1. مواد لازم برای تهیه کشمش پلویی از انگور
تهیه کشمش پلویی از غذاهای سنتی و خوشمزهی ایرانی است که برای طعم دلچسب آن از انگور استفاده میشود. برای تهیه کشمش پلویی به دو نوع مواد نیاز دارید؛ یکی مربوط به اجزاء پلویی و دیگری مربوط به مواد تهیه کشمش است.
جهت تهیه پلو، مواد لازم شامل برنج، گوشت خورشتی، پیاز، زرشک، روغن، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه میباشد. برای تهیه این پلو به صورت سنتی مراحل خاصی وجود ندارد و به روش سادهای همچون تهیه پلوی ساده، میتوان آن را تهیه کرد.
مواد لازم برای تهیه کشمش شامل انگور تازه، نمک و آبنبات میباشد. در برخی از مناطق از شلیل تازه برای تهیهی کشمش استفاده میشود. برای تهیه کشمش، انگور را خالی میکنند و بهصورت دسته بهعنوان کلوچهای به داخل پلو اضافه میکنند. سپس با اضافه کردن نمک و آبنبات، کشمش آماده است.
در مناطق مختلف کشور، شناسایی برخی مواد دیگر بهعنوان مواد تکمیلی جهت افزایش طعم و مزه، هنگام تهیه کشمش پلویی مورد استفاده قرار میگیرند. بهطور مثال در برخی ناحیهها برای تهیهی کشمش پلویی از گردو، زعفران، باقالی، لوبیا سبز و برخی از مواد دیگر نیز استفاده میشود.
در کل، برای تهیه کشمش پلویی، مواد اصلی شامل برنج، انگور، گوشت خورشتی، زرشک و پیاز هستند که بهصورت سنتی تهیه میشود. با استفاده از این مواد و رعایت ترکیب و به دقت عمل کردن، میتوان به یک غذای خوشمزه و مغذی رسید.
2. مراحل آماده سازی انگور برای تهیه کشمش پلو
برای تهیه کشمش پلو، ابتدا باید انگور را آماده کنید. برای این کار، انگور را با آب شسته و سپس به صورت کلوچهای روی دستههای انگور قرار میدهید و آنها را با قلمه عمیق در لبه هر دسته برش میدهید. این کار باعث میشود تا آب انگور بهتر از دسته خارج شده و انگور در طول فرایند خشک شدن کشمش، سریعتر خشک شود.
سپس انگور را خشک کنید. برای این کار، انگور را بر روی سطحی تخت و صاف قرار دهید. سعی کنید انگور را به صورت یکسان در طول سطح قرار دهید تا همزمان خشک شوند. برای خشک شدن، میتوانید آنها را درون دمنده قرار داده و تنظیمات دمنده را برای خشک کردن میوهها انجام دهید. زمان لازم برای خشک شدن انگور، حدود ۳ تا ۵ روز است.
بعد از خشک شدن انگور، باید آنها را جدا کنید. برای این کار، میتوانید از دستکش استفاده کنید تا انگور را به صورت دسته دسته جدا کنید. سپس انگورهایی که به هم چسبیدهاند را جدا کنید. پایان این مرحله، جداسازی کامل انگورهای خشک شده از هم است.
همچنین میتوانید برای تهیه کشمش پلو از انگورهایی با کیفیت بالا و بدون کپک و خرابی استفاده کنید. از انگورهای خراب و کپکی در تهیه کشمش پلو استفاده نکنید، زیرا این موضوع میتواند بر روی کیفیت و طعم غذا تاثیر منفی داشته باشد.
3. نحوه پخت کشمش پلویی با استفاده از انگور
پخت کشمش پلویی با استفاده از انگور یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که به صورت نمادین در جشنها و مراسم اهدای جوایز معرفی میشود. در این غذا از انگور و کشمش به عنوان دو مهمان اصلی استفاده میشود که هر دو از محصولات باغبانی و بیشتر در نواحی شمال کشور تولید میشوند. پس از آمادهسازی و شستشوی مواد اولیه، برای پخت کشمش پلویی با استفاده از انگور به صورت زیر عمل میشود:
ابتدا برنج را به صورت معمول ابپز کرده و سپس با روش پلوپزی با استفاده از داخل درب ظرفی حدود نیمی از برنج را به همراه کمی زعفران و روغن یا کره به روی حرارت ملایمی قرار دهید. در این حین انگور را نیز با شکر و کمی آب در ماهیتابه تفت دهید و پس از اینکه با حرارت خوبی عطر و طعم خود را به دست آورده، آن را به داخل ظرف حاوی برنج وارد کنید. پس از این مرحله با کشمش نیز مانند انگور عمل کنید و آن را به همراه سایر مواد به ظرف برنجی اضافه کنید. سپس مجدداً یک لایه برنج بر روی مواد دیگر چیده و یک چند تکه کره روی آن قرار دهید. بهتر است پس از بسته کردن درب ظرف آن را بر روی حرارت ملایمی قرار دهید تا همه مواد به خوبی آماده و هم بپزند.
در نهایت، بعد از حدود 30 دقیقه پخت، كشمش پلویی با استفاده از انگور آماده و سرو میشود و مناسب برای سرو در میز جشنها و مراسم خاص است. میتوان از نان تازه، سالاد و مخلفات جانبی مناسب با آن را نیز همراه آن برای جلوه دادن بهتری در سرو این غذا مصرف کرد.
4. روش سرو کشمش پلویی با استفاده از انگور
روش سرو کشمش پلویی با استفاده از انگور، یکی از روشهای خاص طبخ پلو است که در آن از کشمش و انگور به عنوان مواد اصلی استفاده میشود. در این روش، کشمش و انگور به عنوان مواد اصلی در پلو استفاده شده و با هم ترکیب شده و نتیجه یک غذای بسیار خوشمزه و عالی درست میشود.
برای شروع طبخ این پلو، ابتدا باید برنج را به همراه مقدار مناسبی از آب و نمک، درون قابلمه ریخته و بجوشانید تا به اندازه کافی پخته شود. سپس کشمش و انگور را خرد کرده و با یکدیگر مخلوط کنید و به همراه مقداری روغن در تابهای روی حرارت قرار دهید تا چند دقیقه به همراه روغن سرخ شوند.
سپس کشمش و انگور سرخ شده را به روی برنج درون قابلمه بریزید و با هم مخلوط کنید. به صورتی که برنج، کشمش و انگور با هم ترکیب شوند. پس از این کار، قابلمه را دوباره روی حرارت بگذارید و تا پلوی شما به دمای مناسب و طعم خود برسد به آن نگه دارید. بعد از پخت ، آن را با حالت سروبه دمسازیایی درآورده و سرو نمایید.
با توجه به فواید بسیاری که انگور و کشمش دارند، این یکی از پلوهایی است که برای تغذیه افراد دوران کودکی و پیری ، بسیار مفید به حساب میآید. همچنین این پلو بسیار کم هزینه است و کاملاً به صرفه میباشد ،به خصوص برای خانوادههای بزرگ سرو کننده و ارائه دهنده این پلو ، در شب های سرد و زمستانی، گرما و انرژی موردنیاز بدن را به شما بازخواهد داد و از روزهایی پر از خستگی شما را رونق خواهد بخشید.
5. ترفندهای تهیه کشمش پلو با استفاده از انگور
تهیه کشمش پلو با استفاده از انگور یکی از روشهای جذاب و خوشمزه برای پختن پلو است. این غذای سنتی ایرانی به دلیل طعم و مزهای که دارد، محبوبیت زیادی پیدا کرده و در ایام مختلفی مانند نوروز، عید قربان، عید فطر و ... سرو میشود.
اولین مرحله برای تهیه کشمش پلو با استفاده از انگور، شستن و خرد کردن انگور است. برای این کار میتوانید انگور را در آب گرم به مدت چند دقیقه قرار دهید تا کلوچه آن برداشته شود. سپس انگور را خرد کرده و داخل ماهیتابه قرار دهید و روی حرارت بگذارید.
در مرحله بعدی، با استفاده از یک قابلمه جداگانه، برنج را پاشید و به همراه آب، نمک و روغن زیتون به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزید. مراقب باشید که اضافه کردن زیاد نمک میتواند باعث شوری غذا شود.
حالا که برنج شما آماده شده است، میتوانید آن را به ماهیتابه حاوی انگور اضافه کنید. سپس کشمش و خلال پسته را بر روی آن بریزید.
نکته مهم در تهیه کشمش پلو با استفاده از انگور، زمان پخت انگور است. بهتر است انگور را تقریبا 15 دقیقه درون ماهیتابه بگذارید تا کشمش آن آماده شود. اگر زمان پخت انگور بیشتر از حد مورد نیاز باشد، ممکن است کشمش آن سرخ و سفت شود و طعم مناسبی نداشته باشد.
بعد از آماده شدن کشمش پلو با استفاده از انگور، آن را در بشقاب مناسب سرو کرده و با خلال پسته تزئین کنید. این غذا برای سرو در میهمانیها و در جشنها و رویدادهای خانوادگی مناسب است.
6. نکاتی برای تهیه کشمش پلویی از انگور درست و خوشمزه
تهیه کشمش پلویی از انگور یکی از غذاهای ایرانی محبوب است که در تمامی مناطق کشور در دسترس است. برای تهیه این غذا نکتههای زیادی وجود دارد که باید به آنها توجه شود.
اولین نکته در تهیه کشمش پلویی، انتخاب انگور میباشد. باید از انگور سبز تازه استفاده کنید که پوست آن صاف باشد. برای سرخ کردن انگورها، جوشانده شده و خمیری شده اند، شما باید از انگورهای شیرین و پودری استفاده کنید. در صورتی که انگورهای شیرین در دسترس نیستند، میتوانید از انگورهای خشک شده استفاده کنید.
در ادامه، باید برای دیگ آب کشمش پلو برنج را با آب بشویید، بعد از خیس شدن برای ده تا دوازده ساعت آن را در آب بماند تا برجسته شود. در طول دوازده ساعت باید آب آن را چندین بار تعویض کرده و مطمئن شوید که برنج در آب شناور نموده است.
نکته دیگری که در تهیه کشمش پلو باید توجه داشته باشید، حرارت دادن برنج درون دیگ است. برای حرارت دادن برنج باید به دیگی با مقداری زیتون روغن داغ شده راه بیندازید، برای ده دقیقه آن را حرارت دهید و سپس برنج را در دیگ به روی شعله بلندی بگذارید. برای مدتی برنج را خیسانده و سپس کشمش و انگورها را به آن اضافه کنید. با دم کردن به مدت چهل پنج دقیقه، کشمش پلو آماده خوردن است. در نهایت میتوانید کشمش پلو را با پلو های دیگر مانند شله زرد، آلبالو پلو و کباب سرو کنید.