1. آماده کردن مرغ برای پختن با فر
آماده کردن مرغ برای پختن با فر یکی از روشهای پختن گوشت مرغ است. از آنجایی که فر اجازه میدهد که گوشت مرغ نرم و بدون هیچگونه رطوبتی پخته شود، پرطرفداری بین خانوادهها پیدا کرده است.
برای آماده کردن مرغ برای پختن با فر، ابتدا باید مرغ را با آب شستشو داده و سپس آن را خشک کرد. سپس قسمت چربیهای اضافی یا پوست نازک را از بالا و پایین مرغ بردارید. سپس باید مرغ را از داخل پر کنید و با چند دنده سوزن رشتهای به شکلی که دمهای مرغ را محکم باشند بسته شود.
در مرحله بعد، باید مرغ را به آرامی و به اندازه کافی با یک مخلوط از روغن، نمک و فلفل سرخ شده پاکت کرده و آن را در کاهوی فر بگذارید. حرارت فر را درجه C180 ترموستات کنید و برای یک ساعت داخل فر بگذارید.
در مرحله بعدی، باید مرغ را به مدت 20 تا 30 دقیقه در دمای C200 جهت ترغیب کردن روغن های داخلی و تولید یک پوست بیرونی چرب و خوش رنگ پخته شود.
پس از اینکه مرغ پخته شد، باید حداقل سی دقیقه به صورت آرام و به حرارت گرم بگذارید تا مرغ دم بیاورد. سپس باید مرغ را از فر درآورده و با یک سفره به دور حاشیه بندید و اجازه دهید تا به مدت 10 دقیقه استراحت کند.
نوش جان!
2. تهیه دستگاه فر برای پختن مرغ بریان
تهیه دستگاه فر برای پختن مرغ بریان یکی از روشهای ساده و سریع در پخت این غذاست. فر برای پخت بریان مرغ در منزل، یکی از گزینه های بهتری است، زیرا درصورت رعایت دقیق نحوه استفاده از دستگاه، مرغ با کیفیت عالی و در کمترین زمان ممکن پخته میشود.
برای تهیه بریان مرغ با استفاده از دستگاه فر، باید گوشت مرغ را با نمک، ادویه و سیر سبز پوست شده تهیه کرده و به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید تا ادویه ها در گوشت جذب شود. سپس با استفاده از ظروف مناسب، مرغ را در فر قرار داده و به مدت ۱- ۲ ساعت در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد پخته شود. پس از پخته شدن، میتوانید با استفاده از روشی که در سایت ها و ویدئو های مختلف آموزش داده شده، بریان مرغ را تزئین کرده و سرو کنید.
استفاده از دستگاه فر برای پخت مرغ بریان، روشی بسیار ساده و سریع است، که می تواند برای افرادی که وقت کافی برای طبخ غذا ندارند، یا با مصرف زیاد روغن در غذاهای پخته شده مشکل دارند، یک راه حل مناسب باشد. همچنین، برای پخت مرغ بریان در آخر هفته ها و در جمع خانواده و دوستان، استفاده از دستگاه فر، می تواند برای برگزاری جشن ها و مجالس توصیه شود. در مجموع، تهیه دستگاه فر برای پخت مرغ بریان، یکی از گزینه های پر کاربرد و موثر در طبخ این غذاست.
3. مرحله آغازین در پخت مرغ بریان با فر
مرغ بریان یکی از محبوبترین غذاهایی است که در ایران و کشورهای اطراف آن مصرف میشود. این غذا از مرغ، سبزیجات و ادویههای مختلف تهیه میشود و برای طعم دادن به آن از موادی مانند زردچوبه، چیلی، فلفل دلمه، دارچین، شوید، هل، نمک و غیره استفاده میشود. بسته به سلیقه و علاقه شما، میتوانید یک نخل مرغ بریان با فر را تهیه کنید که خوشطعم و دلچسب است.
مرحلهی آغازین برای پخت مرغ بریان با فر این است که مرغ را با موادی که آن را طعمدار میکنند مانند زردچوبه، فلفل دلمه، نمک و غیره ترکیب کرده و به مدت حدود یک الی دو ساعت در یخچال بگذارید. سپس سبزیجاتی مانند پیاز و سیر را خلال کرده و به روغن داغ اضافه کنید و با یک ادویهای که شامل کمی زردچوبه، فلفل دلمه، دارچین و هل است، تفت دهید تا کمی نرم شوند.
سپس مرغ را به سبزیجات اضافه کنید و همراه با آنها تفت دهید تا نیمهپخته شود. سپس یک قاشق غذاخوری عصاره آب لیمو را به آن اضافه کنید و به مدت حدود 25 دقیقه دیگر، با وسیلهی پوششدار در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر قرار دهید تا کاملاً پخته شود. در نهایت، مرغ بریان با فر را همگی با هم ترکیب کنید و با نان یا برنج سرو کنید. لذت بردن از شروع طعمدهی مرغ بریان با فر در این مرحله، از لحظاتی است که مطمئناً برای شما و خانوادهتان خاطرهای خوشایند بخش خواهد بود.
4. روش پختن مرغ بریان در فر به صورت یکجا
روش پختن مرغ بریان در فر به صورت یکجا یکی از روشهای ساده و خوشمزه برای طبخ مرغ است که میتوان به راحتی در منزل پیاده کرد. در این روش، مرغ داخل فر قرار داده میشود و با استفاده از یک ترکیب از ادویه جات و سس، درب آن بسته و به مدت حدود یک ساعت و نیم پخته میشود. با این روش، مرغ از طریق پخت در فر عطر و طعم ویژهای کسب میکند که به کمک ادویه جات ساخته میشود.
برای این که مرغ بریان در فر به صورت یکجا به درستی پخته شود، ابتدا یک مرغ با وزن تقریبی ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ گرم را تمیز کرده و از داخل آن را خالی کنید. سپس برای تهیه سس، سیر تازه را رنده کنید و به همراه تخم مرغ و آرد در یک ظرف قرار دهید. سپس با افزودن ادویه جات مانند زیره، دارچین، فلفل سیاه، سرکه سفید، نمک و شیرینی، مواد را با هم مخلوط کنید.
حالا برای طبخ مرغ بریان در فر به صورت یکجا، کمی از سس را در داخل مرغ ریخته و پس از دم کردن آن، مرغ را بر روی تکهای از فویل قرار دهید. سپس میتوانید برای تامین رطوبت لازم برای طبخ، یک لایه از سس دیگر را روی مرغ بریزید. سپس خطوطی از فویل را برای پوشاندن مرغ از همه سمتها بکشید و مرغ را داخل ظرف فر قرار دهید. سپس ظرف را در فر درجه یکصد و پانزده درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت حدود یک ساعت و نیم پخت کنید.
بعد از گذشت زمان لازم، مرغ بریان در فر به صورت یکجا نرم و طراوت خود را حفظ میکند. برای خارج کردن سس و مرغ از فویل، نیاز به دقت و هوشمندی دارید. پس از باز کردن فویل، سس را دور ریخته و مرغ را با دقت بخشبخش از داخل فویل خارج کنید. سپس میتوانید آن را برای سرو کردن به همراه سبزیجات و برنج یا نان تازه خورشته کنید.
5. پخت مرغ بریان با فر برای سرو در میان غذاها
برای سرو در میان غذاها، پخت مرغ بریان با فر به عنوان یک غذای دلچسب و خوشمزه محسوب میشود. این غذا با استفاده از مرغ، سبزیجات و ادویهها تهیه میشود و با بخارپز یا فر، پخته میشود. بریان یک غذاست که در کشورهای مختلف، با نامها و ترکیبات متفاوت، سرو میشود و در طبخ آن از سبزیجات مختلفی مانند پیاز، سیر، فلفل دلمهای، گوجهفرنگی و سبزیهای خشک استفاده میشود.
در این وصف غذا، مرغ با افزودن ادویههای رایجی مانند زنجبیل، سرکه، آرد سیاه و خردل نیز طبخ میشود تا عطر و طعمی بسیار خوب برای غذا به وجود آید. این غذا به صورت کلی، خوشمزه و تغذیهای است و نمیتواند در میان غذاها ایستاده باشد، بلکه میتواند در هر طعم و سلیقهای شامل منجمد، اسپاگتی، نان و سبزیجات سرو شود.
پخت مرغ بریان با فر یکی از نکات مهم طبخ آن در صورت حفظ محتوای پروتئین و مواد مغذی زیادی است که در مرغ وجود دارد. در طبخ این غذا بهتر است از مرغ با کمترین چربی ممکن استفاده نموده و از روش پختی نیز استفاده کنید که مرغ دچار خطر ایجاد مشکلات چربی نشود. به علاوه، در صورت عدم استفاده از ادویههای شیمیایی در طبخ این غذا، سلامتی و طعمی خوبتری برای این غذا در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
6. پخت مرغ بریان با فر برای سرو در جشن ها و مهمانی ها
برای شادی و جشن ها بارگاه هایی غذای لذیذ و مناسب برای سرو کردن به مهمانان و دوستان نیاز است. یکی از غذاهایی که می توان برای این مناسبت ها طبخ کرد، مرغ بریان است که با استفاده از فر هم می توان آن را طبخ کرد.
برای پخت مرغ بریان با فر، مرغ را به تکه های مورد نیاز خود تقسیم کرده و به همراه تندیس های سیب زمینی و پیاز در پنیرهای شیشه ای یا سینی قرار دهید. سپس با مخلوط پوست گردو و همچنین گردو خرد شده ، آن ها را کوفت کنید.
تفنگ را روی مرغ و سیب زمینی و پیاز بریزید و در فر با دمای پایین درجه حرارتی 180-200 درجه سلسیوس قرار دهید، تا همه مواد پخته شوند. بعد از آن، غذای خود را در صورت نیاز با نمک و فلفل پخش کنید.
پخت مرغ بریان با فر یک غذای پر انرژی و خوشمزه است که برای سرو در مهمانی هایی با کمی حجیم بودن مناسب است. با این حال، با توجه به اینکه این غذا به دمای پایین درجه حرارتی در فر پخته می شود، تضمین می شود که مرغ با قرمزی خوبی پخته شود و در هنگام سرو به سرو کردن به مهمانان خود شگفتی ایجاد کنید.