تهیه کشک بیرجندی
تهیه کشک بیرجندی یکی از غذاهای سنتی و محلی استان خراسان جنوبی، که طعم و مزه خوشایندی دارد. این کشک با استفاده از مواد اولیه ساده و طبیعی، از جمله شیر، پنیر پاکتی و عصاره گیاهی پونه، تهیه میشود.
برای تهیه کشک بیرجندی، ابتدا مقداری شیر خام را داخل دیگی متوسط سایز و با پهنای کافی ریخته و روی شعلهی ملایم قرار داده میشود. در مقابل، پنیر پاکتی به اندازهی دلخواه خرد و به خوبی با ریحان خشک یا پونهی خشک همراه شده و مواد را داخل دیگ شیر اضافه میکنیم. پنیر باید به خوبی با شیر مخلوط شود. سپس دیگ روی شعلهی ملایم قرار داده و باید به خوبی هم بزنیم. دقت کنید که باید زمانی که شیر شروع به جوشیدن میکند، پنیر را داخل آن اضافه کرد.
پس از اضافه کردن مواد، باید مدام داخل دیگ به طرز مرتب به آن هم بزنیم تا پنیر بخوبی با شیر ترکیب شود و کشک تهیه شود. پس از گذشت 15 الی 20 دقیقه، که بخار به بالا آمد، دیگ را از روشنی و بعد از خنک شدن به مدت چند ساعت در محیط خنک قرار میدهیم. پس از این مدت از کشک مرغوب و با طعم مطلوب، که بصورت نرم و روان استفاده میشود. این کشک میتواند به عنوان یکی از غذاهای پرطرفدار خراسان جنوبی در سفرههای دیداری، جشنها و مهمانیها قرار بگیرد.
طرز تهیه بادمجان بیرجندی
بادمجان بیرجندی یکی از غذاهای محبوب جنوب خراسان و به ویژه شهر بیرجند است. اصل این غذا آش است که در آن از بادمجان سیاه و فرنگی استفاده می شود. برای طرز تهیه بادمجان بیرجندی، ابتدا باید بادمجان را در آب با نمک داشته باشید تا تلخی آن کم شود.
سپس بهتر است بادمجان ها را برش طولی داده و در ظرفی به همراه پیاز و روغن تفت دهید تا کمی طلایی شوند. سپس کمی گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل، زردچوبه و فلفل دلمه ای را به آنها اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید.
سپس باید آرد را در ظرفی جداگانه با آب و فلفل آبی مخلوط کنید تا پخته شود و سپس آن را به خورشت اضافه کنید. حالا باید این خورشت را برای حدود یک ساعت بجوشانید تا بادمجان ها کاملاً پخته شوند و مزه کامل خود را بگیرند.
در نهایت، برای سرو کردن بادمجان بیرجندی، می توانید از نان لواش یا بربری استفاده کنید. با سرو کردن این خورشت می توانید سلیقه ی خود را برای تجربهی شدیدتری از غذا دنبال کنید و از طعم لذیذ بادمجان بیرجندی لذت ببرید.
آموزش تهیه کشک بیرجندی
کشک بیرجندی یکی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی استان خراسان جنوبی است. این غذا در سفره های خانوادگی و رستوران های بیرجندی به دلیل مزه خوشمزه و شیرینی خود خاطره ای ناپذیر به جای می ماند. در ادامه با نحوه تهیه کشک بیرجندی آشنا خواهید شد.
برای تهیه کشک بیرجندی به چند مواد اساسی نیاز است که عبارتند از: کشک، خورشت قیمه، نعناع، روغن و پیاز. برای تهیه خورشت قیمه، ابتدا گوشت قیمه را در آب بجوشانید. سپس پیاز را به ریزی همراه با گوشت در روغن تفت دهید. به این ترتیب که پیاز به رنگ طلایی در بیاید. سپس خورشت قیمه را به پیاز اضافه کرده و همراه با نعناع به مدت گذاشته شده در روغن بجوشانید.
بعد از آماده کردن خورشت، کشک را به یک ظرف اضافه کرده و همراه با آن مواد دیگر مانند پیاز و نعناع را نیز همراهی کنید. در نهایت، خورشت را روی کشک ریخته و با پیاز تفت داده شده و نعناع تزئین کنید. خواهید دید که این غذا به شکل یک غذای پرطرفدار، با طعم خوشمزه و شیرین خود به شما یاد ماندنی خواهد داشت.
نکاتی در تهیه بادمجان بیرجندی
تهیه بادمجان بیرجندی دارای نکات مهمی است که باید به آنها توجه کرد. اولین نکته، انتخاب بادمجانهای تازه و سالم است. باید سعی کرد بهترین بادمجانها را با پوست صاف و بدون لکهای قهوهای انتخاب کرده و به دقت بررسی کرد که از خرید بادمجانهایی که صورت نامرتبی، ریشه زیاد و جنس ناکامل داشته باشند، بهتر است خودداری کنید.
در مرحله دوم، باید بادمجانها را شسته و پوست آنها را با چاقو برداشت کرد. سپس بادمجان را در قطعات مناسب برش داده و در فنجان یا ظرفی قرار داده و با نمک برای مدت ١٥ تا ٢٠ دقیقه قرار بدهید تا آب بدهنده خود را رها کنند.
در مرحله سوم، باید بادمجانها را با روغن ملایم به صورت مرتب بگذارید و با کندوش چندین دقیقه بپزید تا کاملا طلایی شود. سپس بادمجان را از روغن بیرون آورده و با روغن خامست، یک لایه به بادمجان اضافه کنید. منظور از روغن خامست، روغنی است که در دمای ۶۰ درجه سانتی گراد تولید میشود و چون حاوی فسفولیپید است، میتواند به سفید شدن بادمجان کمک کند.
در نهایت، بادمجانهای سرخ شده را روی کاغذ آشپزخانه قرار دهید تا اضافهی روغن خارج شود و بعد از خنک شدن، آنها را در ظرف مناسب قرار داده و با یک سس ملایم و دلچسب، مانند سس چاینی، سرو کنید. با رعایت این نکات ساده، میتوانید بادمجان بیرجندی خوشمزهای را برای خود و دوستان خود تهیه کنید.
راهنمایی برای تهیه کشک بیرجندی
تهیه کشک بیرجندی یکی از مراسم آیینی و سنتی در استان خراسان جنوبی است که در آغاز بهار دورانی است که کشت محصولات زراعی آغاز شده و مردم به جشن و خرمی میپردازند. این کشک به صورت مشخصی تهیه میشود و با استفاده از شیر خام و کشک آماده میگردد. در ادامه راهنمایی برای تهیه کشک بیرجندی را توضیح میدهیم:
اولین مرحله در تهیه کشک بیرجندی، خرید شیر خام است که باید خود را از کیفیت بالا و عدم مصرف آنتی بیوتیک و هورمون مطمئن کرد. با خرید شیر خام، آن را باید درون یک قابلمه بریزید و آن را روی آتش قرار دهید.
در مرحله بعدی، باید بوی صاف و نرمی شیر را بررسی کرده و آن را به مدت حدود یک ساعت بر روی آتش نگه داشت. پس از گذشت زمان مقرر، شیر به دمای ریز به دست میآید و باید آن را در ظرفی تهیه شده مانند تور مثلا بریزیم.
در مرحله سوم، باید کشک خود را با استفاده از آبلیمو سفید به مدت حدود یک ساعت رها کنیم. سپس باید آن را با مداد سفید خوب مخلوط کرده و به آن نوعی رنگ سفیدی داد.
در مرحله بعدی، کشک را به مقدار دلخواه به شیر خام اضافه میکنیم. بعد از ترکیب کشک و شیر خام، باید آن را به مدت چهار روز در محیطی خنک نگهداری کنیم. پس از گذشت این مدت زمان، کشک بیرجندی آماده است و میتوانید آن را تزیین کرده و از آن برای نمایش در مراسم ها و خوراکی استفاده کنید.
طریقه ساخت بادمجان بیرجندی خوشمزه
میتوان بادمجان بیرجندی خوشمزه را در خانه به راحتی تهیه کرد. این غذای سنتی و خوشمزه، معمولاً با گوشت چرخکرده، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، نعناع و پودر سیر تهیه میشود.
در ابتدا، بادمجانها را با روغن و فلفل سیاه بسیار کم پخت کنید تا برای فرآوری بعدی آماده شوند. سپس برگهایی را از جلو و پشت بادمجان ها بردارید تا درونشان را پر کنید. برای پر کردن بادمجانها، از موادی مانند گوشت چرخ کرده، پیاز، گردو، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر سیر و نعناع استفاده کنید.
بعد از پر کردن بادمجانها، آنها را درون قابلمه قرار داده و روی آنها روغن سرخکرده را بریزید. سپس آنها را به مدت 1 ساعت درون فر بگذاشته تا برشته شوند.
در پایان، بادمجانها را با یک پوره از پیاز، روغن سرخ کرده و سیر تزیین کرده و با سس رب گرم سرو کنید. این غذای سنتی و خوشمزه قابل سرو با نان تازه، برنج و یا سالاد خورشتی است.