طرز تهیه کوکو سیب زمینی خام در فر
برای تهیه کوکو سیب زمینی خام در فر، ابتدا باید سیب زمینی ها را به شکل رنده کوچک رنده کرده و به آنها نمک و فلفل اضافه کرد. سپس با استفاده از یک قالب کوکو یا قالب کیک، سیب زمینی ها را در قالب میریزیم و در فر قرار میدهیم. دمای فر را در حدود ۱80 درجه سانتی گراد تنظیم کرده و کوکو را در فر قرار میدهیم.
حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بعد، کوکو سیب زمینی از فر خارج میشود. باید اطمینان حاصل کنیم که کوکو درونی تمامی سیب زمینیها پخته باشد. این کار با دو روش میسر است. روش نخست، با تزریق یک قلم به کوکو و بعد از خارج کردن قلم، مطمئن می شویم که کوکو درونی سیب زمینی ها پخته است. روش دوم، برش داخل کوکو و بررسی غلاف سیب زمینی هاست.
سپس، با استفاده از یک تفاله، کوکو را از روی قالب خارج میکنیم و برش یاد شده را پوشش میدهیم. چند دقیقه آخر، کوکو را درون فر برای مدت ۵ دقیقه دیگر قرار میدهیم تا پوست کوکو رو به رو شود.
در نهایت، کوکو را از فر بیرون میآوریم و آن را در میان تخممرغ، پیاز ترد شده، خیمه یا شیرینی سرخ کرده سرو میکنیم. کوکو سیب زمینی خام در فر یکی از انواع پرطرفدار کوکوهای ایرانی است که همچنین با مرغ، گوشت یا میوههای دیگر نیز تهیه میشود.
نحوه ی تهیه کوکو سیب زمینی خام در فر
روش تهیه کوکو سیب زمینی خام در فر با مواد اولیه ساده و عادی، یک غذای خوشمزه و سریع الاستفاده در دسترس خانوادهها قرار می دهد. در ادامه به توضیح نحوه ی تهیه این غذا می پردازیم.
برای تهیه کوکو سیب زمینی خام می توان از سیب زمینیهای خام، پیاز، نمک، گلپر و تخم مرغ استفاده کرد. در ابتدا سیب زمینیها را تمیز کرده و رنده کنید. پیاز را هم رنده کرده و با سیب زمینیها مخلوط کنید. به این مخلوط نمک و گلپر اضافه کرده و با دست خوب مخلوط کنید تا مواد به هم بریزند.
سپس تخم مرغ را شکسته و به مخلوط تهیه شده اضافه کرده و دوباره خوب مخلوط کنید. در ادامه این مخلوط را در قالب فری جهت پخت به همراه یک لایه روغن، به مدت 30 تا 35 دقیقه در دمای 170 درجه سانتی گراد قرار دهید.
در نهایت با خروج قالب از فر، کوکو سیب زمینی خام را ترکیبی از طعم لذیذ و خاص با نرمی و خوشمزگی بیشتری به دست میآوریم. پیشنهاد می شود کوکو سیب زمینی خام را با سالاد و یا خورش قارچ سرو کنید.
راهنمای تهیه کوکو سیب زمینی خام در فر
کوکو سیب زمینی به عنوان یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی، در بسیاری از خانوادهها به عنوان صبحانه، ناهار و شام اسفناج مورد علاقه است. برای تهیه این غذا در فر، ابتدا سیبزمینیها را خام بپزید و بعد از پوست کردن آن را رنده کنید. پس از آن، سیبزمینی را در یک ماهیتابه با روغن نرم کنید.
در مرحله بعدی، به سیبزمینی رنده شده تخم مرغ، پیاز خرد شده، تره فرنگی خرد شده و نمک و فلفل اضافه کنید و تمام مواد را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر بافت سفت تشکیل شود. بعد از آن، این مخلوط را در قابلمه تختکنید و در فر ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۴۵ دقیقه بپزید.
پس از پختن، کوکو سیبزمینی را از فر در بیاورید و صبر کنید تا یکم خنک شود. بعد از خنک شدن، کوکو را بر روی یک پیشخدمت بچینید و با سبزیجات و سس یا روغن زیتون سرو کنید. کوکو سیبزمینی خام در فر با طعم و عطر فوقالعادهای سرو میشود و میتواند به عنوان یکی از بهترین گزینههای صبحانه یا ناهار شما باشد.
طریقه ی ساخت کوکو سیب زمینی خام در فر
در اینجا طریقه ی ساخت کوکو سیب زمینی خام در فر را به شما آموزش میدهیم. این غذای سنتی و خوشمزه را میتوانید به راحتی در خانه با استفاده از مواد سادهای که احتمالاً در خانهتان دارید، تهیه کنید.
مواد لازم:
- سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- تخم مرغ: ۲ عدد
- نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
۱- ابتدا سیب زمینیها را بشویید و پوست آنها را بردارید. سپس سیب زمینیها را رنده کنید. با توجه به طرز تهیه گزینههای دیگر نیز میتوانید سیب زمینیها را خرد کرده و یا پوره کرده و از پوست آنها استفاده کنید.
۲- پیاز را رنده کنید و به سیب زمینیها اضافه کنید. سپس به مواد اضافه کنید: تخم مرغ، نمک، فلفل، زردچوبه و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون. تمام مواد را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر بافتی و یکدست درست کنید.
۳- در این مرحله، میتوانید مخلوط خود را به شکل کوکوهای کوچک درآورده و یا یک کوکو بزرگ درست کنید، که بهتر است از پیاز خرد شده تا بهتر بافت و مزه بگیرد. برای تهیهی کوکوهای کوچک از قیچی مخصوص یا قاشق میتوانید بهره بگیرید.
۴- کوکو سیب زمینی ها را در قالبهای مورد نظر روی تابهی سرامیکی یا تابهی چدنی قرار دهید و در ظرف فری پیشگرم شده در حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد مدتی پخته شوند. زمان پخت کوکو وابسته به اندازه و ضخامت کوکوها و میزان حرارت فر میباشد و میتواند رنگ و نوع پز کوکوها را تحت تأثیر قرار دهد. در حین پخت کوکو سیب زمینی، از طریق باز کردن قلیای فر، بررسی کنید که اگر سطح کوکو طلایی رنگ بود و روی آن کمی سفت شدهبود، کاملاً پخته میباشد.
۵- در انتها کوکو سیب زمینی را از فر خارج کنید و در محل نگهداری ۵ تا ۱۰ دقیقه قرار دهید و سپس آن را خنک کنید تا بتوانید غذایی خوشمزه و شیرینی را برای خانوادتان با هم به وجود آورید. بهتر است پیش از سرویس دادن کوکو سیبزمینی، برای مدتی تازه بسازید تا بتوانید کوکو سیبزمینی پفک و نرمی دار و بوی خوبی داشته باشد. کوکو سیبزمینی را میتوانید با سس یونانی یا خامهای، سالاد، مربای گورخر، ژامبون و یا ماست و سبزیجات خورد کنید. این غذای سنتی ایرانی، غذایی خوشمزه و سالم به شمار میرود.
آموزش ساخت کوکو سیب زمینی خام در فر
ساخت کوکو سیب زمینی خام در فر یکی از روشهای ساده و محبوب برای تهیه این خوراکی ایرانی محبوب است. برای شروع این کار، ابتدا باید سیب زمینیها را با یک پوست گیری خوب و روان پوست کنیم و سپس در یک ماکروویو یا فر معمولی به مدت حدود 20 تا 25 دقیقه پخت کنیم.
سپس، باید سیب زمینیهای پخته را خرد کرده و به یک کاسه ابعاد مناسب اضافه کنیم. در این مرحله، میتوانیم سبزیجاتی مانند پیاز و فلفل دلمهای نیز اضافه کنیم تا کوکو ما تنوع بیشتری بیافزاید. سپس، با ترکیب ادویهها مانند زنجبیل، گشنیز خرد شده، زعفران و فلفل سیاه، آنرا میپزیم و تفت میدهیم.
بعد از تفت دادن کوکو، باید آن را در داخل فر قرار دهیم و به مدت حدود 30 تا 40 دقیقه با درجه حرارت 375 درجه فارنهایت پخت دهیم تا کوکو کاملاً آماده شود. بعد از پخت، میتوانیم آن را با سسهای مختلف مثل سس زعفرانی، کچاپ، مایونز و سسهای شفاف تزئین کرده و به همراه نان و سبزیجات تازه سرو کنیم.
به علاوه، برای اضافه کردن رنگ و طعم بهتر به کوکوهای سیب زمینی، میتوانیم از تژههایی مانند خیار شور، آلوچه، کدو حلوایی و گوجهفرنگی استفاده کنیم. با این روش ساده، میتوانیم به صورت حرفهای یک کوکو سیبزمینی شفاف، تند و با طعم شگفتانگیز درست کنیم که برای سرو در مهمانیها و جشنهای خود بسیار مناسب است.
مراحل تهیه کوکو سیب زمینی خام در فر
تهیه کوکو سیب زمینی خام در فر یکی از غذاهای محبوب ایرانی است. مراحل تهیه این غذا به سادگی قابل انجام است. در ادامه مراحل تهیه کوکو سیب زمینی خام را به صورت کامل توضیح می دهیم.
ابتدا سیب زمینی ها را با یک چاقوی تیز پوست کنید و به صورت ریز خرد کنید. در ظرفی ریز شده سیب زمینی ها را قرار داده و روی آن ها نمک، فلفل، زیره و یک قاشق چای خوری پودر خامه را بریزید.
سپس به سیب زمینی ها یک عدد تخم مرغ اضافه کنید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا تمامی مواد به هم رسیده و ترکیب شده باشد.
سپس قالب فر را با کمی روغن یا آرد تهیه کرده و مواد را در آن بریزید و تمامی مواد را یکدست کنید. سپس قالب را در فر قرار دهید و در دمای 180 درجه سانتی گراد برای 30 تا 40 دقیقه پخته کنید. در این مدت بهتر است به صورت مرتب کوکو را چک کنید تا از سوختن آن جلوگیری شود.
هنگامی که کوکو آماده شد، قالب را از فر درآورید و به خنک شدن بگذارید. سپس کوکو را با یک چاقوی تیز برید و برش های را تزئین کرده و آن را در بشقاب سرو کنید. کوکو سیب زمینی خام در فر آماده سرو شدن است و می توانید با نون خامه ای و یا شیرینی سرد همراه آن را سرو کنید.