آماده سازی مواد اولیه برای تهیه کلوچه لاهیجان در خانه
آماده سازی مواد اولیه برای تهیه کلوچه لاهیجان در خانه یکی از فعالیتهایی است که به سادگی میتوان در خانه انجام داد. این کلوچه با طعم خاص و متفاوتی که دارد، از انواع محبوب کلوچههاست. در ادامه، توضیحات کاملی درباره آماده سازی مواد اولیه برای تهیه کلوچه لاهیجان در خانه آورده شده است.
اولین مادهی اصلی برای تهیه کلوچه، آرد است. برای تهیه کلوچه لاهیجان، بهتر است از آرد سفید استفاده کنید؛ زیرا دارای ترکیبات کمتری نسبت به آرد مرغوب است. همچنین، برای بهبود طعم و بوی کلوچه، میتوانید یک قاشق چایخوری از پودر سیاه دانه به مواد خمیر اضافه کنید.
یکی دیگر از مواد اصلی برای تهیه کلوچه، شیر است؛ بنابراین، برای تهیه کلوچه لاهیجان، باید شیر سرد را درون ظرفی قرار دهید و یک قاشق چایخوری از خمیر مایع شیر را با آن هم بزنید. همچنین، میتوانید از شیر سویا یا شیر پنیری برای کاهش میزان چربی استفاده کنید.
مادهی دیگری که به کمک آن میتوانید کلوچه لاهیجان در خانه تهیه کنید، شکر است. بهتر است برای تهیه کلوچه، از شکر ناشادی استفاده کنید؛ زیرا شکر روغنی باعث میشود کلوچهها نرم و آبدار شوند، در حالی که شکر ناشادی پخت کلوچهها را بهبود میبخشد و آنها را نرم و شیرین میکند.
به طور کلی، برای تهیه کلوچه لاهیجان در خانه، آرد، شیر، شکر، روغن و تخم مرغ به کمک یک مخلوطکن یا دستمالی به هم مخلوط شده و بعد از خمیر طراحی اولیه، با شکلدهی و پخت درون فر، کلوچه آماده میشود. در نهایت میتوانید با استفاده از انواع مواد دکورلی شده صنعتی، کلوچه لاهیجان خانگی خود را تزئین کنید.
تهیه خمیر کلوچه لاهیجان در خانه
تهیه خمیر کلوچه لاهیجان در خانه یکی از روشهای ساده و خانگی برای تهیه دسرهای خوشمزه و محبوب است. با استفاده از این روش میتوانید به راحتی این دسر محلی را در خانه خود تهیه کنید و از طعم شیرین و نرمی آن لذت ببرید.
برای شروع، برنج را با آب بشویید و در قابلمهای روی حرارت بماند تا آب آن جذب شود. سپس آن را با آب سرد بریزید و بر روی حرارت بگذارید تا برنج نرم شود. پس از آماده شدن برنج، آن را به یک میزانی تعیین شده از شکر، روغن، زعفران، کره و عمدهترین ترکیبات مورد استفاده در تهیه خمیر کلوچه لاهیجان، اضافه کنید و همه را با هم به خوبی مخلوط کنید.
سپس در پایین دیگری، تفت دهید تا یک خمیر خوب و یکنواخت درست کنید. توجه داشته باشید که خمیر نباید خیلی خشک یا خیلی مرطوب باشد. پس از گرم شدن خمیر، آن را از روی حرارت بردارید و قرار بدهید به خوبی خنک شود.
پس از خنک شدن خمیر، آن را به بهترین شکل خود شکل دهید و محلی برای خشک شدن آن در نظر بگیرید. پس از خشک شدن کلوچهها، آنها را در وعدههای آخر خودین قرار دهید و لذت ببرید. با توجه به میزان اجزای استفاده شده در تهیه خمیر کلوچه لاهیجان، میتوانید به راحتی برای خودتان خمیرهای گوناگون تهیه کنید و از طعم دلچسبشان لذت ببرید.
پخت کلوچه لاهیجان در خانه
پخت کلوچه لاهیجان در خانه
کلوچه لاهیجان یکی از شیرینی های اصیل شمال کشور بوده که در بسیاری از سفره های خانوادگی شمالی به عنوان دسر مورد استفاده قرار میگیرد. برای پخت کلوچه لاهیجان در خانه، باید از مواد اولیه ساده مانند آرد، روغن، شکر و... استفاده کرده و سپس با دنبال کردن روش های زیر میتوانید به راحتی این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کنید.
مواد اولیهی موردنیاز:
- ۲ پیمانه (۲۴۰ گرم) آرد سفید
- ۱ پیمانه (۱۲۰ گرم) روغن گیاهی
- ۱ پیمانه (۲۰۰ گرم) شکر
- ۳ عدد زرده تخم مرغ
- ۱ قاشق کوچک وانیل
- ۱ قاشق کوچک خمیر خردل
طرز تهیه:
۱) ابتدا زرده تخم مرغ در ظرفی را با یک قاشق شکر خوب آسیاب کرده و یک سری وانیل اضافه کنید. سپس به مرور روغن را به آرامی اضافه کرده و به خوبی با هم مخلوط کنید.
۲) سپس به مرور و با استفاده از ارزان نمودن برای جلوگیری از چسباندن خمیر آرد را به مخلوط روغن و تخم مرغ اضافه کنید. سپس خمیر دستی خود را ُابر قالب و روی دست های خود بسیار نرم و انعطاف پذیر کنید.
۳) سپس خمیر را روی صفحه کوکی هموار کرده و با یک استوک پامچی از جای آن را برید. سپس با استفاده از کمی توصیه لازم روی کلوچه های خمیری نرم اندازه پیچ کنید.
۴) در یخچال برای یک ساعت (حتی بهتر است تا شب) گذاشته شوند. سپس پس از گرم شدن، درون یک سینی وزن را کوچک کنید و برای چند دقیقه در قسمت بالای کلوچه ها قرار دهید.
۵) نیمه کاره باندانگ با برخی از نوار های کاغذی با برگزار شدن ترکهای دائمی همراه میشود. سپس تمام کلوچه ها را بر روی سینی قرار دهید و برای ۳۵ دقیقه درون فر (در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد) پخت کنید.
۶) پس از آماده شدن کامل کلوچه ها، آنها را از فر خارج کرده و به دقت در پارچه و گذاشته شده در یخچال وزن کنید. با افتادن یک روز کاری، کلوچه ها آماده برای مصرف و نوش جان شده اند.
با این روش میتوانید کلوچه لاهیجان خود را در خانه بپزید و با خانواده و دوستان خود لذت ببرید. حتما به این نکته توجه داشته باشید که در پخت کلوچه لاهیجان تا حد ممکن از مواد اصیل و نیز با احترام به ترکیب مواد و نیز ترکیب دقیق آنها استفاده کنید.
مرحله پودر کردن شکر و آماده کردن تزئینات کلوچه لاهیجان در خانه
پودر کردن شکر و آماده کردن تزئینات کلوچه لاهیجان در خانه دو فعالیت مهم برای تهیه و تزیین این خوراکی بسیار خوشمزه و محبوب است. کلوچههای لاهیجان با دوام بالایی تهیه میشود و برای تزیین آنها از شکر پودر خالص و تزئیناتی مانند بذر کنجد و پسته استفاده میشود.
برای پودر کردن شکر در ابتدا باید شکر را روی بشقابی چینی یا بشقاب ارگانیک چیده و کمی به هوا گذاشت تا رطوبت آن کم شود. سپس با یک آسیاب قهوه شکر را به خوبی پودر کرد، اما باید به خاطر داشت که مخلوط به سرعت نشت و در هم نریزد. با خراطی شکر باید به صورت مداوم آن را در حال پاداش و چرخش بود تا به صورت یکدست و مناسب پودر شود.
بعد از این کار شما به مرحله آماده کردن تزئینات کلوچه لاهیجان میرسید. برای این کار میتوانید از کارتنهای یکبار مصرف، جعبه های شیشهای یا بطری های شیشهای استفاده کنید. برای تزئینات خوراکی، میتوانید با استفاده از قالبهای جذاب و متنوع، شکلهای مختلفی را بر روی سطح کلوچه پخش کنید. همچنین، میتوانید از نوارهای شکلاتی، شیرینیهای مخصوص تزئین یا ترکیبی از پسته، بادام و آلبالو به عنوان تزئینات استفاده کنید.
با این روش ساده میتوانید به راحتی و در داخل منزل خود کلوچه لاهیجان با طعمی خوشمزه و تزئیناتی خیره کننده آماده کنید. بنابراین، اگر شما دوست دارید در خانه خود کلوچههای لاهیجان خوشمزه تهیه کنید، حتما به این موارد توجه کنید و از این خوراکی بسیار لذیذ، لذت ببرید.
تزیین کلوچه لاهیجان در خانه
تزیین کلوچه لاهیجان در خانه، یکی از فعالیتهای جذاب و خلاقانه است که میتوان در اوقات فراغت انجام داد. این کلوچهها دارای طعم و عطری خوشایند هستند و معمولاً با ترکیباتی از آرد، شکر، کره، سرکه و نمک تهیه میشوند. مواد دیگری مانند زعفران، هل، آب لیمو، روغن حیوانی یا گیاهی و شیر نیز برای بهبود طعم و عطر این کلوچهها مورد استفاده قرار میگیرند.
اگر میخواهید کلوچههای لاهیجان را در خانه تزیین کنید، میتوانید با استفاده از موادی مانند چوبهای، قند، شیرینی پزی، شکلات یا اسفند خشک، آنها را تزیین کنید. مثلاً میتوانید کلوچهها را با چوبهای زعفران یا برگ ریحان تزیین کرده و سپس به روغن داغ بزنید تا رنگ و عطری مطلوب به آنها ببخشید. همچنین میتوانید با استفاده از شکلاتهای مختلف، نقش هنری بر روی کلوچهها برجسته کنید.
برای تزیین کلوچههای لاهیجان در خانه، هنر خلاقیت و استفاده از خلاقیت در طراحی و مرتب کردن تزئینات بسیار مهم است. علاوه بر این، لازم است که برای تهیه کلوچههای لاهیجان از مواد با کیفیت و خوش عطر و طعم استفاده شود تا تزیینات و مصارف بیشتری به آنها اضافه شود. با کمی تمرین و تلاش، میتوانید کلوچههای لاهیجان خانگی خود را به شکلی زیبا و خوشمزه تزیین کنید و این تجربه جذاب را داشته باشید.
آماده سازی نان تنوری خانگی برای تهیه کلوچه لاهیجان
برای تهیه کلوچه لاهیجانی، میتوانید از نان تنوری خانگی استفاده کنید. این نان، با طعم و مزهای خاص، امکان تهیه کلوچههایی تازه، شیرین و خوشمزه را برای شما فراهم میکند. برای آماده سازی نان تنوری خانگی، از چند ماده اولیه ساده و موجود در هر خانه استفاده میکنیم.
ابتدا، برای تهیه خمیر نان، میتوانید از آرد، نمک، آب و خمیر مایع استفاده کنید. برای تهیه این خمیر، آرد را در یک کاسه بزرگی قرار داده و نمک را به آن اضافه کنید. سپس آب را به تدریج به آرد اضافه کنید و با استفاده از یک قاشق یا دسته خمیر مایع را به خمیر آرد اضافه کنید. خمیر را به مدت چند دقیقه با دست بعد از آنکه نرم و لطیف شده، باید آن را برای فریزر به مدت حداقل یک ساعت روی کارتن خود بگذارید.
بعد از آن، برای فرد کردن نان، خمیر را از فریزر برداشته و بر روی سطح کار یا روی پارچه با آرد و کف ظرفیت مورد نظر شما شیرین، مسطح کنید. سپس درجه حرارت فر را به 220 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و نان را برای 20 تا 30 دقیقه در فر بگذارید. مدت زمان پخت نان تنوری خانگی، به دلیل حجم و شکل مختلفی که ممکن است داشته باشد، ممکن است متفاوت باشد. بهتر است بعد از 20 دقیقه اول، هر 5 دقیقه یکبار، نان را چک کنید تا بدانید کی به خوبی آماده شده است.
نان تنوری خانگی آماده برای تهیه کلوچه لاهیجان است. برای تهیه کلوچه، میتوانید از موادی مانند پودر شیرین، آب، زرده تخم مرغ، روغن زیتون و دانههای خشک و ترش مثل زغال برای تهیه خمیر و موادی مانند شیرینیپزی، شاتل، ابزار Ölprofi و... استفاده کنید. بعد از آنکه خمیر کلوچه را با مواد مورد نیاز مخلوط کردید، آن را در داخل نان تنوری قرار داده و آن را برای حدود 15-20 دقیقه در فر قرار دهید. سپس کلوچههای خود را از فر خارج کرده و سرو کنید. با تهیه این کلوچههای خوشمزه با نان تنوری خانگی خود، لذت بیشتری از سفره خود خواهید برد!