طرز تهیه مرغ سوخاری رستورانی
مرغ سوخاری یکی از پرطرفدارترین غذاهای رستورانها و نوعی از غذای سنتی است که بسیاری از مردم به آن علاقه دارند. در این غذا، مرغ با موادی چون فلفل، زردچوبه، سیر، نمک و روغن که قبل از پخت شدن روی مرغ به آن وارد شده، سرخ میشود. در این مطلب، مرحله به مرحله نحوه تهیه مرغ سوخاری رستورانی را به طور کامل توضیح میدهیم.
ابتدا باید در مرحله اول مرغ را نظافت کرده و به قسمت داخل و بیرون آن دقت شود. سپس مرغ را در ظرفی قرار داده و مواد مورد نیاز برای سوخاری شدن را (فلفل، زردچوبه، سیر، نمک و روغن) در ظرف دیگری با هم مخلوط کرده و بعد از آماده شدن این مخلوط آنرا روی مرغ بریزید.
بعد از اینکه مواد به خوبی روی مرغ پخش شد، مرغ را به مدت دو ساعت در یخچال قرار دهید تا به خوبی مزهها را بگیرد. سپس، مرغ را از یخچال بیرون آورده و همراه با تمام موادی که روی آن قرار دارد، در حالتی که بسته شده است، در پختگاه برقی خود قرار دهید.
پخت مرغ در پختگاه برقی باید به مدت دلخواه شما باشد، اما به طور متوسط به مدت یک تا دو ساعت انجام میشود و پس از این مدت، مرغ سوخاری رستورانی آماده سرو شدن است. این غذا را میتوان با سالاد، نان تست و سس مخصوص سرو کرد و معمولاً برای خوردن آن، از دستهای چنگال نواری استفاده میشود.
در نتیجه، با تهیه دقیق مواد لازم و پیروی از مراحل تهیه کاملی که در بالا ذکر شد، میتوانید یکی از مشهورترین غذاهای رستورانهای ایرانی یعنی مرغ سوخاری رستورانی را در منزل خود به سادگی و با طعمی که دلتان میخواهد تهیه کنید.
مرحله اول: آماده کردن مرغ
برای آمادهکردن مرغ به روش سنتی، ابتدا باید مرغ را خوب بشویید و بعد از خشک کردن، به قطعات مختلف تقسیم کنید. قطعات مرغ میتواند شامل سینه، ران، دست و بال باشد. سینه مرغ یکی از خوشمزهترین بخشهای آن است که بیشتر قابل استفاده در طبخ باشد. باید به گوشت مرغ توجه کنید و هر قسمتی که احساس کردید آن را باید از بین ببرید.
برای آمادهکردن مرغ خرد شده، بعد از تقسیم قسمتهای مختلف، آن را با نمک و فلفل به مدت ۱۵ دقیقه بخیزید تا خوب پخته شود. پس از آن، میتوانید با استفاده از روشهای مختلف، مرغ را طبخ کنید. یکی از روشهایی که معمولاً در طبخ مرغ کاربرد دارد، سرخ کردن آن است.
برای سرخ کردن مرغ، ابتدا باید مرغ خرد شده را در تابه یا قوری کوچکی که دارای روغن زیادی است، قرار دهید و در حرارت متوسط به آن فرصت دهید که از هر دو طرف طلایی و چسبیده به تابه شود. سپس با استفاده از حرارت کم، مرغ را به مدت ۳۰ دقیقه دیگر پخته می کنیم، تا به صورت کامل پخته شود. بعد از پختن، مرغ را میتوانید با سبزیجات و یا سالاد سرو کنید.
مرحله دوم: تهیه مخلفات مرغ
تهیه مخلفات مرغ یکی از مهمترین مراحل پس از کشتار مرغ است. مخلفات مرغ شامل اجزایی از بدن مرغ مانند پوست، پا، ناحیه داخلی، پر، کبد و گوشت هستند که در صنایع غذایی مختلف بکار میروند.
یکی از اجزای مهم مخلفات مرغ، گوشت مرغ است. گوشت مرغ بهعنوان یک کالای باارزش در صنعت خوراکی بهکار میرود. گوشت مرغ دارای پروتئین، ویتامین د و بی ۶ و همچنین مواد معدنی مثل آهن و کلسیم است. برای تهیه گوشت مرغ، نیاز به چند مرحله پشت سر هم داریم. ابتدا باید گوشت مرغ را از استخوان جدا کرد، سپس آن را شستشو داد و در نهایت باید آن را بهطور مناسب درجا درآورد تا باعث هرز نشود.
همچنین پوست مرغ نیز از پرکش بودن و تیره شدن آن جلوگیری میکند. پوست مرغ حاوی کلسیم، پروتئین و ویتامین بوده و بهعنوان یک ماده مؤثر در تهیه انواع پختهای مرغی باارزش استفاده میشود. برای تهیه پوست مرغ، پوست مرغ را با یک چاقو از بدن جدا کرده و سپس آن را بهصورت خام یا پخته در استفاده کنید.
همچنین کبد مرغ نیز از مخلفاتی است که برای تهیه غذاهای مختلف بهکار میروند. کبد مرغ دارای اسیدهای چرب، ویتامینهای B، آهن و روی است. برای تهیه کبد مرغ باید آن را از داخل مرغ جدا کنید، آن را به تکههای کوچک تکه کنید و با چند ادویه ساده نظیر پیاز و سیر پخته تا بهطور کامل پخته شود.
در نهایت، مخلفات مرغ بهعنوان یکی از منابع غذایی مهم در صنایع مختلف و همچنین در خانه میتواند بهصورت مختلفی مورد استفاده قرار گیرد. برای دستیابی به نتیجه بهتر از مخلفات مرغ، میتوانید از طریق دستور العملهای آموزشی موجود در اینترنت استفاده کرده و با مرور برروی این دستورالعملها، به راحتی و با دانش مورد نیاز، مخلفات مرغ را بهصورت بهتری تهیه کنید.
مرحله سوم: تهیه مخلفات سس
مرحله سوم در تهیه مخلفات سس، مرحلهی مهمی در ایجاد طعم و عطر منحصر به فرد سسهای خانگی است. در این مرحله، پس از تهیه سس اصلی، به عنوان قدم بعدی، مخلفاتی به سس اضافه میشوند که باعث بهبود طعم، عطر و ظاهر سس میشوند.
برای تهیه مخلفات سس، نیاز است از انواع مختلف مواد از جمله ادویهها، سبزیجات، سیر، پیاز و... استفاده شود. این مواد مناسب به سس اضافه شده و با رعایت نسبتهای مناسب باعث بهبود طعم و عطر سس میشوند.
در این مرحله، بهتر است از مخلفات تازه و کیفیت بالا استفاده شود تا عطر و طعم بهتری به سس داده شود. همچنین، نمیتوان در این مرحله از مخلفات بیش از حد استفاده کرد؛ زیرا این موضوع ممکن است باعث تغییر در طعم و عطر سس شود.
استفاده از مخلفات در بعضی از سسها به طور ویژه مهم است، به عنوان مثال، در سس ماستی و ریحانی، استفاده از مخلفاتی همچون ریحان ترش و ماست ترش، باعث بهبود طعم و عطر سس میشود. همچنین، در سسهایی همچون سس بلوچستان و ترشیجات، استفاده از مخلفات متفاوت باعث بهبود چشمپوشی و طعم سس میشود.
بنابراین، در این مرحله باید با دانش و سلیقه تهیه کننده، مخلفاتی را به سس اضافه کرد که باعث بهبود طعم و عطر سس شود و برای مصرف کنندگان این سس راحتتر و خوشمزهتر شود.
مرحله چهارم: تهیه حلقه های پیازی
مرحله چهارم در تهیه غذاها، تهیه حلقه های پیازی است. پیاز یکی از اجزای مهم آشپزی است که برای تهیه انواع غذاها به کار میرود و در تهیه حلقه های پیازی نیز نیازمند است.
برای تهیه حلقه های پیازی ابتدا باید پیازها را خرد کرد. این کار را میتوان با دست یا با یک دستگاه خرد کننده انجام داد. سپس باید پیازها را به طور مرتب در یک ظرف بزرگ قرار داده و به آنان آب مخلوط با نمک اضافه کرد تا پیازها را به خوبی آب بدهند و نرم شوند.
بعد از این که پیازها به خوبی آب خوردند، باید آنها را از آب خارج کرده و روی یک کاغذ دستخشک کرد. سپس باید یک قاشق غذاخوری از پیازها برای تهیه حلقه ها استفاده شود و پیازها را به شکل حلقه های نازک خمیده و آماده شده را روی یک ظرف قرار داد.
حلقه های پیازی باید قبل از پخت در یخچال قرار گرفته تا شنیده شوند. سپس باید آنها را در روغن داغ سرخ کرد و در آخر روی کاغذ دستخشک شده قرار داد تا از روغن زیاد رهایی پیدا کنند. در نهایت، حلقه های پیازی آماده سرو شدن در کنار غذا شده و میتوانند با سسهای مختلف همراه شوند.
مرحله پنجم: سرخ کردن نان توست
در مرحله پنجم از تهیه نان توست، مرحله سرخ کردن نان است. سرخ کردن نان، یکی از مهمترین مراحل در تهیه نان توست است. با انجام درست این مرحله، نان توست شما به صورتی فوق العاده لذیذ و شکیل در می آید.
قبل از هر چیز، قابل ذکر است که برای سرخ کردن نان، بهتر است از روغن گرم استفاده نشود. در این صورت، نان بیش از حد جذب روغن خواهد کرد و در نتیجه می تواند چرب و ایجاد روغنی شود. به جای این، می توانید از کمی کره برای سرخ کردن نان استفاده کنید.
در ابتدا، برای سرخ کردن نان، کره را در تابه یا ماهیتابه تا حدی گرم کنید. سپس، نان توست را به تابه اضافه کرده و به آرامی آن را سرخ کنید. می توانید از قسمتی از موادی که در مرحله قبل به نان توست افزوده بودید برای سرخ کردن هم استفاده کنید. به طور معمول، سرخ کردن هر سمت نان توست نیاز به حدود 1 تا 2 دقیقه دارد تا کاملا سرخ شود و لایه ای طلایی رنگ به خود بگیرد.
در پایان، مناسب است نان توست سرخ شده را به روی کاغذ آشپزی قرار داده و با اجازه دادن به آن تا چند دقیقه خنک شود، ظاهر و طعم مطلوبی بدست آورید. سپس، می توانید آن را به همراه سایر مواد و تزئینات درست کنید و از نان توست خود لذت ببرید.