طرز تهیه ی آش ماش ساده

تعبیر خواب

تعبیر خواب با هوش مصنوعی (آنلاین)

خوابتو دقیق بگو تعبیرشو دقیق دریافت کن.

برای استفاده  وارد سایت تعبیردون بشید. 

ورود به سایت تعبیر دون (کلیک کنید)

طرز تهیه ی آش ماش ساده

آش ماش یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار خورشتی ایرانی است که بیشتر در مناطق جنوبی و جنوب شرقی کشور تهیه می شود. این غذا در بسیاری از مناطق با نام های مختلفی مانند آش شوله، آش جو، آش اقبالیه و آش ناهید شناخته می شود. آش ماش با استفاده از ماش، یک نوع حبوب ، و برخی از سبزیجات همچون تره، اسفناج، کرفس و پیاز سبز تهیه می شود.

برای تهیه آش ماش، ابتدا ماش را به دقت شسته و در حد نیم ساعت به همراه چند قاشق غذاخوری نمک در آب جوشانده و در حرارت ملایم به مدت یک ساعت، آرام آرام سرخ می کنیم. سپس سبزیجات مورد نظر را که قبلاً خرد کرده ایم و به مقدار دلخواه اضافه شده، و همراه آن نصف کیلوگرم لپه را نیز به آن افزوده و با یک لیوان آب داغ در داخل قابلمه می پزیم.

در مرحله بعدی دو قاشق غذاخوری روغن را روی حرارت نرمال گرم کرده و پیازی را که خرد کرده ایم، نرم می کنیم تا یک رنگ طلایی به دست آوردیم. سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به آن افزوده و به مدت دو دقیقه حرارت می دهیم.

سرانجام پس از پخت ماش و سبزیجات، آنها را به روی پیاز سرخ شده و دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی در قابلمه اضافه می کنیم و همراه آن یک قاشق غذاخوری زردچوبه و نصف قاشق چایخوری از فلفل و خیلی کمی زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به آن افزوده و همه را با یک لیوان آب داغ مخلوط می کنیم و روی آش ماش ریخته و آن را به مدت یک ساعت به آرامی می پزیم تا خورشت آماده شود. نوش جان!



آش ماش: ابتدائی‌ترین نسخه

آش ماش یکی از اصطلاحات غذایی محبوب در ایران است که در تمامی نقاط روزنامه‌ها، تلویزیون‌ها، وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی شنیده و دیده می‌شود. غذایی که همچون تجربه‌ای از پیچیدگی‌ها و تنوع دستور پخت‌ها است. این غذا در واقع یک نوع خورشت است که با ترکیبی از حبوباتی مانند لوبیا چیتی، نخود، عدس، لوبیا سفید و سبز و ادویه‌هایی مثل زردچوبه، فلفل سیاه، سیر و... تهیه می شود.

آش ماش یکی از اغذیه‌هایی است که قدمت زیادی دارد؛ به طوری که باستان شناسان عراقی حدود 5000 سال پیش نوشته‌هایی را پیدا کردند که به کاربرد این خوراکی در دوران سلسله پارس ها اشاره داشتند. بعدها در ایام صفویه، آش ماش به عنوان یکی از چراغ‌های بخش کوهپایه جنوبی خراسان رونق پیدا کرد. همچنین در برخی مناطق کشور برای علاج مشکلات گوارشی، مجرای ادرار و حفظ سلامتی بدن نیز بکار می‌رود.

ترکیبات غذاهای مرغوب و تغذیه‌ای آش ماش باعث شده است که این غذا را می توان به گونه ای تبلیغ کرد که می تواند برای گروه گیاه خواران، گروه های ورزش کار، افراد بیمار خاصا نوروندوکتیل ها و مادران شیرده بسیار مفید باشد. به طوری که با حفظ ترکیب مواد غذایی آن و اضافه کردن مواد نشاسته ای مختلف می توان در ضمن افزایش سرعت چربی سوزی، انرژی آفرینی و مفید بودن برای بچه ها را نیز افزایش داد.

با چنین ویژگی‌هایی آش ماش به اصطلاح غذای روحی دارای شماری از خواص مفید در روزانه خانواده های غذاخور کشور مظاهره کرده است که نشانۀ چندانی از طعم و رنگ آن همراه با این خواص نیرو بخش، سبك و سرشار از تعدادی دستور پخت پرطرفدار به ذهن مردم مرتبط شده است. به هر حال، مهمترین راه برای تجربه و ارائه طعم آش ماش، تهیه آن خانگی نسبت به مصرف آن در رستوران ها و فروشگاه های مختلف است. یک غذای سالم، مفید و پرخاصیت که به هیچ وجه نباید از ناگهانی آشنایی با آن صرف نظر شود.



طرز تهیه آش ماش ساده با کمترین مواد

آش ماش یکی از اصلی‌ترین و پرمصرف‌ترین آش‌ها در بین غذاهای خانوادگی ایرانیان است. این غذای سنتی که در اکثر نقاط ایران سرو می‌شود، با استفاده از قارچ‌های روباهی، نخود ماش و سایر مواد از جمله سیر، کرفس، لیمو عمانی و زردچوبه درست می‌شود. در این مطلب، طرز تهیه یک نوع ساده از آش ماش با کمترین مواد را برای شما توضیح می‌دهیم.

ابتدا، یک پیمانه نخود ماش را بعد از خیساندن شب قبل از پیمانه برنج درون دیگی قرار می‌دهیم و پنج لیتر آب را به همراه یک قاشق چای خوری ترکیب عرقچغندر، یک قاشق چای‌خوری زردچوبه و یک قاشق چای‌خوری نمک به آن اضافه کرده و به مدت شش تا هفت ساعت بجوشانیم.

پس از آن، یک سیب زمینی و یک پیاز را خرد کرده و با سه قاشق چای‌خوری روغن در تابه‌ای مقداری که دلخواه شماست قلقلی می‌کنیم، به‌عنوان حلقه کرفس، برگ نعنا، برگ پارسلی، برگ بو، سیر خرد شده و نمک را اضافه کرده و روی مواد سرخ شده بجوشانید.

پس از آن، مواد سرخ شده را به دیگ‌ آش اضافه کرده و بعد از چند دقیقه، تابه را برداشته و به دیگ اضافه می‌کنیم. سپس یک قاشق چای‌خوری فلفل سیاه را هم اضافه کرده و تقریباً یک ساعت و نیم دیگر آن را جوش می‌دهیم. بهتر است در هنگام سرو آن را با تنوع سبزیجاتی تزیین کرده و با برنج سفید سرو کنیم.



طرز تهیه آش ماش ساده با گوشت چرخ کرده

برای تهیه آش ماش ساده با گوشت چرخ کرده ابتدا باید مقدار مناسبی از ماش را با کمی نمک پخته و جدا کرد. در مرحله بعدی باید گوشت چرخ کرده را با پیاز خرد شده و روغن درون قابلمه تفت داده و تا زمانی که گوشت رنگ خود را تغییر دهد بپزانید.

در مرحله بعدی به گوشت چرخ کرده تفت داده شده، ماش پخته شده، زعفران، آویشن، نعنا و دارچین اضافه می‌شود و همه‌ی مواد به اندازه کافی با هم مخلوط می‌شوند. پس از این مرحله، باید حدود ۱/۲ لیتر آب در قابلمه اضافه و به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه آن را روی حرارت ملایم به‌جوش درآورد.

در مرحله آخر، باید آش را با شیر خامه و رب گوجه‌فرنگی به طعم ترجیحی شما اصلاح کرده و سپس به مدت حداقل ۱۰ دقیقه برای نرم شدن در حرارت ملایم دمیده شود. در انتها می‌توانید با عصاره لیموترش و ریحان تازه آش را تزیین کنید و آن را روی سفره ارائه دهید. با توجه به مزه‌ی خوشمزه‌ی این غذا، بهتر است آن را با نون ترد و ترشی‌های مختلف مانند رب یا خیارشور همراه کنید.



آش ماش با سبزیجات فصلی

آش ماش با سبزیجات فصلی یکی از پرطرفدار‌ترین غذاهای فصل بهار و تابستان است. ماش به عنوان یکی از دانه‌های لکه‌دار شبیه لوبیا سفید است و قدمتی بیش از ۷۰۰۰ سال دارد. این دانه از نظر تغذیه‌ای حاوی مقدار بالایی از پروتئین‌، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

برای تهیه آش ماش با سبزیجات فصلی، ابتدا ماش را شسته و به همراه آب و نمک در قابلمه در حال جوشاندن قرار می‌دهیم تا ماش پخته شود. در این مرحله می‌توان از گوشت چرخ کرده نیز استفاده کنید تا طعم معتدلی به آش بدهد. سپس سبزیجات فصلی مانند ریحان، شوید، تره فرنگی، شنبلیله و یا قارچ به قابلمه اضافه شده و همگی با هم مخلوط می‌شوند.

فصل بهار و تابستان ویژگی بارزی دارد که در تهیه غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد، از جمله کاربرد سبزیجات فصلی. در آش ماش نیز اغلب از سبزیجات فصلی بهره می‌گیرند که علاوه بر طعم بی نظیر، خواصی نظیر افزایش سیستم ایمنی و کاهش التهاب در بدن دارند.

آش ماش با سبزیجات فصلی را می‌توان با نان تازه و یا برنج سفید سرو کرد. همچنین می‌توان برای تزیین این غذا از موادی مانند لیمو، خیار شور، سیر تکه‌ای و یا ماست استفاده کرد. در مجموع، آش ماش با سبزیجات فصلی یک غذای سالم، خوش‌طعم و مقوی است که در فصل بهار و تابستان به عنوان یکی از محبوب‌ترین غذاهای خانوادگی شناخته می‌شود.



آموزش آش ماش سنتی با روش لیتوانیایی

آش ماش یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه‌ترین غذاهای محلی ایران است که در سراسر کشور از جمله در شهرستان‌های جنوبی و شرقی ایران به صورت وسیع توزیع می‌شود. این غذا با استفاده از لوبیا چیتی، اسفناج، شوید، سیر، پیاز، ریحان و ادویه‌های متنوع به‌عنوان یک غذای اصیل و سنتی در سفره خانوادگی و همچنین در رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌های ایرانی سرو می‌شود.

اما در این بخش به روش آموزش آش ماش سنتی با روش لیتوانیایی می‌پردازیم. طبق این روش، مواد اولیه آش ماش را مثل سنت ایرانی آماده می‌کنیم و سپس این غذا را به روش مشابه آش ماش لیتوانیایی درست می‌کنیم.

برای تهیه این غذا، لوبیای چیتی را با روش معمول در استان مازندران آماده می‌کنیم. سیر و پیاز را خرد و در روغن سرخ کنید. سپس اسفناج و ریحان را نیز خرد کرده و به مواد قبلی اضافه کنید. سپس لوبیا چیتی را به این مواد اضافه کرده و با روغن نیمه‌پز و آب طبیعی آش ماش را درست می‌کنیم.

در روش لیتوانیایی، بجای لوبیا چیتی از حبوبات متنوعی مثل نخود، عدس، لوبیا قرمز و غیره استفاده می‌شود. همچنین برای طعم‌دهی دیگر ادویه‌ها نیز متفاوت است. از مواد مانند روغن گیاهی، نمک، فلفل، سیر، فلفل سیاه و دانه کتان برای افزودن طعم به آش مش لیتوانیایی استفاده می‌شود.

اگر به دنبال تجربه‌ی جدیدی در تهیه آش ماش هستید، می‌توانید از روش آموزش آش ماش سنتی با روش لیتوانیایی استفاده کنید و غذایی تازه، متفاوت و خوشمزه را درست کنید.



تهیه آش ماش مرغی

تهیه آش ماش مرغی یکی از غذاهای خوش طعم و شیرین است که در بسیاری از مناطق ایران پرطرفدار است. این غذا با استفاده از ماش و مرغ به شکلی فوق العاده ترکیب می‌شود که مزه‌ی منحصر به فردی به آن اضافه می‌شود.

برای تهیه آش ماش مرغی اولین قدم تهیه ماش است. برای این منظور می‌توانید ماش را یک شب قبل از پخت با آب خیسانده و در گلدان شیشه‌ای قرار دهید تا بعد از این که برگشته سبز شده، از آن استفاده کنید.

سپس باید مواد دیگر را نیز آماده کنید. برای این منظور لوبیا چیتی، پیاز، سیر، نمک، زردچوبه و زعفران را به تعداد مورد نیاز آماده کنید. پس از آماده شدن مواد، پیاز و سیر خرد شده را با روغن داغ تفت داده و سپس لوبیا، ماش، مرغ و آب به آن اضافه کنید.

بعد از آن، نمک، زردچوبه و زعفران را به آش اضافه کنید و اجازه دهید آن برای حداقل یک ساعت بجوشد تا مزه‌ی آن بهتر شود. در نهایت، می‌توانید آش را با نان ترش و سبزیجات تزیین کنید و سرو کنید.

به این صورت، آش ماش مرغی تهیه می‌شود. این غذا علاوه بر خوشمزه بودن، دارای ارزش غذایی بالایی نیز است که می‌تواند به عنوان یک غذای مفید و خوشمزه در سفره خانواده و میهمانی‌ها شما حضور پیدا کند.