طرز تهیه نان تافتون نانوایی
نان تافتون یکی از انواع نان های سنتی ایرانی است که در نانوایی ها و سوپرمارکت ها یافت می شود. تهیه این نان نیاز به چند مواد اساسی دارد که شامل آرد، آب، نمک و در صورت تمایل خمیر نان است. برای تهیه خمیر نان، در صورتی که از خمیر نان استفاده شود، مقداری خمیر نان را در آب مخلوط کرده و به خوبی با هم مخلوط کنید تا خمیر نرم و کمی لطیف شود.
برای پختن نان، ابتدا شکل دلخواه از خمیر را تشکیل داده و به صورت گرد و صاف کنید. سپس نان را درون تابه یا کره ورمیکی قرار داده و در دمای گراد سانتیگراد در حدود ۲۲۰ درجه سانتیگراد پخته شود. پس از گذشت زمانی حدود یک ربع، نان همراه با تابه از روی حرارت خارج شود و با چنگال یا دستمال کاغذی خشک پوسته شود. بعد از آن نان را به قطعات دلخواه خود تقسیم و می توانید آن را با مخلفات، مرغ، گوشت و ... سرو کنید.
نان تافتون به دلیل طعم و مزه خوشمزه و نرمی که دارد، به عنوان یکی از نان های مورد طلب مردم است. نکته مهم در تهیه این نان این است که مقدار نمک و آب باید دقیقاً به میزان مناسب افزوده شود تا بتوان خمیر نان را تهیه کرد و نان در پخت آسیب نبیند. همچنین دمای پخت نان نیز باید به صورت منطبق با خمیر نان تنظیم شود تا نان به صورت نرم و بدون پوست فرق نکند. با رعایت این موارد، می توانید نان تافتون خود را با کیفیت بالا و خوش طعم تهیه کنید.
نحوه تهیه مواد اولیه برای نان تافتون
تهیه مواد اولیه برای نان تافتون یکی از موارد مهم در آشپزی و پخت نان است. برای تهیه این نان، مواد اولیه مهم شامل روغن، آرد، نمک، آب و مخمر میباشد.
برای اینکه نان تافتون با کیفیت بالا تهیه شود، باید از آرد با کیفیت استفاده کنیم. آرد سفید با کیفیت پائین برای تهیه این نان مناسب نیست. بهتر است از آرد گندم کامل یا آرد دیگری مثل آرد چندگانه استفاده کرد.
رسیدگی به مخمر نیز حایز اهمیت است. بهتر است از مخمر تازه استفاده کرد. اگر مخمر قدرت کمی دارد، ممکن است اثر نادرستی بر روی نان باشد و تاثیر منفی بر کیفیت آن داشته باشد.
روغن نیز برای تهیه این نان بسیار مهم است. روغن آفتابگردان بهترین نوع روغن برای تهیه این نان محسوب میشود. بهتر است لواشک آفتابگردان نیز جهت ترکیب بیشتر با نان استفاده شود.
سرانجام، با توجه به اینکه آب نیز برای تهیه این نان نیاز است، بهتر است آب شیرین و خنک استفاده شود. آب جوشیده در صورتی که از ماشین ظرفشویی رد شده باشد، شاید بهتر باشد. علاوه بر این، باید مقادیر استفاده شده از هر مواد را درست بدانیم تا نان تافتون بهترین شکل باشد.
آمادهسازی خمیر نان تافتون
نان یکی از اصلیترین غذاهایی است که در سراسر دنیا مصرف میشود و مردمان بسیاری از انواع نانهای مختلف برای تغذیه استفاده میکنند. یکی از نانهای اصیل و مشهور ایرانی از نوع تافتون است که از آرد، مایه، نمک و آب درست میشود.
برای آمادهسازی خمیر نان تافتون، ابتدا باید آرد را با دقت اندازهگیری کرد و در یک ظرف مناسب قرار داد. سپس به آرد نمک و مایه را اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کرد تا یک خمیر نرم و یکدست تشکیل شود. پس از آن، کم کم آب به آرد اضافه میشود و به همراه مایهها آن را میزنند تا تمام مواد به یکدیگر متصل شوند و خمیر نان به دست بیاید.
باید توجه داشت که آب باید به آرد کم کم اضافه شود و در همین حین هم باید همزمان آن را به شدت مالش داد تا همه مواد با هم ترکیب شوند. پس از آماده شدن خمیر، باید آن را برای چند ساعت در دمای محیطی روز ذخیره کرد تا خمیر نان کاملاً بافت کند و بعد از گذشت مدت زمان مورد نیاز، باید آن را به شکلی با بلند کردن و زدن به زمین آماده کرد تا هواهای موجود در آن کاملاً از بین بروند و نان تافتون با یک شکل رویایی تمام شود.
به صورت کلی، در جامعهای که نان پایهایاش است، تهیه و آمادهسازی نوع خاصی از نان به عنوان اصیلترین و مشهورترین ظرفیتهایی است که میتواند به عنوان یکی از فرهنگهای جهانی شناخته شود. علاوه بر این، آمادهسازی و پخت نان تافتون یکی از شیرینیهایی است که اکثر خانوادههای ایرانی نیز با آن آشنایی دارند و به صورت مداوم مصرف میکنند.
روش ایجاد شکل و تزئین نان تافتون
روش ایجاد شکل و تزئین نان تافتون یکی از روشهای پرکاربرد در سفرههای ایرانی است. این نان در اصل یک نان محلی مربع شکل با سطحی نرم و جمع و جور است که از آرد، شیر، نمک و مایعات دیگری مانند آب ساخته میشود و تزئین آن با نمودارهای مختلف از طریق برش، خمیر کردن یا مهر نظیر خمیر مرواریدی انجام میگیرد.
برای ایجاد نان تافتون، ابتدا آرد، شیر، نمک و مواد دیگر نظیر خمیر مرواریدی را با یکدیگر مخلوط و میکنیم. حال بهدستآوردن شکل مثلثی نان، از دستگاه تافتون (یک دستگاه خمیرپزی) یا دستهای خودمان برای خمیر کردن استفاده میکنیم. پس از این مرحله، با استفاده از چاقوی تیز یا خمیرکن، شکل مورد نظر را روی سطح خمیر کار میکنیم.
یک روش دیگر برای تزئین نان تافتون فشارخیز کردن خمیر با استفاده از مهر است. در این روش، مهری با نمادهای متنوعی مانند شمعدان، ستاره و... روی سطح خمیر کوبیده و پس از آن، نان تافتون را بهصورت مربعی و زاویهدار برش داده و سپس پخت آن را آغاز میکنیم. پخت نان تافتون نیز به دو روش آتش باز و فر انجام میشود.
در کل، شکلدادن و تزئین نان تافتون خلاقیت و ذوق افراد را به چالش میکشاند و در نتیجه باعث ایجاد ظاهر بصری منحصر به فرد و البته خوشمزهای برای سفره و میز غذا شما خواهد شد.
نوع فر و دمای مناسب برای پخت نان تافتون
پخت نان طفتون در هر خانهای از خانه های ایران بسیار معمول است و برخلاف انواع نان های دیگر، طرز تهیه نان تافتون به دلیل استفاده از آرد گندم کامل و آب زیاد، دارای خصوصیات خاصی است که نیاز به رعایت دما و نوع فر مناسب دارد.
نوع فری که برای پخت نان تافتون مناسب است، فر هایی هستند که دارای دروازه ای وسیع و بازوی قوی برای قرار دادن سبد طفتون هستند. فرهایی که دارای بخش های بزرگ و بازدید از داخل فر هستند برای پختن نان تافتون مناسب نیستند زیرا تماس بین سبد نان و دیواره های فر به پخش نامناسب حرارت و بی احتیاطی در استفاده از فر منتهی می شود.
بعد از انتخاب فر، دمای مناسب برای پخت نان تافتون یکی از مهمترین عواملی است که باید برای آن رعایت شود. در دمای 260-280 درجه سانتی گراد (500-550 درجه فارنهایت)، نان تافتون به درستی پخته می شود. این دمای بالا به منظور رسیدن به سطحی طلایی و سخت و درنتیجه نانی خوشمزه و شیرین مثلجات بالایی جهت پدیدار شدن چرخچهی بهینه در داخل سبد طفتون و پخت سریعتر آن تعیین شده است.
برای این که نان تافتون به راحتی پخته شود و دارای خصوصیات شیرین و خوشمزه خود باقی بماند، مهم است بتوان به درستی دمای فر را تنظیم نموده و مواد خام را به روش درست استفاده کرد. در این صورت، نان تافتونی خوشطعم و با دوام با عظیمی از نیازهای مربوط به شادابی و تغذیه روزانه ما پاسخ خواهد داد.
روش های موثر برای نگهداری نان تافتون
نگهداری نان تافتون، یکی از مهمترین جنبه های مرتبط با آن می باشد که برای حفظ کیفیت، فراوانی و خوشمزگی آن بسیار حائز اهمیت می باشد.
اولین راهی که برای نگهداری نان تافتون می توان به ذهن می رسد، قرار دادن آن در یخچال است. اما توجه داشته باشید که این روش فقط برای مدت کوتاهی قابل اعمال است و بیشتر اوقات نمی تواند نان تافتون را از خراب شدن جلوگیری کند. در صورتی که می خواهید نان تافتون را برای چند روز ذخیره کنید، بهترین راه، قرار دادن آن در یک جعبه نگهداری می باشد. در واقع، از جعبه ای که مخصوص نان تافتون طراحی شده است استفاده کنید.
علاوه بر جعبه نگهداری، به میزان مصرف نان تافتون نیز باید توجه کنید. بهترین راه برای حفظ کیفیت نان تافتون، میزان مصرف آن است. بنابراین، اگر تعداد افرادی در خانه، بسیار زیاد نیست، بهتر است که نان تافتون را به اندازه کافی بخرید.
همچنین باید توجه داشت که نان تافتون باید در محیط خشک نگهداری شود. خیابان های آلوده و خیس، نمی توانند محیط مناسبی برای نگهداری نان تافتون باشند. بنابراین، به بهترین روش، نان تافتون را در حداقل مدت زمانی در محیطی خشک و تمیز نگهداری کنید.