آماده سازی گوشت برای کباب ترکی خانگی
آماده سازی گوشت برای کباب ترکی خانگی یکی از مهمترین مراحل در تهیه این غذای خوشمزه است. گوشت مورد استفاده در کباب ترکی باید از نوع با کیفیت و بدون چربی باشد. بهترین نوع گوشت مورد استفاده در این کباب گوشت گوسفند است. درصورتی که از گوشت مرغ یا گوشت چرخ کرده استفاده می کنید باید از گوشت درجه یک استفاده کنید.
از آنجا که گوشت باید به صورت استوانه ای برش داده شود، یکی از ابزارهای مورد استفاده دستگاه برش گوشت است. پارچه های گوشتی باید به طول مناسب برش داده شوند که در استوانه های کباب قرار می گیرند. درصورتی که گوشت برای اولین بار کباب سازی می کنید، بهتر است از گوشت دسته بندی شده استفاده کنید که به دلیل قیمت پایین و بدون چربی بودن، گزینه مناسبی برای تهیه کباب ترکی در خانه هستند.
قبل از کباب سازی، گوشت باید به خوبی شسته شود و داخل ظروف فلزی قرار داده شوند تا خشک شوند. سپس گوشت را با مواد نمک، فلفل سیاه، زعفران، روغن زیتون و پیاز خرد شده مخلوط کنید. اگر می خواهید به گوشتمزه بیشتری برسید، می توانید اضافه کنید: سیر خرد شده، فلفل قرمز، پیاز سرخ شده، نعناع تازه، نمک پودر، پودر فلفل سیاه.
بعد از مخلوط کردن همه مواد، گوشت را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید. پس از گذشت این مدت، گوشت آماده است و می توانید آن را بصورت استوانه ای در سیخ ها بگذارید و در روی آتش کباب کنید. در طی کباب سازی حتما باید از دستگاه چرخ گوشت برای ریختن روغن بر روی گوشت، استفاده کنید. این کار موجب شده که غذا در طول کباب سازی خشک نشود. برای پخت کامل کباب ترکی نیز باید زمان به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه در روی آتش قرار دهید. با این روش، می توانید کباب ترکی با طعم خوشمزه و دلپذیر در خانه تهیه کنید.
تهیه مخلوط ادویه های ترکی برای مرقوق کباب
تهیه مخلوط ادویه های ترکی برای مرقوق کباب، از موضوعات مهم در آشپزی و مصرف ادویه ها است. این مخلوط ادویه ها به عنوان یکی از اصلی ترین عناصر در تهیه کباب می باشد و در عین حال برای عطر دادن به مرقوق نیز به کار می رود. از آنجایی که در تهیه این مخلوط از انواع ادویه های خاص استفاده می شود، ساختار آن در هر منطقه یا کشوری ممکن است تفاوت داشته باشد. در این مطلب به معرفی مختصر ادویه هایی که در تهیه مخلوط ادویه های ترکی برای مرقوق کباب به کار می رود، پرداخته می شود.
مخلوط ادویه های ترکی برای مرقوق کباب شامل ادویه هایی مانند فلفل سیاه، دارچین، زردچوبه، زرشک، زنجبیل، گل سرخ، میخک، نمک، پیاز خشک و سیر خشک می باشد. برای تهیه این مخلوط ابتدا ادویه های فلفل سیاه، دارچین، زردچوبه، زرشک، زنجبیل و گل سرخ به صورت خرد شده، در مورد یکی از روش های دستی یا به وسیله ی یک آسیاب ضربه ای، خرد می شوند. سپس پیاز خشک و سیر خشک نیز خرد شده و به مخلوط ادویه های خرد شده اضافه می شوند.
سپس با توجه به نیاز در تهیه مرقوق کباب و به تعداد مورد نیاز، از این مخلوط برای عطر دادن و ایجاد طعم خاص در مرقوق استفاده می شود. این مخلوط به عنوان یکی از ادویه های خاص در تهیه انواع غذاهایی مانند کباب، مرغ، گوشت و سایر غذاهای چند سیبانکی، کاربرد دارد و عطر و طعم خاصی به آن ها می بخشد. در پایان، نکته ی مهم در تهیه مخلوط ادویه های ترکی برای مرقوق کباب این است که هر کشور و منطقه ی خاصی ممکن است دارای مقدار و نحوه ی استفاده ی فراتر از تفاوت هایی باشد که در این مقاله ارائه شده است.
آماده سازی سیخ های کباب
آماده سازی سیخ های کباب یکی از مهمترین مراحل در پخت کباب است که به درستی انجام شود میتواند باعث بهبود طعم و کیفیت کباب شود. در این مرحله، نحوه انتخاب گوشت و سبزیجات، خطرات استفاده از چوب گرم، نحوه برش دادن گوشت، رعایت بهداشت و نحوه استفاده از مواد افزودنی بیان میشود.
برای آماده سازی سیخ کباب، ابتدا گوشت باید با دقت انتخاب شود. بهتر است گوشت از مرغ، گوسفند یا گوشت قرمز باشد. سبزیجات نیز میتواند مخلوط شامل پیاز، فلفل دلمهای، گوجهفرنگی و کدو بوده ولی باید اطمینان حاصل شود که سبزیجاتی که برای پخت کباب استفاده میشود تازه و خوب باشد.
در آماده سازی سیخ های کباب، باید دقت کرد که چوبی که برای سیخ کباب استفاده میشود خطر انفجار نداشته باشد. چوب های گرم مانند چوب کهن یا موزوری مناسب نیستند. همچنین، چوب های دارای پوسیدگی نباید استفاده شوند.
برای ارتباط دهید که گوشت، سبزیجات و سماور را برای برش از پیش باید برش دیده و آماده شوند. بریدن گوشت به طول و اندازه یکسان برای پخت کامل و یکسان کباب الزامی است. درصورت استفاده از گوشت غیر کشوری باید از فرآوردههای پروتئینی با خدمات رسانی به شیوههای نامناسب اجتناب کرد. نحوه بهینه استفاده از مواد افزودنی و رعایت پروتکل بهداشتی نیز از دیگر مسائلی است که در آماده سازی سیخ های کباب باید مورد توجه قرار گیرد. به یاد داشته باشید همیشه در زمان پخت به مواد غذایی دقت کافی کرده و از به خطر افتادن سلامتی خودداری کنید.
روش پخت کباب ترکی در فر
روش پخت کباب ترکی در فر
کباب ترکی یکی از غذاهایی است که در کشور ترکیه بسیار محبوب میباشد و در کشورهای دیگر نیز با استقبال فراوانی مواجه شده است. این غذا با ترکیب مهارت طبخ، گوشت چرخ کرده و انواع ادویهها ساخته میشود. معمولا در رستورانها بهصورت سیخ کباب سرو میشود، اما در اینجا نحوه پخت کباب ترکی در فر توضیح داده خواهد شد.
مواد لازم
- 500 گرم گوشت چرخ کرده
- بیست و پنج گرم نمک
- ده گرم فلفل سیاه
- یک قاشق کوچک پودر زنجبیل
- نصف قاشق کوچک پودر پیازچه
- یک قاشق کوچک پودر سیر
- یک قاشق کوچک پودر فلفل قرمز
- دو قاشق کوچک روغن زیتون
روش پخت
1. اولین مرحله در پخت کباب ترکی در فر، آماده کردن تابه گوشت است. برای آماده کردن تابه، یک تابه فلزی را در فر میگذاریم و داغ میکنیم.
2. در یک کاسه، گوشت چرخکرده، نمک، فلفل سیاه، پودر زنجبیل، پودر پیازچه، پودر سیر و پودر فلفل قرمز را با هم مخلوط میکنیم تا تمامی مواد خوب با هم مخلوط شوند.
3. به گوشت چرخکرده تفت میدهیم تا جایی که گوشت کمی سفت شود.
4. هنگامی که گوشت پخته شده، را به تابه داغ اضافه کرده و به انحطار بگذارید.
5. حالا گوشت را بهصورت یک ماهیچه سورتمه میکنیم تا همهی تابه گوشت را پوشانده باشد.
6. در این مرحله، روغن زیتون را به شکل آرام به روی گوشت ریخته و ماهیچه را دوباره نوازش کرده و روغن را بهخوبی با گوشت مخلوط میکنیم.
7. ماهیچهی گوشتی را در فر به مدت 15 تا 20 دقیقه در دمای 200 درجه ی سانتیگراد پخته و طی این مدت بارهای روی آن حرکت دهید تا گوشت بهخوبی پخته و نرم شود.
نتیجهی نهایی این روش پخت کباب ترکی در فر، یک کباب نرم و طراوتی و مزه جالب و فوقالعاده شگفتانگیز خواهد بود که حتماً خانوادهتان را شگفتزده خواهد کرد. سروش کردن این کباب با نان لواشکی، سالاد فمتوس و مخلفات دیگر هم بهخوبی و سلیقه رستورانهای ترکیهای است. در پایان میتوانید سیر و لیمو خشک نیز بر روی کباب ترکی در فر سرو کنید.
روش پخت کباب ترکی در تابه آهنی
روش پخت کباب ترکی در تابه آهنی یکی از رایجترین روشهای پخت کباب در بسیاری از کشورهاست، به خصوص در ترکیه که یکی از محبوبترین غذاهای این کشور است. در این روش، گوشت به صورت تکههای کوچک شده و به همراه سبزیجات و ادویههای دیگر در تابه آهنی پخته میشود، بهجای استفاده از میخ کباب.
برای شروع، گوشت خود را به صورت تکههای کوچک درآورده و با ادویههای مورد نظر خود و مقداری روغن زیتون مخلوط کنید و سپس آن را در یک بشقاب برای حدود نیم ساعت یا بیشتر به دلخواه خود در یخچال گذاشته و قبل از پخت با روغن زیتون بر روی قطعات گوشت خود بمالید.
برای پخت کباب ترکی در تابه آهنی، ابتدا تابه را با چند قطره روغن زیتون برای جلوگیری از چسبیدن گوشت به تابه بر روی حرارت بالا گذاشته و به خوبی گرم کنید. سپس قطعات گوشت خود را به تابه اضافه کرده و برای چند دقیقه به دستهای شما بسپارید تا هر طرف قطعات گوشت رنگ خود را بگیرد.
پس از اینکه روی ظرف تابه قفل شده، شما میتوانید به شکل مستمر تابه را به نیمی از شعله آتش برای پخت کامل قسمتهای مختلف گوشت خود بچرخانید. اگر دلتان میخواهد، میتوانید به دلخواه خود سبزیجات دیگری نیز به تابه اضافه کنید. نوش جان!
تهیه سس دسرتی
تهیه سس دسرتی یکی از پرکاربردترین و خوشمزه ترین سوسیس هایی است که در اکثر صیفی جات، میوه ها و دسرهای خانگی استفاده می شود. این سس از مواد اولیه ساده و خانگی تهیه می شود که به راحتی در دسترس هستند و می توان آن را به راحتی در خانه تهیه کرد.
برای تهیه سس دسرتی، باید با استفاده از موادی مانند شکر، آب، آرد و همچنین اسانس و طعم دهنده های مورد نظر، سس را تهیه کرد. ابتدا شکر و آب را با هم مخلوط کرده و مواد را به صورت جا بزنی به مرحله تهیه سس دسرتی می رسیم.
پس از مخلوط کردن شکر و آب، باید حرارت مواد را آورده و مواد را در حالت جمع شده به مدت چند دقیقه بجوشانید. سپس آرد را به آرامی به مواد اضافه کرده و با استفاده از قاشق، مواد را به خوبی مخلوط کنید. هنگامی که سس به صورت خاکستری قهوه ای رنگی گرفت شما می توانید آن را از روی حرارت بردارید.
در این مرحله، می توان اسانس ها و طعم دهنده های مورد نظر خود را به سس اضافه کرده و مواد را به خوبی مخلوط کرد. برای ایجاد طعم و مزه غنی تر، می توان از موادی مانند وانیل، زعفران و ... استفاده کنید.
در نهایت، سس را به یک دیگ خنک و تمیز منتقل کرده و در یخچال نگهداری کنید تا قبل از استفاده با ترکیب با دسر یا صیفی جات مختلف آماده شود. به همین سادگی می توانید در خانه به راحتی سس دسرتی خود را تهیه کنید.