1. طرز تهیه کتلت بدون گوشت شیرازی
تهیه کتلت بدون گوشت یکی از راههایی است که میتوان برای خوراکی کتلت انتخاب کرد. در طرز تهیه این خوراکی، از جایگزینی گوشت با مواد دیگری پرداخته میشود. یکی از انواع کتلت بدون گوشت، کتلت بدون گوجه سبز شیرازی است که در شهر شیراز به عنوان یکی از محبوبترین خوراکیها شناخته شده است.
برای تهیه این نوع کتلت، از موادی مانند برگ کلم، نخودفرنگی، پیاز، سیر، نمک، فلفل سیاه، آرد نان، تخممرغ و روغن نباتی استفاده میشود. ابتدا برگ کلم را به اندازهی کف دست خرد کرده و نمک و فلفل سیاه را به آن افزوده و با دست خوبی مخلوط میکنیم. سپس از خمیربازی برای نرم شدن برگ کلم استفاده میکنیم.
در مرحله بعد، با استفاده از یک قاشق، نخودفرنگی را خرد میکنیم و به پیاز سرخ شده و سیر خرد شده اضافه میکنیم. سپس این ترکیب را به برگ کلم اضافه میکنیم و با مخلوط کردن آرد نان و تخممرغ به همراه روغن نباتی، مواد کتلت را درنظر میگیریم و در داخل آن قرار میدهیم.
مراحل بعدی شامل سرخ کردن کتلتهای درست شده است. برای سرخ کردن این کتلتها، دو روش معمول وجود دارد، یکی از روشها سرخ کردن در تابه و دیگری سرخ کردن در فر است.
این خوراکی بسیار محبوب در استان فارس است و در اکثر رستورانهای شهر شیراز بهصورت پیشغذا عرضه میشود. چرا که طعم بسیار خوشمزهی کتلت شیرازی بدون گوشت، برای هر کسی مطلوب است.
2. روش ساخت کتلت بدون گوشت شیرازی
بسیاری از ما دوست داریم در زمینه غذاهای فارسی تنوع بخشید و غذاهای جدیدی را تجربه کنیم. یکی از این غذاهای جدید کتلت بدون گوشت شیرازی است که ما در اینجا به شما معرفی میکنیم.
کتلت بدون گوشت شیرازی یک غذای سنتی ایرانی است که در آن از جایگزین های گوشتی استفاده می شود تا به دلایل مختلفی از جمله عدم مصرف گوشت توسط برخی افراد، بتوان این غذای خوشمزه را بدون استفاده از گوشت تهیه کرد. برای تهیه این غذا می توانید از موادی همچون لوبیا سفید، لوبیا چیتی، نخود و حتی سویا استفاده کنید.
برای شروع تهیه کتلت بدون گوشت شیرازی، ابتدا باید مواد اصلی آن را درست کنید. در این مواد شما می توانید برگ کرفس، پیاز، سیر، نمک، فلفل و آرد سوخاری را به کنار بگذارید. سپس مواد خمیری را آماده کرده و با چند مواد دیگر نظیر رب گوجه فرنگی، تخم مرغ و آرد گندم به وعده خود کمک کنید.
برای خمیر کتلت بدون گوشت شیرازی، جوانه های لوبیا یا نخود را در آب جوش قرار دهید تا بپزد، سپس آنها را با قاشق چوبی یا آسیاب الکتریکی همراه با سنگ خرد کنید. بعداً دوست دارید یک سیب دیگر خوراکی را برش دهید و برای خمیر کتلت خود اضافه کنید. سپس مواد مجزای دیگر شامل تخم مرغ، فلفل سیاه، پیاز، آرد گندم و نمک را با هم مخلوط کرده و در آخر بعد از خرد کردن خمیر لوبیا به آن اضافه کنید.
پس از مخلوط کردن تمامی مواد، به کمک دستهای خود شکل دهید و درون آرد سوخاری تمام آنها را پهن کنید. سپس آنها را به کمک روغن گرم تفت دهید تا سمت های پوستی آنها خرد شود و درنهایت این کتلت های شیرین و خوشمزه را با خوردن این غذا به همراه یک رب کاملاً طرفدار شوید!
3. طرز تهیه کتلت گیاهی شیرازی
کتلت گیاهی شیرازی یک غذای محلی و سنتی است که در شهر شیراز و استان فارس به عنوان یکی از غذاهای اصیل مرسوم است. این غذا با استفاده از گیاهان مختلف مانند نخود فرنگی، حدیده، نعناع، شوید، برگ شوربار و مواد دیگر تهیه میشود.
برای تهیه کتلت گیاهی شیرازی ابتدا باید گیاهان مورد نظر را خرد کنیم. سپس نخود فرنگی و حدیده را به مدت چند ساعت در کاسهای از قبل آبگریز خیس کرده و بعد آنها را درون ظرفی برای پخت به همراه سایر گیاهان قرار میدهیم. سپس به مواد شوربا و نعناع نیز اضافه میکنیم و آنها را با هم مخلوط میکنیم. سپس فلفل سیاه و فلفل قرمز را به مخلوط اضافه کرده و به خوبی مخلوط کرده و سپس به همراه نخود فرنگی و سایر مواد دیگر آنها را خرد میکنیم.
سپس به مخلوط بیشتری نیاز داریم. برای این کار از یک عدد تخم مرغ، نمک، فلفل و آرد استفاده میکنیم. ابتدا تخم مرغ را درون یک ظرف بزرگ بشکنید و سپس مخلوط گیاهی تهیه شده را به آن اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید.
سپس حدود ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری از این مخلوط را در پوست سبزی گیاهان قرار دهید و سپس آنها را در یک ظرف برای پخت قرار دهید. سپس ظرف را به مدت حدود ۴۵ دقیقه درون فر قرار دهید تا کتلت گیاهی شیرازی با مزه ای متفاوت و لذیذ برای شما حاصل شود. این غذا را میتوان با نان لواش، کُرد و آبگوجه فرنگی سرو کرد.
4. گام به گام تهیه کتلت گیاهی
تهیه کتلت گیاهی یکی از روش های مورد علاقه بسیاری از افراد در سراسر جهان است. در این روش، از مواد خام گیاهی مانند برنج، لوبیا، مغز، سبزیجات و گیاهان دیگر استفاده می شود تا کتلتی با طعم مطلوب و بهداشتی تهیه و سپس به صورت سرخ شده یا پخته به همراه سس مناسب سرو شود.
گام اول در تهیه کتلت گیاهی، آماده کردن مواد خام است. برای این کار می توانید برنج را بپزید، لوبیا را پخته و سبزیجات را خرد کنید. همچنین، مغز را نیز خرد کنید و آن را به مواد خام اضافه کنید. در صورت نیاز، از مواد دیگری مانند نان خشک یا خیار شور نیز می توانید استفاده کنید.
گام دوم در تهیه کتلت گیاهی، ترکیب مواد خام و تشکیل دادن مخلوط است. برای این کار، مواد خام را در یک ظرف گنجانده و آن ها را آمیخته و سپس شکل دهید. بهتر است به مخلوط یکمی نمک، فلفل و سایر ادویه ها اضافه کنید تا طعم بهتری به غذایتان بدهد.
گام سوم در تهیه کتلت گیاهی، سرخ کردن کتلت ها است. برای این کار، روغن را در یک ماهیتابه بریزید و مواد خام را درون آن ریخته و به مدت چند دقیقه سرخ کنید. در صورتی که می خواهید کتلت هایتان از نوع پخته باشد، می توانید آن ها در فر قرار دهید و درون آن پخته کنید.
گام چهارم و آخرین مرحله، سرو کتلت گیاهی با سس مناسب است. برای این کار، می توانید از سس گوجه فرنگی، سس خامه، سس مایونز و سس بلوچیز استفاده کنید. سپس کتلت هایی که تهیه کرده اید را درون سس قرار دهید و سرو کنید. بهتر است کتلت های سرخ شده روی دستمال کاغذی قرار داده شود تا روغن اضافه روی آن ها به جا نیماید و طعم بهتری داشته باشد.
5. طرز تهیه کتلت مرغی بدون گوشت شیرازی
تهیه کتلت مرغی بدون گوشت یکی از جذابترین غذاهای دستساز است که مخصوصاً در مناطق جنوبی ایران و شیراز به دلیل طعم خوشایند و منحصر به فرد خود، بسیار محبوب است. برای تهیه این غذا از موادی مانند مرغ، نان تست، پیاز، نمک، فلفل سیاه، آرد، روغن، زردچوبه و زعفران استفاده میشود.
ابتدا باید مرغی که قبلاً پخته شده و از استخوان خارج شده است را با چاقو یا درستهکاری ریز کرده و در کنار آن پیاز را رنده کرده و درون ظرفی مخصوص قرار دهیم. سپس نمک و فلفل سیاه اضافه کرده و همه این موارد را برای دقایقی با هم مخلوط کرده و فقط اندکی روغن و آرد ریخته و دوباره آن را با هم مخلوط کرده و درون یخچال قرار میدهیم.
بعد از گذشت حدود یک ساعت، مواد را درون ظرفی مهیای پارچه قرار داده و به شکل کتلت درآورده و روی یک صفحه کاغذ نان نرم قرار میدهیم. سپس با استفاده از دو دستگاه تایر یا چاقو، شکل کتلت را فرم دهیم و آن را در قطعههای پارچه سفت بسته و آن را درون دستگاه فر قرار دهیم. دمای فر باید حدود 180 درجه سانتیگراد باشد.
در نهایت، بعد از حدود 20 دقیقه، کتلت مرغی ما آماده مصرف شدن است. این غذا بهتر است همراه با سالاد، نوشیدنی مورد علاقه و یا نان تست سرو شود.
6. روش گام به گام ساخت کتلت مرغی فوق العاده
ساخت کتلت مرغی یکی از پرطرفدارترین غذاهای مورد علاقه خانواده هاست. در این مطلب، گام به گام به شما نشان می دهیم چگونه کتلت مرغی ساخته و پخته شود.
مواد لازم:
- یک پوند گوشت مرغ خالص
- یک قاشق غذاخوری سبزی خشک دلمه
- یک قاشق چایخوری فلفل سیاه
- یک پیاز درشت خرد شده
- یک قاشق چایخوری ادویه کاری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- دو عدد تخم مرغ
- نان خشک برای روغن کردن
آموزش گام به گام:
۱. ابتدا گوشت مرغ را با چاقو یا چرخ گوشت خرد کنید و در یک کاسه قرار دهید.
۲. سپس پیاز را خرد کرده و به گوشت اضافه کنید.
۳. در این مرحله یک قاشق غذاخوری سبزی خشک دلمه، یک قاشق چایخوری فلفل سیاه، یک قاشق چایخوری ادویه کاری، نمک و فلفل به میزان لازم را به گوشت اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
۴. حالا دو تخم مرغ را در بشقابی پاره کنید و با فلفل و نمک ترکیب کنید.
۵. برای ساختن کتلت، دستانتان را لطیف کنید و مقداری از مخلوط گوشت را در دستان بگیرید و آن را به شکل کتلت درآورید.
۶. سپس کتلت را در تخم مرغ بریزید و روی هر دو طرف آن را خوب بپوشانید.
۷. بعد از آن، کتلت را در نان خشک که به قطعات کوچک خرد شده، کاملاً پوشانده شده، بغل کنید.
۸. در این مرحله، کتلت ها را در ماهیتابه داغ با روغن سرخ کنید تا سمت هاشون قهوه ای و کاراملی شوند.
۹. کتلت های سرخ شده را بر روی دستمال کاغذی قرار دهید تا زمانی که داغ هستند، روغن زاید آن ها را جذب کند.
۱۰. حالا کتلت های خوشمزه شما آماده هستند. آن ها را با سالاد و یک تکه نان تازه سرو کنید و از غذا لذت ببرید.
در نتیجه، با دنبال کردن این روش گام به گام، می توانید کتلت مرغی شیرین و خوشمزه خود را در خانه پیشترتون برای خانواده تهیه کنید.