طرز تهیه مربای پوست پرتقال خشک
مربای پوست پرتقال خشک یکی از خوراکی های خوشمزه، خنک کننده و سالم است که در فصول گرمای سال به عنوان نوشیدنی و خوراکی خنک کننده مورد استفاده قرار می گیرد. این مربا با استفاده از پوست پرتقال خشک، تهیه می شود که با این کار فاقد پوست میوه است و سبب می شود تا طعم و مزه شیرین پوست پرتقال در مربای تهیه شده به خوبی حس شود.
آماده سازی پوست پرتقال خشک برای تهیه مربای پوست پرتقال خشک ابتدا پوست پرتقال روشن و نازک تمیز شده و بدون هیچ گونه پوست میوه با چاقو یا چرخ کوچک خرد می شود. در این مرحله می توانید به اندازه ی دلخواه از پوست پرتقال استفاده کنید. سپس پوست ها به مدت دو تا سه روز در آفتاب خشک می شوند تا کاملا خشک شوند.
در مرحله دوم، شما نیاز به روغن پرتقال، شکر، آب و پشتیبان (مانند لیموی ترش یا اسید سیتریک) دارید. نسبت مواد به این شکل است: هر گرم پوست پرتقال خشک یک میلی لیتر آب، ۷۵۰ گرم شکر و نصف قاشق چایخوری روغن پرتقال.
برای تهیه مربای پوست پرتقال خشک، ابتدا تمام مواد را در داخل قابلمه ی مدرن شوینده مناسب پخت می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم. خلاصه، قابلمه را روی حرارت زیاد قرار داده و محتوا را به جوش آورده، سپس به حرارت کم تنظیم می کنیم و در حدود ۷۰ دقیقه تا یک ساعت تهیه می شود. زمان دقیق بسته به اینکه چه میزان مربای پوست پرتقال خود را می خواهید شیرین یا تلخ تر کنید متفاوت است.
پس از آماده شدن مربا، می توانید آن را در شیشه های ضدعفونی شده ریخته و در یخچال نگه داری کنید. مربای پوست پرتقال خشک آماده مصرف است و با سرویس چای سرو خواهد شد.
راهنمای تهیه مربای پوست پرتقال خشک
مربای پوست پرتقال خشک یکی از خوشمزهترین هاست که به سادگی در خانه تهیه میشود. این مربا را میتوان در برخی از شهرهای ایران هم به عنوان دسر و هم به عنوان فطایح و پذیرایی سرو کرد.
برای تهیه مربای پوست پرتقال خشک بهتر است زمانی که پرتقالها پخش شده و از بازار تهیه میشوند اقدام به خرید آنها کنید. پرتقالها را با دقت بشویید و پوست آنها را بهشکل دورانده و خشک کنید. سپس پوستهای پرتقال را برش زده و با فاصله کافی روی سینی پخت یا در نوارهای خشک کنید. با توجه به اینکه خشک کردن پوست پرتقال میتواند زمانبر باشد، میتوانید از برق خورشیدی نیز استفاده کنید تا این فرایند را سرعت بخشید.
پس از خشک شدن پوستها، آنها را به صورت خرد شده و خمیری آسیاب کنید. سپس درون قابلمهای جوشان، پوست پرتقال خشک را با شکر و نصف مقدار آب در دمای بسیار کم برای حدود ۲۰ دقیقه بپزید. پس از گذشت این مدت، آب را به تدریج به مواد اضافه کنید تا به تراکم موردنظر برسد. سپس مربای پوست پرتقال خشک را به 1/2 ساعت دیگر برای مهار طعم و رنگ کامل اجازه دهید تا کاملا شیرین شود.
بعد از خنک شدن، مربای پوست پرتقال خشک را به شیشههای تمیزی که قبلا آماده کردهاید بریزید و آنها را در یخچال نگهداری کنید تا به مدت طولانیتری تازه و خوشمزه بماند. میتوانید این مربا را برای استفاده در خاصیتهای گوناگون مصرف کنید. مثلا برای تقویت سیستم ایمنی، درمان برونشیت و کمخونی و یا پاکسازی مجاری صفراوی استفاده کنید.
مراحل تهیه مربای پوست پرتقال خشک
تهیه مربای پوست پرتقال خشک
مربا شیرینترین و از پرمصرفترین تنقلات سالم و خانگی است. مربای پوست پرتقال خشک از جمله ترشیهای دلپذیری است که باعث خوشمزگی ذائقه، تنقل و عطر خوش آن میشود. در ادامه به توضیح مراحل تهیه این دسر خوشمزه پرداخته میشود.
مواد لازم:
- مربای پوست پرتقال خشک: نیاز به پوستهای پرتقال، آب، قند، نمک و ترشیجات دارید.
مراحل تهیه:
1. انتخاب پوست پرتقال: برای تهیه مربا از پوست پرتقال ترش ویا شیرین استفاده میشود که باید به آنها توجه شود. پوستهای پرتقال باید تمیز و سینهبند دوری شده باشد.
2. آماده سازی پوستهای پرتقال: پوستهای پرتقال را خوب شسته و آبکشی کنید. بعد ده دقیقه در آب جوش نگه دارید تا عصاره تلخ آنها خارج شود.
3. پخت پوست پرتقال: پوستهای پرتقال را از آب بیرون آورید و روی ظرف مناسبی که باید ضخیم و عریض باشد، برای پخت روغنگیری کنید. پخت پوستها حدود 2 ساعت زمان می برد. پوستهای پرتقال بعد از پختن باید خشک شوند. برای این منظور باید آنها را به مدت 1 تا 2 روز در آفتاب بگذارید تا کاملاً خشک شوند.
4. تهیه سس: چند قاشق شکر را با یک لیوان آب در قابلمه مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. به مدت 1 تا 2 دقیقه بجوشانید و سپس یک قاشق غذاخوری نمک ریخته و با مخلوط کردن سریع مواد را ترکیب کنید.
5. تهیه مربا: پوست خشک پرتقال را با چاقو برش داده و در گرهی قرار دهید. سپس سس روی پوستها ریخته و مدتی در گرهی قرار دهید تا سس به پوستها جذب شود. پوستهای پرتقال را از گرهی خارج کرده و به صورت خودکار شکل مربای خشک را به خود بگیرند. نهایتاً می توانید مربای خود را درون شیشه های دلخواهی که در یخچال نگهداری شود، بریزید.
با اجرای این مراحل می توانید مربای پوست پرتقال خشک خود را تهیه کرده و از آن به عنوان یک دسر خوشمزه و سالم لذت ببرید.
نکات مهم در تهیه مربای پوست پرتقال خشک
تهیه مربای پوست پرتقال خشک یکی از خوشمزهترین و محبوبترین روشهای بهرهبرداری از پوست پرتقال است. روشهای مختلفی برای تهیه مربای پوست پرتقال خشک وجود دارد اما برای داشتن یک مربای پرتقال خشک با طعم و عطری بینظیر و همچنین هموار بودن سطح آن، باید به نکات مهمی در یکجا توجه کرد. این نکات عبارتند از استفاده از پوست پرتقال آلی، انتخاب پرتقالهای تازه و مرغوب، خشک کردن پوستهای پرتقال به صورت صحیح، استفاده از شکر قند کریستال برای شیرین کردن محلول مربایی.
این امر به دو صورت مختلف قابل انجام است: میتوان پوستهای پرتقال را ریز کرد و به همراه محلول آب و شکر اختلاط میدهیم. سپس به روشی که در خانه خشک میکنیم خشک میکنیم. روش دوم این است که پوستهای پرتقال را در سوسیس جادویی یا خشک کن فلاسکو (سرپوش دار) قرار دهیم. در هر دو روشش در نهایت بهتر است که به مدت چند روز آخر، تابستان بهار یا خزان که بهترین فصلهای پرتقال هستند، پوست پرتقال را با جعبه هوایی بسته شده در ثلاجه نگهداری کنیم.
با توجه به این نکات میتوان به راحتی یک مربای پوست پرتقال خشک از خانه خود تهیه کرد که علاوه بر فایدههای مربایعادی پرتقال، طعم و عطر بسیار خوبی از خود نشان میدهد و همچنین برای دوام بیشتر پوست پرتقال به هنگام خشک کردن با یک مقدار ویتامین C نیز تقویت میشود.
خطاهای شایع در تهیه مربای پوست پرتقال خشک
تهیه مربای پوست پرتقال خشک یک فرایند آسان است، اما بیشتر مردم در هنگام تهیه خود با خطاهای شایع روبرو میشوند که باعث کاهش کیفیت محصول میشوند.
اولین خطا انتخاب نامناسب پوست پرتقال است. بهتر است برای تهیه مربای پوست پرتقال خشک از پوست های تازه، سالم و بدون کاهش رنگ استفاده شود. پوستهایی که تیره، تر و دچار آسیب هستند، محصول نهایی را تحت تاثیر قرار میدهند.
دومین خطا در شستن پوست پرتقال است. برای شستن پوست پرتقال از آب جوش استفاده نکنید؛ بلکه از آبی استفاده کنید که یک سوم آن به اسانس شلیک پرتقال و دو سوم دیگر به آب است. بعد از شستشو، پوستها را خوب خشک کرده و برش دهید.
سومین خطا در خشک کردن پوست پرتقال است. این کار باید به آرامی و به مراحل تجزیه شود. همچنین بهتر است پوستهای پرتقال را در حرارت کمتر (حداکثر ۴۰ درجه سانتیگراد) در حالت ترکیبی آفتابی و هوای خشک خشک کنید. اگر از فر استفاده میکنید، باید دمای آن را کمتر از ۵۰ درجه سانتیگراد در نظر بگیرید.
چهارمین خطا در تهیه مربا مربای پوست پرتقال استفاده از شور وزندار زیاد است. برای تهیه مربای پوست پرتقال خشک، بهتر است از شور ساده استفاده کنید. همچنین بهتر است از شکر کمتر و اسید سیتریک بیشتری استفاده کنید تا مربای شما شیرینتر و ترشتر شود.
در نهایت، برای نگهداری مربا بهتر است آن را در شیشههای تمیز و ضدعفونی شده قرار دهید و در یخچال نگه داری کنید. با این روشها مربای پوست پرتقال خشکی با عطر و طعم بینظیر خواهید داشت.
ترفندهای تهیه مربای پوست پرتقال خشک
تهیه مربای پوست پرتقال خشک یکی از ترفندهای خوشمزه و سلامتی است که در هر فصل انجام پذیر است. این مربای خشک شامل مواد قندی کمتری است و به دلیل دارا بودن فیبرهای موجود در پوست پرتقال، مفید برای هضم است. در ادامه، ترفندهایی برای تهیه مربای پوست پرتقال خشک آورده شده است.
مواد لازم برای تهیه مربای پوست پرتقال خشک شامل پوست پرتقال، قند، آب و دانههای تخم خرمای مغزدار است. برای شروع، پوستهای پرتقال را بهراحتی با چاقو از میوه جدا کنید. پوستهای پرتقال به دو دسته تقسیم میشوند، پوست سفید و پوست نارنگی. پوست نارنگی برای تهیه مربای پوست پرتقال خشک بهتر است چون دارای رنگ و طعم بیشتری است.
پوستهای پرتقال را به همراه قند در حوله بسته شده و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید. بوسیله صافی، مخلوط پوستهای پرتقال و قند را از بستر قند جدا کنید. سپس، پوستهای پرتقال را به همراه آب در قابلمه بریزید و به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم پخت کنید. بهتر است این کار را در حرارت کم و با تحریک مخلوط در هنگام پخت کردن انجام دهید.
آخرین مرحله تهیه مربای پوست پرتقال خشک، جدا کردن دانههای خرمای مغزدار از پوست آماده شده است. دانههای خرمای مغزدار را در مخلوط پوست پرتقال پخته شده و قند قبلی برای مدتی ریخته و مخلوط کنید. سپس، این مخلوط را در ظرفی شیشهای قرار دهید و در محیط خشک و خنک نگه دارید. این مربا برای دوران ماندگاری بیشتر، در یخچال نگه داری شود.