیب اضافه میکنیم و تمام رویهی ترکیب را به صورت خمیری مخلوط میکنیم. در مرحله بعدی دانه های پسته را به قطعات کوچک تر خرد کرده و به ترکیب اضافه میکنیم. بعد از اینکه ترکیب درجهی حرارت ملایمی گرفته است، آن را به داخل یک قالب برای سرخ کردن منتقل میکنیم.
در مرحله بعدی، قالب مربوطه را به داخل فر می پوشانیم و آن را تا حدود یک ساعت درجهی حرارت متوسط سرخ میکنیم. بعد از اینکه حلوا به رنگ طلایی داغ در آمده و کاملاً پخته شده، آن را از قالب در میآوریم و به صورت خنک و خشکشده در داخل ظروف قرار میدهیم. حلوای زعفرانی با افزودن دانه های پسته میتواند به عنوان یک دسر خوشمزه و مغذی برای مهمانیهایی مانند عید نوروز و یا سفرههای مذهبی سرو شود.
نکات مهم در تهیه ی حلوای زعفرانی
تهیه حلوای زعفرانی برای بسیاری از افراد ایرانی یکی از محبوب ترین دسرهایی است که در دورههای خاص سال مورد علاقه قرار میگیرد. اما درست تهیه و طراحی حلوای زعفرانی به نکات و توصیههایی نیاز دارد که در زیر تشریح شده است.
نکاتی که در تهیه حلوای زعفرانی باید مورد توجه قرار بگیرد عبارتند از:
- استفاده از گلاب و زعفران اصیل:
اولین نکته در تهیه حلوای زعفرانی استفاده از گلاب و زعفران با کیفیت است. استفاده از گلاب و زعفران با کیفیت علاوه بر بهبود طعم و افزایش بافت حلوا، سبب استفاده از مواد تازه و اصیل میشود که باعث خوشبویی بیشتر حلوا میشود.
- الگوی کندن حلوا:
در ساخت حلوای زعفرانی، الگوی کندن بسیار مهم است. برای بهترین و نرم ترین تجربه از حلوای زعفرانی، باید حلوا با دقت و همواری روی سطح مورد نظر خود عمل کنید.
- استفاده از نمک صحیح:
برای بهترین حس مزه، بهترین روش استفاده از نمک به میزان مناسب است. استفاده از نمک نامتناسب میتواند باعث تغییر طعم و حتی خراب شدن حلوا شود.
- میزان شیرینی:
در تهیه حلوای زعفرانی باید به شیرینی مناسب توجه کرد. همچنین، اگر میخواهید شیرینی حلوای زعفرانی را بیشتر کنید، بهتر است از شکر رویایی استفاده کنید.
- ترکیب مواد:
در ترکیب مواد تهیه حلوای زعفرانی باید دقت کرد. بهتر است از مواد با کیفیت و با دقت در تنظیم حجم مواد استفاده کنید. در این صورت، حلوای زعفرانی شما بافت عالی و طعم بهتری خواهد داشت.
با توجه به توضیحات بالا و رعایت نکات مهم تهیه حلوای زعفرانی، میتوانید دسری فوق العاده و خوش عطر ساخته و در سفره خود جای دهید.
حلوای زعفرانی سنتی با طعم شیرین بدون افزودن روغن
حلوای زعفرانی به عنوان یکی از شیرینیهای سنتی ایران، ملکه شکلات و آجیلهای نوعی رنگارنگ و بسیار محبوب است. این شیرینی با استفاده از زعفران (سهمیهای از خزانههای گرانبهای ایران) در بارهی طعم، عطر و رنگ پرطرفداری به دست میآید. برای تهیه حلوای زعفرانی بدون افزودن روغن، موادی نظیر شیر، برنج، شکر، آرد گندم و زعفران به کار میرود.
در این شیرینی سنتی، ابتدا برنج با شیر در قابلمه به پخت در میآید و سپس تا جذب تمامی شیر توسط برنج و تبدیل شدن آن به مزهای کرمی و نرم، باید به آرامی هم میزنید. سپس به مخلوط زعفران، شکر و آرد اضافه میشود و دوباره به درجه حرارت کمدر حالتی که ترکیب کاملاً همخوانی یافته، داغ است، خوب مخلوط شده و در برشیهای مناسب تقسیم میشود. در این سوال، افزودن روغن به مزه حلوا وجود ندارد و همین باعث میشود آن بسیار سالم و کم کالری باشد.
حلوای زعفرانی سنتی بسیار خوشمزه و ملایم است و معمولاً در شب یلدا، به عنوان شیرینی پرفروش و پرمصرف در جشنها و خیمههای جشنی مورد پذیرش و استقبال قرار میگیرد. همچنین این شیرینی سنتی به عنوان یک شیرینی کاملاً معدنی، حاوی مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و کلسیم است که میتواند برای سلامتی بدن بسیار مفید باشد. با این وجود، بهتر است با توجه به مقدار برنج و شکر استفاده شده در تهیه حلوا، تا حد ممکن مصرف آن به حداقل رسیده و بیشتر نسبت به چاقی و بیماریهای سیستم گوارشی استهلاک نشود.
حلوای زعفرانی با مزه ی خامه ای لذیذ
حلوای زعفرانی با مزه ی خامه ای لذیذ یکی از خوراکی های خوشمزه و معروف در فرهنگ غذایی ایران است. این حلوا با استفاده از مواد اولیه ساده و معمولی، اما با رعایت قواعد مشخصی تهیه می شود. به دلیل داشتن مزه و عطر زعفران، این حلوا خاصیت نمکی و شیرینی خود را دارد که با اضافه کردن خامه پرتقالی دارای یک حالت کرمی و لذیذ باقی می ماند.
برای تهیه تمامی انواع حلواها دقت و توجه به رعایت موارد مختلف خیلی مهم است. برای تهیه حلوای زعفرانی با مزه ی خامه ای لذیذ مراحل زیر باید انجام شود. ابتدا باید یک قابلمه کوچک را با آب سرد شسته و بعد آب را به آن اضافه کرد. سپس باید زعفران را برای چند دقیقه در آب سرد انفجار داد. بهتر است قبل از خرد کردن زعفران آن را داخل پنبه یا داخل نواری از کاغذ صاف کرده و سپس آن را خرد کنید.
باید دو لیوان شکر، یک لیوان آب و سه قاشق غذاخوری نشاسته را در قابلمه ریخت و همه را به هم بزنید تا شکر به آب حل شود. بعد از حل شدن شکر به این مخلوط، زعفران خرد شده را اضافه کنید و مدام آن را هم بزنید تا مواد به هم متصل شوند. پس از آن، باید مواد را به میزان کافی برای ۱۵ دقیقه به خیلی کم حرارت در آماده کردن حلوا بگذارید و در همان مدت کرم خامه را نیز با هم مخلوط کنید.
در نهایت بعد از خامه ریختن روی حلوا، میتوانید آن را با موادی نظیر خرما، بادام، پسته یا خشکبار دیگر تزئین کنید و در ظرف زیبایی سرو کنید. نتیجهی عالی این غذا میتواند قدرت بازاریابی و کسب درآمد بالا همراه داشته باشد و از این حلوا می توان برای تقدیر از افراد و همچنین به عنوان خوراکی خانگی استفاده کرد.