مربای سیب درختی زرد چگونه تهیه شود؟
مربای سیب درختی زرد یکی از خوشمزهترین و محبوبترین مرباهای سنتی ایران است. برای تهیه این مربا باید در صورت امکان سیب درختی زرد تازه و بهتر است که از محل تولید خریداری شود، استفاده شود. با توجه به رنگ صورتی و زرد منحصر به فرد این سیب، مربای تولید شده نیز رنگی و طعمی خاص خواهد داشت.
ابتدا سیب درختی زرد شسته شده و بدون پوست و هسته خارج میشود. سپس باید سیب ها را با یک قاشق چند بار تکه تکه کرده و در قابلمهای با روغن داغ و کمی آب به مدت ۲۰ دقیقه تفت داده و سپس به مواد شیرین، مانند شکر، افزوده شود و همراه با زعفران و دارچین به مدت حدود یک ساعت و نیم داخل قابلمه قرار میگیرد. در صورت لزوم بهتر است ترکیبات را با کمی آب بیشتر تنظیم کنید، زیرا میزان آب کم موجب سوختن آن و در نهایت مربای شما ممکن است تلخ شود.
بعد از گذشت زمان و آماده شدن سیب های درشت شده، میتوان آن را به صورت بستهبندی نکرده بفروش رساند یا در بستهبندیهای مختلف، مانند بند های شیشهای، محافظ روی هوا، با دوام و ضد آب قرار داد. این مربای لذیذ و خوشمزه بوی خوب سیب درختی زرد را دارد و میتواند به افراد سالمند، افراد دارای مشکلات گوارشی و کودکان مصرف شود.
مواد لازم برای تهیه مربای سیب درختی زرد چیست؟
برای تهیه مربای سیب درختی زرد ابتدا نیاز به سیب درختی زرد تازه و بدون آسیب دیدگی داریم. برای شستشوی میوه ها، آنها را با آب جاری شستشو داده و سپس خشک میکنیم. سپس با چاقو، پوست سیب درختی زرد را برداشته، میوه ها را به دو نیم کرده و هسته ها را از میان برداشته به روش دلخواه خود خرد میکنیم.
در مرحله بعد، برای تهیه شیرینکننده و پخت میوه ها، نیازمند شکر هستیم. یک قاشق غذاخوری شکر را به هر نصف کیلو سیب درختی زرد اضافه میکنیم. همچنین ممکن است از شیرینکنندههای طبیعی مانند عسل به عنوان جایگزین شکر نیز استفاده کنیم.
پس از اضافه کردن شکر، بهتر است میوه ها را با یک قاشق مخصوص یا ملاقه مخصوص خلط کنیم تا شکر با میوه ها ترکیب شود و میوه ها آماده پخت شوند. همچنین ممکن است از وانیل نیز برای اضافه کردن طعم و عطر به مربای سیب درختی استفاده کنیم.
در مرحله بعد، میوه ها را بر روی حرارت زیاد قرار میدهیم و با همان قاشق یا ملاقه، بارها و بارها آنها را هم میزنیم تا تبدیل به یک مربای خوشمزه شوند. پس از حسابی پخت شدن میوه ها، مربای سیب درختی زرد جوشیده، رقیق و ظرف بسته بندی شده و میتواند طولانی مدت ماندگاری داشته باشد.
نحوه پخت مربای سیب درختی زرد چیست؟
سیب درختی زرد یک میوه فصل پاییز است که علاوه بر خواص غذایی فراوان، برای تهیه وسایل خانگی مختلف نیز استفاده میشود. یکی از شیرینیهایی که با سیب درختی زرد تهیه میشود، مربای این میوه است که یکی از محبوبترین ترکیبات در میان شیرینیهای خانگی است.
برای تهیه مربای سیب درختی زرد، ابتدا باید سیبهای درختی زرد را شسته و پوست آنها را تمیز کرده و سپس به صورت رندهشده در قابلمه ریخته شوند. سپس به این صورت عمل میکنیم که برای هر کیلو سیب، دو پیمانه آب را به آن اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا سیبها به خوبی پخته شوند.
نکته مهمی که در تهیه مربای سیب درختی زرد باید رعایت کنیم، اضافه کردن شکر به سیبهای رندهشده است. اضافه کردن کمی شکر به مربا، رنگ جذابی به آن میبخشد و همچنین عطر و طعم آن را نیز بهبود میبخشد. با اضافه کردن سه پیمانه شکر به هر کیلو سیب، میتوانیم مربایی با طعم شیرین و عطری دلنشین تهیه کنیم.
با این که مربای سیب درختی زرد از نظر خواص غذایی به دلیل فراوانی ویتامین C و فیبر غذایی بسیار سالم است، اما به دلیل شیرینی آن، باید در مقادیر مصرفی آن دقت کرد و بهتر است از مصرف زیاد آن پرهیز کرد.
طرز تهیه مربای سیب درختی زرد با مواد طبیعی
مربای سیب درختی زرد با مواد طبیعی یکی از خوشمزهترین، سالمترین و خانگیترین تنقلات است که میتوانید در خانه تهیه کنید. سیب درختی زرد معمولاً در فصل پاییز یافت میشود و با خصوصیات گوناگون خود، تهیه مربایی شیرین و خوشمزه و به دلخواه شما ممکن میشود.
برای تهیه مربای سیب درختی زرد با مواد طبیعی، ابتدا باید میوههای رسیده و تازه را با آب سرد بشویید. پوست سیبها را بردارید، قطعات آن را در داخل قابلمه بریزید و آب مورد نیاز را اضافه کنید. به یک شربت تلخ و رقیق شکلاتی یا دکستروز نیاز نیست، زیرا سیبها به تنهایی به اندازه کافی شیرین هستند.
بعد از اضافه کردن آب، سیبها را در قابلمه بپزید تا نرم شوند. سپس به علت زدن مواد، میتوانید میله یا برس مخصوصی استفاده کنید و سیبهای نرم را روی آن قرار دهید. پس از این که سیبها خنک شدند، آب موجود در قابلمه را صاف کرده و آن را به حرارت بیاورید. بعد از جابجایی، آب را با یک ظرف سرد یا دیگر چیزهایی که از قبل سرد کرده اید، جایگزین کنید.
سپس سیبهای پخته را به آب نصفشده بیندازید و آنها را با حرارت بیشتری بپزید تا سیبها له شوند و به مربایی سفت و قابل بسته شدن تبدیل شوند. در طی این زمان، فراموش نکنید که برخی از مرباها بهتر هستند که دارای تکههای کوچک سیب باشند، در حالی که برخی دیگر کاملاً له و بیخطر هستند.
با کمی دقت و توجه به جزئیات، مربای سیب درختی زرد با مواد طبیعی ساده و خوشمزهای برای شما تهیه میشود. علاوه بر اینکه خانگی و سالم است، این مربای با ویتامین C غنی، سایر مواد مغذی و طعم شیرین و خوشمزه، یکی از خوشمزهترین تنقلات برای خانواده و مهمانان شما خواهد بود.
مربای سیب درختی زرد با شکر یا عسل تهیه شود؟
فرآیند تهیه مربای سیب درختی زرد با شکر یا عسل یکی از رایجترین روشهای تهیه این مربای خوشمزه و محبوب است. برای تهیه این مربا، ابتدا باید سیب درختی زرد را با دوشیدن وشستن به خوبی تمیز کنید. سپس سیبها را پوستکشی کرده و بدون هسته و خرد شده در داخل قابلمهی مناسبی قرار دهید.
برای تهیهی مربای سیب درختی زرد با شکر، در واقع نیاز به شکر و آب است. برای هر کیلوگرم سیب، حدود ۸۰۰ گرم شکر و ۲ پیمانه آب مورد نیاز است. شکر را با آب مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملا حل شود. سپس به آن عصاره سیب اضافه کنید و برای حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه به دمای پایین (۸۰-۹۰ درجه) اجازه دهید تا به کمال غلظت برسد.
با توجه به استفاده از عسل بهجای شکر در تهیهی مربای سیب درختی زرد، فرآیند تهیه تقریبا مشابه با روش قبلی است. در این روش، به جای شکر، باید حدود ۱۰۰۰ گرم عسل را با ۲ پیمانه آب مخلوط کنید. سپس با افزودن سیبها به مخلوط عسل و آب، برای حدود ۵۰ تا ۶۰ دقیقه به دمای پایین (۷۰-۸۰ درجه) اجازه دهید تا به کمال غلظت برسد.
با توجه به اینکه عسل دارای ویژگیهای پایینتری از شکر به عنوان یک ماده نگهدارنده است، مربای تهیهشده با این روش ممکن است به مدت کمتری به دوام بیاید. در نتیجه بهتر است این نوع مربا را در یخچال نگه داری کنید.
مربای سیب درختی زرد در کنسرو چگونه ذخیره شود؟
مربای سیب درختی زرد یکی از خوراکیهای خوشمزه و مهمی است که بسیاری از افراد آن را به دلیل طعم و مزه مطلوب آن دوست دارند. اگر شما هم میخواهید این خوراکی خوشمزه را برای مصرف آینده ذخیره کنید، میتوانید از کنسرو استفاده کنید. در ادامه توضیح داده خواهیم شد که چگونه باید مربای سیب درختی زرد را در کنسرو ذخیره کنید.
اولین قدم برای ذخیره مربای سیب درختی زرد در کنسرو، تهیه جارههای مناسب است. شما باید از جارههایی استفاده کنید که بایدیلیوم و روکشهای بهداشتی داشته باشند. پس از تهیه جارههای مناسب، باید آنها را به صورت کامل شستشو داده و آنها را خشک کنید.
در مرحله بعد، شما باید محلول مربای سیب درختی زرد را تهیه کنید. این مرحله بسیار مهم است؛ زیرا باید برای تهیه مربای سیب درختی زرد از میوههای تازه و کیفی استفاده کرد. بعد از تهیه محلول، باید آن را به جارههای خشک شده و آماده شده ریخته و به اندازه کافی جاره را پر کنید و هوای آن را بیرون کنید.
بعد از پر کردن جارهها، باید آنها را در یخچال یا فضای خنکی مرتبط با دمای مناسب نگهداری کنید. این جهت دارد که این خوراکی را برای مصرف آتی به صورت طولانیمدت بتوانید نگهداری کنید. با رعایت این مراحل ساده، میتوانید مربای سیب درختی زرد خود را به صورت دائمی در کنسرو نگهداری کنید و هر زمان که خواستید از آن استفاده کنید.