طرز تهیه مرغ زرشک پلو مجلسی

تعبیر خواب

تعبیر خواب با هوش مصنوعی (آنلاین)

خوابتو دقیق بگو تعبیرشو دقیق دریافت کن.

برای استفاده  وارد سایت تعبیردون بشید. 

ورود به سایت تعبیر دون (کلیک کنید)

طرز تهیه مرغ زرشک پلو مجلسی

مرغ زرشک پلو یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که در مناسبت‌ها و مجالس خصوصاً در نواحی شمالی کشور مورد علاقه قرار می‌گیرد. برای تهیه این غذا به تعداد پنج نفر، از موادی مانند دو پیمانه برنج، نصف پیمانه زرشک، یک عدد مرغ (حدود یک کیلوگرم)، پیاز داغ، روغن، زعفران، نمک و فلفل سیاه استفاده می‌شود.

ابتدا مرغ را جدا کنید و در قابلمه به همراه پیاز داغ، نمک، فلفل سیاه و آبی که کف قابلمه را بپوشاند می‌پزید. برای این کار بهتر است از آب کمتر استفاده کنید تا طعم مرغ در برنج نیز حس شود. در فرآیند پخت مرغ، بهتر است دو بار سطح قابلمه را با شومیز کوچک پوشانده و بعد از پخت از آب آن خالی کنید.

بعد از پخت مرغ، زرشک‌ها را در روغن به حرارت انجامید تا برای شاداب شدن و ترد شدن آماده شوند. پس از این مرحله، برنج را به شکل چشمه‌ای با مقداری آب و نمک مخلوط کرده و به مدت 45 دقیقه پخته شود. سپس زعفران را در یک لیوان آب گرم حل کنید و در انتهای پخت برنج، آن را به آن افزوده و همه را با هم مخلوط کنید تا رنگ تهیه‌ی شده، بوی برنج را همراه با خوشبوی زعفرانی داشته باشد.

در مرحله آخر، پیاز خلالی را کمی تفت داده و با زرشک‌ها و نمک به همراه روغن حرارت داده شده، در قابلمه اضافه کنید. سپس لایه به لایه برنج و مرغ و مخلوط زرشک و پیاز را در قابلمه بریزید تا نهایتاً غذای مورد نظر درست شود. با روشن شدن نشان‌دهنده آمادگی غذا هستند و می‌توانید به همراه سالاد و ماست سرو کنید.



مواد لازم برای تهیه مرغ زرشک پلو مجلسی

برای تهیه مرغ زرشک پلو مجلسی، مواد لازم شامل مرغ، برنج، زرشک، پیاز، روغن، زعفران، نمک، فلفل سیاه و شیره آب‌غوره می‌شود.

برای شروع، برنج را در آب سرد خیس می‌کنیم تا چند ساعت آبگیر شود. سپس برنج را با آب شسته و در قابلمه با آب و نمک به مدت 15 تا 20 دقیقه جوشانده و روی حرارت کم می‌گذاریم تا آب آن جذب شود.

پیاز را خرد می‌کنیم و در روغن تفت می‌دهیم. به این مخلوط زرشک و شیره آب‌غوره اضافه کرده و روی حرارت کم می‌گذاریم تا زرشک نرم شود. اگر مایل به زرد و تلخ شدن زرشک هستید، می‌توانید قبل از پخت زرشک، آن را داخل آب جوش به مدت 5 دقیقه قرار دهید تا تلخی آن کاهش یابد.

مرغ را نیز با یکمی روغن و زعفران تفت میدهیم و به مدت حدود 20 دقیقه تفت می‌دهیم تا مرغ به طور کامل پخته شود.

سپس برنج را به چند قسمت تقسیم کرده و بین هر قسمت از آن، مرغ و مخلوط زرشک را قرار می‌دهیم. برای پاک کردن یا خارج کردن برنج از قابلمه، بهتر است برای چند دقیقه آن را روی حرارت خیلی کم قرار دهیم تا برنجی که به قابلمه چسبیده، جدا شود.

از بین مواد مذکور با توجه به سلیقه شما می‌توانید از مواد دیگری مانند بادام، پسته، گوشت گاو یا حتی تخم مرغ در تهیه این غذا استفاده کنید.



نکات مهم در تهیه مرغ زرشک پلو مجلسی

مرغ زرشک پلو یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی در مهمانی ها و مجالس است. این غذا با ترکیب مرغ، ادویه‌های خوشبو و زرشک خشک شده، طعمی بسیار خوشایند و خوشمزه را ایجاد می‌کند.

نکته اول در تهیه مرغ زرشک پلو، زمان استفاده از زرشک است. بهتر است زرشکی که تازه از درخت برداشته شده و خشک نشده استفاده شود. در صورتی که زرشک خشک شده استفاده شود، می‌توان آن را قبل از استفاده در آب خیس کنید تا نرم شود.

نکته دوم درباره انتخاب مرغ است. بهتر است از مرغ تازه و کم چرب استفاده شود. در انتخاب مرغ باید به زنجیر و وزن آن نیز توجه کرد. مرغی با وزن خیلی بالا دارای گوشت بافتی نیست که در نتیجه باعث کمبود طعم در پلو می‌شود.

در نهایت، بهترین نکته برای تهیه مرغ زرشک پلو، کنترل درست حرارت است. پخت زرشک و روی کتل مطبوع نشان‌دهنده پخت کامل زرشک در همه نقاط است. پخت مرغ هم بهتر است با حرارت متمرکز و مداوم باشد و باید به دقت درست پخت شود تا گوشت مانند الیاف نشده و منحصر به فرد خود را حفظ کند. با توجه به این دو مورد، پلوی شما بهترین طعم را خواهد داشت.



طرز تهیه مرغ زرشک پلو مجلسی با روش سنتی

مرغ زرشک پلو یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است که در مناسبت‌های خاص مانند مراسم عروسی، نوروز و عید فطر سرو می‌شود. این غذا از شوید، مرغ و زرشک تهیه می‌شود که همگی مواد اولیه این غذا در بازارهای مختلف قابل تهیه هستند.

برای تهیه این غذا، ابتدا شوید را در آب جوش به مدت ۴۰-۵۰ دقیقه پخته و پس از آن مرغ را پخته و از استخوان آن جدا کرده و پس از ریز کردن شدید زرشک، زرشک را با روغن درون قابلمه تفت داده و سپس به آن شیرینی از قند افزوده می‌شود.

برای تهیه سس این غذا، به کمک روغن، پیاز را تفت داده و پس از آن، آرد را به آن اضافه کرده و به همراه یک پیمانه از آب و پودر ادویه، سس را تهیه کرده و سپس به شوید و مرغ اضافه می‌کنیم.

در آخر نیز، برای پلو، برنج را بر روی حرارت کمتر پخته و با افزودن نمک و همراهی زرشک، شوید و مرغ، پلوی خود را تکمیل می‌کنیم. در انتها می‌توانیم این غذا را با گردو و خلال پسته تزیین کرده و سرو کنیم.



طرز تهیه مرغ زرشک پلو مجلسی با روش سریع

مرغ زرشک پلو یکی از غذاهای محبوب و شهیر در ایران است. این غذا به دلیل طعم خوشایند و رنگ زیبایی که دارد، در مجالس و جشن ها به عنوان یک غذای اصلی سرو می‌شود. در اینجا به طرز تهیه مرغ زرشک پلو مجلسی با روش سریع پرداخته می‌شود.

مواد لازم برای تهیه مرغ زرشک پلو مجلسی با روش سریع شامل مرغ، برنج، زرشک، پیاز، روغن، نمک، زعفران و ادویه‌هایی مانند دارچین، هل، فلفل سیاه و زردچوبه است.

روش تهیه این غذا به شکل زیر است: ابتدا، برنج را به مدت نیم ساعت در آب خیسانده و سپس آن را آبکشی کنید. سپس پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس مرغ را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند. در این مرحله از ادویه‌ها مانند دارچین، هل، فلفل سیاه و زردچوبه استفاده کنید و آن را تفت دهید تا مزه دهد.

سپس برنج را به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه با مرغ و پیاز تفت دهید. در این مرحله از آب و نمک به میزان لازم استفاده کنید و آن را مخلوط کنید. سپس زرشک را به آن اضافه کرده و با هم مخلوط کنید.

نهایتا، داخل قابلمه رنگی شفافیت را حفظ می‌کند، برنج را ریخته و آن را به صورت پایین‌تر و مناسبی روی سبک پلویی قرار داد که باعث می‌شود داخل قابلمه‌تان برای تزئین، رنگ‌های مختلفی به وجود بیاید. سپس زعفران را با یک قاشق چایخوری آب داغ مخلوط کرده و روی برنج ریخته و قابلمه را با دمای کم به مدت 20 تا 30 دقیقه می‌پزید. مرغ زرشک پلو مجلسی با روش سریع آماده شده است و سرو کنید. می‌توانید در روی خوری، کردنی، سبزی خور و فلفل تند مورد علاقه‌تان قرار دهید.



طرز تهیه صدف پلو بدون مرغ با زرشک خشک

برای تهیه صدف پلو بدون مرغ با زرشک خشک نیاز به موادی همچون برنج، صدف، پیاز، زرشک خشک و ادویه ای دارید. برای شروع، صدف ها را به مدت چند ساعت در آب خیس می کنیم تا از پوست آن ها جدا شوند. سپس برنج را که پیشتر خیسانده شده است، در آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه با حدود یک و نیم قاشق نمک پخته و سپس به صورت جداگانه نگهداری می کنیم.

در مرحله بعدی، پیاز ها را رنده کرده و در تابه ای با دو قاشق روغن طلایی سرخ می کنیم. سپس صدف ها را به همراه ادویه ای دار که می توانید طبق سلیقه خودتان انتخاب کنید، با پیاز ها در تابه مخلوط کرده و چند دقیقه سرخ می کنیم، سپس آن ها را از تابه خارج کنید.

حالا در یک قابلمه، پوست زرشک را بدون روغن در روغن سرخ کرده و آن را از قابلمه خارج کنید. سپس نیمی از برنج را در قابلمه ریخته و روی آن لایه ای از صدف ها را قرار دهید، سپس مجددا برنج ریخته و لایه ای دیگر از صدف ها را قرار دهید، به همین ترتیب تا تمام صدف ها و برنج تمام شوند.

در نهایت روی برنج را با مقداری روغن ترشی، پوست زرشک سرخ شده و ادویه ای دار که در قسمت قبل در تابه سرخ کرده بودیم بپاشید و این غذای خوشمزه را با نان تازه سرو کنید. همچنین می توانید با دکمه پایین صفحه، دستور العمل دیگری از غذاهای خوشمزه را خریداری کنید.



طرز تهیه صدف پلو بدون مرغ با زرشک تازه

صدف پلو یکی از غذاهایی است که در میان خوراکی‌های جذاب و خوشمزه قرار می‌گیرد. صدف‌هایی که در بازارها و فروشگاه‌های دریایی موجود هستند، می‌توانند طعم‌های متفاوتی داشته باشند. اما در این دستور غذایی، از "صدف" نوع نازک و متوسط استفاده می‌کنیم که طعم خوبی دارد و جوش داده شده نرم و لطیف است.

برای تهیه این غذا ابتدا صدف‌ها را در آب جوش به مدت ۴ تا ۵ دقیقه بجوشانید تا کمی نرم شوند و سپس آنها را از آب تخته بیرون بکشید و کنار بگذارید.

در مرحله بعد، برای تهیه پلو، بهتر است از برنج نیمه پخته استفاده شود. لذا برای آماده‌سازی برنج، ۳ لیوان برنج را با آب سرد بشویید و سپس آن را در قابلمه‌ای بریزید و از قبل آماده شده که حاوی زعفران، پودر فلفل سیاه، نمک و روغن، باشد.

در این دستور غذایی از زرشک تازه و داغ استفاده می‌کنیم. برای تهیه آن، زرشک را با ابتدا شستشو دادن به همراه کمی شکر و نمک بپزید. سپس آن را به همراه روغن و آبلیمو عرق کرده و در فریزر محکم شوید تا در زمان لازم آماده شود.

بعد از آماده‌سازی برنج و زرشک، صدف‌های پخته را روی برنج قرار داده و قبل از سرو، زرشک روی صدف‌ها را بریزید. در نتیجه با رعایت ظرفیت نگه داشتن صدف‌ها، می‌توانید این غذا خوشمزه را بدون مرغ در خانه خود تهیه کنید.