1. مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن
تهیه کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن به دلیل کم کالری بودن و همچنین خواص بالای چربی های ناسالم برای سلامتی بسیار مفید است. برای تهیه این نوع کیک، مواد لازم عبارتند از: تخم مرغ، شکر، آرد، بیکینگ پودر، کاکائو، وانیل، شیر و نمک.
ابتدا، تخم مرغ و شکر را با هم ترکیب کرده و به آرامی آن ها را تا حدی از سفتی خود کم کنید تا به صورت کرمی نرم و پف کننده در بیایند. سپس آرد، بیکینگ پودر، کاکائو و نمک را با هم مخلوط کرده و به خلیط تخم مرغی و شکری اضافه کنید و همه را با یکدیگر ترکیب کنید.
سپس به تدریج شیر را با خلیط قبلی تلفیق کنید و به مرحله بعدی بروید. در این مرحله، شما می توانید وانیل را به خلیط خود اضافه کنید تا برای بوی و طعم بیشتر، کیک شما بهتر شود. سپس حجم تهیه شده را به سبک دورانده با یک قاشق یا ابزار مشابه، به کمک فریزر درجه بندی شده قرار دهید.
سپس، وعده خود را به اندازه دلخواه در قالب های کیک بریزید و با مدت زمان 18 تا 20 دقیقه درون فر 280 درجه سانتیگراد درجه بندی شده بگذارید. پس از پخت شدن، کیک را به صورت دقیق بیرون بیاورید و پس از خنک شدن، می توانید به راحتی از طریق برش درشت تهیه شده را سرو کنید. با استفاده از این مواد، شما می توانید یک کیک خوشمزه، سالم و لذیذ درست کنید.
2. قدم به قدم تهیه کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن
تهیه کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن یکی از دسرهای محبوب مردم است که میتوان آن را در خانه به راحتی تهیه کرد. این کیک اسفنجی به دلیل عدم استفاده از روغن و تنها استفاده از تخممرغ و شیر و آرد به عنوان مواد اصلی، غذایی سالم و خوشمزه برای خانواده و دوستان است. در این مطلب، نحوه تهیه کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن بصورت قدم به قدم شرح داده خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن عبارتند از: 4عدد تخممرغ، 150 گرم برشته شده آرد سفید، 150 گرم برشته شده آرد گندم کامل، 150 گرم شکر، 50 گرم بستنی رومی(پودر کاکائو)، یک قاشق چایخوری بی سودا، یک قاشق چایخوری وانیل، 150 میلی لیتر شیر، یک پفک باکینگ پودر، نمک و آب.
ابتدا تخم مرغ و شکر را با هم به صورت کاملاً مخلوط کرده و به مدت حدود 10 دقیقه با میکسر الکتریکی (البته با قدرت زیاد نباید مخلوط شود)، خمیری خوش اندامی به دست میآید. پس از این مرحله که خمیر خوبی شده است، کم کم آرد سفید و گندم کامل، بی سودا، وانیل، پفک باکینگ پودر و کاکائو را به خمیر اضافه میکنیم و آن را با میکسر درجه پائین تر مخلوط میکنیم تا تمامی مواد به هم بریزند.
سپس کمی نمک به این خمیر اضافه کرده و به آرامی شیر را به آن اضافه می کنیم تا خمیر تر شده و مواد به هم آمیخته شوند. باید مواظب باشیم که خمیر درحال مخلوط شدن چندبار با استفاده از تیغه تمیز شود تا هوا بین مواد خمیری درآمده و همچنین خمیر بی توده و خالص شود.
حالا قالب کیک را به طور دقیق روغنی کنید و خمیر آماده شده را در قالب ریخته و به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر قرار داده تا حدود ۳۵ تا ۴۰ دقیقه بپزد. برای بررسی آمادگی کیک از داخل آن را با کارد تراش کرده و اگر خمیر نرمی دارد و کارد تراش زود بیرون می آید، به این معنی است که کیک پخته شده است.
نهایتاً کیک پخته شده را از فر خارج می کنیم و به مدت ۱۰ دقیقه درون قالب قرار می دهیم تا کیک خنک شواند و سپس آن را از قالب خارج می کنیم و برای سرو می توانیم روی آن شکلات، موز، توت فرنگی، نارگیل خرد شده و… اضافه کنیم. این کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن باطعم خوشمزه، عالی برای صبحانه و چای ساعت بعد از ظهر است. با فرارسیدن مراسم های خانوادگی و همچنین جشن های دوستانه، میتوانید همیشه با تهیه این دسر، خانواده و دوستان خود را شگفتزده و شاد کنید.
3. روش پخت کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن
پخت کیک اسفنجی کاکائویی بدون استفاده از روغن، راهی سالم و مناسب برای خانوادههایی است که به خوبی به سلامتی خود اهمیت میدهند. برای پخت کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن، میتوان از موادی مانند تخم مرغ، شکر، آرد، کاکائو و شیر استفاده کرد. در این روش پخت، از حجم گاز باطری استفاده میشود که در مرحله تهیه تخم مرغ و شکر، به مرور به آن اضافه میشود.
ابتدا باید تخم مرغ و شکر را با هم خوب ترکیب کرده و به صورت کاملاً ایستاده و حجیم به سفید شدن برسانید. سپس آرد و کاکائو پودر را به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه کرده و با حرکات نرم و ملایم تا حدی که سیکله متراکم شد به آن اضافه کنید. بعد از افزودن کامل کاکائو، شیر به مخلوط اضافه شده و با حرکات ملایم و درجهبهدرجه به مخلوط اصلی اضافه میشود تا ترکیب تمام شود.
حالا مخلوط خمیری را برای پخت کیک به کیک باکس یا قالب مناسب ریخته و در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در هایپر کوکر یا فر قرار دهید و برای حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه بپزید. بعد از پزشدن کیک، قبل از سرو کردن، باید آن را تا سرد شدن در نظر داشت. حالا کیک اسفنجی کاکائویی شما با خواص سالم و خوشمزه بدون روغن حاضر است!
4. روش تزئین کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن
تزئین کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن، یکی از روش های هنری و خلاقانه تزئین کیک است که به شما این امکان را می دهد تا از طریق ترکیب انواع مواد خلاقانه و متفاوت، یک کیک بسیار جذاب، خوشمزه و ظاهری فوق العاده به دست آورید. در این روش تزئین، از روغن استفاده نمی شود و به جای آن از مواد طبیعی و سالم مانند کره، شکر پودر و ژله استفاده می شود.
برای شروع، باید کیک اسفنجی کاکائویی را با توجه به دستورالعمل آماده کنید و به صورت صاف در قالب خود بپزید. سپس با استفاده از دو قطعه کاغذ ورقی، کیک را درمانده و به صورت هفت پاره متساوی برش دهید. سپس باید هر پاره از کیک را با شیرینی پزی پر کنید و پاره ها را به صورت مکعبی درست کنید.
سپس کره را با خامه و شکر خامه ای مخلوط کرده و به صورت یک روکش نرم و صاف روی کیک بریزید. در این مرحله، از ماده ی ژله که در حدود 2-3 قاشق غذاخوری استفاده کرده و به صورت یک داشته برای کیک به شکل کناره های روی آن بریزید. سپس با استفاده از انواع هلو و میوه های دیگر، کیک خود را تزئین کنید. در این مرحله، می توانید از انواع حبوبات، مغزهای تخم مرغ، توت فرنگی، بلوبری و غیره استفاده کنید.
با اینکه تزئین کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن نسبتا ساده است، اما برای داشتن یک کیک بسیار جذاب و زیبا، بهتر است تلاش زیادی را در این زمینه بکنید. با توجه به استفاده از مواد طبیعی و سالم، می توانید کیکی با طعمی فوق العاده و ظاهری جذاب و دلنشین را به دست آورید.
5. نکات مهم در تهیه کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن
تهیه کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن باعث میشود که کیکی کم چرب و سبک پایه و از ظاهر زیبایی برخوردار باشیم. در ادامه چند نکته مهم در تهیه این کیک به طور کامل توضیح داده خواهد شد.
1- استفاده از تخممرغ دم درجه A: تخممرغهای دم درجه A حاوی پروتئین بیشتر و کیفیت بهتری دارند. به همین دلیل هنگام تهیه کیک اسفنجی باید از این نوع تخممرغ استفاده شود.
2- استفاده از آرد سفید: برای تهیه کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن باید از آرد سفید استفاده شود. استفاده از آرد تمامی باعث میشود که کیک سنگینتر و بیشتر چسبنده به نظر برسد.
3- استفاده از پودر کاکائو خالص: از آن جایی که در تهیه این کیک از روغن استفاده نمیشود، استفاده از پودر کاکائو خالص ضروری است. از طرفی پودر کاکائو خالص باعث میشود که کیک عطر و طعمی خوشایند داشته باشد.
4- نوع شکر: در تهیه کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن باید از شکر خاص استفاده شود. در واقع شکر سفید به دلیل حل شدن سریعتر و مناسبتر برای تهیه کیک اسفنجی استفاده میشود.
5- حرارت دقیق: تنظیم دما در طول پخت کیک بسیار مهم است. برای تهیه کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن باید حرارت را آرام و خیلی زیاد نکرد و همچنین باید درست 25-30 دقیقه بپزد تا بیش از حد نپزد و خشک نشود.
در نتیجه، تهیه کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن در واقع یک سری تکنیکها و توصیهها دارد که با رعایت آنها میتوان یک کیک خوشایند بدون چربی و چسبندگی تهیه کرد.
6. تغییر طعم کیک اسفنجی کاکائویی بدون روغن
یکی از مسائلی که ممکن است برای سرو کیک اسفنجی کاکائویی پیش آید، شاید تکراری شدن طعم آن باشد. برای حل این مشکل، میتوان طعم کیک را با استفاده از مواد طبیعی متنوعی تغییر داد. این طرز تهیه کیک اسفنجی، بدون روغن است که میتوان از آن برای مختلف مناسبتها، مانند جشن تولد یا عروسی استفاده کرد.
اولین موادی که باید برای تغییر طعم کیک استفاده کنید، میوههای خشک شده به صورت پودر شده هستند. به عنوان مثال میتوانید از میوه هلستون، توت فرنگی یا آلبالو استفاده کنید. این مواد طبیعی سالم برای تغییر طعم چاشنی به شمار میروند و همچنین در طبخ کیک اسفنجی استفاده و رنگ آن را نیز به خوبی کنترل میکنند.
قرار دادن مواد شیرین کننده نیز میتواند به تغییر طعم کیک کمک کند. میتوانید تنها از شکر قهوهای استفاده کنید و یا از عسل یا نوشابه کرم برای این منظور استفاده کنید. در همین راستایی میتوانید از اسانسهای مختلف مانند وانیل، قهوه یا کارامل استفاده کنید تا بخشی از کار را برای خود راحت تر کنید.
همچنین میتوانید برای تغییر طعم از مواد پودری دیگری مانند پودر بادام، پسته و یا پودر کاکائو استفاده کنید. توجه داشته باشید که استفاده از این مواد، مشاهده کیفیت کیک را تحت تأثیر قرار نمیدهد و باز هم میتوانید به راحتی از آن لذت ببرید. با این روش، میتوانید طعم یکنواخت و معمولی کیک اسفنجی کاکائویی را به صورت سریع و آسان تغییر دهید و از کیک با طعم جدیدی لذت ببرید.