1. آمادهسازی مواد اولیه برای تهیه کیک مرغ خوشمزه
تهیه کیک مرغ یکی از خوشمزهترین حلواجات است که در هرمناسبی میتوانید سرو کنید. برای تهیه این کیک، اولین قدم آمادهسازی مواد اولیه است. برخی از مواد اولیه که برای تهیه کیک مرغ مورد استفاده قرار میگیرند شامل تخممرغ، شکر، آرد، بیکینگ پودر، وانیل، شیر و روغن هستند.
نخستین موردی که باید برای تهیه کیک مرغ آماده شود، تخم مرغ است. در این راستا، بهتر است که تخممرغ را در یک ماهیتابه به همراه شکر و یک قاشق روغن کمی بزرگ، با هم مخلوط کرده و با استفاده از یک میکسر برقی به خوبی هم بزنید تا این ترکیب به حالت الکتریکی طور تبدیل شود.
سپس، آرد، بیکینگ پودر و وانیل را به دقت با هم مخلوط کرده و با همراهی شیر، به ترکیب تخممرغ و شکر افزوده شود و همه با هم مخلوط شوند. در نتیجه، میتوانید خمیر داشته باشید. با افزودن روغن به خمیر، میتوانید به راحتی آن را به هم بزنید تا کاملا مخلوط شود.
هنگامی که خمیر کاملا با هم مخلوط شد، آماده به سرو کردن است. بهتر است که آن را در تمام قالبهای کیک یکنواخت ریخته و برای 30 دقیقه درون فر درجه 180 درجه قرار دهید. برای بررسی دقیقتر استوار بودن کیک، میتوانید با یک قاشق چک بزنید. در این مرحله، میتوانید کیک مرغ خوشمزه خود را از فر خارج کنید و برای خنک شدن، در هوازده قرار دهید. آماده به سرو کردن کیک مرغ شماست که در ادامه میتوانید با استفاده از تزیینات دلخواه خود، آن را به شکلی دلخواه خود سرو کنید.
2. تخم مرغ را به صورت جداگانه آماده کنید
تخم مرغ به عنوان یک ماده غذایی بسیار مهم و پرمصرف در اکثر غذاهای ما ایرانیان، باید به درستی آماده شده و مصرف شود. بدون شک، پخت تخم مرغ دارای روشهای مختلفی است، اما هر چند که پخت تخم مرغ در صورت نادرست بودن ممکن است موجب بروز بیماریهایی مانند سالمونلا شود.
برای آماده کردن تخم مرغ به صورت جداگانه، میتوان به چندین روش معمول استفاده کرد؛ از جمله روشهای جوشاندن، سرخ کردن و پخت درون آب.
فرایند جوشاندن تخم مرغ به این شکل است که تخم مرغ را با آب که حدود دو انگشت بالای تخم مرغ باشد، در یک قابلمه بر روی حرارت خیلی کم و برای مدتی حدود ۱۰ دقیقه قرار میدهیم، سپس تخم مرغ را با آب یا یخ ترشی در ظرفی برای خنک شدن قرار میدهیم.
سرخ کردن تخم مرغ با آب در واقع شبیه پخت تخم مرغ در فریت است؛ یعنی برای شروع از پانی همراه با روغن استفاده میکنیم و یخ باریک را داخل پانی خمیرکی کرده و سپس تخم مرغ را روی یخ قرار میدهیم، مواظب باشید که تخم مرغ با آب یا روغن مخلوط نشود. پس از سرخ شدن، تخم مرغ روی کاغذ آشپزی قرار داده شده تا اضافه روغن جذب شود و سرو شود.
از دیگر روشهایی که برای آماده کردن تخم مرغ به کار گرفته میشود، پخت درون آب است. برای این کار تخم مرغ را با کمی نمک و به اندازه کافی آب داغ قرار میدهیم، سپس ظرف را با یک دیمر شماره ۱ بسته و به مدت ۴ دقیقه بجوشانید، سپس آن را از روی حرارت برداشته و تخم مرغ را در آب سرد برای چند دقیقه فراموش نکنید که تخم مرغ را با آب خنک مخلوط نکنید.
در کل هر کدام از این روشها مختصر و مفید هستند؛ ولی توصیه شده توسط کارشناسان از هر یک به مقدار مصرف متعادل استفاده کنید و سلامت خود را حفظ کنید.
3. اضافه کردن شکر به تخم مرغ
اضافه کردن شکر به تخم مرغ، یکی از روشهای متداول در تهیه بعضی از غذاها مانند کیکها، بیسکوییتها و دسرهای مختلف است. شکر با افزایش مقدار انسولین در بدن، موجب افزایش سرعت هضم غذاهای غنی از پروتئین مانند تخم مرغ میشود. همچنین این کار باعث بالا رفتن شیرینی طعم تخم مرغ و تغییر رنگ و پوسته آن نیز میشود.
اضافه کردن شکر به تخم مرغ به منظور تسریع و یا همان سفت شدن این خامه استفاده میشود که به صورت تخم مرغی بعد از شکستندر ظرف مورد نظر اضافه میشود. اما در برخی موارد آموزشهایی وجود دارد که شکر را با تخم مرغ مخلوط کرده و خوب همزن کرده به موادی مثل کیک و بیسکوییتهای دیگر اضافه میکنند.
مقدار شکری که برای هر تخم مرغ بهکارمیرود، پیش از هرچیز به سلیقه شما و متناسب با نوع غذایی که در حال تهیه آن هستید، بستگی دارد. در هر صورت، باید به این نکته توجه داشته باشید که میزان شکری که به تخم مرغ اضافه میکنید، نباید از حد تعادل خارج شود و باعث کاهش کیفیت تخم مرغ شود. در نتیجه توصیهمیشود که مقدار شکر کمی نسبت به مقدار تخم مرغ اضافه شود تا غذا با عطر و طعم منحصر به فردی سرو کند.
4. اضافه کردن مایعات به ترکیب تخم مرغ و شکر
مایعات به ترکیب تخم مرغ و شکر، یکی از روشهای مهم برای افزایش حجم، طراوت و شیرینی بیشتر دسرهاست. در این روش، مایعاتی نظیر شیر، آب، روغن، آبلیمو و... به ترکیب تخم مرغ و شکر اضافه میشوند.
اضافه کردن شیر به ترکیب تخم مرغ و شکر، میتواند حجم دسر را افزایش داده و طراوت بیشتری به آن ببخشد. همچنین، میتواند از خشک شدن دسر جلوگیری کند. برای کسانی که از شیر استفاده نمیکنند، میتوان از شیر بادام، شیر هلو، شیر دانه چی و... استفاده کرد.
اضافه کردن آبلیمو نیز میتواند یک روش عالی برای افزایش شیرینی دسرها باشد. افزایش هماهنگکنندههای یونی برای افزایش شیرینی در دسر استفاده میشود؛ اما از تلخترین هماهنگ کننده ها است. وارد کردن پنجره دوم -هماهنگ کنندههای اسیدی- میتواند موجب ظهور عطر و طعم بیشتر در دسرها شود.
رساندن دستگاه سلولزی آراژ روحانی عرقی به ترکیب تخم مرغ و شکر، میتواند موجب افزایش ترکیب سرشار از برگ و خوش بو کننده ها شود. این روش باعث ایجاد ترکیب که معمولاً ترکیب شیر خامه ای فارغ التحریر شده وغیره است و عطر و طعم با عطر بسیار کنترل شده است. همچنین، مصرف این ارزانترین است و می تواند برای آن هایی که به دنبال راه حل های سریع هستند موثر باشد.
در نتیجه، اضافه کردن مایعات به ترکیب تخم مرغ و شکر میتواند روشی مفید برای افزایش حجم، طراوت و شیرینی دسرها باشد و آن را به عنوان یک روش غیرمستقیم برای سلامتی بهتر پوست و حفظ رطوبت در کنار تأمینکننده میکروبی های بدن استفاده میشود.
5. مخلوط کردن ترکیب خشک
تهیه ترکیب خشک یا پودر مخلوط به عنوان یک روش موثر و کاربردی جهت ذخیره سازی و استفاده آسان از مواد مختلف در بسیاری از صنایع و علوم به کار میرود. در این روش، مواد مختلف به طور عمده به صورت خشک و پودری به هم مخلوط میشوند. این مواد میتوانند گیاهی، شیمیایی یا مواد خوراکی باشند. هر کدام با توجه به خواص و نیازمندیهای مورد نظر در ترکیب کاربرد دارند.
ترکیب خشک علاوه بر ذخیرهسازی دائمی مواد، مزایای دیگری هم دارد. اولا، خلوص مواد افزایش مییابد و داخل دستگاههای صنعتی برای خشک کردن و بستهبندی محصولات بهکار میرود. ثانیا، عمر مفید مواد به دلیل قدرت قابل توجهی در برابر عوامل محیطی همچون نور، رطوبت و گرد و غبار افزایش مییابد.
روش تهیه ترکیب خشک شامل ترکیب و انتخاب بهترین نسبتهای مواد، مخلوط کردن مواد و خشک کردن ترکیب است. در ابتدا، مواد انتخاب میشوند و بر اساس نسبت مورد نیاز خشک میشوند. در مرحله دوم، مواد به طور دقیق مخلوط میشوند تا ترکیبات ایدهآل بهوجود آید و در نهایت ترکیب خشک قابل استفاده برای ذخیره یا استفاده فوری تولید میشود.
در انتخاب مواد و نظارت بر ترکیب، استدلالهای علمی بسیاری مطرح است که بسته به نوع کاربرد متفاوت است. از جمله اهمیت در مواد مخلوط، میزان آب موجود در شرایط تولید و میزان آب موردنیاز برای هر ترکیب است که برای این منظور شاید به سیستم خشک کردن ترکیبها به روش خاص نیاز باشد. لذا، در ترکیب و تهیه ترکیب خشک بر اساس نیازمندیهای مورد نظر و با رعایت اصول و لازمههای مورد نظر، میتوان واکنش بهتری در دستیابی به ترکیب خشک ایدهآل داشت.
6. اضافه کردن ترکیب خشک به ترکیب تخم مرغ، شکر و مایعات
ترکیب خشک یکی از مواد اصلی در خلیطهای آشپزی و تخممرغ میباشد. افزودن ترکیب خشک به ترکیب تخم مرغ، شکر و مایعات نقش مهمی در افزایش کیفیت و عملکرد این خلیط دارد.
مزیت افزودن ترکیب خشک به ترکیب تخم مرغ، شکر و مایعات افزایش غلظت خلیط، جلوگیری از رطوبت زیاد و لخته شدن خلیط، بهتر شدن طعم و سازگاری بهتر با تحمل حرارت است. همچنین، ترکیب خشک در تخممرغ پخته باعث رفتار بهتر در فرآوانی و تشکیل رنگ مناسب محصول نیز میشود.
این ترکیب خشک، ممکن است شامل جایگزینهای ارزانتر یا بدون شکر، سریعالذوب، چربیکم و یا با ویتامین بیشتر باشد. با افزودن ترکیب خشک مناسب به ترکیب تخم مرغ، شکر و مایعات، برخی از ویتامینها و مواد مغذی از جمله پروتئین، روی، آهن، کلسیم و فسفر نیز به محصول اضافه میشوند.
استفاده از ترکیب خشک بهطور کلی برای افزایش کمیت و کیفیت تخم مرغ پخته است. با اضافه کردن ترکیب خشک مناسب به ترکیب تخم مرغ، شکر و مایعات، میتوان از کیفیت بهتری برای محصول خود لذت برد. بهتر است قبل از استفاده، در آموزش متخصصین آشپزی، دانشآموختگان شغلی و یا مراجع معتبر مربوط به بررسی نوع، میزان و روش افزودن این ترکیب خشک به ماده مورد نظر پرداخته شود.