مواد لازم برای تهیه کلم پلو دونفره
برای تهیه کلم پلو دونفره، ابتدا موادی مانند برگ کلم، برنج، گوشت چرخکرده، پیاز و روغن نیاز دارید. در روش سنتی تهیه کلم پلو، برگ کلم را در آب جوشانده و بعد از خنک شدن آن را ریز ریز خرد کرده و با پیاز سرخ شده، گوشت چرخکرده، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک مخلوط میکنیم. سپس با برنج آمادهشده در دو سطح، همراه با روغن و آب، به صورت لایه لایه به پایین قابلمه اضافه میکنیم. اینطوری ادامه میدهیم تا تمام مواد به پایین قابلمه اضافه شده و آماده پخت شوند.
همچنین، میتوانید از روشهای متفاوتی برای تهیه کلم پلو دونفره استفاده کنید. برای مثال، میتوانید مواد را در یک قابلمه بپزید و برگ کلم را به همراه برنج داخلش تکان دهید و بهجای روش سنتی، از روش مدرن و استفاده از دستگاه کوکر نیز استفاده کنید.
در نهایت، برای سرو کردن کلم پلو دونفره، میتوانید از تنوعی از سبزیجات و مزههای ترشی و خیارشور سمت راست بهره ببرید. این غذای سنتی و خوشمزه را میتوانید در هر مناسبت خانوادگی یا جشنی به همراه دوستان و خانوادهتان سرو کنید و لذت و خوشحالی را با هم به اشتراک بگذارید.
روش طرز تهیه کلم پلو دونفره
کلم پلو یکی از خوراکیهای معروف ایرانی است که در بسیاری از مراسم و جشنهای خانوادگی و مذهبی سرو میشود. در ادامه توضیحات، مراحل و روش تهیه کلم پلو دونفره به شما آموزش داده میشود.
مواد لازم:
- یک و نیم پیمانه برنج
- 2 عدد کلم
- 300 گرم گوشت چرخ کرده
- یک عدد پیاز متوسط
- 3 قاشق غذاخوری روغن مایع
- نمک، زرد چوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
- پنجره درشت پایین
روش تهیه:
1- در قدم اول، برنج را برای نیم ساعت در آب خیس کنید تا جوش بخورد.
2- کلم را به شکل نایاب برید تا شبیه به برگ گوجه باشد.
3- پیاز را خرد کرده و به روغن اضافه کنید تا طلایی شود.
4- گوشت چرخ کرده را با پیاز داغ در هم بزنید و بعد از دو تا سه دقیقه کلم را به آن اضافه کنید تا بدون رنگ شدن سرخ شود.
5- به ترتیب نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، هفتاد میلیلیتر آب و برنج را به فرم پایینی اضافه کرده و روی آن کلم و پنجره را به با شوق ی نصب کنید.
6- ده دقیقه ابتدایی که برنج روی حرارت بخار قرار دارد تا به حالت پف شده، کلم را با برنج مخلوط کنید و پنجره را بر دو طرف برنج قرار دهید.
7- بعد از ده دقیقه دیگر، پنجره را جا به جا کنید تا برنج درست چسبیده و سرخ شده را روی کلم قرار دهید.
8- جلوی اب پیش روی پنجره را با دستمال یا پوست کناره کاهو بپوشانید و حرارت روی کم تنظیم کنید تا برنج درست آماده شود.
9- در انتها، کلم پلو را فوراً قبل از سرد شدن سرو کنید. میتوانید آن را با گردو، تخم کتان یا خلال پسته تزئین کرده و با سس گوجه فرنگی سرو کنید.
با اجرای دقیق این مراحل، کلم پلو دونفره خوشمزه و خوش رنگی را درست کرده و از آن در جشنها و میهمانیهای خود نهایت لذت را ببرید!
طرز تهیه سس مرغ برای کلم پلو دونفره
سس مرغ یکی از سسهایی است که معمولاً با کلم پلو دونفره سرو میشود و در برخی مناطق ایران به عنوان غذایی مشهور قلمداد میشود. تهیه این سس بسیار ساده و در عین حال خوشمزه است.
ابتدا باید مرغ را پخته و آن را با کمی نمک و فلفل و به مدت ۲۰ دقیقه در اب پخته کرده تا برسد. پس از آن، مرغ را از حالت پوست گل و صاف تهیه کنید و به تکههای کوچک درآورید.
حالا در یک قابلمه، پیاز را خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس به آن یک قاشق چایخوری زیره، نمک، فلفل سیاه، زعفران و سیر خرد شده را اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
بعد از ۴-۵ دقیقه، به مواد آماده شده قبلی ۳ قاشق غذاخوری روغن اضافه کرده و به خوبی تفت دهید تا بوی آن طلایی شود. سپس مرغ پخته را به خلیط اضافه کنید و با هم تفت دهید تا مرغ همرنگ با سس شود.
در نهایت، میتوانید سس مرغ را با کلم پلو دونفره سرو کنید و از آن به همراه نوشابه یا دوغ لذت ببرید. این غذای تقریباً ساده و خوشمزه با کم تلاش تهیه میشود و میتواند برای وعده شام یا ناهار هم خوشمزه باشد.
روش تهیه مرغ برای کلم پلو دونفره
برای تهیه مرغ برای کلم پلو دو نفره، مرغ را باید به صورت راسته تمیز کرده و از مو آن جدا کنید. سپس مرغ را بشویید و آب کنید تا خشک شود. پس از آبکشی، مرغ را با دمنوشی از سیر، زنجبیل، فلفل سیاه و نمک نرم کنید. بعد از نرم شدن، مرغ را کاملاً جدا کنید و شانههای آن را بردارید.
سپس آن را با یک قاشق روغن مخلوط کرده و برای پخت بعدی در یک حرارت متوسط بگذارید. بعد از آنکه مرغ رنگ پیدا کرد، زمانی که برش داده شد، قسمت داخلی آن را به اتمام بپزید و سپس با یک کنده لیمو آبپز کنید.
پخت کلم برای پلو نیز بسیار مهم است. بعد از خرد کردن کلم، آن را به آب نمکی برای پخت اندازهگیری کنید. سپس کلم را به آب گرم برای کمی زمان مونتاژ انتقال دهید. سپس آن را به یک قابلمه نچسب برای پخت کلم پلو بریزید، روی آن مرغ را بگذارید و با مقداری رب گوجهفرنگی و زردچوبه رنگیدهتر کنید.
از پیش پخته شده به مدت 4-5 ساعت و در دمای 350 درجه فارنهایت آن را درون فر قرار دهید تا خشک شود. پس از پخت، آن را به صورت کوبیده به کلم پلو خود اضافه کنید. با اضافه کردن کمی رب گوجهفرنگی، آب لیمو و سیر رنده شده، این کلم پلو خوشمزه و معطر نیز شده است.
طرز تهیه کلم برای کلم پلو دونفره
برای تهیه کلم برای کلم پلو دونفره، ابتدا باید کلم را بشوییم و از بین برگهای آن خارج کنیم و سپس به صورت ریز خرد کنیم. سپس باید پیاز را خرد کرده و در روغن گرم کمی تفت دهیم تا برنگ نشود. سپس گوشت را به تکه های کوچک خرد کرده و به پیاز اضافه کنیم و بعد از تفت دادن گوشت، کلم را به آن اضافه کنیم و همراه گوشت و پیاز تفت دهیم تا کلم نرم شود.
سپس باید برنج را با آب و نمک بجوشانیم و به صورت دو قسمت به دو قسمت تفکیک کنیم. در قسمت اول باید زعفران را با یک قاشق غذاخوری آب جوش حل کرده و قرار دهیم و در قسمت دوم باید کلم را با یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه و رب گوجه فرنگی تفت داده و نیم ساعت روی حرارت کم نگهداریم تا کلم نرم شود.
بعد از آماده شدن هر دو قسمت، باید برنج را به صورت لایه لایه در قابلمه قرار دهیم. ابتدا یک لایه برنج، سپس لایه اولیه کلم و گوشت را به صورت یکپارچه روی برنج قرار دهیم و ادامه دهیم تا تمام مواد به صورت لایه لایه در قابلمه قرار بگیرند.
سپس باید قابلمه روی حرارت کم به مدت 45 دقیقه قرار داده شود تا برنج به صورت کامل پخته شود و بوی خوشایندی بگیرد. در انتها باید کلم پلو دونفره را با یک بلغور یا خورشیدی تزئین کنیم و با ماست و ترشی کهنه سرو کنیم.
روش تهیه برنج برای کلم پلو دونفره
برای تهیه کلم پلو دونفره، برنجی لطیف وفاخر انتخاب میشود که در آب داغ نیمپز شود. قبل از برنج ریختن در آب، باید آن را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید تا کیفیت و طعم برنج بهبود یابد.
ابتدا برنج را تمیز کرده و با آب سرد شستشو داده و قرار دهید تا از رطوبت خود آب آن خالی شود. سپس در قابلمهای در سطح مناسب برای ریختن برنج، آبی را به مقدار لازم بریزید و با یک قاشق سرخ کنید تا آب یکمی فرورفته و گرم شود.
پس از آن برنج را به آب اضافه کرده و به مدت 5 تا 7 دقیقه در این وضعیت نگه دارید تا برنج نیمپز شود. سپس برنج را از آب جدا کرده و آن را با آب سرد شستشو دهید. سپس محتویات را در قابلمه ریخته و روی حرارت خیلی کم قرار دهید.
سپس با استفاده از چنگال، برنج را به شکل یک دایره به قطر 15 تا 20 سانتیمتر بچینید و با کمک قاشق، درون آن را فشار دهید. سپس در این وضعیت، قابلمه را روی حرارت خیلی کم قرار دهید و روی آن یک کاهو سرخ شده و کته خرد شده را قرار دهید تا برنج با این امور آروم شود.
بعد از 30 تا 35 دقیقه، کلم را برش داده و به کناره قابلمه بچینید و روی آن ریخته و بعد از 10 دقیقه دیگر، الوچه و آلبالوی خشک را هم اضافه کنید تا کلم پلو شیرین شود. پس از آن، کلم پلو را بازیافته و برای سرو در ظروف مناسب بچینید.