طرز تهیه کشمش پلو با مرغ
کشمش پلو با مرغ یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که در بسیاری از خانواده ها به عنوان غذای مورد علاقه سرو می شود. این غذا با طعم ترش و شیرین کشمش و غنا و مغذی بودن مرغ، یک غذای کامل و خوشمزه تشکیل می دهد. برای تهیه این غذا ابتدا باید مواد لازم را آماده کنیم، برای هر نفر از افراد خانواده بیست گرم برنج، دو تا سه قاشق غذاخوری کشمش، دو عدد پیاز، یک عدد مرغ، روغن، زعفران، نمک و فلفل سیاه مورد نیاز است.
ابتدا برنج را که از شب قبل خیس کرده ایم در ماهیتابه بریزید و با کمی نمک مخلوط کنید تا برنج کامل پخته شود. در پارالل با پختن برنج، پیاز های خرد شده را در روغن تفت دهید تا سبک شوند. در ادامه مرغ را پاک کرده و به قطعات کوچک تقسیم کرده و به پیاز ها اضافه کنید و همراه با تفت دادن پیاز با حرارت بالا برای چند دقیقه بپزید. سپس به مواد تفت داده شده زعفران، نمک و فلفل سیاه اضافه و مخلوط کنید. در انتها می توانید کشمش های خشک را به آن اضافه کرده و آن را برای چند دقیقه روی حرارت بگذارید تا کشمش ها نرم شوند.
در مرحله بعدی، باید برنج را اضافه کنیم. برای این منظور دو لایه برنج گذاشته و مرغ و کشمش را روی برنج پخش کرده و سپس دوباره لایه برنج بر روی آن قرار دهید و برای چند دقیقه روی حرارت بماند تا پخته شود. می توانید در این مرحله کمی آب نیز اضافه کنید تا برنج بهتر پخته شود. در نهایت می توانید کشمش پلو با مرغ را با خیارشور یا شور خیس شده سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه کشمش پلو با مرغ
کشمش پلو با مرغ یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که در بسیاری از مناطق کشور، به عنوان غذای اصلی سرو میشود. این غذا از نظر مواد مورد نیاز، از چند مؤلفه اصلی تشکیل شده است که در ادامه به توضیح هر یک پرداخته میشود.
اولین مؤلفه موردنیاز در کشمش پلو با مرغ، برنج است. برنج یکی از مهمترین و اساسیترین مواد تشکیلدهنده این غذا است. در تهیه کشمش پلو، بهتر است از برنج خوشهای با کیفیت بالا استفاده شود. از فنون روشن شدن برنج، حضور دورچین ترشی است که موجب رنگ زرد کردن برنج میشود.
مؤلفه دوم کشمش پلو با مرغ، مرغ است. در بسیاری از دستورات پلو، از گوشت گوسفند، گوشت قرمز یا ماهی هم استفاده میشود، اما در کشمش پلو با مرغ، مرغ مورد استفاده قرار میگیرد. مرغی که برای تهیه کشمش پلو با آن استفاده میشود، یک مرغ تازه با وزن حداقل یک کیلوگرم و سینه و ران تر پیشنهاد میشود. قبل از شروع به پخت، مرغ باید داخل آب بجوشانده شود تا هر نوکردهای از آن تمیز شود.
مؤلفه سوم کشمش پلو با مرغ، به روشن شدن برنج با روغن و زعفران است که ترکیبی از روغن و زعفران در حالت مصفا میباشد. با استفاده از روشن شدن برنج با زعفران، طعم و رنگ غذا بهبود و افزایش مییابد.
بودن مؤلفههای گوناگون و با کیفیت در تهیه این غذا، از مواردی است که باعث میشود کشمش پلو با مرغ، بهخوبی در بین تمامی سلیقهها موردپسند قرار بگیرد.
روش پخت کشمش پلو با مرغ
روش پخت کشمش پلو با مرغ یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در اکثر خانوادهها سرو میشود. برای پخت این غذا بهتر است از برنج معطر و نیمپخته استفاده کنیم.
ابتدا باید برنج را بشوییم و به مدت حداقل ۳ ساعت در آب خیسانده و سپس آنرا ابکشی کرده و آماده پخت کشمش پلو باشیم. در قدم بعد باید مرغ را که به صورت تکههای ریز در طبقه بندی قطع میشود دور از پوست و استخوان کنیم.
در مرحله بعد به عنوان مرحله اصلی کشمش پلو، باید پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ کنیم تا سبک شود و سپس به آن مرغ دور از پوست و استخوان شده را اضافه کنیم و آن را نیز سرخ کنیم. پس از آن باید به مواد خرد شده فوق، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنیم و همه را با هم مخلوط کنیم.
در مرحله بعد باید مقداری کشمش که قبلتر به شکل یک سوپ خوشمزه درست کردهایم را به آن اضافه کنیم و همه را با هم مخلوط کنیم. در نهایت باید برنج را به مواد فوق اضافه کرده و آن را در حالی که میپزد، با قاشق مخلوط کنیم.
حالا باید کشمش را به آن اضافه کرده و همه را داخل قابلمه مانده به آتش قرار دهیم و داخل پیشگاه پوشیدهشده با حدود ۲ تا ۳ قاشق روغن کره، آن را به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه با حرارت کم بپزیم تا کشمش پلو با مرغ سرو آماده شود. این غذای خوشمزه و سنتی را با یک دسته نعنا و همچنین قارچ سرخ شده سرو کنید.
طرز تهیه سس اختصاصی برای کشمش پلو با مرغ
تهیه یک سس اختصاصی برای کشمش پلو با مرغ میتواند به روشی ساده و جذاب انجام شود که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
ابتدا برای تهیه سس اختصاصی خود به یک قابلمه برشته شده ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون ریخته و در حرارت ملایم کمی پخته میشود. به هنگام اضافه کردن روغن، مطمئن شوید که قابلمه داغ نیست تا جلوی پخش شدن روغن را بگیرید.
بعد از پختن روغن زیتون، یک پیاز خرد شده را اضافه کنید. پیاز را تا زمانی که طلایی شود و رایحهی آن جذاب شود، بجوشانید. این مرحله معمولاً ۳-۴ دقیقه طول میکشد.
سپس یک گل سیر خرد شده را همراه با پیاز به قابلمه اضافه کنید و یک دقیقه دیگر آنها را با هم مخلوط کنید. سیر بهتر است به صورت خرد شده اضافه شود تا بتواند رایحه و طعم خود را به نحو احسن به سس اختصاصی ما بدهد.
حال میتوانیم به سمت اضافه کردن ترکیبی از ادویهجات مانند نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر دارچین پیش برویم. این ادویهجات که در فارسی به نامهای «ارغوان»، «زردچوبه» و «دارچین» شناخته میشوند، به مرحلهی بعدی یعنی پخت مرغ با کشمش پلو خواهند پرداخت.
سرانجام، این سس اختصاصی را میتوانید با کشمش پلو خود ترکیب کنید و از آن لذت ببرید. بهتر است نسبت تعداد نفراتی که در جلسهی شما حضور دارند، به دقت به این فاکتور توجه کنید تا تعداد اجزای مورد نیاز به طور کامل تنظیم شود.
نکات مهم و توصیه هایی برای تهیه بهتر کشمش پلو با مرغ
کشمش پلو با مرغ یک غذای ایرانی سنتی و پرمزه است که همیشه در مناسبت ها و جشن های مختلف سرو می شود. در این غذا بهتر است از برنج کرنل نیمه پخته استفاده شود تا در ادامه به صورت برنجی نرم و پرپشت در بیاید.
روغن مورد استفاده در تهیه کشمش پلو با مرغ باید غیرتحملی نباشد و بهتر است از روغن زیتون استفاده کرد. در صورتی که روغن زیتون در دسترس نباشد، می توان از شیرین کردن روغن نیز استفاده کرد. برای پخت مرغ نیز بهتر است از مرغ گرد استفاده کرد تا ذائقه غذا بهتر شود.
پس از پخت مرغ، بايد آن را با کمی آب و مقداری فلفل سیاه نیز در يک قابلمه جداگانه به مدت نيمي تا سه ربع ساعت بپزيد تا عطر و طعم خود را به بيرون بدهد. سپس مرغ با دستهای پشتی باید از استخوان ها جدا شود و خمیر آماده شده با آن مخلوط شده و روی برنج بریزید.
نکته ديگر اين است که در تهيه کشمش پلو با مرغ باید حواستان به رعايت سوختن يا نسوختن برنج در طول پخت باشد. بهتر است از زیر برنج از پارچه ی قند کشی استفاده کنید و همچنین باید در طول پخت نيز از بهترين حرارت و ميزان آب استفاده شود. در آخر مي توانيد کشمش را به داخل خوراک اضافه کنید تا طعم غذا بهتر در بيايد.
در نهایت لازم به ذکر است که بهتر است از کشمش قهوه ای استفاده شود تا به غذایتان ظاهری زیبا و شیک بدهد. همچنین می توان گوشت قرمز در جای مرغ به کار رفت.
طرز تهیه جایگزین کشمش پلو با مرغ با استفاده از گوشت قرمز
برای تهیه جایگزین کشمش پلو با مرغ، میتوان از گوشت قرمز استفاده کرد. با توجه به اینکه گوشت قرمز به خودیخود طعم خوبی دارد، برای افزایش طعم غذا، میتوان از ادویهها و چاشنیهای مختلفی استفاده کرد.
برای تهیه این غذا، ابتدا باید گوشت قرمز را بصورت خرد شده در حجم کافی به همراه پیاز رنده شده تفت دهید. سپس با اضافه کردن ادویههای مختلفی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و زعفران، طعم فوقالعادهای برای گوشت قرمز ایجاد خواهید کرد.
در مرحله بعد، باید از برنج با کیفیت و خوشمزه استفاده کنید. برای این کار، برنج را به مدت نیم ساعت در آب خیس کرده و سپس با اضافه کردن نمک به آب جوش، برنج را پخته و آن را با گوشت قرمز و سبزیجات مختلفی مانند خیارشور، زرشک و مواد خشکی مانند بادام و پسته تزیین کرده و در نهایت، غذای خوشمزه و سالمی را برای خانواده خود آماده کنید.
از این روش میتوان جایگزینی سالم و خوشمزه برای کشمش پلو با مرغ ایجاد کرد و با مواد غذایی سالم، به سلامتی خود اهمیت بدهید.