معرفی کلم پلو با مرغ
کلم پلو با مرغ یکی از خوراکی های محبوب و پرطرفدار در فرهنگ غذایی ایران است. این غذا به صورت کلمهای شیرینی و شوری پخته شده با مرغ و برنج سفید سرو میشود و در نتیجه مزهها و طعم این دوجانبه به طرز شگفتانگیزی با یکدیگر ترکیب میشوند.
برای تهیه کلم پلو با مرغ، ابتدا باید کلمها را خرد کنید و سپس آنها را به همراه مرغ در قابلمه پخته و سپس روی برنج سفید سرشار از مزه قرار دهید. همچنین میتوانید از مواد مختلفی مانند سیر، زعفران و گلاب برای تزئین کلم پلو با مرغ استفاده کنید تا طعم و مزه آن را بیشتر کنید.
این غذا با چندتا سیب زمینی برشته شده و ترشی خورشتی سرو میشود و در میان خانوادههای ایرانی به عنوان یکی از غذاهای پرمصرف محسوب میشود. همچنین کلم پلو با مرغ به عنوان یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایران با تاریخی به بیش از دو هزار سال قبل و دوران هخامنشیان بازمیگردد.
در نتیجه کلم پلو با مرغ نه تنها یک غذای خوشمزه و خوش طعم است بلکه در فرهنگ ایرانی نیز جای ویژهای دارد.
مواد لازم برای تهیه کلم پلو با مرغ
برای تهیه کلم پلو با مرغ نیاز به چند مواد اساسی و تزئینی داریم که در زیر به تفصیل به آن ها اشاره می کنیم:
مواد اساسی:
- مرغ: برای تهیه کلم پلو با مرغ نیاز به گوشت مرغ تازه و روغن برای سرخ کردن آن است.
- برنج: برای تهیه کلم پلو با مرغ از برنج طعم دار و خوشمزه استفاده می شود.
- کلم: برای تزئین کلم پلو با مرغ نیز نیاز به کلم های تزئینی داریم.
- پیاز: برای سرخ کردن پیاز و بهبود طعم و عطر این غذا نیز از پیاز استفاده می شود.
- نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران: این مواد برای عطر دادن به خورشت و بهتر شدن طعم آن استفاده می شوند.
مواد تزئینی:
- سبزیجات تازه: شامل شوریده، نعنا، ترشی و لیمو می باشد و برای تزئین کردن و تازه کردن پلو استفاده می شود.
- خلال پسته: برای تزئین کلم پلو با مرغ می توان از خلال پسته استفاده کرد.
در نهایت برای تهیه کلم پلو با مرغ نیاز به تخصص در آشپزی و تمرین دارید تا در نهایت این غذای خوشمزه را به بهترین شکل ممکن بتوانید تهیه کنید.
روش آماده کردن کلم پلو با مرغ
کلم پلو با مرغ یکی از غذاهای سنتی و پرمزه ایرانی است که در سفرههای خانوادگی بسیار محبوب است. این غذا از پلوی سفید، ترشی خورشتی، مرغ و کلم تشکیل شده است که با روش مناسبی میتوان آن را تهیه کرد.
برای آماده کردن کلم پلو با مرغ، ابتدا باید به تهیه کشک پرداخت. برای تهیه کشک، باید یک لیوان ماست و دو قاشق سبزی خشک را با هم مخلوط کرده و در دمای محیط حداقل ۴۸ ساعت قرار داد تا کشک تهیه شود.
سپس باید برای ترشی خورشتی ۱۰۰ گرم آلوچه زرد را با دو قاشق غذاخوری شکر و یک قاشق غذاخوری سرکه در آب جوش حرارت داده و ۳۰ دقیقه بجوشانید. سپس آب آلوچه را کنار گذاشته و به جای آن ۲ عدد پیاز را در روغن تفت دهید و ۲ قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق غذاخوری زردچوبه اضافه کنید. سپس ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
وقتی گوشت به رنگ طلایی رنگ شده، یک لیوان آب ریخته و تا زمان جوش آوردن ۳۰ دقیقه بجوشانید. سپس شیره آلوچه را به خورشتی اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر بجوشانید. در این مرحله خورشتی آمادهترین مرحله برای ترشی خورشتیمان شده است.
سپس برای تهیه کلم پلو، ۵۰۰ گرم برنج را بشویید و تا ۳۰ دقیقه در آب خیسانده و سپس آب را ریخته و برنج را داخل قابلمه ریخته و ۲ قاشق غذاخوری روغن و نمک به آن اضافه کنید و زیر شعله ملایم ۵-۱۰ دقیقه سرخ کنید. قبل از اینکه برنج سرخ شود، پیاز را ریز خرد کرده و به آن اضافه کرده و با ملایمت هم بزنید.
سپس یک عدد کلم متوسط را به ۴-۶ تکه تقسیم کرده و داخل آب جوش حرارت داده و در آب جوش حدود ۵ دقیقه جوش بدهید. سپس کلمها را از آب منصرف کرده و در یک قابلمه کباب کنید.
سرانجام با داشتن تمامی مواد آماده، کلم پلو با مرغ را میتوان تهیه کرد. برای این کار، باید تکههای کباب شده کلم و خورشتی را به برنج اضافه کنید و با ملایمت هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند. سپس روی قابلمه روکشی از کاغذ نان و پارچه قرار داده و آن را بر روی حرارت ملایم حدود ۴۵ دقیقه بجا بگذارید تا کلم پلو با مرغ نرم و پخته شود. پس از آماده شدن، میتوانید کلم پلو با مرغ را با رشته جوانه و سالاد سرو کنید.
روش پخت مرغ برای کلم پلو
برای پخت مرغ برای کلم پلو، ابتدا باید مرغ را بشوید و قطعاتی که خواستید را به روش دلخواهِ شما تکه تکه کنید. سپس میتوانید مرغ را با نمک و فلفل به طور مناسبی ادویه کنید و برای افزایش عطر و مزه آن، میتوانید به آن زعفران هم اضافه کنید.
بعد از ادویه کردن مرغ را داخل تابهای میریزیم و با یک کمی روغن، به مدت چند دقیقه روی حرارت سرد پخته میکنیم. سپس به آن آب کمی اضافه کرده و به مدت ۱۵ دقیقه داخل تابه سرخ کنیم و تازه آن را به داخل کلم پلو اضافه میکنیم.
در مرحله آخر، باید کلم پلو را هم به روش خود بپزید و در دیگی مناسب، بهمراه مرغ سرخ کرده و جوانه تره فرنگی مخلوط کنید. برای تزئین، میتوانید از خلالهای گردویی یا تخمه فرنگی نیز استفاده کنید. به این ترتیب، پخت مرغ برای کلم پلو تمام شده و آماده مصرف است.
آماده سازی کلم برای پلو
آماده سازی کلم برای پلو یکی از مهمترین مراحل در پخت انواع پلوهاست. برای این کار باید مواد اولیه را با دقت انتخاب کرد و به صورت مطلوبی آماده سازی کرد. در این مرحله، انتخاب کردن نوع برنج مناسب و شستشوی کامل آن از مهمترین اقدامات است که باید انجام داد.
پس از شست و خشک کردن برنج، باید سبزیجات و گوشت را نیز آماده کرد. برای این کار میتوانید از مرغ، گوشت چرخ کرده یا گوشت قرمز استفاده کنید. در آماده سازی سبزیجات، میتوانید از انواع مختلفی از سبزیجات مانند پیاز، سیر، گلابی، زرشک و... استفاده کنید. اگر بخواهید از حبوبات مانند لوبیا یا نخود هم استفاده کنید، باید قبل از آماده کردن برنج، این حبوبات را هم خیس کرد.
در مرحله بعدی، باید از انواع مختلفی از ادویهها استفاده کرد. نوع ادویهای که در پلو استفاده میشود، به میزان زیادی تاثیری بر رنگ، بو و طعم غذای نهایی دارد. ادویههایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، هل و... را میتوانید استفاده کنید. در نهایت، با مخلوط کردن آمادههای خود، پلوی خوشمزه و بومی را بدون استفاده از نمک و به صورت سنتی بپزید.
روش پخت برنج برای کلم پلو
برای پختن کلمپلو، برنج قبل از پخت شسته و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیسانده شده و سپس از آب خارج شده و روی حرارت قرار میگیرد. برای پخت بهتر برنج و جلوگیری از چسبیدن آن به دیگ، یک قاشق روغن به آب پخت برنج اضافه کنید.
هنگام پخت برنج، آب را به شدت جوشانده و سپس نمک را اضافه کنید. بهتر است آب را به مقدار کافی بریزید زیرا پخت کلم پس از آماده شدن به آب زیادی نیاز دارد.
برای پختن کلم، باید خوراک را در قابلمه مناسبی به همراه آب، روغن، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به کبابکاری برسانید.
پس از پخت کلم، باید آن را روی برنج که قبلاً آماده شده است بریزید. بهتر است قبل از اضافه کردن کلم، برنج را به شکل فریز کردنی توزیع کنید و سپس کلم را روی برنج ریخته و همه را با هم مخلوط کنید.
بعد از اینکه کلم در برنج پخته شد، میتوانید پخت برنج و کلم را در مقداری روغن و زردچوبه طلایی کنید تا ظاهری زیبا داشته باشد. همچنین، تزیین کلم پلو با خرما، زعفران و روغن سیر نیز امکانپذیر است.