طرز تهیه نان فطیر سوغات اراک
نان فطیر سوغاتی شهر اراک، یکی از خوراکیهای معروف و پرطرفدار در این شهر است که در تمامی کافهها و رستورانها سرو میشود. این نان با طعم خوشمزه و لایه لایه شده، به دلیل مزه و عطر خاصی که دارد، به شدت مورد استقبال قرار میگیرد.
برای تهیه نان فطیر سوغاتی اراک، ابتدا باید مواد لازم را به دست آورد. برای تهیه این نان، نیاز به آرد، آب، نمک، خمیر خامهای، روغن، پودر نان، شیر و تخم مرغ است. در ابتدا دو قاشق آرد را در یک کاسه با نمک مخلوط کرده و سپس کم کم آب را به آن اضافه کرده تا مواد به خوبی مخلوط شوند. آرد را با دست خوبی نخورده خمیر خمیری کنید و آن را بر روی سطح کار خود ریخته و با خمیر خامهای پوشانده و روغن را روی خمیر مالیده و خمیر را برش دهید.
در مرحله بعد، کاملاً خمیر را پهن کنید و پودر نان روی سطح آن اسپری کنید. خمیر را به شکل رول برش دهید و روی آن روغن زیادی مالیده و به مدت یک ساعت در دمای یخچال قرار بدهید. پس از ساعت، خمیر را با شیر و تخم مرغ لعاب داده و درون فر قرار دهید. بعد از حدود یک ساعت، نان فطیر سوغاتی آماده سرو و مصرف است. این نان معمولاً با چای و شیرینی صبحانه سرو میشود و به عنوان یک دسر لذیذ هم مطرح است.
راهنمایی برای پختن نان فطیر سوغات اراک
ماده اصلی برای پختن نان فطیر سوغات اراک، آرد جوینده است که با دوغ و نمک و به میزان کافی مخلوط میشود. این ترکیب به خوبی برای رشد خمیر مورد نیاز است. برای مورد آماده کردن، ابتدا آرد در یک ظرف باشکوه قرار گرفته و سپس دوغ به آن اضافه میشود. مخلوط تا هنگامی که چسبناک و هموچنین شود، با استفاده از دستمال روی ظرف پوشانده میشود.
سپس خمیر برای یک ساعت باقی میماند تا خمیر به طور کامل ایستاده و صاف شود. بعد از گذشت یک ساعت، خمیر به چند قسمت تقسیم شده و به روی سطح خشک (مانند یک صفحه نان) قرار داده میشود. سپس نان فطیر به کمک دستی یا با یک بچه کوبان آرام آرام فشرده میشود. سپس آن را به روی سنگ یا ظرف فر تشویق میکنیم. پخت طولانی، در دمای کم باید باشد.
در پایان، نان باید طلایی رنگ باشد و باید با صدایی صورت گرفته باشد. آن را بهتر نان فطیر خودتان اضافه کنید. پخت نان فطیر سوغاتی اراک باید به دقت انجام شود، زیرا قرار است نان خشک و خارج از کار شود، بنابراین احتیاط در پخت ضروری است. یک نظر خوب این است که همهچیز باید طولی کشیده شود.
مواد لازم برای نان فطیر سوغات اراک
نان فطیر یکی از خوراکیهایی است که در ایران و به ویژه در شهر اراک بسیار محبوب است. برای تهیه این خوراکی، برخی مواد لازم هستند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
مواد اصلی مورد نیاز برای تهیه نان فطیر، آرد است. آرد از جنس گندم باید استفاده شود و در مقدار مشخصی برای تهیه این نان باید به کار گرفته شود. همچنین برای بهبود طعم و مزه این نان، از شیر خشک نیز میتوان استفاده کرد.
به منظور طعم دهی به نان فطیر میتوان از یک سری ادویههای خشک نیز استفاده کرد که به طعم و مزه بهتری برای این نان کمک میکنند. همچنین، در صورت تمایل به استفاده از ابعاد گوناگون، از پودر دوغ استفاده میشود.
برای تهیه نان فطیر باید از روغن زیتون استفاده شود که به طعم و مزه بهتری برای نان کمک میکند. همچنین، برای تهیه نان فطیر با تمام خواص، شکر، نمک، حبوبات، خمیر دوغ، و جوانه های گندم نیز به کار گرفته میشوند.
با توجه به مواردی که فوق العاده گفتیم می توانیم بگوییم که برای تهیه نان فطیر سوغاتی اراک باید از موادی مانند آرد، شیر خشک، ادویههای خشک، پودر دوغ، روغن زیتون، شکر، نمک، حبوبات و خمیر دوغ استفاده کرد.
نحوه آماده سازی خمیر نان فطیر سوغات اراک
نان فطیر اراک سوغاتی بسیار معروف و آشنا در شهر اراک است. نحوه تهیه این نان بسیار ساده است و می توانید به راحتی در خانه خود آن را تهیه کنید.
ابتدا باید مواد لازم برای تهیه نان فطیر را آماده کنید. مواد لازم عبارتند از: آرد، شیر، ماست، خامه، همراه با نمک و یک قاشق کوچک خمیر مخصوص نان.
سپس باید آرد را در یک کاسه بزرگ ریخته و به آرامی شیر را به آن اضافه کرد. سپس با استفاده از یک ماشین مخصوص تهیه خمیر، شیر و آرد را با هم مخلوط کنید. سپس به نوبت، ماست، خامه و نمک را به خمیر کم کم اضافه کنید و همه چیز را به خوبی با هم مخلوط کنید.
حالا باید خمیر را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا به خوبی بپزد. بعد از گذشت یک ساعت، خمیر را از یخچال بیرون آورده و با استفاده از دستگاه تهیه نان، به شکل هایی عجیب و غریب شکل دهید. سپس خمیر را درون فر معمولی یا فر برقی قرار داده و به مدت 20 الی 25 دقیقه در دمای 180 درجه سانتی گراد پختید.
بعد از پختن، نانهای فطیر را از فر بیرون کشیده و به همراه دوستان و خانواده لذت ببرید. می توانید این نان فطیر را به عنوان صبحانه یا ناهار همراه با چای یا کافه معروف اراک سرو کنید.
روش تهیه حاشیه نان فطیر سوغات اراک
حاشیهی نان فطیر سوغات اراک، دسری خوشمزه و رومیزی است که با مرغابی یا مرغ شاملو و سوغاتی مثل انجیر و حبوبات سرو میشود. طعم شیرین این دسر، همراه با غلظت بالا، خوشمزه و شهی است و معمولاً در مراسمهای عروسی و نامزدیها سرو میشود.
برای تهیهی حاشیهی نان فطیر، ابتدا بهترین جنس نان فطیر را انتخاب کنید، سپس آن را خرد کنید و در تابهای با روغن و نباتهای رایج در دهانهی همانداز و تابهی خود چرب کنید. سپس بهتر است انجیر، کشمش، بادام و آجیلی را با هم ترکیب کنید و به صورت یکتا و بهطور یکنواخت بر روی نان فطیر کاملاً چرب شده قرار دهید.
بعد از این کار، نان فطیر را به عنوان یک دسته تورهای خوب، با هودی یا غلاف مخصوص مربوطه پوشیده و بر روی آن مقداری شکر و ادویههای دیگری مانند زرد چوبه و کنجد فراوان بریزید.
حال، تابه را به مدت چند دقیقه به روی آتش خاموش و نباید به صورت لاکشبکه روشن باشد، قرار داده تا بعدازظهر حاشیه نان فطیر آماده سرو و خوردن باشد. حاشیه نان فطیر بهطور معمول با قهوهای تازه برای صبح نیز سرو میشود.
نکات مهم در پختن نان فطیر سوغات اراک
نان فطیر سوغات اراک یکی از خوراکیهای شهرستان اراک است که از دیرباز تا کنون در جشنها و مراسمهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. در این مطلب به بیان نکات مهم در پختن این نوع نان پرداخته خواهد شد.
برای شروع، یکی از مهمترین نکات در پختن نان فطیر سوغات اراک، استفاده از آرد خوب و مرغوب میباشد. بهتر است از آرد کامل و خالص استفاده کنید تا نان شما درست پخته شود و حجم مناسبی داشته باشد.
نکته بعدی در پختن این نوع نان، استفاده از آب داغ و جامد میباشد. بهتر است آب را در دمای بالا در فر تنظیم کنید که تاثیر مستقیمی در پخته شدن و حجم مناسب نان دارد.
نکته سوم و مهم دیگر در پختن نان فطیر سوغات اراک، استفاده از مواد خامی مثل پودر خمیر، مخمر و امثال آن است. این مواد ربط مستقیمی به حجم، طعم و کیفیت نان دارند، لذا بهتر است از موارد خوب و باکیفیت استفاده کنید.
در پایان، یکی از مهمترین نکات در پختن نان فطیر سوغات اراک، تنظیم دمای فر میباشد. بهتر است در فری با دمای مناسب نان را پخته و مراقب باشید که در پخته شدن حجم اندازهای نداشته باشد.
با رعایت این نکات مهم در پختن نان فطیر سوغات اراک میتوانید علاوه بر ظاهر زیبا، نانی با طعم واقعی این محصول را درست کرده و از خوشمزگی آن لذت ببرید.