مرحله اول: آماده سازی مواد اولیه
مرحله اول در آماده سازی غذا، مرحله ای است که مواد اولیه و بسته بندی شده را تهیه می کنیم. در این مرحله باید به تمام جزئیات توجه کنیم تا در نهایت با یک غذای شاداب، خوش طعم و سالم موفق شویم. برای شروع به پاک کردن و شستن مواد اولیه از جمله مرغ، ماهی، گوشت، سبزیجات و میوه ها بپردازید. در این بخش از آماده سازی، باید پوست ها و قسمت های غیر استفاده شده را از مواد تازه جدا کنید.
در مرحله بعدی، غذایی که قصد آماده سازی آن را دارید، را با دقت برش دهید. بر روی میوه ها و سبزیجات، باید برش های دقیق و ریز داشته باشید، تا در زمان پخت غذا، انگشتان شما و طبقات غذا به طور یکدست هموار باشد. همچنین برای برش گوشت و ماهی، باید بسته به نوع غذا، چندین برش ریز داشته باشید تا با نرمی بخش ها، در حال پخت تمام نشوند.
در انتها، نکته مهم دیگری که در آماده سازی مواد اولیه مهم است، تغذیه سالم و بهداشتی است. برای مثال، اگر قصد آماده سازی ماهی دارید، باید از ماهی های تازه و سالم ترجیحاً از بازار مطمئن خریداری کنید. همچنین باید به دستورالعمل های بهداشتی نگهداری گوشت و سبزیجات در فضایی تمیز و مرتب بپردازید تا در طول این مرحله هیچ گونه بیماری یا مشکلی برای شما پیش نیاید. در نهایت، با رعایت دقیق همه این نکات، موفق به آماده سازی مواد اولیه عالی و سالم خواهید بود.
مرحله دوم: تهیه تخممرغ
تخممرغ یکی از مهمترین منابع پروتئینی در تنظیم رژیم غذایی است که میتواند به شکل پخته و یا غذایی دیگر در استفاده کرد. در این مرحله به نحوه تهیه تخممرغ به صورت نرم و یا سفت و تکه تکه خورده، اشاره خواهیم کرد.
تخممرغ با پشتیبانی از پروتئینهای لازم و مواد معدنی نظیر آهن، فسفر و سلنیوم، یکی از بهترین انتخابهای خوراکی برای حفظ سلامتی است. برای تهیه تخممرغ به صورت نرم، میتوانید از روش آبپز ساختن استفاده کنید. برای این کار، تخممرغ را در آب جوش بریزید و حدود هفت تا ده دقیقه در آب بگذارید. پس از آن، تخممرغ را از آب خارج کنید و آن را با آب سرد شستشو دهید. با این روش، تخممرغ به صورت نرم و داشتنی در میآید که میتوانید در تهیه غذاهای مختلف مانند ساندویچها و سالادها، از آن استفاده کنید.
برای تهیه تخممرغ به صورت سفت، میتوانید از روش تهیه تخممرغ در دمای بالا استفاده کنید. برای این کار، تخممرغ را درون ظرفی قرار دهید و بر روی حرارت ملایم بگذارید. در این حین، تخممرغ باید بصورت سفت و مخصوصاً قسمت سفت آن به خوبی پخته شود. با این روش، تخممرغ به صورت سفت و دارای شکل و شمایل زیباتری در میآید که میتوانید در تهیه غذاهای مختلفی مانند اچ بی راست یا تخممرغ سرخ شده، از آن استفاده کنید.
همچنین، میتوان تخممرغ را همراه با سایر مواد غذایی مانند سبزیجات و صبحانههای متنوع بخورید. به یاد داشته باشید که مصرف تخممرغ با مقادیر مناسب برای حفظ سلامتی شما بسیار مهم است.
مرحله سوم: تهیه خمیر کیک
مرحله سوم در تهیه کیک شامل تهیه خمیر کیک است. خمیر کیک یک ترکیبی از موادی است که شامل کره، شکر، تخم مرغ، آرد و مواد افزودنی است که به طور کلی به عنوان یک ماده پختنی در تهیه شیرینی ها و کیک ها استفاده می شود.
بهترین روش برای تهیه خمیر کیک این است که ابتدا کره را در دمای محیط برای حدود یک ساعت نرم کنید. پس از آن شکر را با کره مخلوط کرده و به خوبی هم زده تا ترکیبی کرمی شود. سپس تخم مرغ را به ترکیب کره و شکر اضافه کرده و به آن افزودنی هایی مانند وانیل و شویدر اضافه کنید.
حالا آرد را به تدریج به مخلوط کره، شکر و تخم مرغ اضافه کنید و با استفاده از یک میکسر با سرعت پایین به خوبی هم زده و به سرعت بالا برده تا ترکیب خمیر صاف و یکدست شود. حالا خمیر کیک آماده است و می توانید آن را در قالب های کیک کپکی و یا قالب شیرینی پزی ریخته و درون فر قرار دهید. برای پختن کیک، فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد پیش گرم کرده و کیک را برای حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید تا به صورت کامل پخته شود. با پایان مرحله سوم، آمادگی خمیر کیک برای پختن تکمیل می شود.
مرحله چهارم: اضافه کردن کاکائو به خمیر
مرحله چهارم تهیه شیرینی با اضافه کردن کاکائو به خمیر است. در این مرحله، بهتر است از کاکائو با کیفیت بالا استفاده کنید تا عطر و طعم مناسبی به خمیر شیرینی بدهد. قبل از اضافه کردن کاکائو به خمیر، باید از هر دو ماده خاموش استفاده کرده و شیرینی را به خوبی مخلوط کنید.
برای اضافه کردن کاکائو به خمیر، می توانید از دستگاه مخصوص خود شیرینی استفاده کنید. اگر از دستگاه استفاده نمی کنید، کافی است که کمی از خمیر را درون کاسه انتقال داده و سپس کاکائو را به مقدار مورد نیاز به آن اضافه کنید. سپس با استفاده از میکسر، خمیر را به طور کامل مخلوط کنید تا کاکائو به صورت یکنواخت در داخل آن پخش شود.
در حین مخلوط کردن خمیر با کاکائو، باید به دقت دمای دستگاه یا وسیله مخلوط کننده را نظارت کنید. دمای زیاد ممکن است باعث گردیدن کاکائو در هوا شود و این باعث کاهش عملکرد بدست آمده از خمیر شیرینی می شود.
بعد از اضافه کردن کاکائو به خمیر، باید خمیر شیرینی را به مدت حداقل ۴۵ دقیقه درون یخچال قرار دهید تا بهترین نتیجه از آن بگیرید و سپس می توانید به مرحله بعدی، یعنی پخت شیرینی بپردازید.
مرحله پنجم: پخت کیک در قابلمه
پخت کیک در قابلمه، یک روش جالب و عالی است که به طور خاص برای افرادی که دسترسی به فر ندارند مناسب است. این روش معمولاً در کوهستان یا زمینهای دورافتاده استفاده می شود و باعث می شود تا شما بتوانید به سادگی کیک های خوشمزه و لذیذی را در دل مناطق دور افتاده تهیه کنید.
قبل از شروع به پخت کیک در قابلمه، باید مطمئن شوید که قابلمه شما در اندازه مناسبی برای کیک شماست. همچنین باید به خوبی جای خالی و جای اضافه در قابلمه خود آشنا شوید تا بتوانید به صورت قابل قبولی کیک خود را بپزید. سپس مواد خام لازم را جمع کرده و آنها را با هم ترکیب کنید. باید به دقت حجم تمام مواد خام را وزن کنید و همه آنها را به دقت با هم ترکیب کنید.
سپس، شما باید قابلمه خود را با روغن یا یک ماده چسبنده دیگر روغن کرده و سپس مواد خام کیک را در آن ریخته و آن را برای پخت به نارو به کار بسته و کلاه قابلمه را به طور محکم در جا قرار دهید. باید برای حدود 30 تا 40 دقیقه این کار را ادامه دهید و با چوب سوخته، کیک خود را چک کنید و اگر ضربه یا شکستگی بر روی کیک خود را مشاهده کردید، باید آن را برعکس کنید.
پخت کیک در قابلمه در حقیقت یک هنر است و برای بسته نشدن قابلمه شما باید حتماً از موادی استفاده کنید که نرم و تحت فشار باشند. آرد هایی که سبک هستند از جمله آرد برنج و یا آرد سویا می توانند به خوبی عمل کنند و کیک شما را با کیفیت عالی تهیه کنند. به طور کلی، این روش زیبا و شاید کمی غیر تقلیدی است که به شما اجازه می دهد تا از دورافتاده ترین نقاط زمین، با مواد ساده و خام، دسرها عالی و لذیذی تهیه کنید.
مرحله ششم: خنک کردن کیک
برای خنک کردن کیک بعد از پخت، ابتدا اجازه دهید که کیک درون قالب حداقل برای ۱۰ دقیقه خنک شود. بعد از این مرحله، قالب کیک را بر روی سبد یا صفحه ای با سوراخ های ریز قرار دهید تا هوا به راحتی به آن دسترسی داشته باشد. سلفون طعم دار را بر روی کیک بکشید و همانند قبل برای سه بار با یک سوزن ترکیبی روی سطح کیک پس از پخت چند سوراخ بزرگ بر روی بدنه کیک بزنید تا هوا به راحتی به درون کیک نفوذ کند.
سپس کیک را برای خنک شدن به دمای اتاق قرار دهید. اگر میخواهید که کیک خیلی زودتر خنک شود، میتوانید آن را به یخچال برده و در هر دو دقیقه یکبار برای پخش کردن همگن حرارت و ترفیع خنکای کیک، کیک را از قالب خارج کنید و بر روی صفحه سرد ترکیبی از اب و یخ برای چند دقیقه قرار دهید تا خنک شود. در نهایت میتوانید کیک خود را با تزئینات انتخابی خود آماده سرو کنید.
بهتر است در هنگام خنک کردن کیک، دمای آن به صورت مرحله ای کاهش یابد و عجله نشود زیرا در صورت پوک شدن کیک به دلیل خنک شدن ناگهانی، شما نمیتوانید این خطای دیگر را اصلاح کنید. در نهایت، وقتی کیک در دمای اتاق خود را به خوبی خنک کرد، آماده جداسازی از قالب و خوردن آن است.