1. آماده سازی مواد لازم برای تهیه مربای گلابی در منزل
تهیه مربای گلابی نسبتاً ساده است و شما میتوانید این مربا را به آسانی در خانه تهیه کنید. برای پختن مربای گلابی در منزل، اولین قدمی که باید بردارید تهیه مواد اولیه است. برای مربای گلابی، مواد اولیه شامل گلابی، قند، آب و نمک است.
در این مرحله، ابتدا باید گلابیهای خود را شسته و به خوبی خشک کنید. سپس، شما باید گلابیها را به صورت نصفهایی برش دهید و بذارید که درون قابلمه بریزید. در مرحله بعدی، نیمی از مقدار قند را به همراه یکی دو قاشق غذاخوری آب به قابلمه اضافه کنید. بعد از اضافه کردن قند و آب، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و گلابیها را در آن به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزید.
در طول این مدت، باید به این مهم توجه داشته باشید که همیشه مربای خود را مخلوط کنید تا جلوی سرخ شدن و سوختن آن را بگیرید. پس از گذشت 20 تا 25 دقیقه، گلابیهای شما باید نرم و آماده باشند. در این مرحله، باید به آنها اتاقی داده و منتظر بود تا کاملاً سرد شوند. پس از سرد شدن، مربا خود را میتوانید درون دیواره هواکش مانند بطریهای عسل یا جار درب بسته بریزید. پس از این که مربای شما درون بطری قرار گرفت، میتوانید آن را در یخچال نگهداری کنید تا مدتی کنار نوشابه، کیک و دسر خود لذت ببرید.
2. شستن گلابیها و تهیه شیره برای تهیه مربا در منزل
شستن گلابی ها و تهیه شیره یک فرآیند مهم در تهیه مربای خانگی است. در این فرآیند باید گلابی ها را به دقت شست و پاک کرد. ابتدا باید گلابی ها را با آب سرد شست و سپس آنها را با آب گرم بشویید. بعد از شستن گلابی ها، شما می توانید به تهیه شیره بپردازید.
برای تهیه شیره، ابتدا باید گلابی ها را در قابلمه بریزید. سپس آب زیادی به آنها اضافه کرده و آنها را روی حرارت متوسط قرار دهید. باید به آنها اجازه دهید تا خوب پخته شوند و یک طعم شیرین بگیرند. برای اضافه کردن شکر به شیره، باید شکر را به آن اضافه کرده و آنرا به همراه گلابی ها به جوش بیاورید. باید به آنها اجازه دهید تا همه شکر به آن اضافه شود و به یک غلیظ تبدیل شود.
بعد از اینکه شیره به جوش آمد، باید آن را از روی حرارت برداشته و به خنک شدن درآورید. شما می توانید یک لیوان شیره تهیه کنید و آن را در یخچال نگه داری کنید. مربای خانگی خود را می توانید به راحتی درست کنید. فقط باید میوه ها را شسته و تمیز کرده و با استفاده از یک قابلمه، آب و شکر، مربای خود را تهیه کنید. این روش، یکی از بهترین روش های تهیه مربا در خانه است.
3. ضمن مخلوط کردن شیره با گلابی ها، پخت مربای گلابی در منزل
در این مقاله، قصد داریم با شما درباره پخت مربای گلابی در منزل و همچنین مخلوط کردن شیره با گلابیها صحبت کنیم.
در ابتدا، بهتر است با توضیحی مختصر در مورد گلابی آغاز کنیم. گلابی یک میوه خوشمزه و سرشار از ویتامین و مواد مغذی مختلف است. این میوه دارای طعم تلخ و شیرین است و در فصل پاییز در اکثر کشورها میروید. گلابی همچنین به عنوان یکی از برترین منابع آنتیاکسیدانها شناخته شده است که باعث پایداری سلولهای بدن و حفظ سلامت قلبی-عروقی میشود.
حال با پخت مربای گلابی در منزل آشنا شویم. برای پخت مربای گلابی در منزل، مواد لازم عبارتند از: گلابی، شکر، آب، شیره گیاهی و نعنا تازهچرک شده. در اینجا ابتدا تعدادی گلابی را شسته و پوست آنها را پاک کنیم. سپس گلابیها را به قطعات کوچک تری ریز میکنیم و در داخل قابلمهای میریزیم. سپس شکر، شیره گیاهی و آب را به قابلمهی حاوی گلابیها اضافه کرده و مخلوط را بر روی حرارت بگذارید. پس از کمی جوش گرفتن، حرارت را کاهش میدهیم و مواد را هم بزنید تا مناسب تر شوند. در این مرحله، میتوانید نعنا تازه را هم اضافه کنید تا عطر و طعم مناسبی به مربا ببخشد. بعد از حدود یک ساعتی بر روی حرارت، مربا را ببندید و درون ظرفهایی با درب مناسب برای نگهداری بریزید.
در مرحله بعد میتوانیم در مخلوط کردن شیره با گلابی ها نیز بیشتر توضیح دهیم. برای تهیه شیرهی گلابی، میتوانید از گلابیهای تازه و آب نمک استفاده کنید. سپس گلابیها را شسته و روی یک المنتی افراشتهشده به داخل قوری ریخته و با آبی که در کف قوری اندازه مناسبی آن را رقیق میکند، مخلوط میکنیم. سپس پس از گذشت حدود ۱۵ دقیقه، مایع را از قوری دریافت کرده و در بطری نگهداری میکنیم. حالا به بسته شدن قابلیت تهیه مخلوطی از شیره و گلابی میرسیم. برای تهیه این مخلوط، میتوان به راحتی شیره را با گلابیهایی که در قبل ساخته بودید، مخلوط کرد تا شما به لذت یک طعم شیرین و تلخ با دارای عطر گلابی نیز برسید.
به این ترتیب با پخت مربای گلابی در منزل و همچنین مخلوط کردن شیره با گلابیها آشنا شدیم. اگر شما هم میل دارید این دو دستور را در خانه تهیه کرده و لذت ببرید، حتما طعم این مربا و شیره را تست کنید.
4. نگهداری و حفظ مربای گلابی در منزل به بهترین شکل
مربای گلابی یکی از خوشمزهترین و محبوبترین مرباهایی است که توسط خانوادهها در منزل بهطور معمول تهیه میشود. این مربا، با طعم و بوی مطبوعی که دارد، خاطرات خوشی را برای افراد به یادگار میگذارد. برای نگهداری و حفظ این مربا در منزل به بهترین شکل، باید به برخی نکات توجه داشت:
اولین نکته که در نگهداری مربای گلابی باید در نظر گرفت، این است که بهتر است پس از تهیه و شربتکشی مربا، آن را در بطریهای شیشهای مات ذخیره کرد. این بطریها با از بین بردن نور و رطوبت، حفظ نگهداری مربای گلابی را تسهیل میکنند.
برای جلوگیری از خراب شدن رنگ، باید برچسب دائمی برای تاریخ ساخت به بطری مربای گلابی الصاق کرد.
باید در نظر داشت که برای نگهداری بهتر مربای گلابی، باید آن را در دمای یخچال نگهداری کرد تا پس از باز کردن بطری مربا، مدت زمان نگهداری آن افزایش یابد.
وقتی که مربای گلابی را باز میکنید، از داشتن قاشق فلزی جلوگیری کنید و از استفاده از قاشق چوبی یا پلاستیکی استفاده کنید تا جلوگیری از اکسید شدن مربای گلابی شود.
در مجموع، نگهداری مربای گلابی به یکی از روشهای مهم نگهداری از انواع مرباها تبدیل شده است، پس برای حفظ طعم و کیفیت اصلی مربای گلابی، بهتر است به این نکات توجه کنید و آنرا در شرایط بهینه نگهداری کنید.
5. نکاتی برای تهیه بهترین مربای گلابی در منزل
مربای گلابی یکی از معروفترین و خوشمزهترین مرباهای سنتی ایرانی است که خانوادهها در فصل بهار و تابستان با آن صبحانه یا دسر خود را تزئین میکنند. برای تهیه بهترین مربای گلابی در منزل، چند نکته مهم را حتما در نظر بگیرید.
1. انتخاب گلابیهای تازه
برای تهیه مربای گلابی، شما باید گلابیهای تازه و بهترین کیفیت را انتخاب کنید. بهتر است انتخاب گلابیهایی با رنگ قرمز تیره، پوست صاف و بدون ضایعات باشند.
2. شستشوی کامل گلابی
پیش از شروع تهیه مربای گلابی، میبایست گلابیها را کاملاً شستشو داد. بهتر است از آب بسیار گرم برای شستشو استفاده نکنید.
3. خرد کردن گلابی
گلابیهای شسته شده را به قطعات ریز خرد کنید. بهتر است از دستگاه رندهکن دستی استفاده کنید تا بتوانید اندازه قطعات را به دلخواه خود تنظیم کنید.
4. مرقوم حلزونی
خیلی از افراد در تهیه مربای گلابی از مرقوم حلزونی استفاده میکنند. در واقع، این روش باعث میشود زمان پخت کوتاه شده و طعم و رنگ بهتری به دست میآید.
5. بررسی شیرینی و اسیدی بودن مربا
در پایان تهیه مربای گلابی، حتماً باید طعم آن را بررسی کنید. باید مربایی با ترکیب درست از شیرینی و اسیدی بودن داشته باشید که هم غذای خوشمزهای باشد و هم بتوانید از آن برای ماههای آینده استفاده کنید.
6. روشهای مختلف ماندگاری مربای گلابی در منزل
ماندگاری مربای گلابی یکی از مهمترین مسائل در کاربرد آن در منزل می باشد. در این مقاله، روش های مختلف ماندگاری مربای گلابی در منزل بررسی خواهند شد.
روش اول: نگهداری در یخچال
یکی از ساده ترین روش ها برای محافظت از مربای گلابی این است که آن را در یخچال نگهداری کنید. در این روش، می توانید مربای گلابی را به مدت حداکثر یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
روش دوم: قرار دادن در بطری های شیشه ای
قرار دادن مربای گلابی در بطری های شیشه ای نیز یکی دیگر از روش های موثر برای محافظت از آن است. در این روش، می توانید مربای گلابی را در بطری های شیشه ای قرار داده و در یخچال نگهداری کنید. بطری های شیشه ای پایداری بیشتری نسبت به پلاستیکی دارند.
روش سوم: افزودن اسید سیتریک
افزودن اسید سیتریک به مربای گلابی، می تواند به ماندگاری آن کمک کند. برای افزودن اسید سیتریک، باید به هر 300 گرم مربای گلابی یک قاشق چایخوری اسید سیتریک اضافه کنید.
روش چهارم: استفاده از قوطی های فلزی
استفاده از قوطی های فلزی نیز می تواند به محافظت از مربای گلابی کمک کند. برای این کار، می توانید مربای گلابی را در قوطی فلزی بریزید و در یخچال نگهداری کنید. قوطی های فلزی به دلیل حفظ رطوبت و جلوگیری از ورود هوا دارای پایداری بیشتری نسبت به بسته بندی های دیگر هستند.
با توجه به موارد گفته شده، می توانید به راحتی ماندگاری مربای گلابی را بهبود بخشید و آن را برای مدت طولانی در منزل نگهداری کنید.