طرز تهیه نان با خمیر مایه در فر
نان به عنوان یکی از مهمترین مواد غذایی هر خانواده، همواره در حیطه آشپزی محبوبیت بالایی داشته است. طرز تهیه نان با خمیر مایه در فر، یکی از رایج ترین روش ها برای تهیه نان در منازل است. خمیر مایه، یکی از مواد پایه در تهیه نان است که اغلب بر اساس طریقه قدیمی و سنتی تهیه می شود.
قبل از هر چیز، خمیر مایه را باید تهیه کرد. برای این کار، مقداری آب در یک ظرف گرم بکشید و به آن شکر اضافه کنید. سپس، خمیر مایه را به اندازه یک پیمانه، به آب و شکر اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا خمیر به طور کامل حل شود. سپس، با گذاشتن غطای بر روی ظرف، خمیر مایه را در محیط گرم و تاریک قرار دهید تا به مدت یک تا دو ساعت به خوبی باز شود.
پس از باز شدن خمیر مایه، مقداری آرد را درون ظرفی بریزید و به آن نمک و سایر مواد مورد نظر خود را اضافه کنید. سپس، خمیر مایه با خوراکی ها و پودر ها ترکیب شده و به آرامی با آب مخلوط شود تا به شکل یک خمیر مرطوب تبدیل شود. سپس، خمیر را پوشش داده و برای حداقل یک ساعت در محیط گرم مانند یخچال قرار دهید.
وقتی خمیر به خوبی رشد کرده باشد، برای تهیه نان، باید آن را به شکلی دون در آورده و در فر قرار دهید. برای شیرین کردن نان، می توانید قبل از پخت، روی آن عسل یا شکر بریزید. سپس، نان را در فر، در دمای ۱۸۰ درجه، به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه و در حالتی که رنگ آن به طلایی تبدیل شود، پخته و آماده سرو شدن خواهد بود.
قدم به قدم تهیه نان با خمیر مایه در فر
تهیه نان با خمیر مایه در فر روشی ساده و خوشمزه است که امکان تهیه آن در خانه با تجهیزاتی که در دسترس هست، وجود دارد. این روش نان پختن، باعث خودبخود رفع نیاز به خرید نان از فروشگاه شده و همچنین تضمین میکند که نان تازه و با کیفیتی در سفره قرار بگیرد.
برای شروع تهیه نان با خمیر مایه در فر، ابتدا یک تکه خمیر مایه با حجم مناسب برداشته میشود. سپس خمیر را به شکل یک دایره صاف و با ضخامتی حدود ۱۰-۵ میلی متر پهن کرده و روی یک ورق پیشپزشده قرار میدهیم.
سپس با استفاده از یک چاقو یا شاخه سهمیه، روی سطح خمیر برشهایی مقطع عرضی نیم سانتیمتری در اینترولوو به نحوی میدهیم که برشها به صورت موازی با یکدیگر باشند. سپس، ورق حاوی خمیر و برشها به شیوهای که غلاف شیرین شدهای دور آن را به دور خمیر میپیچانیم و به صورت بسته شده به یک صورت چند طبقه قابل گرمایش در فر میگذاریم.
در فر درجه حرارتی حدود ۱۸۰ درجه سانتیگراد را برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه تنظیم میکنیم، تا خمیر به طور کامل پخت شود. پس از پخت نان، آن را از فر درمیآوریم و به مدت حداقل ۱۰ دقیقه خنک شده، در ظروف بهداشتی و قابل حمل قرار میدهیم. حالا نان با خمیر مایه در فر تهیه شده است و ما میتوانیم از آن به عنوان یک صبحانه سالم و خوشمزه یا جایگزینی برای نان خوراکی در غذای شام و ناهار استفاده کنیم.
راهنمای تهیه نان با خمیر مایه در فر
راهنمای تهیه نان با خمیر مایه در فر
خمیر مایه نان به نوعی مخلوطی از آب، نمک، آرد و محلول مخمر است که بعد از بازتاباندن به مدت یک تا دو ساعت در محیط گرم، پف میکند. نان با خمیر مایه، نان یکپارچهای است که سبک و حاوی نواقص نیست. در زیر راهنمایی کوتاهی را برای تهیه نان با خمیر مایه در فر تدوین کردهایم که میتوانید با استفاده از آن، نانی با کیفیت و خوشمزه تهیه کنید.
۱. برای تهیه نان با خمیر مایه، نیاز به موادی همچون نمک، آرد، آب و مخمر خشک دارید. میتوانید برای این کار از نوع خمیر مایه شرکتهای معتبر نیز استفاده کنید.
۲. مادههای مذکور را به تناسب در مخلوطی نرم کرده و به هم میزنیم تا یک خمیر مایه ایجاد شود. خمیر را در یک پیمانه بزرگ قرار داده و به مدت زمانی بین یک تا دو ساعت در محیط گرم بهبود میبخشیم.
۳. بعد از گذشت زمان مناسب وفق خمیر مایه در محیط گرم، خمیر خود را به سایز مناسبی شکل داده و پهن کرده، نوار لازم را برید.
۴. نوار خمیر را به چند بخش تقسیم کرده و هر بخش را دستکش شده و روی کاغذ پخت قرار دهید.
۵. فر را به دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد پیش گرفته و تمام نوارهای خمیر را به مدت حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر بپزید.
۶. بعد از پخت شدن نان، آنها را خنک کرده و با خوشمزهترین انواع خوراکیها مانند کاهو، پنیر، آجیل و ... سرو کنید.
در این راهنمایی کوتاه، شما با تعداد مراحل کم، نان با خمیر مایه را به راحتی در فر تهیه کردید و میتوانید از طعم و عطر فوق العاده آن لذت ببرید. اگر این رسته از آشپزی را بلد نیستید، میتوانید با تمرین و تلاش، آن را بهتر یاد بگیرید.
آموزش تهیه نان با خمیر مایه در فر
تهیه نان با خمیر مایه یکی از سادهترین روشهای تولید نان در خانه است. برای تهیه این نان، ابتدا خمیر مایه را با آرد و آب تهیه کرده و آن را برای خمیر شدن، در محیطی گرم قرار دهید. بعد از آن، خمیر را جدا کرده و به شکل دلخواه قرار دهید. سپس، نان را در فر پخته و به عنوان نان صبحانه، نان میان وعده و نان شام مورد استفاده قرار دهید.
برای تهیه نان با خمیر مایه، میتوانید از آرد سفید یا آرد گندم کامل استفاده کنید. میزان آب مورد استفاده برای تهیه خمیر بستگی به نوع آرد دارد، اما به طور کلی باعث میشود خمیر به خوبی ترکیب شود و نان شما تر و شیرینتر باشد.
قبل از قرار دادن خمیر در محیط گرم، بهتر است آن را برای حداقل نیم ساعت در یخچال قرار دهید. همچنین، برای بدست آوردن طعم بهتر، میتوانید به خمیر شیر و یا کره اضافه کنید. بعد از پختن نان، بهتر است آن را برای رطوبت بیشتر، درون کیسه پلاستیکی و یا درون قابلمه درپوش شده قرار دهید.
در نهایت، تهیه نان با خمیر مایه به دلیل آسانی تهیه و نکات مختلف بسته به سلیقه شخص، مورد توجه قرار میگیرد. تنها با رعایت نکاتی که بیان شد، میتوانید نانی لذیذ و خوشمزه را در خانه تهیه کنید.
نکات مهم در تهیه نان با خمیر مایه در فر
برای تهیه نان با خمیر مایه در فر، مطمئن شوید که مواد اصلی، یعنی آرد، مایه، شیر، نمک، و قند را در دسترس دارید. قبل از شروع به کار، اطمینان حاصل کنید که تمام مواد شما در دمای اتاق می باشند. برای مثال، خمیر مایه را از یخچال بیرون بگذارید و بگذارید در دمای اتاق به دمای مناسب برسد.
اولین مرحله در تهیه نان با خمیر مایه آماده سازی خمیر مایه است. برای این منظور، مایه را در یک کاسه بزرگ با یک قاشق چوبی آرام آرام آماده کنید. سپس آرد را کم کم به مایه اضافه کرده و همزمان آن را با قاشق مخلوط کنید، تا خمیر مایه شما بسیار نرم و چسبنده شود. می توانید از یک ماشین نانوایی هم برای انجام این کار استفاده کنید.
بعد از آماده سازی خمیر مایه، آن را به داخل کاسهای بزرگ بریزید و آن را در دمای اتاق با دو برابر شدن حجم خود، بیشترین حجم را به خود بگیرد. سپس قطعاتی از خمیر را با ابعاد دلخواه شما برداشته و به شکل گرد یا دلخواه خود را به خمیر بخشید و آن را پهن کنید. سپس آن را شکل بدید و برای یک ساعت درازخواباندن خمیر در دمای اتاق گذاشته و مجددا حجم آن افزایش داده می شود.
بعد از اینکه خمیر مایه آماده شده و حجم آن افزایش داده شده است، آن را به دمای ۲۰۰-۲۲۰ درجه سانتیگراد و به مدت ۲۵۰-۳۰ دقیقه درون فر می پزید، تا نان شما با خمیر مایه آماده شده با دمای خوب و رنگ زیبا به دست آید. با این اقدامات، نان شما با خمیر مایه بیشتری دارای طعم و مزه خوبی می شود و به نظر جذابیت بیشتری می رسد.
نان با خمیر مایه در فر چگونه پخته می شود؟
برای پخت نان با خمیر مایه در فر، قبل از هر چیز باید خمیر مایه تهیه شود. برای تهیه خمیر مایه، ابتدا یک ظرف را با حدود یک لیوان آب گرم پر کنید و مقداری شکر به آن افزوده و مخلوط کنید. سپس یک قاشق چایخوری مخلوط با خمیر مایه خشک را به مخلوط قبلی اضافه کرده و به خوبی هم میزنید. سپس توده خمیر مایه را به ظرف بزرگی بریزید و از روی آن یک کاور غیرچاپی گذارده و آن را در یک جای گرم و بدون باد قرار دهید.
پس از اینکه خمیر مایه تر هم شده و حجمش افزایش پیدا کرده، آماده به کار است. این خمیر مایه را به قطعاتی که مد نظر شماست، تقسیم کرده و آنها را به شکل دایره ای یا مستطیل درآورید. سپس آنها را با یک پارچه رطوبت داده شده پوشانده و در جای گرم و بدون باد قرار دهید تا به طور خوب نیز خمیر روی آنها بخار شود.
پس از گذشت حدود 30 دقیقه، فر را داغ کنید تا به دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد برسد. سپس نان را بر روی سینی فر بگذارید و آن را در فر قرار دهید. به مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید نان پخته شود. پس از گذشت این مدت زمان، نان را از فر خارج کنید و قبل از برش دادن، حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود. سپس با چاقوی تیز و با حرارت کم پاره پاره کنید و همراه با مربای مورد علاقه خود سرو کنید.