1. طرز تهیه کوبیده مرغ
برای تهیه کوبیده مرغ ابتدا باید به اندازه کافی گوشت مرغ را ریز کرده و درون میکسر ریخت و به مدت چند دقیقه آنرا خرد کرد تا کاملا ریز شود. دو سیب زمینی متوسط را هم خیلی ریز خرد کرده و به گوشت اضافه می کنیم. پیاز را نیز خرد می کنیم و به آن اضافه می کنیم.
بعد از بخشیدن نمک و فلفل، بهتر است این ترکیب را با استفاده از دستان خود به خوبی مخلوط کنید تا تمامی مواد در کنار یکدیگر قرار گیرند. بعدا از طریق یک کادری یا غلتک کوچک مواد را به صورت همگن تر و مرغوب تر با هم مخلوط کنید.
سپس شما می توانید کوبیده ها را به دو طریق آماده کنید. اگر شما برای تهیه کوبیده ها از ماهی گوشت طبیعی مرغ استفاده می کنید، می توانید آنرا داخل فریزر قرار دهید تا بهتر شود. بهتر است برای تهیه کوبیده ها از گوشت تازه مرغ استفاده کنید.
سپس از مخلوط گوشت، سیب زمینی و پیاز مرغوب تهیه شده، بتوانید بالاترین مقدار روغن خواهید گذاشت. مناسب است که از نوع روغن نباتی استفاده کنید تا طعم کوبیده ها تغییر نکند و همچنین مناسب برای سلامتی شما باشد.
نتیجه نهایی باید به صورتی باشد که گوشت ها کاملا درون روغن تفت داده شود و به زردپوش برسند. با استفاده از این دستور، به آسانی می توانید کوبیده های خوشمزه و مرغوب خود را برای ذائقه خود و دوستانتان تهیه کنید.
2. طرز تهیه کوبیده گوشت مخلوط
برای تهیه کوبیده گوشت مخلوط ابتدا باید گوشت مخلوط را خرد کرده و در ظرفی قرار دهید. سپس پیاز را رنده کرده به گوشت اضافه کنید. مقدار نمک و فلفل سیاه را به طعم دلخواهتان به گوشت اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
سپس یک تخم مرغ را شکسته و به مواد در ظرف اضافه کرده و دوباره همه مواد را با هم مخلوط کنید. در این مرحله میتوانید تصمیم بگیرید که اگر کوبیده شما پخته شد، آیا به دلیل چربی کافی در گوشت، نیاز به تخم مرغ دارید یا خیر.
حال با جدا کردن یک قسمتی از مخلوط، یک گلوله بسازید و به صورت پهن و تخت آن را پرس کنید، سپس آن را به شکل گلوله در بیاورید. اندازه گلوله می تواند به دلخواه شما باشد اما گلوله های کوچکتر بیشتر مناسب هستند.
سپس گلوله های کوبیده نشسته شده را در تابه با روغن سرخ کنید. بهتر است کوبیده در صورت نیاز به زمان بیشتری برای پخت، با حرارت ملایمتری سرخ شود، تا نرم و رطوبت کافی داشته باشد. پخت کوبیده با حرارت زیاد باعث می شود، کوبیده ترش شود و از طعم خوشمزه اش از بین برود. پس از پخت، کوبیده را در سرویس دهنده خود قرار داده و با سالاد، نان تازه و یا خورش های مختلف سرو کنید.
3. نکات مهم در تهیه کوبیده
تهیه کوبیده یکی از آسانترین غذاهاست که در بسیاری از خانوادهها به عنوان یک انتخاب عالی برای ناهار و شام محسوب میشود. در این غذا، گوشت مورد استفاده قطعاتی از گوشت قرمز است که تازه و تا حدی چرب میباشد. اگر گوشت خیلی چرب باشد، در زمان پخت ناراحت کننده میتواند باشد و طعم پخته بعید است که مرغوب باشد.
مهمترین نکته در تهیه کوبیده انتخاب گوشت مناسب است. برای تهیه این غذا، گوشت گوساله، گوشت بوقلمون، گوشت گوسفند و حتی گوشت مرغ نیز مورد استفاده قرار میگیرد. اما برای دستیابی به بالاترین کیفیت، بهتر است گوشتی را انتخاب کنید که حاوی ترکیبی از بافت لیف و یک مقدار چرب باشد.
در مرحله بعد، باید گوشت را خرد کنید و سپس آن را به تفکیک کنید تا دانههای بزرگ و بخشهای ضامنه آن را از بقیه جدا کنید. سپس باید از نمک، فلفل و سایر ادویهها برای بهبود طعم خودداری کرده و بهجای آن میتوانید از پیاز و سیر برای شیرینی بیشتر استفاده کنید.
سرانجام، باید گوشت خرد شده را به شکل یک گلوب به وزن ویژه شکل دهید و آن را به یک سایز مناسب با دستتان بپوشانید. اما بهتر است قبل از پخت، با تلفیق یک تخم مرغ با مواد داخل کوبیده، ثابت شود که گوشتها محکمتر بهم بچسبد و در طول پخت از هم پاشیده نشوند. در ضمن، برای پخت کوبیده بهتر است از روغن پرورده یا کره برای پخت استفاده کنید چون که دارای چربیهای اشباع شده میباشد که باعث میشود کوبیده شما پس از پخت رو بهتری داشته باشد. در نهایت نیز میتوانید کوبیده تهیه شده را با گردو، نخود فرنگی و سبزیجات خوراکی مختلف، مخصوصا پیاز و ترشی، طعم دهید.
4. مواد لازم برای ساخت کوبیده
برای ساخت کوبیده نیاز به چند ماده اولیه مختلف داریم که با استفاده از آنها میتوانیم این غذای خوشمزه را درست کنیم. یکی از مهمترین مواد لازم برای ساخت کوبیده، گوشت چرخکرده است که میتوان از گوشت مرغ، گوشت گوساله، گوشت چرخشده گوشت قرمز و یا گوشت چرخکرده بدون چربی استفاده کرد.
مواد دیگری که برای ساخت کوبیده لازم است، پیاز، سیر و ادویهها هستند. پیاز و سیر، به نوعی باعث میشوند گوشت با مزهای عالی و عطری جذاب شود. همچنین لواشک و نمک، ادویههایی هستند که بیشتر در ساخت کوبیدههای داخلی ایران مورد استفاده قرار میگیرند.
برای تهیه کوبیده، نیاز به روغن نیز است. روغنی که بیشتر استفاده میشود، زیتونی و یا روغنهای گیاهی مانند کنجدی یا خوراکیهای دیگر است.
در پایان، برای تزیین کوبیده میتوان از نعنا و گلاب استفاده کرد. نعنا، به عنوان یک ادویه معمولاً با گلاب به عنوان نوشیدنی رایج خورد میشود. این دو ماده باعث میشوند که کوبیده بویی بسیار خوشبو داشته باشد.
در نتیجه، برای تهیه کوبیده نیاز به گوشت چرخکرده، پیاز، سیر، ادویهها و روغن داریم که میتوان با استفاده از آنها، کوبیدهیی شاداب و عالی تهیه کرد.
5. روش تخمیر گوشت برای کوبیده
تخمیر گوشت برای کوبیده یک روش است که منطقه خاصی در ساختمانهای گوارشی میزبانی می شود که می تواند برای کمک به هضم غذا استفاده شود. تخمیر گوشت نوعی از فرایند زیستی است که هنگامی که با فرآوری گوشت صورت می گیرد، میکروارگانیسم هایی نظیر باکتری ها و قارچ ها با رطوبت و گرما به آن افزوده می شوند تا به تولید نرمی در گوشت بتوانند کمک کنند. با افزایش فعالیت میکروبهای تخمیر شونده، اسید لاکتیک و سایر ترکیباتی در گوشت تولید می شوند، که با به هم زدن گوشت، آن را نرم می کند و باعث به دست آوردن کوبیده یا سایر تهیهاتی می شود.
رعایت عوامل مختلف در تخمیر گوشت برای کوبیده موجب می شود که فرایند تخمیر به بهترین شکل ممکن انجام شود. به عنوان مثال، تعیین ممتدّان درجهٔ دمای گوشت پیشنهاد می شود. همچنین، دور از دسترس نگهداشتن گوشتها، از نشتی آب، ظرف های شیشهای و مسی یا دسترسی به مجموعه تسهیلات ساختمانی مناسب نیز برای ایجاد یک محیط صحیح برای تخمیر گوشت بسیار مهم می باشد. برای جلوگیری از به هم زدن گوشت بیش از حد، لازم است که مقدار مناسبی فلفل، پیاز و دیگر مواد اضافی به آن اضافه شود.
در نهایت، برای تهیه کوبیده بهتر است گوشت را با استفاده از یک فرایندی مانند تخمیر به مدت زمان کافی رها کنید تا تخمیر دهید. برای این کار، می توانید گوشت را با فلفل، پیاز، نمک و دیگر مواد دلخواه خود تهیه کرده و به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در یخچال نگه دارید تا تخمیر دهید. سپس با استفاده از یک نوع رولر یا دستگاه کوبیده ساز، به راحتی گوشت را بلعیده و تعمیر کنید. نتیجه یک کوبیده خوشمزه و نرم است که به سادگی می تواند با سالاد، نان و سایر دستور العمل های پیشنهادی خود تهیه شود.
6. مرحله به مرحله درست کردن کوبیده
کوبیده یا فرایند خرد کردن یک گوشت به صورت دقیق و هموچنین افزودن به آن ادویههایی مانند پیاز، نمک، فلفل سیاه و... است. این فرایند یکی از مهمترین فرآیندهای تهیه غذاها است که برای تهیه انواع غذاهایی مانند کوفته، شاملو، گوجهفرنگی خورش، کباب و... استفاده میشود. به طور کلی برای تهیه یک کوبیده کافی است گوشت قرمزی مانند گوشت گوسفند، گوشت گاو یا گوشت مرغ را با استفاده از یک ماشین آسیاب گوشت خرد کرده و ادویههای مختلفی را اضافه کنید.
مرحله اول در تهیه کوبیده، خرد کردن گوشت است. این کار میتواند به صورت دستی یا با استفاده از یک ماشین آسیاب گوشت انجام شود. در صورتی که از ماشین آسیاب گوشت استفاده میکنید، باید گوشت را قبل از خرد کردن به قطعات کوچک تر خرد کنید تا بتوانید به راحتی با آسیاب گوشت جوش بخورید. بعضی افراد پیش از خرد کردن گوشت، ابتدا گوشت را یخچال میگذارند تا سفت شود و خرد کردن آسانتر شود.
مرحله دوم تهیه کوبیده، افزودن ادویهها و چسباندن گوشت است. برای چسباندن کوبیده میتوانید از تخم مرغ، آرد، نشاسته یا پیاز خرد شده استفاده کنید. پیاز خرد شده یکی از مهمترین ادویههایی است که باید به گوشت کوبیده اضافه شود زیرا به ماکیان دلچسبی خاصی میدهد. برای افزودن سایر ادویهها مانند نمک، فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز و سایر ادویههای مورد علاقه خود، میتوانید به عنوان راهنمایی از دستور پخت موجود در فراوردهای که قصد درست کردن آن را دارید، استفاده کنید.
به طور کلی، تهیه کوبیده در واقع یک فرایند آسان و سریع است که دستور های ساده آن برای هر شخصی قابل فهم هستند و با پیروی از این دستور ها، می توانید چند دقیقه در خانه خود به راحتی کوبیده ی مورد علاقه تان را تهیه کنید.