1. آماده کردن مواد لازم برای تهیه مرغ سوخاری داخل قابلمه
برای تهیه مرغ سوخاری داخل قابلمه، ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. برای شروع، مرغ را به اندازه دلخواه خودتان خرد کنید. سپس مرغ را در ظرفی قرار دهید و با نمک، ویژه تفت دوستانه، کره و زعفران پودری پوشش دهید.
پس از این مرحله ، باید ظرف را در قابلمه بگذارید و به تندی متوسط بپزید. باید به یاد داشته باشید که باید ظرف را تحت نظارت داشته و منظماً آن را هم بچرخانید و هم برای پختن همهی سوخاری بهم بزنید.
بعد از گذشت 40 دقیقه، که مرغ شما درون قابلمه پخته است، کره را در تابه گرم کنید و 1 قاشق غذاخوری پوست نارگیل را به آن اضافه کنید. پس از این که کره ذوب شد، آن را بر روی سوخاری بریزید. در این مرحله، سوخاری را باید 15 دقیقه دیگر نیز بپزید تا سرخ و چرب شود.
بعد از پخت سوخاری، میتوانید آن را از قابلمه برداشته و به همراه سبزیجات سرد و گرم سرو کنید. سوخاری به تنهایی یا با نان سیر خورده و مزهدهی های فراوانی مثل سبزی مخلوط یا غذای ملایم مثل برنج مهمان بسیاری از هموطنان ما٬ میباشد.
در نهایت، از سوخاری شما هم خودتان لذت ببرید و هم از دوستان و خانواده دعوت کنید تا با شما از این غذای خوشمزه لذت ببرند.
2. پخت مرغ در قابلمه قبل از سوخاری
پخت مرغ در قابلمه یکی از سادهترین و متداولترین روشهای آمادهسازی غذا با مواد دپرتمانی است. قابلمه یک وسیله نه تنها برای ذخیره سازی مواد غذایی مختلف، بلکه همچنین برای پختن غذاهای مختلف بکار میرود. ولی پخت مرغ در قابلمه یکی از روشهای خوشعطر و لذیذ است.
یکی از مزایای پخت مرغ در قابلمه این است که در مقایسه با کباب معمولی، خوشمزهتر و رطوبت بیشتری دارد. برای پخت مرغ باید طریقه زیر را دنبال کرد: پس از شستن و تمیز کردن مرغ، سپس آن را با نمک، ادویههای مورد نظر و سبزیجات که دوست دارید و اندازه گرفتن قابلمه مناسب، مثلاً ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر، را پهن کنید.
سپس آن را روی حرارت کم قرار دهید و در صورت نیاز یک پارچه برای ریختن آب و یا کمی روغن روی مرغ بگذارید. حالا، قابلمه را به شکل مناسب (مثلاً) مشابهی S بچرخانید تا حرارت به طور یکنواخت توزیع شود. باید به این نکته توجه داشته باشید که قابلمه برای پختن غذا، حتماً باید درجه الکتریکی، گاز جی یا اس پیجی باشد، تا همه طبقات غذا برابری شده و به صورت یکنواخت پخته شوند. پخت مرغ در قابلمه باعث میشود غذا به صورت یکنواخت و با لذت فراوانی پخت خورده و سرو شود. با پخت مرغ در قابلمه، طعم بسیار خوشمزه و فوقالعاده ایجاد میشود و همچنین به کمک این روش معمولاً در مرغهای پلویی، شامل مرغ با برنج، تهچین و ... استفاده میشود.
3. تهیه مخلوط مواد برای سوخاری مرغ
تهیه مخلوط مواد برای سوخاری مرغ یکی از مهمترین مراحل در پخت و پز غذاهاست. این مخلوط مواد، اصطلاحاً ماریناد نامیده میشود. ماریناد باعث میشود که مرغ در هنگام پخت، طعمی خوشمزه و خوشرنگ به خود بگیرد و مرغ با داشتن طعم و عطری منحصر به فرد، برای خوردن لذت بخش تر باشد.
برای تهیه مخلوط مواد برای سوخاری مرغ، میتوان از موادی مانند زعفران، پودر سیر، نمک، فلفل، نعنا و روغن استفاده کرد. بهطور کلی، میتوان گفت که ترکیبات مختلفی میتوانند برای ساخت ماریناد استفاده شوند، اما برای رسیدن به طعم و عطر خوبی در مرغ پخته شده، ترکیبات متعارفی وجود دارند که باید به آنها توجه شود.
از جمله موادی که معمولاً در مخلوط مواد سوخاری مرغ استفاده میشود، میتوان به زعفران، نمک، پودر سیر، فلفل سیاه، پیاز و دارچین اشاره کرد. این مواد به تنهایی و یا در ترکیب با یکدیگر باعث میشوند طعم و عطر خوبی در مرغ پخته شده رونق گیرد.
هرچند که هر خانواده و هر سرآشپزی ترکیبات و دستور طبخ خاص به خود دارند، اما به طور کلی میتوان گفت که مخلوط مواد سوخاری برای استفاده در پخت مرغ باید بهطور مناسب درست شود تا طعم و عطر خوبی به مرغ منتقل شود و مرغ با طعم و عطر منحصر به فرد، از سرویس دادن غذا لذت بخش تر شود.
4. پخت مرغ درون قابلمه با مخلوط سوخاری
مرغ به عنوان یکی از محبوب ترین منابع پروتئینی در کشور ما در صنایع غذایی و خانگی به کار میرود. در اینجا نحوه پخت مرغ در قابلمه با استفاده از مخلوط سوخاری را آموزش میدهیم که در نهایت نوعی غذای پرطرفدار و خوشمزه با طعم منحصر به فرد ساخته میشود.
برای این منظور، ابتدا مرغ را با خلالهای مختلف مانند فلفل سیاه، زعفران، زنجبیل و سایر ادویههای مورد نظرتان، ماساژ دهید و سپس آن را با یک غلاف یا پوشش حرارتی در کنار انواع سبزیجاتی مانند پیاز، سیر و گلرنج، در قابلمهای متوسط سایزی بریزید.
سپس به جای استفاده از نوع سوخاریها با اجزای زیاد، میتوانید به راحتی مخلوطی از آرد، خانگی، نمک و فلفل و سایر ادویههای مورد علاقهتان را تهیه کرده و بر روی مرغ قرار دهید تا در فرآیند پخت به قوام و طعم خود برسد. در نهایت، قابلمه را به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه در فر نیم کرهای درجه ۱۸۰ به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه قرار دهید تا مرغ در دمای مناسب پخته شود و در نتیجه، مزه و ظاهری خوشمزه و فوق العاده را برای شما و خانوادهتان به ارمغان آورد.
5. سرو کردن مرغ سوخاری داخل قابلمه
سرو کردن مرغ سوخاری داخل قابلمه، یکی از روشهایی است که در سرو غذای سنتی ما مورد استفاده قرار میگیرد. برای رسیدن به یک مرغ سوخاری ایده آل، باید به دنبال یافتن یک قابلمه مناسب باشیم. بهتر است قابلمه ای با مشخصات مناسب را برای سرو کردن مرغ سوخاری انتخاب کنیم. این قابلمه باید بزرگ بوده و دربرگیرنده کل مجموعه مرغ سوخاری باشد.
برای سرو کردن مرغ سوخاری داخل قابلمه، باید در مرحلهی اول، مرغ سوخاری را از قابلمه ای که در ابتدا در آن آشپزی کرده بودیم، خارج کنیم. پس از خارج کردن مرغ، این بار آن را داخل قابلمهی مورد نظرمان قرار داده و با احتیاط بیشتری، آن را در قابلمه سرو میکنیم. در این مرحله باید به مواردی همچون زیبایی و طعم پخت مرغ توجه داشته باشیم و به مواردی همچون نحوهی دکوراسیون سر و تزئینات کنار غذا نیز توجه کنیم.
در پایان باید به دقت مرغ سوخاری شده را در قابلمه قرار داده و وسایل مورد نظرمان را برای سرو و ارائه به ضیافتِ مهمانانمان آماده کنیم. با مراعات کردن تمامی نکات فوق، سرو مرغ سوخاری داخل قابلمه به یک عمل زیبا و با شکوه تبدیل خواهد شد که شناخت آن به عنوان یکی از شاخههای غذای سنتی ما برای همیشه در خاطر مان خواهد ماند.
6. مشاهده نکات مهم برای تهیه بهتر مرغ سوخاری داخل قابلمه
برای تهیه یک مرغ سوخاری عالی و خوشمزه، باید نکات مهمی را در نظر داشت. این نکات در ادامه توضیح داده شده است:
1- مرغ را قبل از سوخاری باید خوب شست و تمیز کنید. بعضی از افراد ممکن است مرغ را فقط با آب بشورند، اما بهتر است با یک محلول شستشویی مخصوص بشویید.
2- برای تهیه مرغ سوخاری در قابلمه یا فر، بهتر است از مرغ با وزن سبک استفاده کنید و همچنین فیلتر اختصاصی برای گرد و غبار کردن مرغ استفاده کنید.
3- باید یک لیمو ترش را با چند قطره روغن زیتون، نمک و فلفل به مدت چند دقیقه داخل شکم مرغ بریزید.
4- بعد از اینکه مرغ خیس شد، بهتر است آن را با حوله پارچه ای خشک کنید.
5- پیش از قرار دادن مرغ در قابلمه، باید قابلمه را با یک لایه روغن پوشانید و سپس مرغ را داخل قابلمه قرار دهید.
6- قبل از اینکه مرغ را برای سوخاری داخل فر بگذارید، باید قابلمه را با فویل آلومینیومی پوشش دهید و اینکار باعث می شود که مرغ به خوبی بپزد و طعم خوبی داشته باشد.
7- قبل از جدا کردن مرغ از قابلمه، باید مرغ را با یک چوب کوچک تست کنید، اگر خوب پخته باشد، در صورتی که هنوز خام است، باید به مدت دیگری داخل فر بگذارید.
به مثالهای تهیه مرغ سوخاری مختلفی که در اینترنت موجود هستند نیز میتوانید مراجعه کنید.