1. تهیه گوشت خرد شده برای کوبیده تابه ای
برای تهیه گوشت خرد شده برای کوبیده تابه ای، می توانید از گوشت قرمز، گوشت چرخ کرده یا گوشت مرغ استفاده کنید. گوشت را ابتدا باید برای خرد کردن آماده کنید، برش هایی با اندازه کوچک به صورت مربع یا درب بیکینگ را بر روی سطح کار خود قرار دهید.
سپس از چاقو یا ماشین خرد کن گوشت خود را خرد کنید. بهتر است برای خرد کردن گوشت از ماشین خرد کن استفاده کنید، زیرا در این حالت گوشت خیلی ریزتر و یکنواخت تر خواهد شد. همچنین برای رسیدن به بهترین نتیجه، گوشت خود را تا حد امکان کامل خرد کنید.
پس از خرد کردن گوشت، می توانید آن را در یک کاسه جمع کنید و به آن فلفل، سیر، زردچوبه و نمک اضافه کنید. پس از اضافه کردن این مواد، گوشت خود را با دست خود بمالید تا ترکیب خوبی بین مواد افتاده و گوشت خرد شده به خوبی پخته شود.
در نهایت، گوشت خود را در یک ماهیتابه با روغن جوشانده و به مدت چند دقیقه سرخ کنید تا کاملا پخته شود. این گوشت خرد شده، می تواند به عنوان افزودنی به کوبیده تابه ای شما اضافه شود و طعم و مزه خوبی به آن ببخشد.
2. روش پخت کوبیده تابه ای
روش پخت کوبیده تابه ای یکی از رایجترین روشهای پخت گوشت و سبزیجات در ایران است. در این روش، مواد به صورت کوبیده شده درون تابه سرخ شده و در پایان با تخم مرغ و گیاهان خوراکی مختلف تزئین میشوند. اگرچه این روش به نظر ساده و آسان میآید، اما با توجه به تکنیک درست پخت، میتوان یک غذای خوشمزه و عالی را به همراه سفرهی پرمزهای ارائه داد.
برای شروع، مواد لازم برای پخت کوبیده تابه ای شامل گوشت چرخ کرده، پیاز، سیر و ادویههای مختلفی هستند. برای مزه دهی به کوبیده، میتوان از فلفل، زردچوبه، زنجبیل، ریحان و ادویههای دیگری استفاده کرد. همچنین، برای افزایش خوشمزگی گوشت، میتوان از پودر نمک و نمک فلفل نیز استفاده کرد.
بعد از آماده کردن مواد، شروع به پخت گوشت و سبزیجات در تابه میکنیم. نکته مهم در این روش پخت برقراری قدرت حرارت ثابت، تقسیمبندی مناسب مواد در تابه و استفاده از دمای مناسب برای پخت اجزای مختلف این غذا است. پس از سرخ کردن گوشت، پیاز و سیر در تابه، میتوان برای افزایش خوشمزگی، تخم مرغ را به تابه اضافه کرد و تازه کردن آن را فراموش نکرد.
در پایان، با استفاده از گیاهان خوراکی مختلف مانند گشنیز، نعناع و ترشیهای خشک، میتوان ظاهر کوبیده را زیباتر کرد. همچنین، میتوان از نون تازهای که به همراه سفره طرحبندی شده استفاده کنید. با این روش، میتوان به راحتی یک غذای سریع و خوشمزه را مناسب برای وعده ناهار و شام درست کرد.
3. تزیین کوبیده تابه ای با سبزیجات
تزیین کوبیده تابه ای با سبزیجات یکی از روشهای زیبا و خوشمزه برای سرو کوبیده تابه است. برای شروع، میتوان انواع مختلف سبزیجات را به صورت خرد شده تزیینی کرد؛ به عنوان مثال، فلفل دلمهای، خیار، لوبیا سبز، نعنا و ریحان. این سبزیجات به دلخواه میتوانند به صورت خام یا مربعی خورد شده، درخواستی و یا رشته رشته شده باشند.
یکی از روشهای دیگر تزئین کوبیده تابه با اسفناج و ترهبار است. اسفناج و ترهبار را میتوان به صورت خرد شده و درحالت زیبا، در قسمتهای مختلف کوبیده تابه قرار داد. همچنین، میتوان از پیاز سرخ شده، فلفل قرمز (چیلی) رنگی و انواع پودر و اسانسهای گیاهی برای تزئین استفاده کرد.
در انتها، برای ترکیب رنگ و طعم بهتر و همگن تر، میتوان از مقدار کمی آبلیمو، سرکه سفید یا نوشابه الکلی جهت تنظیم میزان ترشی استفاده کرد. با استفاده از این روشها میتوان کوبیده تابه را بهتر تزئین کرده و ظاهر آن را زیباتر و خوشمزهتر نمود.
4. نکاتی برای تهیه کوبیده تابه ای با ذائقه بهتر
برای تهیه کوبیده تابه ای با ذائقه بهتر، میتوانید از ترکیب مواد اصلی گوشت چرخ کرده، پیاز، نمک و فلفل بهره ببرید. ترکیبی که هنگام کوبیدن به دست میآورید، اگر به درستی پخته شود، میتواند به عنوان یکی از غذاهای محبوب خانواده در خانه و در میهمانیها شناخته شود.
مهمترین نکته در تهیه کوبیده تابه ای، مرحله یخ زدن گوشت است. بهتر است گوشت را حداقل یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید. این اقدام کوبیدن گوشت را به شکل مناسب تسهیل میکند و کوبیده تابه ای بهتری را به دست میآورید. همچنین، اضافه کردن کمی آب به گوشت کوبیده شده در حین خلط، نرمی بیشتری به غذای شما میبخشد.
در صورتی که مایل به افزایش طعم کوبیدهتابه ای خود هستید، میتوانید انواع ادویههای خود را به آن اضافه کنید. برخی از ادویههای مناسب برای تهیه کوبیده تابه ای، زردچوبه، جوز هندی، گشنیز، ریحان، نعنا، فلفل دلمه ای و پودر پیاز میباشد.
در نهایت، با پختن کوبیده تابه ای با روشی مناسب، حتما از جرقههای کوچکی که از آن تولید میشود، استفاده کنید. این کار باعث میشود که پخت کوبیده بهتر شود و طعم آن به مراتب بهتر شود. با عملکرد صحیح در این مرحله، میتوانید کوبیده تابه ای خود را با یک ذائقه غنی و خوشمزه به دست آورید.
5. مواد لازم برای تهیه کوبیده تابه ای خانگی
تهیه کوبیده تابه ای خانگی از روشهایی است که توسط خانمها و آشپزهای حرفهای بسیار محبوب است. برای تهیه کوبیده تابه ای خانگی، شما به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
1. گوشت چرخ کرده
گوشتی که برای تهیه کوبیده تابه ای استفاده میشود معمولاً گوشت چرخ کرده است. میتوانید از گوشت چرخ شده گوسفندی، گوشت چرخ شده گاوی یا حتی گوشت چرخ شده مرغی استفاده کنید.
2. پیاز
پیاز موادی است که برای تهیه کوبیده تابه ای بسیار مهم است و بوی خوبی به غذا میدهد. پیاز را باید خوب خرد کرده و به گوشت چرخ کرده اضافه کرد.
3. نمک و فلفل سیاه
نمک و فلفل سیاه را برای افزودن طعم به گوشت چرخ کرده به کار میبریم. باید به دقت از نمک و فلفل سیاه استفاده کنیم، تا کوبیدهها به طعم مناسبی دست یابند.
4. تخممرغ
اضافه کردن تخممرغ به کوبیده تابه ای، آن را صاف تر و خوشمزهتر میکند. در واقع تخممرغ کوبیده را پیچیده و خمیری میکند و ترکیب آن با گوشت، یک طعم فوق العاده به ما میدهد.
5. روغن زیتون
روغن زیتون، کوبیده را شیرین تر و مزهدارتر میکند. همچنین به دلیل خواص سلامتی فراوان که در آن وجود دارد، جزء مواد اصلی تهیه کوبیده تابه ای محسوب میشود.
با استفاده از این مواد اولیه، شما میتوانید به راحتی کوبیده تابه ای خود را تهیه کنید. لازم به ذکر است که در نظر داشته باشید که باید مقدار مناسب از تمامی مواد برای تهیه کوبیده تابه ای استفاده کنید تا طعم خوبی برای خودتان و سایر افرادی که با آنان میخورید، به ارمغان بیاورید.
6. طرز تهیه کوبیده تابه ای در فر
جهت تهیه کوبیده تابه ای در فر، ابتدا باید گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده و نمک و فلفل سیاه به خوبی مخلوط کنید. سپس در یک قابلمه، کمی روغن زیتون را داغ کنید و بعد از آن در قابلمه گوشت را قرار داده و برای چند دقیقه به وسیله حرارت کم سرخ کنید.
برای آماده سازی سس، ترکیبی از رب، ادویه، سیر و زردچوبه را در یک سینی درست کنید. سپس برای تهیه سس، یک قاشق روغن زیتون را به مواد در سینی اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. سپس سینی را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار داده و به مدت ۱۰ دقیقه در فر اجازه دهید تا سس سرخ شده و آماده شود.
پس از آماده سازی کوبیده ها و سس، در یک قابلمه جداگانه همراه با مقداری روغن، ابتدا کوبیده ها را به مدت ۲-۳ دقیقه سرخ کنید. سپس سس آماده شده را به قابلمه اضافه کرده و با هم مخلوط کنید و برای ۴۰ دقیقه دیگر در فر در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا کاملا پخته شود.
در پایان، کوبیده تابه ای را از فر خارج کرده و با مزه ای نازک و مرغوب و همچنین با مقداری خیار شور و پنیر پارمزان تزیین کنید. چشمانداز هیجانانگیز و بوی خوشایند کوبیده تابه ای در فر را در انتظار شماست.