1. مواد لازم برای تهیه کیک قالبی یزدی
کیک قالبی یزدی یکی از شیرینیهای پُر طرفدار در جنوب ایران است. برای تهیه این کیک لازم است مواد زیر در اختیار داشته باشیم:
1. آرد: برای تهیه کیک قالبی یزدی باید از آرد سفید استفاده کنیم. معمولاً ۳ لیوان آرد کافی است.
2. شکر: برای شیرین شدن کیک، نیاز به شکر داریم. معمولاً ۱.۵ لیوان شکر برای هر دو تا سه عدد تهیه میشود.
3. روغن یا کره: برای افزایش مزه و خواص کیک، میتوانیم از روغن یا کره استفاده کنیم. حدود نصف لیوان آن به کیک اضافه میکنیم.
4. تخم مرغ: وجود تخم مرغ در مواد تهیه کیک، باعث ایجاد طراوت و خوشمزگی در شیرینی میشود. حدود ۳ تا ۴ تخم مرغ میتواند به کیک اضافه شود.
5. پودر کاکائو: برای بهبود طعم کیک و اضافه کردن گل و بوی متفاوت، میتوانیم از پودر کاکائو استفاده کنیم. حدود ۳ قاشق غذاخوری کافی است.
6. بکینگ پودر: افزودن بکینگ پودر به مواد تهیه کیک یزدی، باعث ایجاد حجم و نرمی در شیرینی میشود. برای هر ۳ لیوان آرد، ۲ قاشق چایخوری بکینگ پودر استفاده میشود.
با استفاده از مواد فوق، میتوانیم کیک قالبی یزدی خوشمزه و شیرینی تهیه کنیم. این شیرینی در جشنها، مراسمها و جمعهای خانوادگی بسیار محبوب است و رنگ و بوی جنوب ایران را به خودش جذب میکند.
2. نحوه آماده سازی قالب برای پخت کیک
برای پخت کیک، قالب از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا کیفیت و شکل ظاهری کیک بستگی به قالب دارد. برای درست کردن کیک، قالب درست آماده شده باید به روشی کاملا درست و حرفهای در دسترس باشد.
ابتدا قالب باید تمیز باشد. برای تمیز کردن قالب از آب ولرم و صابون استفاده کنید. با شستن قالب باید از هر گونه ذرات چسبیده، روغن و آلودگیها پاک شود تا کیک درستی بپزد.
سپس عمیق کنید قالب را با روغن یا پودر کاکائو و آرد یا شیرینی پزی تجهیز کنید. با انتخاب هر کدام از روشهای مذکور، هدف از این اقدام پختن کیک راحتتر و از بین رفتن جدا کردن کیک از قالب است.
پس از این مرحله، میتوانید خمیر کیک را در قالب ریخته و درون فر قرار دهید. برای از بین بردن بخار فر، میتوانید قالب را با نایلون پاکت پوشانید تا بخار فر برای کیک ضرری به وجود نیاورد.
در نهایت، با پخت خمیر کیک و درست شدن آن، بهتر است که برای جدا کردن کیک از قالب چند دقیقه منتظر بمانید تا کیک کاملا کامل شود و به راحتی از قالب جدا شود. با کمک این روشها، قالب درست برای پخت کیک آماده شده و میتوانید کیک شما را با خیال راحت و به زیباترین حالت ممکن از قالب بیرون آورید.
3. مراحل تهیه تارتار هویج
تهیه تارتار هویج خیلی ساده و بسیار خوشمزه است. اولین مرحله در تهیه تارتار هویج این است که باید هویجهای تازه را بشویید. سپس آنها را رنده کرده و در ظرف مناسبی قرار دهید. برای تهیه تارتار هویج بهتر است از هویجهای تازه و نرم استفاده کنید.
در مرحله دوم، شما باید به هویجها غذای دیگری اضافه کنید. برای این کار میتوانید از موادی مانند گوجه فرنگی، خیارشور، پیاز، نعناع خشک و آبلیمو استفاده کنید. شما میتوانید هر یک از این مواد را به مقدار دلخواهی که دوست دارید به هویجهای رنده شده خود اضافه کنید.
در مرحله سوم، شما باید مواد مختلف را با هم ترکیب کنید. برای این کار، میتوانید همه مواد را بهم بریزید و آنها را با هم مخلوط کنید. همچنین، میتوانید به صورت جداگانه مواد خود را در ظرفهای جداگانه آماده کنید و در آخر آنها را با هم مخلوط کنید.
در نهایت، شما میتوانید تارتار هویج خود را در ظرف مناسبی قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید. قابل ذکر است که برای بهتر شدن طعم تارتار هویج باید آن را در یخچال به مدت کافی جمع خورد. همچنین، میتوانید تارتار هویج را با سبزیجات و نان تازه سرو کنید.
4. روش تهیه خمیر کیک
برای تهیه خمیر کیک، مواد اصلی شامل آرد، شکر، تخم مرغ، روغن یا کره، شیر و پودر شیرین کننده است. در ابتدا، میتوانید آرد و پودر شیرین کننده را با هم مخلوط کرده و سپس تخم مرغها را بشکنید و به آن اضافه کنید. سپس شکر را به مخلوط اضافه کنید و با استفاده از میکسر، آن را به مدت چند دقیقه تا حداقل 5 دقیقه هم بزنید.
در مرحله بعدی، ردیفی روغن یا کره و سپس شیر را به مخلوط اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. در این مرحله، جهت به دست آوردن کیک لطیف و پفکی، باید مخلوط به صورت مداوم هم بزنید. سپس مواد را به ظرف کیک ترد و تله اضافه کنید. بعد از آن، برای چیدن خمیر کیک، میتوانید از قاشق یا لیوان مقیاس استفاده کنید. سپس قرار دهید ظرف کیک در فر و برای مدت 40 تا 50 دقیقه به دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید.
حتماً قبل از قرار دادن خمیر کیک در فر، باید ظرف کیک را روغن کرد و باکیمه خشک کرد. به همین دلیل است که میتوانید در سمت دیگر، از کاغذ پارچهای برای سهولت بیشتر در خارج کردن کیک از ظرف استفاده کنید. در نهایت، با استفاده از قلم یا سایر ابزارهایی مانند خامه، میوه، شکلات و غیره، کیک را سفیده و تزیین کنید و آماده سفره کردن به دوستان و خانواده خود باشید.
5. مراحل تهیه خامه پنیری
تهیه خامه پنیری یکی از مراحل مهم در تولید انواع پنیر می باشد. خامه پنیری مواد مخصوصی هستند که برای تهیه انواع پنیرها نیاز است. این خامه ها از شیر باکیفیت بالا تهیه می شوند و بسته به نوع پنیر مورد نیاز، ترکیبات متفاوتی در انواع خامه ها وجود دارد.
برای تهیه خامه پنیری ابتدا شیر در دمای ۲۵-۲۶ درجه سانتی گراد به مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت برای بالا بردن میزان چربی استقرار می یابد. پس از این مرحله، شیر تصفیه و به ذرات کوچکی تقسیم می شود.
در مرحله بعد، انواع باکتری ها به خامه پنیری افزوده می شوند. این باکتری ها به طور طبیعی در شیر موجود هستند و در فرآیند ساخت پنیر بسیار حائز اهمیت هستند. این باکتری ها با تبدیل لاکتوز به بتا گالاکتوز و تمرکز نشاسته، ویژگی های مخصوص خامه پنیری را تعیین می کنند.
مرحله بعدی در تهیه خامه پنیری، باز هم استقرار است. خامه که حاوی باکتری ها است، در دمای ۲۳-۲۵ درجه سانتی گراد به مدت ۱۶ تا ۳۶ ساعت استقرار می یابد. در این مرحله با افزایش دما و نوسانات حرارتی در محل استقرار، باکتری ها فعال شده و باعث ترش شدن خام پنیری می شوند. همچنین در این مرحله به منظور شکل گیری چربی و تشکیل کره پنیر، نیاز به تخلیه خامه پنیری و جداسازی جامد از مایع وجود دارد.
در مرحله آخر، خامه پنیری با اب و آب مخلوط شده و پس از گرم شدن، به شکل دلخواه خمیری دیگری و با هدف تهیه انواع پنیرها، مورد استفاده قرار می گیرد.
در نتیجه، تهیه خامه پنیری یک فرآیند پیچیده و حائز اهمیت در تولید انواع پنیر هاست. استفاده از شیر باکیفیت بالا، باکتری های مناسب و توجه به دما و نوسانات حرارتی در فرآیند استقرار، باعث تولید خامه پنیری با ویژگی های مطلوب می شود.
6. ترکیب خمیر کیک با خامه پنیری
ترکیب خمیر کیک با خامه پنیری یکی از محبوبترین دسرهایی است که در انواع مهمانیها، رویدادهای خاص یا جشنهای تولد میتوان از آن استفاده کرد. این دسر در سبکی سنتی و از دوران کودکی، یکی از دسرهای بینظیر شمرده میشود.
ترکیب خمیر کیک با خامه پنیری به گونهای است که خمیر کیکی با رطوبت و نرمی بیشتر در ارتباط با خامه پنیری با دسری شیرین و پرطراوت ترکیب میشوند. پرفروشی بالای این دسر به دلیل مزیتهای بیشتر طعم و ظاهر غنی و چشم نوازی که به دستور غذایی میدهد، مربوط میشود.
بسته به سلیقه افراد، خامه پنیری میتواند با طعمهای متفاوتی از جمله موز، توتفرنگی، شکلات، وانیل و غیره تهیه شود و در تزیین این دسر نیز میتوان از میوههای ترش، شیره دوار و مواد دیگر استفاده کرد. نکتهی قابل توجه در تهیه خامه پنیری دستساز این است که از لحاظ مالتی و کفاف دهی به خمیر کیک ، تفاوت قابل مشاهدهای ایجاد میشود.
بهترین روش برای تهیه خمیر کیک با خامه پنیری این است که خمیر کیک تازه پخته را بعد از خنک شدن با خامه پنیری تلخ و فوقالعاده مخملی تهیه کرده و پس از روغن کردن بر روی سطح آن شانسی از تزیین با میوههای فرش قرمز، نارنجی و سبز که به دلیل بهترین رنگهای طبیعی از حضور بیشتر داروهایی که ازبین و رنگ صنعتی استفاده نمیشود، جذب است، مجهز شود.
در نهایت، باید توجه داشت که ترکیب خمیر کیک با خامه پنیری میتواند به عنوان یک دسر جانبی خوب برای مهمانیها و رویدادهای کوچکتر، بعنوان شیرینی مرکزی یا عینک شیرینی مورد استفاده قرار گیرد.
