مرغ بریانی چیست و چگونه طرز تهیه آن در جوجه گردان فر است؟
مرغ بریانی یکی از پر طرفدارترین غذاهای ایرانی است که به عنوان یک غذای سنتی محسوب میشود. این غذا با شیرینی و ترشی که به آن اضافه میشود، طعمی غذایی و خوشمزه ایجاد میکند و همیشه در میان غذاهای مهمانی و جشنهای خانوادگی ایرانیان حضور دارد.
طرز تهیه مرغ بریانی در جوجه گردان فر بسیار ساده است. در ابتدا، قطعات مرغ را با پیاز و شادیا پخته و سپس به آن دستهای از ادویه جات اضافه میشود. سپس، آب و شیر بریانی به مواد اضافه شده، و همه مواد به صورت دقیق مخلوط میشوند.
سپس، آن را در جوجه گردان فر قرار میدهیم و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد پخته میشود تا قطعات مرغ کاملاً پخته شوند و بریانی آماده سرو شدن باشد. همچنین، برای بهبود طعم و غذایی این غذا، میتوان به آن دستهای از خلالهای تازه نیز اضافه کرد.
مرغ بریانی یکی از غذاهایی است که با انواع نان ها و برنج سفید سرو میشود. همچنین، برای زینت دادن به آن ممکن است برگ جعفری و لیمو تازه نیز بر روی آن سرو شود. این غذای سنتی باعث همافزایی خانواده و علاقه به سنتهای خودی میشود و در هر دوره از سال مورد توجه خانوادههای ایرانی قرار میگیرد.
آماده کردن مرغ برای بریانی در جوجه گردان فر
آماده کردن مرغ برای بریانی در جوجه گردان فر یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در بین خانوادههاست که سیمای رویایی هر آشپزی را نشان میدهد. اما برای پختن این غذا نیازمند چند مرحلهای و آمادهسازی صحیح مرغ هستید.
مرغ مورد نظر خود را باید پس از خرید دقیقا مورد مستعدسازی قرار داد تا هیچ نواقصی نداشته باشد. پس از آن مرغ را شسته و خشک کرده و به شکل رو به پایین در تابه ای پهن و مرتب کرده و سپس به آرامی روی مرغ، نمک، زعفران و فلفل سیاه ریخته و ماسه را روی مرغ بپاشید.
سپس تابه حاوی مرغ را در فر قرار دهید و به مدت ۴۵ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه حرارت بپزید. در نهایت با برداشتن تابه از فر، به فارغ نشاندن آن و با استفاده از چند قاشق شیرین و دو کوزه آب مرغ، تابه را بر روی قرار دهید و زمانی که باقیمانده این ترکیب به آرامی شروع به جوشیدن کرد، از روی حرارت بردارید و مرغ خود را آنجا بریزید. به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه بدون رقیق شدن به دمای بالایی بپزید. سپس بریانی شما آماده خوردن خواهد بود.
تهیه مواد لازم برای تهیه مرغ بریانی در جوجه گردان فر
تهیه مواد لازم برای تهیه مرغ بریانی در جوجه گردان فر یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین غذاهای ایرانی است که بسیاری از خانواده ها در برنامه غذای خودشان دارند. برای تهیه این غذا باید از مواد متنوعی استفاده کرد که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم.
اولین ماده مورد نیاز برای تهیه مرغ بریانی، مرغ است. بهتر است از مرغی که قطعات آن بدون استخوان باشند، مانند ران، سینه و اسکندر استفاده کنید. در ادامه و برای ترفندهای بیشتر در تهیه مرغ بریانی، می توانید مرغ را قبل از پختن با مرغ همراه کنید تا بهترین سلیقه را بدست آورید.
دومین ماده مورد نیاز، پیاز است. پیاز در همه غذاهای ایرانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در تهیه مرغ بریانی نیز از آن استفاده می شود. بهتر است پیاز را به صورت خلال یا ریز کردن در تهیه مرغ بریانی استفاده کنید.
سومین ماده مورد نیاز، گوشت گاو است. گوشت گاو آن قدر محبوب است که در تهیه مرغ بریانی نیز از آن استفاده می شود. گوشت گاو را باید قبل از استفاده خرد کرد.
چهارمین ماده مورد نیاز، گوجه فرنگی است. گوجه فرنگی در تهیه مرغ بریانی باعث شیرین شدن آن شده و بسیار خوشمزه است. بهتر است گوجه فرنگی را خرد کنید تا در طعم غذا تفاوت چشمگیری را بوجود بیاورد.
پنجمین و پایانی ماده مورد نیاز، انواع ادویه جات است. در تهیه مرغ بریانی می توان از انواع ادویه جات مختلفی مانند پودر زردچوبه، پودر گشنیز، پودر فلفل سیاه، دانه های سبزیجات و ... استفاده کرد. نوع ادویه جاتی که استفاده می کنید به شما بستگی دارد و باید با توجه به سلیقه خود تنظیم شود.
روش پخت مرغ بریانی در جوجه گردان فر
در اینجا قصد داریم روش پخت مرغ بریانی در جوجه گردان فر را به شما آموزش دهیم. پخت مرغ بریانی یک غذای عالی و خوشمزه است که در کنار جوجه گردان فر عالی میشود.
برای شروع، نیاز به یک مرغ داشته باشید که آن را خوب بشویید و بعد از پاک کردن، اجزای آن را برش داده و با چند قاشق از پودر بریانی و رب گوجهفرنگی ترکیب کنید. سپس به مدت ده دقیقه آن را روی حرارت بگذارید تا برنجهای استفاده شده در قوطی تخم مرغ به مرغ وصل شود.
در این روش، بهتر است از قیفی یا پاکت بافتی استفاده کنید. قرار دهید مرغ را روی پیشانی جوجه گردان در می کوبد و چندین جا با چنگال چندین برش کوچک دهید.
جهت فرایند پخت مرغ بریانی، پاکت را درون جوجه گردان قرار داده و بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۲۲۵ درجه سانتی گراد پخته شود. سپس به قوطی تخم مرغ اضافه کنید و خنک شده را برای سرو آماده کنید.
و حالا غذای خود را سرو کنید نوش جان!
انتخاب تنوع برای پای های مرغ بریانی در جوجه گردان فر
پای مرغ بریانی یکی از پرمصرف ترین غذاهای ایرانی است که در تمامی سفره ها قرار دارد. این غذا با استفاده از پوست مرغ و تن مرغ به همراه سبزی، سیب زمینی، پیاز و مواد ادویهای مختلف تهیه میشود.
از جمله اصلیترین عوامل تأثیرگذار بر طعم و مزه پای مرغ بریانی، تنوع ادویهها و سبزیجات در آن است. برای نمونه، افزودن به لیست ادویههای استفاده شده در پای مرغ بریانی، دارچین، زعفران، زرشک و نعناع، بسیاری از طرفداران در بین مصرفکنندگان این غذا را جذب خود خواهند کرد.
استفاده از سبزیجات نیز میتواند به تنوع و مزهبخشی به پای مرغ بریانی کمک بسیاری کند. علاوه بر سیبزمینی و پیاز، میتوان با افزودن سبزیجاتی همچون تره، گشنیز و پیازچه، به پای مرغ بریانی مزه و طعم بیشتری بخشید.
به طور کلی، تنوع در ادویهها و سبزیجات میتواند باعث ایجاد رنگ و طعم منحصر بهفرد در پای مرغ بریانی شود. علاوه بر این، اختلاط ادویهها و سبزیجات به دستور پخت بهطور کلی، میتواند ارزش غذایی پای مرغ بریانی را بالا ببرد و استفاده از این غذا را سلامت تر کند.
روش سرو مرغ بریانی در جوجه گردان فر
بریانی یکی از پرطرفدارترین غذاهای هندی است که در این غذا برای پخت مرغ از انواع ادویه و سبزیجات استفاده میشود و این باعث میشود که طعم و غذایی این غذا بسیار خوشمزه و دلنشین باشد. به همین جهت برای سرو کردن مرغ بریانی در جوجه گردان فر نیز از ادویه ها و سبزیجات مختلف استفاده میشود تا غذایی با عطر و ویژگیهای فرنگی درست شود.
برای آمادهسازی سرو مرغ بریانی در جوجه گردان فر، ابتدا باید مرغ را به صورت تکه تکه و در قالب پیاز، فلفل دلمهای، گوجه فرنگی و در صورت تمایل نخودچی و برنج به همراه ادویههای خود به همراه زرد چوبه، دورچین، کاسیا و ... فرنگی کنید. سپس این مواد را در ماهیتابه قرار داده و تا یک ساعت درون یخچال قرار دهید تا ادویههای مختلف همه جا پخش شوند.
سپس باید جوجه گردان فر را در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار داده و تا ۱۰ دقیقه به داخل آن همراه با مرغ بکشانید. در این مرحله انواع ارگانیکها مانند ادویههای زعفران و ... را به خلیجهای مرغ اضافه کنید. پس از این کار باید دمای جوجه گردان را به ۱۸۰ درجه سانتیگراد کاهش داده و تا حدود ۱.۵ ساعت بعد، مرغ بریانی را درون جوجه گردان آمادهسازی کنید.
در پایان باید غذای سرو شده را با تندی یکم درست کنید و با کلم، عدس و روغن حرارتی سرو کنید. همچنین میتوانید از نان تنوری نیز به همراه غذا استفاده کنید تا طعم و مزه بهتری داشته باشید. به امید تجربهی یک غذای شاداب و خوشمزه!