مواد لازم برای تهیه نان تیری کرمانشاه
تهیه نان تیری کرمانشاه، یکی از غذاهای منحصر به فرد کرمانشاه است که در دهه های اخیر به یکی از محبوب ترین غذاهای این شهر تبدیل شده است. برای تهیه این نان خوشمزه و خوشملح باید موادی را در نظر گرفت که برای شما در ادامه به صورت مفصل توضیح داده شده است.
مواد لازم برای تهیه نان تیری کرمانشاه عبارتند از: آرد، آب، نمک، روغن، پودر مخلوط بهارات، سیر، فلفل، زردچوبه و رنگ طبیعی. بهتر است برای تهیه نان تیری کرمانشاه از آرد نان تمیز و خوب استفاده شود.
ابتدا مقداری از آرد را در یک ظرف مخصوص ریخته و به آن آب اضافه می کنیم تا آرد به خوبی خمیر شود. سپس به آن روغن، نمک، سیر خرد شده، فلفل، زردچوبه و پودر مخلوط بهارات اضافه کرده و خمیر را میل کنیم تا مواد به خوبی با هم مخلوط شوند.
سپس قطعاتی به شکل قلابی از خمیر درست می کنیم. این قطعات را روی سطح مرطوب قرار می دهیم و با استفاده از یک دستگاه چرخ سنتی یا در صورتی که این دستگاه در دسترس نیست از یک قاشق و کارد دو بریده را معکوس می کنیم.
در پایان، نان ها را روی نانوایی می گذاریم و به مدتی درون فر قرار می دهیم تا نان ها آماده شوند. نان تیری کرمانشاه را می توان با کنسرو ماهی، پنیر، خامه و مرغ ترکیب کرد و به عنوان یک صبحانه سرشار از پروتئین و انرژی مصرف کرد.
مراحل تهیه نان تیری کرمانشاه
تیری یک نان محلی ایرانی است که قدمتی بسیار طولانی در مناطق مختلف این کشور دارد. نان تیری کرمانشاه نیز یکی از شاخههای این نان سنتی است که در استان کرمانشاه و به خصوص شهرهایی مانند کنگاور و سرپل ذهاب تولید و مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله به مراحل تهیه نان تیری کرمانشاه پرداخته شده و توضیحات لازم در رابطه با هر مرحله آورده شده است.
مرحله اول: تهیه خمیر
برای تهیه خمیر نان تیری، نیاز به آرد، شیر، مایعات نان و نمک است. در ابتدا، مایعات نان را در آب خیس کرده و کمی صبر کنید تا آب جذب شود. سپس آرد و نمک را با هم مخلوط کرده و به مایعات نان اضافه کنید. در ادامه، شیر را نیز به خمیر اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید تا یک خمیر نرم و البته خمیری بدون رطوبت حاصل شود.
مرحله دوم: ترکیب خمیر با کره
بعد از تهیه خمیر، باید آن را با کره ترکیب کرد. برای انجام این کار، میتوانید کره را روی نان از قبل ریخته و سپس خمیر را هم روی کره پهن کرده و آن را خمیر کنید. توصیه میشود که آن را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه برای خوب شدن حرارت دهید.
مرحله سوم: فر برای پختن نان تیری
مرحله آخر پختن نان تیری است. بعد از اینکه خمیر و کره ترکیب شدهاید، آن را به شکل یک دایره ساده در ظرف فر قرار داده و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد پخته میشود. بعد از پخته شدن، نان تیری را از فر خارج کرده و روی یک سفره پوشانده شده با پارچه خشک قرار دهید. پس از خنک شدن، نان تیری آماده مصرف است.
در نتیجه، نان تیری کرمانشاه با خواص غذایی بسیار بالا، میتواند یکی از کوثرهای غذایی و سالم برای سلامتی شما باشد.
نکات مهم در تهیه نان تیری کرمانشاه
تهیه نان تیری محصولی محبوب و پرطرفدار در دشت کرمانشاه است که توسط هنرمندان نانوایی این منطقه با تکنیک خاصی تهیه میشود و در ظاهر به شکلی سلولی مانند نان بربری است اما طعم آن با تمامی نانهای سفید دنیا فرق دارد. در ادامه به نکات مهم در تهیه نان تیری کرمانشاه پرداخته خواهیم شد.
1- استفاده از آرد خودمانی: برای تهیه نان تیری از آرد سفید خامهای استفاده میشود که این نوع آرد برای ترشی و نانهای سفید مرغوب است. توصیه میشود که از آرد خودمانی و کیفیت بالا استفاده شود.
2- استفاده از آب و شیر گرم: برای تهیه خمیر نان تیری بهتر است که از آب و شیر داغ استفاده شود. آب گرم به خمیر داغی که برای تهیه آن مورد استفاده قرار میگیرد کمک میکند تا جا به جا شود و باعث میشود نان بهتر و بدون شکستگی پخته شود.
3- انجام مراحل با حوصله و دقت: تهیه نان تیری نیاز به دقت و حوصله دارد و باید به مراحل تهیه نان با دقت و تمرکز پی برده شود تا نان طعمی خوشایند و ظاهری زیبا داشته باشد.
4- پخت نان در فر: نان تیری بیشتر در فر پخته میشود و باید دمای فر برای پخت نان رعایت شود. دمای زیاد فر باعث میشود که نان پوف شده و دمای پایین باعث میشود که نان سفت شود.
استفاده از این نکات مهم برای تهیه نان تیری کرمانشاه باعث میشود که نان شما طعمی خوشایند و صاف و یکنواخت داشته باشد. برای دستیابی به بهترین نتیجه نان تیری، بهتر است که تصویری از نانهای خوشمزه تهیه شده توسط نانوایان خبره کرمانشاه را نیز مطالعه کنید.
نان تیری کرمانشاه با تندی چگونه تهیه میشود؟
نان تیری کرمانشاه با تندی یکی از خوشمزهترین نوع نانهای ایرانی است که از دورههای قدیم به صورت سنتی تهیه میشده و به طور گسترده در نواحی غرب کشور مانند کرمانشاه، همدان، لرستان و کردستان معروف است. این نان به صورت دستی و با استفاده از جوانه گندم، آرد و شیر پاستوریزه تهیه میشده و بعد از مخلوط کردن مواد اولیه، به صورت طوق چرخیده و در دهانه چاه پخته میشود.
برای تهیه این نان، ابتدا جوانه گندم را برای حذف هرگونه آلودگی، ناخالصی و ذرات زائد شستشو میدهند و سپس آن را به صورت خشک شده خرد میکنند. سپس با استفاده از آرد سفید و شیر پاستوریزه مخلوط میشوند تا ترکیبی سبک و کامل برای تهیه خمیر به دست آید. در این مرحله، به نان تیری با تندی، مقدار کافی آب و اندکی نمک افزوده میشود و سپس با دستهای آبکی خمیر را به خوبی میشود تا یک ماسه نرم و یکدست به دست آید.
سپس خمیر را به صورت طوق شکل داده و به شکل دوار به داخل استوانه نان تیری کرمانشاه با تندی قرار داده میشود. سپس نان با چاقو برش داده میشود و به صورت چرخیده به داخل دهانه چاهی که برای پخت نان آماده شده است فرستاده میشود. در این مرحله، نان در حالتی که به صورت گردشی به دور از خود چرخیده است، پخته میشود و به دلیل گرمای مستقیم، پوست خارجی آن خشک و شفاف میشود و به رنگ قهوهای طلایی میافتد.
در نهایت، نان تیری کرمانشاه با تندی آماده شده و بعد از خنک شدن، آن را میتوان در وعدههای صبحانه و شام مصرف کرد. همچنین، این نان به عنوان همراه و خوراکی در رستورانها و کافیشاپها نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
طرز تهیه نان تیری کرمانشاه در منزل
نان تیری یکی از مهمترین محصولات محلی استان کرمانشاه است که به دلیل طعم و بوی خاصی که دارد، مورد توجه مردم و گردشگران قرار گرفته است. این نان به شکلی جعبهای و با تیغههای تند درست میشود که باعث موجب شدن آن به نام نان تیری شده است. در این مطلب، طرز تهیه نان تیری کرمانشاه در منزل به شما آموزش داده خواهد شد.
مواد لازم:
- دو لیوان آرد
- یک و نیم لیوان آب گرم
- نصف لیوان روغن
- یک قاشق چایخوری نمک
- یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- نیم قاشق چایخوری خمیرگیر
طرز تهیه:
1. در یک ظرف، آرد، نمک، بیکینگ پودر و خمیرگیر را باهم مخلوط کنید.
2. روغن را به یک ظرف دیگر اضافه کنید و آن را به داخل مخلوط آرد بریزید.
3. آب گرم را به نرمی به آرد اضافه کرده و با دست خود همه مواد را به خوبی باهم مخلوط کنید.
4. بعد از مخلوط کردن، آن را 15 دقیقه استراحت دهید و مجدداً کمی با دست مدل دهید تا آن را نرم تر کنید.
5. ده قطعه مایه دستی کوچک از این نان را قطع کرده و به شکل رول خمیده، با مانده آرد به داخل حجم آن کوچک اضافه کنید.
6. مایههای نان به مدت حداقل یک ساعت به آرامی در سردخانه قرار دهید تا حجم روغن در داخل آن کم شود.
7. پس از اینکه نان خود را در سردخانه برای یک ساعت نگه داشتید، داغ کرده و با زیر منجمدات خشک خوردنیها، مرغ و غیره سرو کرده و لذت ببرید.
با مراعات این مراحل ساده، فرایند تهیه نان تیری کرمانشاه در منزل برای شما بسیار آسان خواهد بود. با طعم و بوی منحصر به فرد این نان، لذت ببرید و آن را به دوستان و خانواده خود تقدیم کنید.
پخت نان تیری کرمانشاه در فر، چه مدت طول میکشد؟
پخت نان تیری کرمانشاه در فر، یکی از معروفترین نوع نانهای کرمانشاه است که با استفاده از آرد گندم، آب، نمک و خمیر مخصوص تهیه میشود. در ابتدا برای پخت نان تیری کرمانشاه، باید فر را به دمای بالایی، مثلا ۲۲۰ درجه سانتیگراد، از قبل گرم کنید. سپس با استفاده از خمیر تهیهشده، نانها با شکل مثلثی بزرگ تهیه میشوند که این مرحله بستگی به توانایی و سرعت پختبازی شما دارد.
در بعضی از موارد، نانها با ترفندی خاص به صورتی آمده که در حین پخت، با استفاده از جر قالبی در برگرداندن نانها و نهایتاً قرار دادن آنها روی یک سطح مناسب باعث میشود که بافت نایس و لایهلایهی داخلی نان بهتری از نان تیری کرمانشاه حفظ شوند.
بعد از آمادهسازی نانها، باید آنها را در فر گرم و پیشتنظیم شده، برای مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید تا نان بطور کامل پخته شود. برای یقین بیشتر، میتوانید با استفاده از یک فنجان هوای داغ، بررسی کنید که آیا نان درونیت آماده شدهی مطلوب را دارد یا خیر.
در نهایت، پس از پخت نان تیری کرمانشاه در فر، میتوانید آن را از داخل فر خارج کرده و سرو شدهی آن را در یک دستمال روی سطح صافی گذاشته و پیش از سرو آن، صبر کنید تا کامل خنک شود. با این روش شما یکی از بهترین و معروفترین نانهای کُردی به نام نان تیری کرمانشاه را به راحتی در خانه تهیه کنید.
