طرز تهیه مربا گیلاس با هسته
تهیه مربای گیلاس با هسته یک فرایند ساده است که میتوانید با دنبال کردن مراحل زیر به راحتی انجام دهید.
ابتدا گیلاسهای تازهای را که بهتر است جداگانه شسته شده باشند، درون یک قابلمه قرار دهید. سپس آنها را با برش دادن یک برش خفیف در قسمت بالا، از هسته جدا کنید.
در مرحله بعد، گیلاسها را با قند و کمی آب به داخل قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا به جا آمده و شیرین شوند. در این مرحله، باید به همه یکسان حرارت داده شوند تا از سوختن جلوگیری شود.
بعد از غلیظ شدن شکر با گیلاسها، حرارت را کمی تنظیم کنید و آنها را حدود 40 تا 50 دقیقه بپزید تا تبدیل به یک مربای خوشمزه شوند.
هنگامی که مربای گیلاس با هسته شما آماده شد، آنها را از روی حرارت برداشته و به دستگاه بستهبندی مربا منتقل کنید. قبل از بستهبندی، مربا را تقریباً به ارتفاع لب برای حذف هوا و ایجاد سطح برای محافظت از آن بگذارید.
در نهایت، مربا گیلاس با هسته شما آماده خوردن است. این مربا را میتوانید روی نان تازه، بیسکوییت یا حتی در تهیه دسر و کیک استفاده کنید و از طعم فوقالعاده آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه مربا گیلاس با هسته
تهیه مربا گیلاس با هسته، یکی از سادهترین روشها برای تهیه مربای خانگی است که به سرعت و با استفاده از موادی که بسیاری از ما در خانه داریم، تهیه میشود.
برای تهیه این مربا، از گیلاس با هسته استفاده میکنیم. گیلاس با هسته، بهترین گزینه برای تهیه مربا است زیرا دارای مقدار زیادی پکتین است که به مربا این قوام و سیالیت مشهور خود را میبخشد.
از مواد لازم برای تهیه مربا گیلاس با هسته، میتوان به گیلاس با هسته، شکر، آب و نمک اشاره کرد. برای یک کیلوگرم گیلاس با هسته، نیاز به یک کیلوگرم شکر، یک لیتر آب و یک قاشق چایخوری نمک داریم.
برای تهیه این مربا، ابتدا گیلاسها را شسته و به صورت دسته دسته و بدون خورد شدن، در قابلمه قرار میدهیم. سپس شکر، آب و نمک را به قابلمه اضافه میکنیم و مرکبات را روی حرارت قرار میدهیم. باید حرارت را به شدت کم کنید و بعد از سه تا چهار دقیقه، قرار دهید تا گیلاسها آرام آرام و در حالیکه به مرحله نرمی رسیدهاند، منابع شکر، نمک و آب را به خود بگیرند. پس از تهیه شدن مربا، با استفاده از بطریهای استریل شده و درجه حرارت اتاق، آنها را بسته و نگه داریم.
نحوه پخت مربا گیلاس با هسته
تهیه مربای گیلاس با هسته، یکی از روشهای سنتی و خوشمزه تهیه مربا در ایران است. این نوع مربا در موسم گیلاس میتواند یکی از خوش طعمترین دسرهای تابستان باشد. مربای گیلاس با هسته نوعی مربای پوست نرم و شیرین است که برای طعم بخصوصی به لیمو ترش و زعفران مرغوب افزوده میشود. در ادامه مراحل تهیه این نوع مربا را بررسی میکنیم.
مواد لازم برای تهیه مربای گیلاس با هسته عبارتند از گیلاس، شکر، آب، لیمو ترش، زعفران و هسته گیلاس. برای شروع، گیلاسهای تازه شسته شده با هستههایشان در قاب یا دیگی قرار داده میشوند. پس از اینکه گیلاسها در دیگ قرار گرفتند، باید آنها را با شکر در همراه آب فراوان مخلوط کنید. به همراه شکر و آب، یک شانه آروم روی حرارت خاموش قرار داده شده تا شکر به طور کامل حل شود و جوش بخورد.
سپس عصاره لیمو ترش و پودر زعفران را به حرارت آمده اضافه کنید. مقداری از هستههای گیلاس را هم باید اضافه کرد تا طعم منحصر به فرد خود را ایجاد کند. پس از اینکه بخار محرمانه محو شده و مربا در حالت ژلهای تبدیل شده است، میتوان آن را از روی حرارت برداشت و به شیشهها وارد کرد. نکتهای که باید در نظر داشت این است که هسته باید با دقت از میان گیلاسها جدا شود و تمیز و سالم باشد.
با این روش، مربای گیلاس با هسته تهیه شده است. این مربا میتواند به عنوان مربای خانگی سرشار از مواد طبیعی و کاملا خالص، غذای خوشمزه و مفیدی برای سلامتی شما و خانواده تان باشد.
نوع قابل استفاده برای میوه گیلاس در تهیه مربا
گیلاس به عنوان یکی از معروفترین میوههای تابستانه میتواند در تهیه محصولات خانگی مانند مربا استفاده شود. در اینجا باید توجه داشت که برای تهیه مربای گیلاس، نوعی قابل استفاده و متناسب با این میوه باید انتخاب شود.
یکی از نوعی قابل استفاده در تهیه مربای گیلاس، شیرین و اسیدی است. این نوع گیلاسها دارای رنگ تیره، پوست نازک و تخم کوچک هستند. با توجه به شیرینی طبیعی این نوع گیلاس، نیازی به اضافه کردن شکر به مربا نیست و اسیدیته طبیعی گیلاسها میتواند به عنوان یک عامل نگهدارنده برای مربا کاربرد دارد.
همچنین، یکی دیگر از نوعی قابل استفاده در تهیه مربای گیلاس، نیمه شیرین و نیمه تلخ است. این نوع گیلاسها دارای رنگ کرم مایل به قهوهای هستند و پوست کشیده و تخم بزرگ دارند. برای تهیه مربای این نوع گیلاسها باید به شکر اضافه کنید و اسیدیته آنها برای نگهداری مربا کافی نخواهد بود.
در نهایت، بهترین نوع گیلاس برای مربا سازی، نوعی است که نسبتاً شیرین و کمی تلخ باشد. این نوع گیلاس دارای رنگ قرمز تیره و پوست کشیده است. دیگر نوعی از اسیدیته برای نگهداری مربا لازم نیست و با اضافه کردن مقدار مناسبی شکر، مربای خوشمزه و عالی میتوانید تولید کنید.
آیا هسته گیلاس باید حتماً در تهیه مربا استفاده شود؟
هسته گیلاس برای بسیاری از مردم بخشی ناخوشایند از این میوه شیرین است که باید از آن جدا شود. اما در تهیه مربا از این میوه، نگه داشتن هستهها ممکن است موضوعی جداییناپذیر باشد. برای تولید مربای گیلاس با استفاده از هستهها، هستهها به نحوی باید از گوشت میوه جدا شوند تا در نهایت محصول نهایی ظاهری جذاب و با طعم خوب داشته باشد.
بعضی از سازندگان مربا به طور کامل هسته های گیلاس را از میوه استخراج می کنند ، بنابراین با نگهداری برای سوختگی وجود نخواهند داشت. با این حال، بسیاری از افراد ترجیح میدهند هستهها را کاملاً از میوه جداسازی نکنند، به عنوان مثال، به دلیل اینکه هستهها ممکن است مقداری از طعم میوه را به ارث ببرند.
همانطور که میتوان دید، استفاده از هستهها در تهیه مربا بستگی به سلیقه و تجربه هر فرد دارد. با این حال، به طور کلی میتوان گفت که استفاده از هستههای گیلاس در تهیه مربا، علاوه بر کاهش هدر رفت این بخش از میوه، میتواند به خوشمزهتر شدن محصول نهایی کمک کند.
طرز دفع هسته گیلاس در تهیه مربا
هسته گیلاس یکی از مشکلاتی است که ممکن است در زمان تهیه مربا با آن روبرو شوید. برای دفع هستهها در تهیه مربا، روشهای مختلفی وجود دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
استفاده از دستگاه کندر: یکی از بهترین روشهای دفع هستهها در تهیه مربا استفاده از دستگاه کندر است. در این روش، میتوانید هستهها را با دقت از میوه جدا کنید و فقط پوست و گوشت آن را برای تهیه مربا استفاده کنید.
استفاده از روش مخصوص جدا کردن هسته: در این روش میتوانید با کمک یک چوب یا قابلمه از طریق فشار به هستهها دست یابید. در این روش باید هسته را به شکلی که به نظرتان مناسب میآید فشار داده و سپس میتوانید مربا را تهیه کنید.
استفاده از روش سرخ کردن هستهها: در این روش میتوانید هستههای گیلاس را درون دیگی که روی حرارت قرار دادهاید سرخ کنید. بعد از سرخ شدن، میتوانید هستهها را با دقت از میوه جدا کنید و سپس مربا را تهیه کنید.
به هر حال، همه این روشهایی که برای دفع هسته در تهیه مربا استفاده میشوند، بستگی به نوع میوه و همچنین فرآیند تهیه مربا دارند. برای دانستن روش مناسب برای دفع هسته در تهیه مربا، بهتر است به جستجوی اطلاعات بیشتر بپردازید و با مشاوره کارشناسان و آشپزان ماهر در این زمینه اطلاعات بیشتری را جمع آوری کنید.