1. آماده سازی مواد اولیه برای تهیه بستنی وانیلی در منزل
برای تهیه بستنی وانیلی به روش خانگی ابتدا باید مواد اولیه آن را آماده کنیم. مواد اولیه بستنی وانیلی شامل شیر، قهوه خامه، قند، تخم مرغ و وانیل است. برای ساخت بستنی بهتر است از شیر تازه استفاده کنید. در صورتی که شما قصد دارید بستنیی ترش و تلخ تر درست کنید میتوانید از یکی از فراورده های شیری غیر شیرین استفاده کنید.
پس از آماده سازی شیر، قهوه خامه، قند و وانیل باید تخم مرغ هارا جدا کرده و سپس آنها را با خوبی تخم مرغ ها را مخلوط کنید. در صورتی که شما قصد دارید بستنی خود را با طعم مخصوصی بسازید میتوانید از عصاره میوه های طبیعی استفاده کنید. بعد از این کار باید مواد را به یک ظرف بزرگ یا به صورت دو قسمت تقسیم کنید. یک قسمت برای ساخت بستنی و دومین قسمت برای مخلوط کردن تخم مرغ.
پس از مخلوط کردن تخم مرغ و دیگر مواد، باید آن را در پارچه فلزی ریخته و درون یک ماهیتابه با یک سطح دائره ای را تنظیم کرد. سپس ماهیتابه را بر روی شعله ی خاموش و ملایم قرار دهید تا مواد شما ذوب شوند و تخم مرغ پخته شود، به دقت باید مواد را هم برآورده کنید تا نسوزد. پس از ذوب شدن تمامی مواد و پخته شدن تخم مرغ، باید آن را به یخچال برای خنک شدن بگذارید. بهتر است پخته شدن تخم مرغ را با یک سینی و فیلم پلاستیکی درون یخچال قرار دهید تا از بوی بستنی روی تخم مرغ جلوگیری شود.
حالا که مواد سرد شدند، باید آنها را درون ماشین بستنی ریخته و به مدت نیم ساعت در طرزان بستنی اجرا کنید تا بستنی خود درست شود. پس از طرزان بستنی شما میتوانید بستنی خود را به لیوان بزرگی ریخته، به آن ابیاری اضافه کرده و در لیوانی سرو کنید. بستنی وانیلی خانگی شدیدا پر طرفدار است و مناسب برای دور همی خانوادگی یا بعد از غذا است.
2. تهیه مخلوط بستنی وانیلی از مواد اولیه
تهیه مخلوط بستنی وانیلی از مواد اولیه نبوده و به خاطر علاقه مردم به بستنی و مخصوصا بستنی وانیلی، در بازار به صورت آماده فروخته میشود. با اینحال، شما میتوانید به راحتی در خانه با مواد اولیه ای که در دسترس دارید، بستنی وانیلی شایستهای تولید کنید.
برای شروع، بستنی یک دسر سرد است که با ترکیب شیر، قند، کره و عصاره دلخواه، تهیه میشود. در مورد تهیه بستنی وانیلی، علاوه بر مواد اولیهی فوق، عصاره وانیل نیز به آن اضافه میشود. میزان مواد مورد نیاز بهصورت حدودی عبارتاند از: یک لیتر شیر، یک لیوان قند، یک چهارم لیوان کره، دو قاشق غذا خوری عصاره وانیل و سه تا چهار تخممرغ.
در اولین مرحله، شیر را در داخل قابلمه با حرارت ملایمی گرم می نماییم. سپس قند را به شیر اضافه کرده و آن را با حرارت ملایم تا زمانی که قند کاملا حل شود گرم می نماییم. بعد از این که قند به شیر تبدیل شد، کره را بر روی قند حرکت می دهیم تا آن را ذوب کنیم. قاشق عصاره ی وانیل را نیز به قند شده اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم. باید به این نکته توجه کنیم که همه مواد با هم حرکت کنند تا به یکدیگر برسند.
در این مرحله، تخم مرغها را با توجه به اندازه قابلمه به داخل آن بشکنید و با استفاده از مخلوط کن همراه با مواد دیگر به اضافه زیر همزن بفرمایید تا تمام مواد با هم ترکیب شوند. حتی اگر نارس چرخاندند که به آن اهمیت نمی دهیم، وارد مرحله بعدی شده میشویم.مایعی روی آن بشکنید. به عنوان نمونه می توان از شیره انگور، مواد آزاردهنده، نعنا و بیسکوئیت ها استفاده نمود. سپس بستنی درون یخچال روی بسته بشرطیکه چند ساعت مهلت دهید تا ماسا بگیرد و با سرویس دهی به همراه سس شکلات و آجیل خرد شده روی میز توزیع کنید.
در نهایت، بستنی وانیلی شما آماده است. این بستنی شایسته تمام تلاشهای شما در آشپزی، در جشنهای کودکانه و تولد، در دیدار با دوستان و خانواده و حتی برای خودشما در طول تابستان است. امیدواریم با توضیحاتی که در اینجا داده شد، شما نیز بتوانید بستنی وانیلی خودتان را تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
3. خنک کردن مخلوط بستنی وانیلی به روش مناسب
برای خنک کردن مخلوط بستنی وانیلی به روش مناسب، ابتدا باید مخلوط بستنی را از ماشین بستنی خارج کرده و در ظرف مناسبی قرار دهیم. سپس ظرف حاوی مخلوط بستنی را در یخچال برای حدود یک ساعت قرار بدهیم تا سرد شود.
اگر میخواهید بستنی به سرعت و در کوتاهترین زمان ممکن خنک شود، میتوانید از یخ دانه یا کوچک شده استفاده کنید. برای این کار، ابتدا بستنی را در ظرف مناسبی بریزید و سپس ظرف را درون کیسهای قرار دهید. سپس یخ دانه یا کوچک شده را به داخل کیسه اضافه کرده و کیسه را به طور محکم بسته و تا حداقل بیست دقیقه در فریزر قرار دهید. به این ترتیب، بستنی به سرعت و به صورت یکنواخت خنک میشود.
علاوه بر این روشها، میتوانید از استفاده از یخکوب فریزر نیز استفاده کنید. برای این کار، ابتدا ظرف حاوی بستنی را درون یخکوب فریزر قرار دهید و پس از بستن درب آن، دستگاه را روشن کنید. پس از حدود ده دقیقه، مخلوط بستنی یکنواختی به دست میآید و به سرعت خنک میشود.
بهتر است پس از خنک کردن بستنی، آن را نخورید و حداقل تا دو ساعت در یخچال نگهداری کنید تا به صورت کامل سرد شود و طعم و رنگ اصلی خود را بهدست آورد.
4. ریختن مخلوط بستنی وانیلی در قالب مناسب
ریختن مخلوط بستنی وانیلی در قالب مناسب یکی از فعالیتهای مهم در تولید بستنی است. بستنی یکی از محصولات پرطرفدار در سراسر جهان است و طرفداران زیادی دارد. به منظور تولید بستنیهای با کیفیت، از ترکیب مواد اولیه باکیفیت و استفاده از عملیات و فرآیندهای صحیح استفاده میشود.
برای ریختن مخلوط بستنی وانیلی در قالب مناسب، ابتدا باید مخلوط بستنی را تهیه کرد. این مخلوط شامل شیر، قند وانیلی، کره و سایر مواد اصلی بستنی است. برای تولید بستنی با کیفیت بالا، باید از مواد اولیه باکیفیت استفاده کرد تا بهترین نتیجه را بگیریم.
بعد از آماده سازی مخلوط بستنی، باید قالبهای مناسبی را برای ریختن مخلوط بستنی تهیه کنید. این قالبها میتوانند شکلهای مختلفی داشته باشند، به عنوان مثال قالب ساده مستطیلی، قالب دایرهای یا قالبهای دیگری با شکلهای مختلف.
بعد از آماده سازی قالبها، میتوانیم مخلوط بستنی را در قالبهای مناسب ریخته و آنها را درون فریزر قرار دهیم تا بستنی به شکل مناسبی متمایل شود. بستنی در فریزر باید حداقل به مدت چند ساعت خنک شود تا ظاهر مناسبی را به خود بگیرد و به صورت مناسب قابل مصرف باشد.
در نهایت، باید از قالبهای بستنی خارج کرده و آماده سرو شدن باشند. میتوانید بستنی را با تزئینات و شیرینیهای دیگر تزیین کنید و آن را برای مهمانان خود سرو کنید. این روش ساخت بستنی در خانه، یکی از کارهای ساده و لذیذی است که همگان میتوانند آن را در کنار خانوادهها و دوستان خود تجربه کنند.
5. ریختن قرص های یخی در قالب بستنی وانیلی
موضوعی که در اینجا مورد بررسی قرار میگیرد، ریختن قرصهای یخی در قالب بستنی وانیلی است. این کار به صورت گسترده در صنعت بستنی به کار میرود. این روش به سادگی و سرعت در ساخت بستنی کمک میکند و بستنی را در دو طعم مختلف در اختیار مشتریان قرار میدهد. در ادامه، بررسی میشود که چطور این کار انجام میشود و چه مزایایی دارد.
ریختن قرصهای یخی در قالب بستنی وانیلی به این دلیل انجام میشود که بستنی خنک و جذاب به نظر بیاید و قابلیت تفکیک دو طعم در یک بستنی را فراهم کند. این کار به صورتی انجام میشود که قالب بستنی، ابتدا به نوعی جای نگهداری قرصهای یخی تبدیل میشود و سپس مایع بستنی وانیلی ریخته و به صورت یکپارچه کنار هم قرار میگیرند. این روش به صورت یک لایه بستنی یخی و یک لایه بستنی وانیلی کنار هم قرار میگیرند.
ریختن قرصهای یخی در قالب بستنی وانیلی، به دلیل تنوع طعم و رنگ، جذابیت بیشتری برای بستنی به وجود میآورد. همچنین، قابلیت جدا کردن این قسمتها به صورت دستی وجود دارد که منجر به خریداری بیشتر از بستنی شود. همچنین، این روش سرعت و کیفیت در ساخت بستنی را به دنبال دارد و شاید بهترین روش برای تفکیک طعم بستنی باشد.
در نهایت، ریختن قرصهای یخی در قالب بستنی وانیلی به دلیل سادگی و سرعت در ساخت بستنی، جذابیت طعم و رنگ بیشتر، قابلیت تفکیک دستی این قسمتها، رعایت کیفیت بستنی و، هزینه کمتر، یکی از روشهای بیشترین استفاده در صنعت بستنیهاست.
6. پوشاندن قالب بستنی وانیلی با پلاستیک غذایی
برای پوشاندن قالب بستنی وانیلی با پلاستیک غذایی، نیاز به استفاده از متریال مناسب و فنیکال مناسبی داریم. بنابراین، بهترین گزینه برای پوشاندن قالب بستنی از پلاستیک غذایی به نام پلی پروپیلن (PP) است که جزء پلاستیک های مقاوم در برابر حرارت، اشعه UV و مواد شیمیایی است.
پوشاندن قالب بستنی وانیلی با پلاستیک غذایی، اگر با روش مناسب انجام شود می تواند موجب طول عمر بیشتر، حفظ عطر و طعم بستنی شود. یکی از روش های پوشاندن قالب بستنی با پلاستیک غذایی، استفاده از یک پلیمر با درصد الافین 0/4 و سایز مناسب 1/18 است. بعد از صاف کردن پلیمر، پس از از بین بردن شیارهای سطح آن، پلاستیک برای آغاز پوشاندن قالب بستنی در نوک قالب قرار داده می شود. سپس با کمی فشار به سمت پایین، پلاستیک به صورت تحت فشاری در بالای قالب قرار می گیرد و سپس با حفظ فشار و اندکی چرخش، به تدریج پلاستیک را به دور قالب اعمال می کنیم.
بعد از پوشاندن قالب بستنی با پلاستیک غذایی، بستنی ها را در محیط خنک نگهداری کنید تا پلاستیک برای خنک شدن به صورت حرکتی در اطراف قالب انجام پذیرد. برای حفظ طعم و عطر بستنی، توصیه می شود تا پوشاندن قالب بستنی با پلاستیک غذایی در محیط خنک و خشک انجام شود. همچنین نکته مهم دیگری که در پوشاندن قالب بستنی با پلاستیک غذایی باید رعایت شود، حفظ نظافت و بهداشت و انتخاب متریال مناسب است.
