1. روش های سفید کردن موکتل
سفید کردن موکتل یکی از روشهایی است که با استفاده از آن میتوانید ظاهر موکتل را بهبود بخشید. این فرآیند به شیوههای مختلفی انجام میشود که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
استفاده از انواع مواد شیمیایی مانند اکسیژنهای آلی، خاک رس، سوخته شده، هیدروژن پراکسید، سدیم فرمالین و مواد شوینده مانند پیرول و ... از جمله روشهای سفید کردن موکتل هستند. به عنوان مثال، میتوانید یک گلوله هیدروژن پراکسید به یک لیتر آب اضافه کرده و سپس این مخلوط را روی موکتل بپاشید و حداقل ۳۰ دقیقه صبر کنید. سپس موکتل را با آب شسته و خشک کنید.
دیگر روشهای سفید کردن موکتل شامل استفاده از روش پرشینینگ، بخارپز، استفاده از لیزر و موجهای فراصوت و ماوراء بنفش هستند. هر یک از این روشها مزایا و معایب خود را دارند. به عنوان مثال، روش پرشینینگ با استفاده از گازهای خاکستری آمونیاک و اتانول به طور مؤثری موجب سفید شدن موکتل میشود، اما باید از مواد شیمیایی جدید از جمله اکسیژن سفید استفاده کرد تا موکتل بهطور قابل توجهی نورانی و سفید شود.
در کل، روش سفید کردن موکتل باید در انتخاب فرآیند مناسب با توجه به نوع و حالت موکتل انجام شود و باید مورد عنایت قرار گیرد که جواب مناسب به دست آید.
2. طرز تهیه شکلاتی موکتل ترش
تهیه شکلاتی موکتل ترش یکی از خوشمزه هایی است که در هر فصل سال می توانید لذت ببرید. این شیرینی حجیم، ترش و لذیذ محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. در اینجا میتوانید با گامهای تهیه شکلاتی موکتل ترش آشنا شوید:
مواد لازم:
• چوبک مخصوص شکلات (500گرم)
• شکر (سه چوب شیرین)
• پودر کاکائو (نصف فنجان)
• هویج تازه (2 عدد)
• خامه پر چرب (نیم پیمانه)
• آب میوه تازه لیموترش (2 عدد)
• وانیل (یک قاشق چایخوری)
• نمک (یک قاشق چایخوری)
روش تهیه:
1. هویج را خرد کنید و نرم کنید و پس از آن آن را با یک نوار تمیز سفت کرده و روی یک سطح چوبی یا یک چوبک پهن کنید.
2. چوبک شکلات را در یک قاب شکلات برشهای ریز کنید.
3. شکر، پودر کاکائو، هویج رنده شده، خامه، لیموترش، وانیل و نمک را در یک قابلمه بزرگ با هم مخلوط کنید و در حرارت کم گذاشته تا شکر کاملا حل شود.
4. بیست دقیقه تا سی دقیقه روی حرارت قرار دهید و موکتل را به آن اضافه کنید.
5. با هم مخلوط کنید تا موکتل کاملا پوشیده شود.
6. موکتل را به مدت چهل دقیقه در یخچال فریز قرار دهید.
7. پس از گذشت مدت زمان، قطعات آنرا از قاب برداشته و لذت ببرید. با توجه به نیاز میتوانید شکلاتی موکتل ترش خود را با آبلیمو، پودر کاکائو و یا شکلات را تزئین کنید.
3. تهیه موکتل ترش با میوه های تازه
تهیه موکتل ترش با میوه های تازه از دسرهایی است که به شدت مناسب برای فصل گرمای تابستان است. این دسر خنک کننده و خوشمزه به راحتی توسط هر کسی تهیه میشود. در این دسر، میوه های تازه و ترش به صورت خرد شده و با آب، شکر و بعضی از ادویه ها مانند نعنا و تخم گشنیز مخلوط میشود.
بهترین میوه های برای تهیه موکتل ترش، انگور، لیمو ترش، نارنگی، فلفل دلمه ای فلزی و خرمالو هستند. بهتر است میوه های تازه را خودتان خریداری کنید، زیرا این دسر بیشتر در میوه های تازه و خوراکی خوب خود را نشان میدهد.
برای تهیه این دسر، میوه های تازه خرد شده را به همراه آب، شکر و ادویه های لازم در یک ظرف بزرگ مخلوط میکنیم. پس از مخلوط کردن، موکتل ترش را به یک دم در آورده و سپس آن را خنک کرده و در یخچال نگهداری میکنیم. قبل از سرو، موکتل را با یخ خرد شده و بعضی از میوه های تازه و پوست نارنگی تزئین میکنیم.
موکتل ترش یک دسر سالم و با ارزش غذایی است. این دسر حاوی میوه های تازه و مواد غذایی موثری برای بدن است. همچنین، این دسر خنک کننده و خوشمزه نیز است و با توجه به تقاضای بالایی که در هوای گرم تابستان دارد، محبوبیت بسیار زیادی دارد.
4. موکتل ترش با خامه و آبلیمو
موکتل ترش یکی از غذاهای سنتی و محبوب شهرستان شوشتر و مناطق پرشوری از استان خوزستان است. این غذا با استفاده از گوشت گوساله یا گوسفند در کنار ترشی از نباتات و ترشیهای مختلف تهیه میشود. در دسته ترشیهای پر مصرف در این مناطق، خرما و انار به عنوان ترشی مربوط به موکتل ترش شناخته میشوند.
برای طعمدهی به این غذا از آبلیمو، خامه و سایر ادویهجات همچون زیره، نعناع و قرنفل استفاده میشود. این تنوع در مزه یک غذای فراوان مخصوصا برای عشایر و سایر نفرات محلی، جذاب و شیرینتر میکند. برای تهیه موکتل ترش، گوشت باید به صورت کوچک منگوله شده و به همراه ترشی روی حرارت قرار بگیرد.
در نهایت بعد از این که گوشت باعث جذب ترشی میشود، باید به مدتی روی حرارت باشد تا طعم متفاوت و خوبی به غذا داده شود. سپس میتوان آبلیمو، خامه، زیره و سایر ادویهجات اضافه کرده و برای چند دقیقه دیگر روی حرارت نگه داشت تا تمام ادویهجات جذب شوند. در نهایت با یک کفشک و روغن تازه شده، این غذا آمادهی سرو و تقدیم میشود و در برخی مناطق با نان تازه سرو میشود.
در کنار موکتل ترش، انواع دیگری از غذاها نیز در مناطق مختلف از کشور مثل گوجه کبابی، قرمه سبزی، آش ماش، قیمه، نیمرو، هشدار و سایر غذاهایی که به صورت سنتی تهیه میشوند سرو میشوند. موکتل ترش به عنوان یکی از این غذاهای سنتی، سبکی سنتی و ارزش غذایی بالایی دارد که معمولا در قالب خوراکیهای دیگر از آن استفاده میشود و از دسته غذاهایی است که برای خوردن در هفتهی کاری مناسب است.
5. تهیه موکتل ترش با استفاده از دمنوش ها
تهیه موکتل ترش با استفاده از دمنوش ها یکی از روشهای مورد علاقه جوانان و بسیاری از افراد در ایران است. این نوع موکتل به صورت معمولی با دو نوع شیرینکنندهی قندی و شیرینکنندهی ساده ساخته میشود، اما با استفاده از دمنوش ها، موکتلی متفاوت با طعم متنوع و خوشمزگی ساخته میشود.
در ابتدا برای تهیه موکتل ترش با استفاده از دمنوش ها نیاز به چند حبه زیره سیاه است. این زیره سیاه بهتر است به همراه چند حبه هل نیز استفاده شود. به تعداد افراد حضوری در جمع، دمنوش که به عنوان زیره سیاه نوشیده میشود، تهیه میشود. برای این کار، یک قاشق چایخوری از زیره سیاه و حبه هل در 300 میلیلیتر آب به مدت 10 دقیقه جوش میدهیم تا رنگ و طعم مطلوبی بگیرد.
سپس با استفاده از یک قاشق چایخوری از صبحنما و چند قطره آب لیمو، دمنوش تهیه شده در یک لیوان ریخته و سپس سرد خوشمزه را به آن اضافه میکنیم. در نهایت، چند برگ خرّما به شکل خلالخورده داخل موکتل ریخته میشود تا شکلی جالب برای این نوع موکتل به دست آید.
با تهیه موکتل ترش با استفاده از دمنوش ها، میتوان به گذشتهی دور علاقه مندان به این مشروب نوشیدنی بازگشت و به یاد دورانهای گذشته شادی کرد. علاوه بر آن، با ترکیبهای متنوع دمنوشها میتوان چندین نوع مختلف از این نوع موکتل ساخت که هر کدام به صورت جداگانه دارای طعم و خواص خاص خود هستند.
6. طرز تهیه موکتل ترش با سوسیس و ژامبون
برای تهیه موکتل ترش با سوسیس و ژامبون، از موادی مانند گوشت چرخ کرده، برگ کرفس، سوسیس، ژامبون، پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه، روغن و سرکه استفاده میشود.
ابتدا وقتی که برگ کرفس برای استفاده آماده شده است، با سرکهای که در اختیار دارید، به مدت نیم ساعت خیس میکنیم. سپس موادی مانند سوسیس و ژامبون را به صورت خرد شده در کنار گوشت چرخ کرده بریزیم و همزمان با نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده تا به خوبی ترکیب شود.
سپس از برگ کرفس خیسشده به ترتیب شبیه به پایه کوفته درست میکنیم و بخش کمی از ترکیب گوشت و سایر مواد را میگذاریم داخل آن. سپس دو سر برگ را روی ترکیب شده میچینیم و شکل یک نیمکره مانند را درست میکنیم. این کار را تکرار کرده تا ترکیب شما به پایان برسد.
و در پایان هم موکتل خود را با پوست گرفته شده سیر به صورت داغ سرو کنید و از آن لذت ببرید.